Chino írta: ↑2024.11.18. 02:07:24
Az a 6 meccs szépen hangzik, de az valójában távolról sem annyi. A többi mérkőzésén egyszer 29, utána 5, 2 és 9 percet kapott. Illetve ha jól emlékszem Pedri nyilatkozatából az Alaves ellen azért nem kezdett Koundé, mert elkésett edzésről és ezt Flick így bünteti. Másrészt egy mindkét szélen bevethető játékosról beszélünk. Kb. annyi perce van, mint Sergi Domingueznek, Gerard Martin pedig kétszer annyit játszott. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy Forttal Cubarsít és IM-et is pihentethette volna még árnyaltabb a kép. Remélem a szezon hátralévő részében többet lesz a pályán.
Vallét szerintem alapból nem akarta Flick, amikor az előszezonban kapott is lehetőséget, akkor sem posztján, plusz a szerződésével kapcsolatban is volt bonyodalom. De most úgy tűnik ez a kölcsön jól is elsülhet, bár én Oduroban bízom komolyabban.
A 6 meccs az 6 meccs. A baloldali Fortot vegyük ki a buliból, mert egyfelől, elemzésekben is olvastam, mennyire fontos Flicknek a ballábas balbekk + lehetőség szerint a bal lábas középhátvéd is, hogy az építkezés végig befelé történhessen. És tőle is láttam egy ilyen komolyabb elemzéses videójában. Neki nem opció oda Fort, mindentől függetlenül.
És ha ezt leveszed, akkor ott tartunk, hogy a világ talán legjobb formájában lévő jobb bekkjéről beszélünk Koundé személyében. Ehhez add még hozzá azt, hogy a korátlagunk és egyes játékosok sérülékenysége, esetleg intenzitása miatt kiket kell elsősorban lecserélni. Kb Yamal, Baldé, Raphinha, Cubarsi, Pedri, Casado, Lewy, Inigo, (DJ), Olmo mind előrébb van a sorban ilyen tekintetben, ha dönteni kell, közülük kell lehozni valakit. Koundé a mezőnyben talán a legutolsó ilyen téren, akit le kell kapni, kora, edzettségi állapota, szintje, mindene tökéletes. Ha 7 csere lehetne, több lehetőséget kapott volna Fort. De prioritások vannak, és Koundé ebben a sor végén "kullog".
Emiatt sem csoda, hogy Martin több/kb annyi lehetőséget kap - Flick nyilván nem hülye, látja, mennyire gyenge, de Baldét cserélni kell. Az már más kérdés, hogy kizártnak érzem, hogy ne legyen nála jobb balbekk az utánpótlásban, B-ben, akárhol.
Vallét szerintem sem akarta, de Flick nem olyan makacs, mint a két elődje, szerintem meggyőzhető.
Troym írta: ↑2024.11.18. 09:57:28
Ahogy Chino is írja abszolút nem bízik benne Flick, miféle topcseréről beszélünk? Egy 18 éves gyerekről 10 meccs tapasztalattal, aki 5 perceket kap? Vagy Araujo lenne a megoldás, mert kétszer bejött jobb oldalon játszatása, ötször nem? Nincs megfelelő mélység egyik szélsővédő poszton sem. Balra kezdőjátékos kellene, jobbra csere.
Épp válaszoltam erre, Koundé a 10. emberünk, akit le kell hozni ezer okból kifolyólag, nyilván emiatt az ő cseréje Peches. Milanista vagyok, ott van Theo Hernandez, aki alighanem magasan a világ legjobb balbekkje, mindezt tökéletes korban és fizikai állapotban. Mindegy, ki a cseréje, a büdös életben nem fog pár percnél többet kapni. Képzelj Raphinha helyére egy igazán minőségi cserét. Nem egy Kvarát, de egy igazán tehetséges, bőven jó csere szintet. Lehet még ennyi percet sem kapna, mint Fort.
Fort igenis top csere, Flick már egyre inkább bízik benne, a tavalyi B csapatból magasan a legjobb játékos volt, és minden egyes alkalommal mikor a nagyok közt pályára lépett, simán, hibátlanul megállta a helyét már 17 évesen is, meg idén is, idén is volt olyan meccse, mikor már egyenesen oktatott. Nagyon hamar felső polcos játékos lesz, még akkor is, ha csere marad - a világ tán legjobbja mögött ez nem egy nagy kritika.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy