gránit írta: ↑2024.11.15. 22:53:45
Igazából mindig arról írunk, beleértve magamat is, hogy mi mit tennénk. Én is a saját nevemben FIFA managerezek. Hogy a klub mit fog csinálni, az ugye teljesen más kérdés. Most szerintem úgy összeállt egy jó csapat, hogy aligha akarnak egyáltalán sok igazolást, akár engednék, akár nem, szerintem ők maguk sem gondolkodnak most nagyon igazolásokban.
Kapus: szerintem teljesen meg vannak elégedve Penával, Szczesny egy percet se kap. A kiváló támadójáték és a remek lestaktika el is fedi ezt a problémát, szerintem nem téma az elnökségben.
Középhátvéd: szűkösen vagyunk, Araújo visszatérésével is csak három ember van oda, akit bármelyik meccsen bevetnék, ami nem egy életbiztosítás. De nagy a bizalom Sergi Dominguezben, és átszervezésekkel is operálhatnánk. Eddig sem zavartatták magukat, ter Stegen kidőlése után sem szereztek egy olcsó veteránt egy évre, pedig belefért volna. Más posztra sem, ami megint csak azt erősíti, hogy nem nagyon gondolkodik most a klub igazolásokban. Megy a szekér, vezetjük a bajnokságot, biztos továbbjutó helyen állunk a BL-ben, ráadásul úgy, hogy már letudtuk a legnehezebb ellenfelünket az alapszakaszban, most így jónak érzik a dolgokat. Éppen ezért nem hiszem, hogy sok mozgást találnának indokoltnak, még akkor is, ha engednék az igazolásokat.
Balszélső: Vallét elküldték kölcsönbe. Ennek tudatában vajon mennyire érdekelheti a dolog az elnökséget? Semennyire. Nagy a bizalom Martinban, Fort is átdobható. Hú, ezért mindennek el leszek mondva, de Destet is megtarthatták volna, Eindhovenben már edz, 2025 elejétől bevethető lenne. A dolgot nem ragozom tovább, mert nagy port kavarna. A lényeg: az elnökséget nem izgatja ez a poszt, volt mélyítési lehetőség, nem kellett nekik. Nem úgy tűnik, mintha érdekelné őket a téma.
Kapus szerintem még jövőre sem lesz igazolva, max. ha ter Stegennek olyan maradandó lesz a sérülése, hogy nem nagyon lehet rá számítani. Mellesleg szerintem így rendben is van, sőt megkockáztatom, amíg el nem igazol valahová vagy vissza nem vonul nem is fognak hozni kezdőt.
Kh-t annyira nem érzem fontosnak, főleg nem télen. Araujo napokon belül felépül, Chris is jön vissza télen, Forttal még Koundét is be lehet dobni. Ez így 5 játékos, aki elég magas szintű.
Vallénak a kivásárlási árával volt valami gond. Ha feljön akkor nagyon alacsony lett volna vagy valami hasonló, mellesleg az előszezonban sosem tette be Flick az eredeti posztjára, mindig jh-t játszott. Szerintem már ott lemondott róla, mint csere balhátvéd a szezonra.
gránit írta: ↑2024.11.15. 22:53:45
Vkp: Meg lett mondva nyáron, hogy jók vagyunk itt. Azt mindenesetre nagyra értékelem, hogy Flick őszintén kommunikál, így legalább tudjuk, mi a helyzet. Bernal lesérült, Schouten neve felmerült, de ő is lesérült, azóta pletykákat sem hallani. Két hatalmas rangadót is lehoztunk összesen 1 kapott góllal, a lestaktika itt is elfedi az esetleges hiányosságokat, Casadó-ban pedig nagy a bizalom. Így itt sem várok mozgást, bár örülnék neki.
Csatár: Roque-t elküldték kölcsönbe, nagyon nem izgatja az elnökséget a téma. Ott van Pau Victor, Fermín is fel tud lépni, Torres-t is bedobják ide olykor. Sok gólerős játékosunk van most, Lewandowski meg újra régi fényében, komoly alternatívát most nem keresnek, időhúzó cserék meg vannak.
Univerzális fullback: Mingueza esélyes, és vérbeli középhátvédet talán ezért nem is keresnek. Mindössze 9 millióért visszahozhatjuk, Vigóban kevesebb mint 2 millió eurót keres évente, ezt még talán be is tudnánk illeszteni, ennyit talán még engednének is. Ennek látom esélyét.
Vkp helyzet érdekes. Amit most kitalált Flick az úgy tűnik elég jól működik, plusz ott van De Jong és Chris is univerzális. Egy kezdő szintű persze jó lenne, de még nyáron is elég necces lesz. Sok függ majd, hogy mi lesz majd az FFP-vel. Schoutent annyira nem ismerem, de tavaly hosszabbított a PSV-vel, szóval nem hiszem, hogy olyan könnyű lenne elhozni. Ha továbbmennek a BL-ben akkor télen szerintem lehetetlen.
Nyáron pedig nem lehet tudni, mert ha Casádó formája kitart és visszatér Bernal lehet fejfájás.
Mingueza érdekes, mert hiába van opció az ő akarata is számít, itt inkább vkp pozícióban tudnám elképzelni, cserejátékosnak pedig nem hiszem, hogy szeretne jönni. Akkor a válogatottságának is könnyen lehet hogy annyi.
Roquét én még nem temetném, nem fut rossz szezont a Betisben, sőt egyre jobban beilleszkedik.
Ha belefér az FFP-be és nem jön komoly center, mindenképp meg kellene próbálni, ahogy Vallét is meggondolandó lenne visszahozni.
A legnagyobb kérdés, hogy mennyire számítana rájuk Flick, plusz még ott van Oduro is. Őt az összes hazai meccsen figyelni fogja a német, nem tartom kizártnak hogy már tavasszal bepróbálkozik vele. Ezekben az esetekben Flick elképzelésein is sok fog múlni. Legalábbis remélem, hogy alapvetően az ő kívánságait próbálják teljesíateni.
De én is azzal értek egyet, hogy legyenek meg a regisztrációk, a lényegi kérdések maradjanak nyárra.