bence0330 írta: ↑2024.11.06. 11:42:36
FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.06. 09:32:47
Hát 100 milliót tényleg senkiért nem érdemes adni, főleg a jelenlegi helyzetben 60-70 milliót írtak Gyökeresre, amit Roque/Trincao játékjogával csökkentenének. Úgy egy próbát talán megér.
Gyökeres jóval jobbnak tűnik, mint David, aki persze ingyen nagyon megérné, de nem látom benne hosszú távon a Barca csúcsékét, szerintem ahhoz nem elég jó.
Egyetértek, David pont egy polccal van az ideális Barca center alatt. De szerintem ez nem gond most.
Lewy jövőre még itt lesz. És szerintem 2-3%-ot visszaesve kb ugyanígy fogja termelni a gólokat. Lehet, hogy elég lenne most egy David full ingyen, semmit nem veszthetünk vele,1 év alatt kiderül mit tud, és két év múlva rámehetünk egy igazi top centerre. Davidet meg akár el is adhatjuk, nem hinném, hogy jelen helyzetben rossz vonal lenne így gondolkodni anyagi okokból kifolyólag, főleg, hogy David azért nem mérföldekkel gyengébb, mint Gyökeres, csak egy kicsit (a Sporting támadóbb, jobb csapat jelenleg náluk, ezt is bele kell venni azért). Akár Haalandra is rá lehet menni 1,5 év múlva, de ha pl. addig Nkunku nagyot fut sérülések nélkül, szerintem ő stílusban és szintben is ideillene, de másfél év sok idő, előbukkanhat addigra egy új Haaland, de minimum egy új Gyökeres. Haaland meg szerintem távozni akar addigra, vagy legalábbis nyitott lenne rá, ki tudja, ki megy oda Pep után, és ki tudja, mit fognak tolni, és még ha jók is lennének, akkor is lehet, hogy kipróbálná magát itt, ha addigra nekünk beleférne.
Én most így sakkoznék, máshová tenném azokat a tízmilliókat.
Én Gyökeresben kicsit ilyen Dovbyk-feelinget érzek. Ráadásul a portugál liga ilyen szempontból a legmegtévesztőbb. A tegnapi mesterhármas is szép, amiből ugyanakkor 2 büntető volt, amit nem ő harcolt ki. Én inkább arra emlékszem, hogy meccs elején 30 méteren keresztül, teljesen zavartalanul vihette a kapusra és borzalmasan fejezte be. Akciógólokban ugyanott tartanak a Bl-ben, de a Sporting lőtt összesen 9 gólt míg a Lille ötöt és David egy Juve, Real,Atma triónak.
De a szezonban a franciák összesen 21 gólt lőttek (Bl+bajnokság), amiből 11-et vállalt David, míg a Sporting 44-et, amiből 21-et vállalt a svéd. Ráadásul a bajnokságban a Lille sokkal gyengébb csapat, míg a Sporting toronymagasan legjobb. Szóval, ha összevetjük Gyökeres semmivel sem gólerősebb, mint David.
Arról nem is beszélek, hogy a kanadai két évvel fiatalabb és évek óta stabilan magas számokat hoz, míg a svédnek gyakorlatilag egy teljes "profi" szezonja van, azelőtt folyamatosan kölcsön adogatták másodosztályú angol és német csapatok.
Dovbyk is Ukrajnában szórta a gólokat, első spanyol szezonjában egy középcsapatban lett a liga gólkirálya, a Romában is jól boldogul eddig, ugyanolyan idősen.
Míg mondjuk David 2 évvel fiatalabb is Gyökeresnél.
Amióta komolyabban szóba került egyre inkább figyelem és, ha mindkét játékos ingyen lenne, nem biztos, hogy a svédnek örülnék jobban. Főleg, hogy Davidban érzek egy kis Eto'o-stílust, ami szerintem nagyon passzolna a csapatba. Ja, és a bérek szintjén is valószínűleg jobban járnánk a kanadaival.
Bár nálam a nagy álom Isak lenne.Ráadásul a spanyol ligát is ismeri. Lehet, hogy nem a legnagyobb gólvágó (azért nem gyengék a számai, max nem kiemelkedő), bár a Sociban termelt rendesen, talán a PL nem fekszik neki igazán. Csak a Newcastleből elhozni sansztalan, ahogy a Chelsea-ből egy stabil játékost Nkunku személyében (bár egyelőre nem az, viszont van még vagy 5 év a szerződéséből)