Troym írta: ↑2024.12.03. 16:34:58
bence0330 írta: ↑2024.12.03. 16:04:29
Csak fütyüljük ki szépen otthon stabilan. Nem vagyok ennek a híve alapból, de minden kéz kell most, hogy kilökjük végre innen. Hátraszorulás, karszalag megtagadása, fütty, előbb-utóbb elege lesz neki is.
Én ilyet Ferrannal sem tennék, Frenkievel sem.
Ugyan nem örülök, ha pályára lép, mert szerintem lassú és körülményes, de a mi játékosunk, max puffogok 3 sort, 2000km-re egy (néha több

) kommentben, de ki nem fütyülném egyik játékosunkat sem.
Persze, emberileg alapesetben egyetértek. Viszont szerencsére ezért az emberért nincs igazán felelősségem, erre pluszban rájön, hogy a klubnak szurkolok mindenek felett. Ha a klubnak jó a távozása, én lehet beszállnék a füttyszóba (nem tudom), ha ez segítene. Kicsit más lenne a helyzet, ha van egy átlag játékos, aki épp rosszul játszik, eszembe nem jutna kifütyülni, akkor sem ha mesterhármast hozott össze öngólokból. Itt az ilyen Frenkie-féle eseteknél nálam van egy alapfeltételezés, miszerint egy játékos-klub kapcsolat egy szimbiózis. Nyilán tolódhatnak ide-oda az értékek, de addig jó, amíg mindketten szeretnék. És amúgy az is tök jó, hogy egy játékost nem tárgyként dobálhatnak ide-oda, de közben meg nem tudok emberi szempontokból figyelemmel lenni valaki felé, aki nem hajlandó tiszteletben tartani azt, hogy ennek az egésznek közös megállapodáson kéne nyugodnia. Szerte a világon (jóval többen) vannak focisták, akik ha meghallják, hogy nem kellenek már a klubnak, neadjisten még terhet is jelentenek, már köszönnek is el, kb harag nélkül. Nem kell messze menni, a tavalyi legjobbunk ment így el a nyáron. De lehet sorolni, Depay, Auba még durvább eset, mint Gündo, mert a soron következő évre kerestek volna hatalmas pénzt. Szó nélkül távoztak mégis. Ő nem hajlandó tiszteletben tartani minket (ezzel közvetve engem, mint szurkolót), akkor fordítva miért legyen meg ez a tisztelet? Meg azért nem arról van szó, hogy éhezni akarom küldeni, hanem hogy máshol legyen multimilliomos, és még (ha érdekelne), neki is jobb lenne.
Szerintem annyit megtennék a csapat érdekében, hogy amíg vége nincs a meccsnek, nem fütyülném ki, mert ha már ott van, játsszon zavaró tényező nélkül. Ez az érdekünk. Utána viszont sorolódjon szépen valami Prim mögé is, ne csak a 4. helyre.
Közben nyilván sajnálom, hogy ennyire sérüléssel küszködik, nyilván jobb is lenne anélkül neki is meg nekünk is, és biztos valamennyire hasznos csere tudna legalább lenni, de ez kicsit más téma, mint a távozása, még ha nyilván van is összefüggés, hisz ilyen szűk keretben nem tarthatjuk meg a legjobban kereső, közben játékra legalkalmatlanabb játékost, aki azért még akkor sem egy húdehűha valaki, ha egészséges.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy