Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.14. 08:33:47

Szerintem az ilyen játékosok mindig reménykednek, hogy valahogy beverekedik magukat a kezdőbe. De igen, itt erre csak sérüléshullám esetén lenne esélye a srácnak, amúgy sok lehetőség nem jutna neki, nagy a konkurencia.

Mingueza egy kicsit jobb helyzetbe lenne, hátul azért kevesebben vagyunk 2 posztra, de ő is csak 4. számú kvh lenne jelenleg, ha mindenki egészséges, +vészmegoldás csere jvh posztra.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.13. 15:16:12

LG írta:
2024.11.13. 13:56:55
Troym írta:
2024.11.12. 22:03:38
Kinn van egy cikk a sporton, hogy Nico Gonzalez visszavásárlási opciója 2025ig érvényes. Idén ő a Porto egyik legjobbja 11 meccsen 5 g/a, szerintem vissza kéne venni akár 30 millióért is. Egy ugyanilyen kaliberű középpályást a portugál ligából 40-50 millió között lehetne megszerezni és szerintem ő lehetne a középpálya több pontján is hasznos. Sajnos nem tudjuk Gavi, Bernal elér-e a sérülés előtti szintre, Frenkie leléphet, vagy elküldhetik, ha nem hosszabbít.
Nekem is tetszett a srác, de jelenleg pont a kp-n vagyunk elegen. Bernal most sérült, de ő is ügyensnek tűnt. Christensen is vissza fog térni. Szezon végéig meglátjuk, ki hogy teljesít, de jelenleg nem feltétlen igazolnék erre a posztra.
Szerintem ő olyan lenne, mint amit DJ-tól szeretnénk. Jó előre-hátra, de erősebb, gyorsabb. Viszont az ő oldaláról én sem tudom, mi lenne ebben a pláne. Lenne lehetősége focizni, az tuti, de kezdő max rotáláskor lenne, vagy sérüléshullámban. Ott meg remekül megvan, és azért nem kiscsapatban. Minguezánál is ettől félek inkább. Pedig ezt a két hibát télen kijavítani jó lenne, de őszintén szólva szerintem ez a hajó elúszott. Csúnyán elbaltáztuk ezt a két esetet, már fiatalon bőven Barca csereszintűek voltak, Mingueza inkább kezdő szint. Így jártunk, Flick talán nem lesz ilyen válogatós a (remélem sok) következő évben.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.13. 13:56:55

Troym írta:
Kinn van egy cikk a sporton, hogy Nico Gonzalez visszavásárlási opciója 2025ig érvényes. Idén ő a Porto egyik legjobbja 11 meccsen 5 g/a, szerintem vissza kéne venni akár 30 millióért is. Egy ugyanilyen kaliberű középpályást a portugál ligából 40-50 millió között lehetne megszerezni és szerintem ő lehetne a középpálya több pontján is hasznos. Sajnos nem tudjuk Gavi, Bernal elér-e a sérülés előtti szintre, Frenkie leléphet, vagy elküldhetik, ha nem hosszabbít.
Nekem is tetszett a srác, de jelenleg pont a kp-n vagyunk elegen. Bernal most sérült, de ő is ügyensnek tűnt. Christensen is vissza fog térni. Szezon végéig meglátjuk, ki hogy teljesít, de jelenleg nem feltétlen igazolnék erre a posztra.
gránit
Director del Fútbol

2024.11.13. 11:55:17

Nyáron nem úgy volt, hogy valami 40 millió kell az 1:1-hez? A Barca Visiont megint valami gyanús cégnek, egy Aramark nevű cégnek "adtuk el", akik "majd fizetnek". Arról tud valaki valamit, hogy ez a történet hol tart jelenleg?

Az a szerencse, hogy de Jong nem reagál a hosszabbítós ajánlatra. Olykor mások mentik meg a klubot a saját hibáitól. Télen ha tudunk igazolni, én oda igazolnék egy embert.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.13. 09:49:36

https://barcauniversal.com/barcelona-mu ... ng-report/
RAC1 szerint elvileg 50 millió kellene még az 1/1-hez, hogy tudjunk igazolni, szerződés hosszabbítást regisztrálni, Olmot beregisztrálni tavaszra.
Deco tegnap nyilatkozott a szerződés hosszabbításokról, Gavi, Pedri új szerződése elkészülhet még idén.
Tervben még Araujo és De Jong szerződése, de itt már nem egyértelmű a helyzet, arról beszél, hogy kell hogy a játékosok is akarjanak maradni. MD-n fent van az interjú.
Off: beszél a hétvégi VAR ítéletről is, hogy kérni fogják a helyzet tisztázását.
Troym
Director del Fútbol

Chino
Llegenda del Barça

2024.11.11. 14:07:24

Peter írta:
2024.11.10. 21:01:39
Chino írta:
2024.11.10. 17:19:12
Januárban ha lenne is valamennyi keret nem tudom, hogy érdemes lenne-e igazolni.
Így gondolom én is. Nincs miért jelenleg belenyúlni a csapatba, ugyanakkor tavasszal, nyárig tónusosabban ki fog rajzolódni, hogy hol lehet vagy éppen muszáj változtatni.

Kivárnék (ahogy fent is írtam), mert a mainál vonzóbb célpont leszünk nyáron és ezt végre nem ártana értelmesen kihasználni is.
Én nem feltétlenül azért vagyok a téli igazolás "ellen", mert ezzel belenyúlnánk a csapatba, hanem érdemben nem igazán tudnánk erősíteni, főleg, hogy még a regisztrációkkal is gondban vagyunk. Egy csere balhátvéd jól jönne, de nagyon komoly szerencse kellene, hogy kifiogjunk egy olyan játékost akit elengednek télen, minőségben rendben van és be is fér anyagilag a keretbe, plusz jönni is akar második/harmadik embernek.
Ugyanakkor Odurot például végre sikerült beregisztrálni a Soci B ellen kapott egy félidőt, szerintem nagyon jó meccset hozott, érdemes megnézni, ráadásul hasonló stílus Baldé. Tudom, ez amolyan megszokott dolog, de mindenhol, még Angliában is az új Daviesként emlegetik, talán nem véletlenül akarta a Chelsea az első csapatába vinni, amikor próbajátékon volt náluk.

https://www.youtube.com/watch?v=pxnPHk83j8E

Tegnap, a második meccsén, már 90 percet kapott, sajnos magát a mérközést nem láttam, de ha több mint két hónap után, szinte egyből a kezdőben van lehet, hogy érdemes odafigyelni rá és tavaszra már bőven jó lehet cserének, akár hosszabb távra is és akkor nem kell télen vadászni, hogy hátha sikerül levadászni egy olyan játékost, aki minden kritériumnak megfelel. (persze ehhez az is kell, Flick őt favorizálja GM helyett)
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.11.10. 21:01:39

Zoldbela írta:
2024.11.10. 18:38:32
Lassan bekövetkezik, hogy Flicknek az lesz a legnagyobb problémája, hogy mindenkinek biztosítson elegendő játékidőt, nehogy mellőzve érezzék magukat a jobbnál jobb játékosok, és eligazoljanak.
Na ettől azért még nem hinném, hogy tartanunk kellene.... :D
Hacsak valami kellemetlen, nem várt esemény nem szól közbe, néhány évig kevés szebb perspektívával rendelkező klub lesz Barcelonánál.

Az inkább benne lehet, hogy erősítés gyanánt lehetnek érkezők, akik miatt lesz, akin mi adnánk inkább túl.
Esetleges konkrét sikerek elérésének latolgatása nélkül is azt gondolom, hogy nyáron bárkit is szólítanánk meg, nem sokat fog az illető gondolkozni azon, hogy hozzánk kerüljön.
Chino írta:
Januárban ha lenne is valamennyi keret nem tudom, hogy érdemes lenne-e igazolni.
Így gondolom én is. Nincs miért jelenleg belenyúlni a csapatba, ugyanakkor tavasszal, nyárig tónusosabban ki fog rajzolódni, hogy hol lehet vagy éppen muszáj változtatni.

Kivárnék (ahogy fent is írtam), mert a mainál vonzóbb célpont leszünk nyáron és ezt végre nem ártana értelmesen kihasználni is.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.10. 18:54:16

Troym írta:
2024.11.10. 18:31:48
Chino írta:
Igen, érdemes lenne 1-1 szélsőhátvéd, mert Martin nem szint, Fortban nem bízik Flick, így túl nagy a rizikó, ha kiesne Balde, vagy Kounde.
Szerintem is kellene erősíteni, ha csak egy Mingueza 10-ért, már vele is előrébb lehetünk, mert akkor +1 ember hátul 3 posztra, Christensen, Garcia mehet egy sorral feljebb a rotációban.
Egy támadó is jó lenne, ha Ferran, Fati egyike távozna, apróért jöhetne akár David is.
Persze minden FFP kérdése.
Szerintem senkit nem fogunk tudni hozni, tényleg örülni fogunk, ha tudunk mindenkit és 1-2 új szerződést regisztrálni.
Troym
Director del Fútbol

2024.11.10. 18:31:48

Chino írta:
Igen, érdemes lenne 1-1 szélsőhátvéd, mert Martin nem szint, Fortban nem bízik Flick, így túl nagy a rizikó, ha kiesne Balde, vagy Kounde.
Chino
Llegenda del Barça

FcBarcelona1 írta:
2024.11.06. 16:57:54
Chino írta:
2024.11.06. 16:39:18
Pont a gólszámok amik a legmegtévsztőbbek egy-egy játékos esetében. Ha egy gyenge bajnokságban rámolja valaki, főleg ha a liga legjobb csapatában nagyon csalóka tud lenni. Ráadásul elsőszámú gólfelelősként. Lewynél például ezért is ennyire komoly ez a termés, mert vannak mellette szintén gólerős emberek, nem rá jön ki az összes támadás.
Pontosan ebben extra a srác. Haalanddal kell összehasonlítani, aki szerintem a legjobb csatár jelenleg. Vagy Kane-el
Jól fejel, 34-35 km a top sebessége, 11 xG-re van 16 gólja, meccsenként kioszt 2 kulcspasszt és 2* cselez, ami mind kiemelkedő egy csatárnak.
Passzpontossága 80+%, 20/meccs Haaland 6-10/ meccs passzához képest.
Szerintem nekünk hasonló kellene, Lewyt is mindenki szidta, hogy kilóg, nem tud passzolni, darabos és lassú.
Én is úgy gondolom, hogy a portugál bajnokság megtévesztő, de ugyanennyire elmondható a német vagy francia bajnokságra is.
Attól függ, hogy mennyibe kerülne, és mennyi fizetést kér, mert Haaland ha jönne is, 150+ millió, vagy 40-50 aláírási, 30+ milliós bruttó fizetéssel.
De egyébként ugyanilyen lutri lenne Lautaro vagy Osimhen is, Lewy 37 éves lesz.
David ettől függetlenül kihagyhatatlan, ha jönni akar.
Eddig Nicot vártam, de nem játszunk bal szélsővel, jobb szélsőből pedig van 2 minőségi.
Tőlem jöhetne David ès Gyökeres is mondjuk Ferran helyére, Fati és Pau sem biztos, hogy maradnak.
Ez így mind szép és jó, de azért azt is vegyük figyelembe, hogy az idei 16 góljából a bajnokságban ez 10 akciógólt jelent, a Bl-ben hármat. Persze a büntetőket is be kell lőni, de 23-ból 9 tizenegyessel kicsit sarkít a megítélésen.
De igazából most a City elleni komoly Sporting győzelemmel és mesterhármassal (amiből 2 szintén tizengyes) meg a portugál zéró csapat elleni mészárlással került igazán a látótérbe.
Persze lehet, hogy itt is durva számokat hozna, de ezeket a számokat nemzetközi kiscsapatok (Cityt nem számolva) ellen hozta és 24 éves koráig angol másodosztályú csapatok adták egymásnak kölcsönbe.
Davidnak a stílusa nekem például jobban tetszik. Mozgékonyabb típusú csatár, inkább Eto'o-ra hajaz és az, hogy ingyen van pedig szerintem nem teszi kétségessé hogy ki lenne az optimálisabb.

Szélsőre most nem igazán van szükség, főleg nem Nicora, aki miatt sokkal többször meg kellene bontani az első sort, ami ugyanakkor így néz ki tökéletesnek (nem mellesleg 60 millió). Az idei teljesítményéről nem is beszélve.
Akkor már sokkal szívesebben látnám itt Adeyemit vagy Gittenst, viszont a BVB biztosan nem akar szabadulni tőlük, legalábbis olcsón nem.

Januárban ha lenne is valamennyi keret nem tudom, hogy érdemes lenne-e igazolni. A csapatok szezon közben nem igazán engedik el a játékosokat, főleg a minőségibbeket, azok pláne nem akik még nemzetközi színtéren is szerepelnek. Ha mégis akkor minimum dupla áron.
Ha be tudunk mindenkit regisztrálni én már boldog leszek.
Forca Barca!!!!
recrea
Llegenda del Barça

2024.11.10. 15:00:23

FcBarcelona1 írta:
Osimhen…
Vele mi a malac farka van? Meddig van bünti kölcsönben? Nem esik az ára rohamosan? Mondjuk most elkezdett bepattogni róla a bogyó.
Troym
Director del Fútbol

2024.11.06. 17:07:18

Nekem full felfújt a portugál liga igazolási szempontból. Egyik játékos sem teljes csőd, aki onnan jön, de árérték arányban nem szokta megérni. Hirtelen beugrik Deco, Queresma, Trincao, Semedo, nyilván az első egy klasszis volt, a többi nem csőd, de nem is hatalmas erősítés. Viszont az árak az egekben mindig.

Gyökeres nem lenne rossz, mondjuk <50 millióért, csak épp 100-ba kerül.

David ingyen egy ajándék, ha szintet lép ő lehet a kezdőcsatárunk (nekem 2005ben nem volt evidencia az sem, hogy Etoo ennyire befut, itt lépett szintet ő is), ha ezen a szinten marad, akkor a csere, ha nem jön be eladható 20-40 millióért.

Lewa pótlását meg nem szabad addig húzni, mint a Realnak Modricét, hogy ekkora probléma jöjjön létre, nyáron hozni kell valakit, ahogy kell két szélsőhátvéd 1-1 bal és jobboldalra, mert ez oroszrulett Balde és Kounde egy Forttal.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Chino írta:
Pont a gólszámok amik a legmegtévsztőbbek egy-egy játékos esetében. Ha egy gyenge bajnokságban rámolja valaki, főleg ha a liga legjobb csapatában nagyon csalóka tud lenni. Ráadásul elsőszámú gólfelelősként. Lewynél például ezért is ennyire komoly ez a termés, mert vannak mellette szintén gólerős emberek, nem rá jön ki az összes támadás.
Pontosan ebben extra a srác. Haalanddal kell összehasonlítani, aki szerintem a legjobb csatár jelenleg. Vagy Kane-el
Jól fejel, 34-35 km a top sebessége, 11 xG-re van 16 gólja, meccsenként kioszt 2 kulcspasszt és 2* cselez, ami mind kiemelkedő egy csatárnak.
Passzpontossága 80+%, 20/meccs Haaland 6-10/ meccs passzához képest.
Szerintem nekünk hasonló kellene, Lewyt is mindenki szidta, hogy kilóg, nem tud passzolni, darabos és lassú.
Én is úgy gondolom, hogy a portugál bajnokság megtévesztő, de ugyanennyire elmondható a német vagy francia bajnokságra is.
Attól függ, hogy mennyibe kerülne, és mennyi fizetést kér, mert Haaland ha jönne is, 150+ millió, vagy 40-50 aláírási, 30+ milliós bruttó fizetéssel.
De egyébként ugyanilyen lutri lenne Lautaro vagy Osimhen is, Lewy 37 éves lesz.
David ettől függetlenül kihagyhatatlan, ha jönni akar.
Eddig Nicot vártam, de nem játszunk bal szélsővel, jobb szélsőből pedig van 2 minőségi.
Tőlem jöhetne David ès Gyökeres is mondjuk Ferran helyére, Fati és Pau sem biztos, hogy maradnak.
vg99
Capitá del Barça

2024.11.06. 16:52:50

Azért a portugál liga rengeteg jó játékost termel ki. Persze túlárazva is rendesen szoktak eladni, de sok pozitív példa is van.
A Sporting eredményei otthon és a BL-ben azért most nagyon nem gyengék.
Chino
Llegenda del Barça

vg99 írta:
2024.11.06. 15:50:13
Nagyon fura, hogy valaki 26 évesen ugrik 2 szintet és lép az elitbe, de Gyökeresnek sikerült.
Viszont egy Trincao a párja, úgyhogy óvatosan.
Az ő helyében nem mennék vissza Angliába, ott nem ment neki, hiába hívja most állítólag az összes elit csapat.
A Barca játékstílusban jó lehet.
Szerintem működne, bár azonnali szükség nincs rá.
David viszont ingyen van, ez nagy előny, vele nem sokat veszíthetnénk, ha jönne, és még maradna egy évre Lewa is.

Szerintem egy plusz szélső kell majd, mert most nincs igazi minőségi csere ott (Olmo maradjon irányító..),
és ha ingyen lehet balhátvédet vagy vkp-t szerezni, az sem rossz.
Garcia, Fati, Torres vmi minimál pénzt talán hoz,
hogy a többiekből érdemes-e elengedni, ha jó pénzt ajánlanak, pl. Frenkie, Fermin, Christensen, az már jobb kérdés.. lehet...
Azért ezzel a két szinttel óvatosan bánnék, főleg, hogy az elitbe lépett. 14 meccsen van 13 akciógólja, ami tényleg jól néz ki, de a portugál ligában van talán a legnagyobb szakadék a top3 után.
A tavalyi szezonja is nagyon jól sikerült, de kb. ennyi a pályafutása. Most a City elleni mesterhármas után természetesen nagyon fel van kapva, de ez szerintem el fog ülni. Nyáron sem ostromolták 70-80 milliókért az elit klubok.
Eddig ő egy 26 éves egyszezonos játékos a portugál ligában, aki addig az angol másodosztályban sem tudott megragadni egy csapatnál. Dobvyk egy középcsapatban lett spanyol gólkirály, ahol olyan csapatok ellen játszott, mint a Real, Barca, Atma, Bilbao stb., mégsem adna nagyon senki érte 60 milliókat.
Darwin Nunez is ott volt a portugál liga csodagyereke brutális számokkal, a durva szezonja után elment a Pool-ba, aztán látjuk mi van azóta.
Forca Barca!!!!
vg99
Capitá del Barça

2024.11.06. 15:50:13

Nagyon fura, hogy valaki 26 évesen ugrik 2 szintet és lép az elitbe, de Gyökeresnek sikerült.
Viszont egy Trincao a párja, úgyhogy óvatosan.
Az ő helyében nem mennék vissza Angliába, ott nem ment neki, hiába hívja most állítólag az összes elit csapat.
A Barca játékstílusban jó lehet.
Szerintem működne, bár azonnali szükség nincs rá.
David viszont ingyen van, ez nagy előny, vele nem sokat veszíthetnénk, ha jönne, és még maradna egy évre Lewa is.

Szerintem egy plusz szélső kell majd, mert most nincs igazi minőségi csere ott (Olmo maradjon irányító..),
és ha ingyen lehet balhátvédet vagy vkp-t szerezni, az sem rossz.
Garcia, Fati, Torres vmi minimál pénzt talán hoz,
hogy a többiekből érdemes-e elengedni, ha jó pénzt ajánlanak, pl. Frenkie, Fermin, Christensen, az már jobb kérdés.. lehet...
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.06. 15:45:23

Peter írta:
2024.11.06. 14:35:38
Jelenlegi helyzetünkben senkire egy centet sem költenék és senkit sem igazolnék.
Kivárnék....mit hoz a tavasz....mire elég az, ami jelenleg van.....és ehhez igazodva sakkoznék nyáron.

Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne figyelgetni ezt azt vagy, hogy ne lehetne nyitott szemmel és fülekkel radarozni a piacteret.

Flick Barcája vonzó célpont lesz és ezt ügyesen és okosan ki lehet használni.... :D

Sajnos a klub vérében benne van a hajlam, hogy a farka csóválja a kutyát, de mikor, ha nem most van esély arra, hogy a működésünk is a normálishoz konvergáljon.
Szerintem itt a fórumozók mindegyike a nyári igazolásokra gondolt. Komolyabb játékosokat nem is nagyon lehet télen venni, a klubok nem engedik el, ha valakit mégis, akkor minimum dupla áron. Ráadásul a kassza sem biztos, hogy megengedné. Legyen mindenki beregisztrálva, aztán menjünk.
Ha szezon végén lesz egy szoros ezüst/arany a bajnokságban, a Bl-ben egy negyed/elődöntő, esetleg leesik egy kupa, de (ha nem is ilyen ütemben) látszódik a csapaton a rendes, célirányos fejlődés, beépítések, egy jó koncepció én elégedett leszek és így erősítve jövőre már nemzetközi szinten is meghatározóak lehetünk.
Ami talán nagyobb szerencse, hogy elég fiatal a csapat, szerződéshosszabbításra sem kell még nagyon rámenni, talán Lewy az aki mellé/elé való pótlás sürgősebb.

Ráadásul itt van Yamal, aki jövőre valószínűleg lép előre, Cubarsínak is gyakorlatilag eddig fél szezonja van, Casádó is nagyon ígéretes és csak az első éve, Gavit is ide lehet venni. (Fort még kicsit kérdőjel) Ezeken a posztokon gyakorlatilag nem kell semmit tenni, hogy erősödjünk (ráadásul még van nem egy fiatal az Atleticben aki okozhat meglepetést vagy éppen visszatér Bernal, de ez most kihagyom a képletből).
Ha lenne 120-130 millió igazolásra, ami nemzetközi szinten majd minden csapatnak megvan, a következő szezonban már az európai top 5 felé kacsingathatnánk. Csak nem hiszem, hogy ez rendelkezésre fog állni.
Persze ez a jelenlegi állapot, a szezon harmada sem ment le, jöhet tavaszra egy zuhanás, formaingadozás stb., de most kb. ez látszik.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.11.06. 14:35:38

Jelenlegi helyzetünkben senkire egy centet sem költenék és senkit sem igazolnék.
Kivárnék....mit hoz a tavasz....mire elég az, ami jelenleg van.....és ehhez igazodva sakkoznék nyáron.

Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne figyelgetni ezt azt vagy, hogy ne lehetne nyitott szemmel és fülekkel radarozni a piacteret.

Flick Barcája vonzó célpont lesz és ezt ügyesen és okosan ki lehet használni.... :D

Sajnos a klub vérében benne van a hajlam, hogy a farka csóválja a kutyát, de mikor, ha nem most van esély arra, hogy a működésünk is a normálishoz konvergáljon.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.06. 13:31:48

bence0330 írta:
2024.11.06. 11:42:36
FcBarcelona1 írta:
2024.11.06. 09:32:47

Hát 100 milliót tényleg senkiért nem érdemes adni, főleg a jelenlegi helyzetben 60-70 milliót írtak Gyökeresre, amit Roque/Trincao játékjogával csökkentenének. Úgy egy próbát talán megér.
Gyökeres jóval jobbnak tűnik, mint David, aki persze ingyen nagyon megérné, de nem látom benne hosszú távon a Barca csúcsékét, szerintem ahhoz nem elég jó.
Egyetértek, David pont egy polccal van az ideális Barca center alatt. De szerintem ez nem gond most.
Lewy jövőre még itt lesz. És szerintem 2-3%-ot visszaesve kb ugyanígy fogja termelni a gólokat. Lehet, hogy elég lenne most egy David full ingyen, semmit nem veszthetünk vele,1 év alatt kiderül mit tud, és két év múlva rámehetünk egy igazi top centerre. Davidet meg akár el is adhatjuk, nem hinném, hogy jelen helyzetben rossz vonal lenne így gondolkodni anyagi okokból kifolyólag, főleg, hogy David azért nem mérföldekkel gyengébb, mint Gyökeres, csak egy kicsit (a Sporting támadóbb, jobb csapat jelenleg náluk, ezt is bele kell venni azért). Akár Haalandra is rá lehet menni 1,5 év múlva, de ha pl. addig Nkunku nagyot fut sérülések nélkül, szerintem ő stílusban és szintben is ideillene, de másfél év sok idő, előbukkanhat addigra egy új Haaland, de minimum egy új Gyökeres. Haaland meg szerintem távozni akar addigra, vagy legalábbis nyitott lenne rá, ki tudja, ki megy oda Pep után, és ki tudja, mit fognak tolni, és még ha jók is lennének, akkor is lehet, hogy kipróbálná magát itt, ha addigra nekünk beleférne.

Én most így sakkoznék, máshová tenném azokat a tízmilliókat.
Én Gyökeresben kicsit ilyen Dovbyk-feelinget érzek. Ráadásul a portugál liga ilyen szempontból a legmegtévesztőbb. A tegnapi mesterhármas is szép, amiből ugyanakkor 2 büntető volt, amit nem ő harcolt ki. Én inkább arra emlékszem, hogy meccs elején 30 méteren keresztül, teljesen zavartalanul vihette a kapusra és borzalmasan fejezte be. Akciógólokban ugyanott tartanak a Bl-ben, de a Sporting lőtt összesen 9 gólt míg a Lille ötöt és David egy Juve, Real,Atma triónak.
De a szezonban a franciák összesen 21 gólt lőttek (Bl+bajnokság), amiből 11-et vállalt David, míg a Sporting 44-et, amiből 21-et vállalt a svéd. Ráadásul a bajnokságban a Lille sokkal gyengébb csapat, míg a Sporting toronymagasan legjobb. Szóval, ha összevetjük Gyökeres semmivel sem gólerősebb, mint David.
Arról nem is beszélek, hogy a kanadai két évvel fiatalabb és évek óta stabilan magas számokat hoz, míg a svédnek gyakorlatilag egy teljes "profi" szezonja van, azelőtt folyamatosan kölcsön adogatták másodosztályú angol és német csapatok.
Dovbyk is Ukrajnában szórta a gólokat, első spanyol szezonjában egy középcsapatban lett a liga gólkirálya, a Romában is jól boldogul eddig, ugyanolyan idősen.
Míg mondjuk David 2 évvel fiatalabb is Gyökeresnél.
Amióta komolyabban szóba került egyre inkább figyelem és, ha mindkét játékos ingyen lenne, nem biztos, hogy a svédnek örülnék jobban. Főleg, hogy Davidban érzek egy kis Eto'o-stílust, ami szerintem nagyon passzolna a csapatba. Ja, és a bérek szintjén is valószínűleg jobban járnánk a kanadaival.

Bár nálam a nagy álom Isak lenne.Ráadásul a spanyol ligát is ismeri. Lehet, hogy nem a legnagyobb gólvágó (azért nem gyengék a számai, max nem kiemelkedő), bár a Sociban termelt rendesen, talán a PL nem fekszik neki igazán. Csak a Newcastleből elhozni sansztalan, ahogy a Chelsea-ből egy stabil játékost Nkunku személyében (bár egyelőre nem az, viszont van még vagy 5 év a szerződéséből)
Forca Barca!!!!
NewNagyatyesz
Barça B

2024.11.06. 12:57:07

Most én sem költenek csatárra, hacsak nem adjuk el Lewit az arabokhoz. Erre csekély az esély, szóval én csere csatár hozatalában gondolkodnék. Erre David ingyen szuper lenne. Ferranhoz képest még óriási előrelépés. És ahogy Bence írta: ha nagyot megy, akkor meg is vagyunk jövőre, ha nem akkor eladható, maradhat cserének. Másfél év múlva pedig lehet ide hozni komoly csatárt pénzért. Addigra még be kell tömni néhány posztot.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.06. 11:42:36

FcBarcelona1 írta:
Troym írta:
2024.11.05. 23:33:18
Senkiért nem fizetnék 100 milliót, azok sose jönnek be. Nem nézem hétről hétre Gyökerest, de 24 évesen angol másodosztályban nyomta mesterhármas ide-oda (mondjuk 2 11es volt benne), ennyi erővel tényleg ott volt / van Guirassy, David aprópénzért.
Hát 100 milliót tényleg senkiért nem érdemes adni, főleg a jelenlegi helyzetben 60-70 milliót írtak Gyökeresre, amit Roque/Trincao játékjogával csökkentenének. Úgy egy próbát talán megér.
Gyökeres jóval jobbnak tűnik, mint David, aki persze ingyen nagyon megérné, de nem látom benne hosszú távon a Barca csúcsékét, szerintem ahhoz nem elég jó.
Egyetértek, David pont egy polccal van az ideális Barca center alatt. De szerintem ez nem gond most.
Lewy jövőre még itt lesz. És szerintem 2-3%-ot visszaesve kb ugyanígy fogja termelni a gólokat. Lehet, hogy elég lenne most egy David full ingyen, semmit nem veszthetünk vele,1 év alatt kiderül mit tud, és két év múlva rámehetünk egy igazi top centerre. Davidet meg akár el is adhatjuk, nem hinném, hogy jelen helyzetben rossz vonal lenne így gondolkodni anyagi okokból kifolyólag, főleg, hogy David azért nem mérföldekkel gyengébb, mint Gyökeres, csak egy kicsit (a Sporting támadóbb, jobb csapat jelenleg náluk, ezt is bele kell venni azért). Akár Haalandra is rá lehet menni 1,5 év múlva, de ha pl. addig Nkunku nagyot fut sérülések nélkül, szerintem ő stílusban és szintben is ideillene, de másfél év sok idő, előbukkanhat addigra egy új Haaland, de minimum egy új Gyökeres. Haaland meg szerintem távozni akar addigra, vagy legalábbis nyitott lenne rá, ki tudja, ki megy oda Pep után, és ki tudja, mit fognak tolni, és még ha jók is lennének, akkor is lehet, hogy kipróbálná magát itt, ha addigra nekünk beleférne.

Én most így sakkoznék, máshová tenném azokat a tízmilliókat.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
Senkiért nem fizetnék 100 milliót, azok sose jönnek be. Nem nézem hétről hétre Gyökerest, de 24 évesen angol másodosztályban nyomta mesterhármas ide-oda (mondjuk 2 11es volt benne), ennyi erővel tényleg ott volt / van Guirassy, David aprópénzért.
A portugál bajnokság viszont nagyon megtévesztő, de az lehet a francia is.
Gyökerest előnye még, hogy jól lő, gyors, magas, jól cselez, sok kulcspassza van, és a bal szélen is bevethető.
Nehéz kérdés.
Én mindkettőnek örülnék, pl Ferran helyett.
Úgysem mi döntünk, de lehet, hogy Flick stílusába jobban illene egy bsz/csatár, mint egy vonalszélső, mint Gyökeres, Nunez, Gakpo, Diaz
Így eleve 2 poszton lenne bevethető, és akkor már jobban megérheti, és 2 igazi csatárral is fel lehet állni, ahol Balde adja a szélességet a bal szélen
Troym
Director del Fútbol

gránit
Director del Fútbol

2024.11.05. 22:52:16

Nem is lesz olcsó, akárki szerzi is meg. Jonathan David is betalált. Őt elérhetőbbnek tartom, a vétel eleve ingyenes. Persze az ő fizetését sem lenne könnyű beilleszteni, ha nem sikerül átkerülni 1:1-be. Drága sallangoktól kellene megválni ehhez, amit persze nem bánnék. Ahogy Gyökerest sem, de neki 2028-ig szerződése van, nagy lesz érte a licit.
Válasz küldése