Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Sinya22
Director del Fútbol

2024.12.06. 22:18:25

Szerintem hosszútávon kell 4 stabil kh, ha nem csak a bajnokságban akarunk a győzelemre menni, mondjuk a következő szezontól. Ez most jelenleg Inigo és Cubarsi. Koundé (szerintem) a szélen fog most már maradni, Christensen-re semmilyen poszton nem lehet építeni, Araujo is rengeteget sérült, de belőle még kinézem, hogy felépíti magát, a dánból nem. Garcia meg megint csak egy olyan ember, akit ha már be kell tenni a csapatba valami miatt, akkor menjen vkp-ba. Szóval ez akárhogy nézem 3 kh, meg persze Koundé beugrásra kész. Egyet mindenképp kell oda igazolni, de én megvárnám, hogy Araujo mondjuk jövő decemberig hogy szerepel, mert bármennyire is szeretem és skillek alapján az egyik legjobb védő, úgy nem lehet, ha az ember negyed meg fél szezonokat kihagy. Jobbosra a Koundé Fort szerintem teljesen jó, szezon végéig meg kiderül, hogy a baloson Gerard Martin milyen játékos, mert azért Baldé mellett mögött fog még kapni jó pár meccset.
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.06. 15:42:39

gránit írta:
2024.12.06. 14:29:37
Christensent én mindenképp Casadó rotációjában használnám, már amennyiben számolni lehet még Chris-szel.

Hátra kell legalább egy ember, mert Araújo visszatérésével is csak hárman lennének. Hatalmas mázli, hogy a Martinez-Cubarsí kettősből még nem dőlt ki semelyik, és (remélhetőleg) lehozzák ezt a létszámban karcsú őszt.

Tah nagy erősítés lehet, de azt már sokszor hallottuk végül ide nem igazolóktól, hogy mekkora Barca-drukkerek. Az elején mindenki az :D Persze reménykedni, bizakodni lehet, én is ezt teszem.

Kellene szélső is, Valle és Mingueza ezt meg is oldhatnák. Ketten együtt fájnának 9 millióba.

Még ha Christensennel is lehetne számolni és nem sérülne le 20 percnyi játék után, úgy azért már lenne némi mélységünk. Ha nem, akkor egy vkp-t igazolnék még, már ha engedik persze.
Még ha Chris nem is játszana sokat, de cb-nek 4. számúként elmenne, vkp-ként pedig 1-1 meccsre rotálni. Nem kapna annyi szerepet, mint tavaly vagy tavalyelőtt, de ilyen SR-hez hasonlóan bevethető lenne (csak nyilván más szinten). Plusz Koundé is ott van még, úgyis kéne Fortot rotálni. Középső védőt pedig alapból nem szokták annyit cserélgetni. Nyilván egy nagyon komoly sérüléshullám esetén jól jönne, ha lesérülne onnan mondjuk 3-4 ember, de más posztokról elég 1-2 és már beütött a krach. (és a német se kapna 8-10 milliónál kevesebbet) Ha Baldé huzamosabb időre kiesik és nincs minőségi pótlás megette a fene, még Raphinha teljesítményét is durván visszaveti, Lewy komolyabb sérülésével szintén könnyen búcsúzhatunk a szezontól (de ide vehetem még a brazilt vagy Yamalt is). És ők olyan játékosok, akik, ha nem is sérülnek le, akkor is kell pihentetni.

Egyelőre én ezt a 3 posztot tartanám legégetőbbnek, sőt én inkább megvárnám Bernalt. A tavalyi (simán kiszorította a 4 évvel idősebb Casadót) és a szezon eleji teljesítménye alapján simán benne van, hogy első évében kezdettől stabil csere lesz, Flick is őt favorizálta inkább, nemcsak az év elejétől, ha jól emlékszem az előszezonban is ő töltötte a legtöbb időt a pályán. Casádóval párban pedig párban is baromi jók lehetnek. A Valencia meccs után Flick nyilatkozta róluk, hogy akár a szemüket is beköthetnék, akkor is megtalálnák egymást a pályán. Összeállhat egy jó kis M&M's. Ha hozunk mondjuk 30-40 millióért egy Merino-szintű (most csak belöktem így egy nevet) vkp-t, akiről azt se tudjuk beválik-e, nem biztos, hogy jobban járunk.

Ha sikerülne hozni egy balhátvéd-center-szélső triót plusz a hosszabbításokat elintézni utána már minden csak hab lenne a tortán, de előbb mindenképp a lyukakat kellene befoltozni és persze még ott lennének az eladások, amik szintén nem utolsók a sorban.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.12.06. 14:29:37

Christensent én mindenképp Casadó rotációjában használnám, már amennyiben számolni lehet még Chris-szel.

Hátra kell legalább egy ember, mert Araújo visszatérésével is csak hárman lennének. Hatalmas mázli, hogy a Martinez-Cubarsí kettősből még nem dőlt ki semelyik, és (remélhetőleg) lehozzák ezt a létszámban karcsú őszt.

Tah nagy erősítés lehet, de azt már sokszor hallottuk végül ide nem igazolóktól, hogy mekkora Barca-drukkerek. Az elején mindenki az :D Persze reménykedni, bizakodni lehet, én is ezt teszem.

Kellene szélső is, Valle és Mingueza ezt meg is oldhatnák. Ketten együtt fájnának 9 millióba.

Még ha Christensennel is lehetne számolni és nem sérülne le 20 percnyi játék után, úgy azért már lenne némi mélységünk. Ha nem, akkor egy vkp-t igazolnék még, már ha engedik persze.
Chino
Llegenda del Barça

2024.12.06. 14:10:35

szbsz írta:
2024.12.06. 13:24:38
Úgy fest Taht berántottuk akkor, hattttalmas erősítés! Jönni akar mindenképp, kell is! Gondolom meggyőzte Flick projektje (még egy plusz pont ezért neki :mrgreen: ), plusz gyerekkorában Barcás volt szóval biztos nem volt nehéz dolga Decoéknak így, de azért szép munka tőlük is... =D>
Ezzel azért még komolyan várnék. Ott volt nemrég Bergvall, akivel már megvolt a szóbeli a szóbeli megállapodás, aztán a Spurs kinyitotta a tárcát, Güler fél lábbal már Barcelonában volt, de lehetne még sorolni a közelmúlt "igazolásait". Én nem feltétlenül örülnék Tah-nak, mer könnyen lehet, hogy ez Araujo távozását jelentené, aki benne van kb. a top 3-ban akirre szüksége lenne a klubnak, hogy még versenyképesebb legyen. Christ is sajnálnám, mert elég Jolly Joker. Igaz így lenne 4-5 olyan belső védőnk akiket bármikor bárki ellen bátran betehetnek a kezdőbe. (persze Inigo elég idős lesz) És gondolom Tah is stabil kezdőnek akar jönni és nem 3.-4. számú védőnek. És akkor még ott van a Real, aki kizárt, hogy ne repülne rá. Simán meg tudnák duplázni az itteni bérét, nemzetközi szinten szintén versenyképesek, bérelt helye lenne. A szinmpátia ilyen esetben pedig sokadlagos szempont.
Biztosan komoly erősítés lenne, de legalább 3, ha nem 4 olyan poszt lenne, ami sokkal inkább erősítésre szorul.

Davidról is cikkeznek, aki mindenképpen szeretne ide jönni és hajlandó kivárni is, de nem akar a végsőkig, mi pedig nem feltétlenül benne látjuk a jövőt, így az még nagyon bizonytalan. Remélem nem Gyökeresre hajtunk minden áron, sokkal szívesebben látnék itt egy kevésbé statikus, mozgékony csatárt, aki egy erősebb bajnokság kevésbé top csapatában is komoly számokat hoz, mint az eddigi legerősebb bajnokságában "brillírozó" támadót (inkább Eto'o, mint Ibra). Lewy stílusa hiába hasonló, de ő szintekkel feljebb van a svédnél ezért jól működik vele a csapat.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.06. 13:37:48

Tah gyors? Csak mert Ara és Chris visszatérésével elég szépen telítődhetünk ott, és most is főleg a sebesség a gond, semmi mással nincs probléma. Mélyíteni persze mindig jó, de szerintem a szélső és Casadónak egy csere százszor égetőbb.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
szbsz
Jugador d'estrella

2024.12.06. 13:24:38

Úgy fest Taht berántottuk akkor, hattttalmas erősítés! Jönni akar mindenképp, kell is! Gondolom meggyőzte Flick projektje (még egy plusz pont ezért neki :mrgreen: ), plusz gyerekkorában Barcás volt szóval biztos nem volt nehéz dolga Decoéknak így, de azért szép munka tőlük is... =D>
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.05. 19:38:49

https://www.football-espana.net/2024/12 ... ailability
Pont ma volt téma.
.kavaró brigád.
A liga blokkolná Olmo és Pau Victor játékát a januári szuperkupán, mert akkorra már nem lesznek regisztrálva.
Közben az RFEF engedélyezné, a kupák az ő szervezésük alá esnek
Ezzel sem lettem jobban meggyőzve, mennyire objektívek Tebasék.
soadroli
Llegenda del Barça

2024.12.05. 19:21:15

Deco travelled to Germany today and met with Jonathan Tah and his agent Pini Zahavi in a restaurant. Both parties are very satisfied with today's meeting.
The defender will be free in the summer. [Gerard Romero]
Kép
bence0330

2024.12.01. 12:03:37

Bocs, engem ez kicsit kevésbé érdekel, és túl felületes a tudásom, objektív hülyeséget nem akarok mondani, max a véleményem legyen az néha, az rendben van. :D Fogalmam sincs kinek milyen százalékban van igaza. Néha jó, ha én fogom a popcornt. Így vakon azt mondanám, hogy a Liga FFP egy egyértelmű túlkapás, és a szabad piac túlzott akadályozása, de nincs a kezemben elég infó, hogy emellett érveljek, csak mondjuk egy PL-t elnézve így tűnik. Az is tény viszont, hogy Bartóékkal elszaladt a ló, szóval ha már van ez az elmebaja Tebasnak, azt nem hiszem, hogy direkt szivatnának. Csak amikor 3-4 ember keresett kb bruttó 200-at, az tényleg durva volt. Laportáék erről nem tehetnek, de Tebasék sem, ők csak arról, hogy behozták ezt a saját ffp-t, mintha nem ismernének alapvető üzleti összefüggéseket, a Sevillának pl. tuti, hogy semmi baja nem lenne, ha engednék őket költekezni, lehet ott lennének az EL-ben simán. Mivel vállalkozom, eléggé idegesítene az a szemlélet, hogy valaki megmondaná nekem, mit költhetek és mit nem, mennyi lehet a kiadásom, meg mennyi nem. Nyilván mehetnék épp csődbe is, ha túltolom, de az legyen az én döntésem.

Én most annyit látok, hogy a topik alaptémájára menjek vissza, hogy ugyan minden posztra kéne kb csere, de ha konkrétan a játék képét és az eredményességet nézem, akkor az alap minimum, amivel esélyünk lenne bármire, az két ember nálam:

Legalább egy szélső - örülnék, ha centerként is tudna focizni, vagy ha mindkét szélen, tudom, ez elég idealizált kép, de ha van, inkább vennék most olyat, aki lehet, hogy mondjuk balszélsőként 1 fokkal gyengébb, mint egy echte balszélső, viszont azt több poszton is tudja. Ha pl a Malen pletyka igaz, benne lennék. Ferrán kár, hogy összeomlott, ő pont ezt tudná hozni a 22 nyár előtti évei alapján.

Labdaügyes középpályás.

Nyilván ezen kívül kéne kapus, balbekk, kh is, de szerintem amíg a fenti kettő nincs meg, teljesen ki vagyunk téve a sérüléseknek forma szempontjából.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.01. 10:10:35

Troym írta:
2024.12.01. 10:00:11
Az ügy előzménye, hogy a korábbi francia válogatott Lassana Diarra a FIFA által elfogadott bizonyos szabályokat vitat arra hivatkozva, hogy ezek akadályát képezték annak, hogy a belga Charleroi-hoz igazoljon.
Itt maradni sem engedik, nemhogy ide igazoljon.
Amiről Gavi esetében volt is egy jogerős bírósági határozat.
Feladom. Ok, nem látsz összefüggést. Elfogadom
Troym
Director del Fútbol

2024.12.01. 10:00:11

FcBarcelona1 írta:
2024.12.01. 09:53:32

Segítek neked, lerövidítettem.
Ez a lényege a cikkednek:

Az ügy előzménye, hogy a korábbi francia válogatott Lassana Diarra a FIFA által elfogadott bizonyos szabályokat vitat arra hivatkozva, hogy ezek akadályát képezték annak, hogy a belga Charleroi-hoz igazoljon. Részleteket közölve emlékeztettek: a szóban forgó szabályokat többek között abban az esetben kell alkalmazni, ha valamely klub úgy ítéli meg, hogy egyik játékosa a munkaszerződését annak rendes lejárta előtt „alapos ok” nélkül szüntette meg. Ilyen esetben a labdarúgó és az őt szerződtető új klub felelős a korábbi klubnak járó kártérítés megfizetéséért.
Az új klub bizonyos helyzetekben olyan büntetéssel is sújtható, hogy meghatározott időre megtiltják számára új futballisták igazolását. Végezetül pedig annak a nemzeti szövetségnek, amelyhez a játékos korábbi klubja tartozik, mindaddig meg kell tagadnia a nemzetközi átigazolásról szóló tanúsítvány kiállítását, amíg a korábbi klub és a játékos között a jogvita fennáll.

Erről szólt a per, én is segítek neked.

Nálunk melyik játékosnak a munkaszerződését szüntette meg előző klubja alapos ok nélkül? Melyik játékosunk áll jogvitában, ami miatt Tebas vezette szervezet tiltaná a regisztrációt?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.01. 09:53:32

Troym írta:
2024.12.01. 09:22:51

Az összeesküvés elméleteid nem válnak igazzá, hogy te sokszor és hangosan elmondod.

Tebasról, regisztrációról?

"A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nemzetközi átigazolásokra vonatkozó egyes szabályai ellentétesek az uniós joggal, azok ugyanis akadályozzák a játékosok szabad mozgását, és korlátozzák a klubok közötti versenyt –

Indoklása szerint a szóban forgó szabályok alkalmasak arra, hogy akadályozzák a szabad mozgást azon hivatásos labdarúgók esetében, akik tevékenységüket azáltal kívánják előmozdítani, hogy egy új, az unió valamely másik tagállamában letelepedett klubnál folytatnák munkájukat. Ami a versenyjogot illeti, a bíróság azt állapította meg, hogy a vitatott szabályok célja az unióban letelepedett hivatásos futballklubok között esetlegesen fennálló verseny korlátozása, sőt megakadályozása.

elfogadható, mert nem tetszenek a szabályok.
Segítek neked, lerövidítettem.

Szerk: Bence (mások) kíváncsi lennék a véleményedre, mert kezdem nagyon kellemetlenül érezni magam ebben a "vitában" :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.12.01. 10:02:10-kor.
Troym
Director del Fútbol

2024.12.01. 09:22:51

FcBarcelona1 írta:
2024.12.01. 07:40:00
Troym írta:
2024.11.30. 21:42:26
Ja. Hogyne. Értelmezni kellene.
Szerk:
Amúgy vicces, hogy ti akarjátok megmondani, hogy kellene vezetni egy klubot. :)
De látványosan nem akartok figyelembe venni nem elhanyagolható tényezőket. Így a vitának sincs értelme.
Az összeesküvés elméleteid nem válnak igazzá, hogy te sokszor és hangosan elmondod.

Kezd kabaréjelleget ölteni ez a beszélgetés, de akkor menjünk végig az "igazadon" és kérlek mutasd be a most linkelt nso cikk hol szól a LaLigáról, Tebasról, regisztrációról?
Vagy akkor egy "ja hogyne" alapján próbálod lezárni ezt az értelmetlen beszélgetést plusz azt, hogy összevissza linkelgetsz mindenfélét, ami épp szembe jön, akár az adott témához kapcsolódik, akár nem?

Beteszem ide is a cikket, nehogy máshol keresgélj:
Ezt linkelted:

"A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nemzetközi átigazolásokra vonatkozó egyes szabályai ellentétesek az uniós joggal, azok ugyanis akadályozzák a játékosok szabad mozgását, és korlátozzák a klubok közötti versenyt – közölte döntését az Európai Unió luxembourgi szélhelyű bírósága pénteken.
Az ügy előzménye, hogy a korábbi francia válogatott Lassana Diarra a FIFA által elfogadott bizonyos szabályokat vitat arra hivatkozva, hogy ezek akadályát képezték annak, hogy a belga Charleroi-hoz igazoljon. Részleteket közölve emlékeztettek: a szóban forgó szabályokat többek között abban az esetben kell alkalmazni, ha valamely klub úgy ítéli meg, hogy egyik játékosa a munkaszerződését annak rendes lejárta előtt „alapos ok” nélkül szüntette meg. Ilyen esetben a labdarúgó és az őt szerződtető új klub felelős a korábbi klubnak járó kártérítés megfizetéséért. Az új klub bizonyos helyzetekben olyan büntetéssel is sújtható, hogy meghatározott időre megtiltják számára új futballisták igazolását. Végezetül pedig annak a nemzeti szövetségnek, amelyhez a játékos korábbi klubja tartozik, mindaddig meg kell tagadnia a nemzetközi átigazolásról szóló tanúsítvány kiállítását, amíg a korábbi klub és a játékos között a jogvita fennáll.
Az uniós bíróság pénteken kihirdetett ítéletében kimondta: ezen szabályok ellentétesek az uniós joggal.
Indoklása szerint a szóban forgó szabályok alkalmasak arra, hogy akadályozzák a szabad mozgást azon hivatásos labdarúgók esetében, akik tevékenységüket azáltal kívánják előmozdítani, hogy egy új, az unió valamely másik tagállamában letelepedett klubnál folytatnák munkájukat. Ami a versenyjogot illeti, a bíróság azt állapította meg, hogy a vitatott szabályok célja az unióban letelepedett hivatásos futballklubok között esetlegesen fennálló verseny korlátozása, sőt megakadályozása.
Az uniós bíróság arra emlékeztetett, hogy a hivatásos labdarúgás ágazatában alapvető szerepet játszik a már képzett játékosok leigazolásáért folyó verseny. Azon szabályok tehát, amelyek általános jelleggel korlátozzák a verseny e formáját, a munkaerő elcsábítását megakadályozó megállapodásokkal mutatnak hasonlóságot – mondták. Végezetül a bíróság megállapította azt is, hogy a szóban forgó szabályok nem tűnnek sem elengedhetetlennek, sem szükségesnek.

Mit szerettél volna ebből kiemelni?
Melyik része és miben vonatkozik a Laligára, spanyolokra, a helyzetünlre, Tebasra stb?

Nem vicces az, hogy nem tudnak gazdálkodni a klubnál, inkább sajnálatos, ahogy az is, hogy a kiskapukeresés (Studios körüli hakni) elfogadható, mert nem tetszenek a szabályok. Gondolom, ha a Madrid, Atletico, Sevilla, Celta kerülne ilyen helyzetbe és vetne be hasonló piszkos trükköket és esetleg ezekkel megelőzne minket a bajnokságban, akkor is ilyen karakánul azt mondanád igazuk volt...
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.12.01. 07:40:00

Troym írta:
Ja. Hogyne. Értelmezni kellene.

Szerk:
Amúgy vicces, hogy ti akarjátok megmondani, hogy kellene vezetni egy klubot. :)
De látványosan nem akartok figyelembe venni nem elhanyagolható tényezőket. Így a vitának sincs értelme.
Damask
Jugador del Barça

2024.11.30. 23:00:06

bence0330 írta:
2024.11.30. 21:32:28
Az ingyen érkezőket nehéz vitatni, ők mindig sokat fognak kérni - ezért hagyják lejárni a szerződésüket. Ez egy ingyen játékos mögöttes ára lesz mindig. Inigo fizetése ezzel együtt abszolút rendben van. Lewynél a nevet is fizetjük, de top3-5 center még, Gündi volt még drága ingyenesként, de hát az sem csoda. A Fati ügy volt hiba szerintem, túl merész húzás volt.

Teljesen rendben vannak a fizetéseink. Ennél sokkal lejjebb nem adhatjuk, ha ott akarunk maradni legalább a kupák közelében, arra valamennyire esélyesként. Azért Tebas akármennyire próbálja szétbarmolni a Ligát, és akármennyire is sikerült neki félig, ha nem maradunk versenyképesek a fizukkal, nem lesz elméleti esélyünk sem kb semmire, esetleg egy csoda BL helyre. Még így is... hogy ne a szemétkedjünk szót kelljen használni, "huncutkodtunk" ilyen Depay-Auba féle játékosokkal, akik idejöttek minimál fizuért, következő évekre emelt bérrel, de még ezelőtt elküldtük őket - felteszem, már mikor idehoztuk őket, tudtuk, hogy így lesz. Rettenetes helyzetben vannak Laportáék, igazából még az elképzeléseiket is alig lehet látni, esélyük sincs megvalósítani őket, vagy legalábbis sokat közülük.
Magasan verjük a Liverpoolt fizetésekben. Baromság hogy nem vagyunk versenyképesek. A probléma hogy borzalmasan vannak kezelve a pénzügyeink. Lewa fizetéséből kijönne 3 játékos és amíg ment a csapatnak addig mindegy ki lett volna a center. És most hogy nem megy, most is mindegy ki volt a center, és persze az sem segít hogy Ferran vagy Fati 2. lenne fizetésben Szalah mögött a Poolban. De Jong sem túl hasznos, de tény hogy ő még örökölt, de hazugság azt mondani hogy csak az övével van a gond, szerintem az övé még a legkisebb gond ebből a 4-esből. Egy fél kezdőcsapatnyi fizetés idióta módon van kiosztva és ez nem Tebas vagy az FFP hibája.
Lehetne bőven minőségi játékosokkal feltölteni a keretet, ha nem vinné el a fizetések felét pár elég haszontalan játékos.
Oké, persze, Lewa termeli a kanadai pontokat, de kétlem hogy a helyén bárki sokkal kevesebbet csinált volna ugyan ennyi játékidővel, amíg ment a szekér a csapatnak.
Damask
Jugador del Barça

2024.11.30. 22:30:52

FcBarcelona1 írta:
2024.11.30. 20:02:26
Troym írta:
2024.11.30. 19:32:30
Ha megértenéd, hogy egy 780 milliós bevételű, profitot termelő klubnak nem engednek beregisztrálni egy 380 ezres keresetű játékost, nem is kellene ennyiszer leírnom.
Akkor nem kellene "kamuzni" Barca Studios eladásokat, hogy legalább egy fél évre be legyen regisztrálva.
És ha te akarod megmondani, hogy ki mennyi fizetést érdemel a szerződése megkötésekor, minden körülményt figyelembe kellene venni, mennyi pénzt, szakmai sikert hoz a klubnak, és meg kellene tudni jól ítélni a játékosok képességét.
Az a profitot termelő klub amelyik az elmúlt 4 évben egyszer tudott összehozni papíron valami kis aprócska profitot, úgy hogy évek óta kamu számokkal és kamu eladásokkal eladott már minden létező és nem létező üzletrészt?
Troym
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
2024.11.30. 21:15:33
Troym írta:
2024.11.30. 21:05:06
FFP szempontjából
https://www.nemzetisport.hu/minden-mas- ... ios-joggal
Ehhez mit szólsz? Tebas teljes mértékben szembe megy mindenféle uniós joggal.
Aműgy milyen alapon?
Kb. A diktátorok alkotnak szabályokat saját szakállukra. És akkor már jó, mert ez a szabály?
Most ez nálad hogy áll össze egy logikai egésszé?

- A Fifát nem Tebas vezeti.
- A spanyol szövetség nem a FIFA, hanem az UEFA égisze alatt működik, ahogy minden európai futballszövetség.
- Tebas még csak nem is a spanyol futballszövetség, hanem a a két legmagasabb szintű spanyol labdarúgó-bajnokság igazgatásáért felelős egyesület elnöke, ő nem az átigazolásokat, hanem a regisztrációkat tudja korlátozni
- az egész cikkben szóba se kerül a FFP
- teljesen más miatt tartja az EU bírósága jogellenesnek a FIFA átigazolási gyakorlatát
- A FIFA nem EU szervezet, hanem globális, szóval kb 0 hatása lesz.

Szóval mit szóljak hozzá? Nem ideillő, nem a témába vágó cikk...

Ennyi erővel becsatolok egy cikket a modern focilabdák alakjáról, kb. ugyanannyira kapcsolódik ide. :D
bence0330

2024.11.30. 21:32:28

Az ingyen érkezőket nehéz vitatni, ők mindig sokat fognak kérni - ezért hagyják lejárni a szerződésüket. Ez egy ingyen játékos mögöttes ára lesz mindig. Inigo fizetése ezzel együtt abszolút rendben van. Lewynél a nevet is fizetjük, de top3-5 center még, Gündi volt még drága ingyenesként, de hát az sem csoda. A Fati ügy volt hiba szerintem, túl merész húzás volt.

Teljesen rendben vannak a fizetéseink. Ennél sokkal lejjebb nem adhatjuk, ha ott akarunk maradni legalább a kupák közelében, arra valamennyire esélyesként. Azért Tebas akármennyire próbálja szétbarmolni a Ligát, és akármennyire is sikerült neki félig, ha nem maradunk versenyképesek a fizukkal, nem lesz elméleti esélyünk sem kb semmire, esetleg egy csoda BL helyre. Még így is... hogy ne a szemétkedjünk szót kelljen használni, "huncutkodtunk" ilyen Depay-Auba féle játékosokkal, akik idejöttek minimál fizuért, következő évekre emelt bérrel, de még ezelőtt elküldtük őket - felteszem, már mikor idehoztuk őket, tudtuk, hogy így lesz. Rettenetes helyzetben vannak Laportáék, igazából még az elképzeléseiket is alig lehet látni, esélyük sincs megvalósítani őket, vagy legalábbis sokat közülük.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.30. 21:15:33

Troym írta:
FFP szempontjából
https://www.nemzetisport.hu/minden-mas- ... ios-joggal
Ehhez mit szólsz? Tebas teljes mértékben szembe megy mindenféle uniós joggal.
Aműgy milyen alapon?
Kb. A diktátorok alkotnak szabályokat saját szakállukra. És akkor már jó, mert ez a szabály?
Troym
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
2024.11.30. 20:52:18
Troym írta:
2024.11.30. 20:44:26
Feleslegesen vitatkozunk.
Annyit kérek, vegyél mindent figyelembe, úgy kritizálj.
Ha Yamalt megkínálja a PSG egy 40 milliós fizetéssel, akkor majd csak pislogunk.
Vagy a City 20-al, elmegy Abu Dhabi-ba "szakérteni" még egy 20-ért, mint Mancini :)
Akkor így járunk.
Attól még ne fizessünk senkinek 20-40 milliókat, ha nem futja rá.
Yamal a legnagyobb kedvencem, de én nem Yamal, Messi, Ronaldinho, Rivaldo, hanem Barcelona szurkoló vagyok.
Aki nem akar itt lenni, azt pénzzel ne akarjuk marasztalni.
Ez nem volt és nem is lesz olajsejk csapat, azzal nem szabad versenyeznünk.
Az Internek, Dortmundnak, stb is vannak a mai napig is játékosai, szóval igenis lehet kisebb pénzből is sikeres lenni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.30. 20:52:18

Troym írta:
Feleslegesen vitatkozunk.
Annyit kérek, vegyél mindent figyelembe, úgy kritizálj.
Ha Yamalt megkínálja a PSG egy 40 milliós fizetéssel, akkor majd csak pislogunk.
Vagy a City 20-al, elmegy Abu Dhabi-ba "szakérteni" még egy 20-ért, mint Mancini :)
Troym
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
2024.11.30. 20:26:26
Troym írta:
2024.11.30. 20:09:51
FFP-ben úgy sem fogunk egyetérteni.
Inigo ingyen jött, 9,4 milliós cserébe a fizetése
Évek óta a liga egyik legjobb védője mindenki szerint, te ott rúgsz belé ahol tudsz.
Maguire 12
Lindelöf 7,4
Lisandro 7,4
Adarabiayo (???) 7,4
Cucurella 11
Akanji 11
Ake 10
Saliba 11
White 9
Zinchenko 9,3
Stb. (Capology 1,2-es font/euró szorzóval)
Nálunk a szertáros fizetése is publikus, nem vennék rá mérget, hogy a PL csapatainak játékosai nem kapnak más/egyéb juttatást a City-ből kiindulva.
Lewyről sokszor írtam, hogy marketing szempontból is megéri.
Fatit te tetted tavaly is Felix felé. Leírtam, ha Yamal megkapja a 14 milliós fizetést, olyan pályát ír le, mint Fati, majd mehet megint a fikázás.
Inigo nem évek óta a Laliga legjobb védője, sorry.
Tavalyelőtt a Bilbaoban végig sérült volt, előző szezonban meg gyatra.
Most játszik jól 3 hónapja, azért ne lássunk bele többet, mint egy csere khv. Inkább hetek óta nem is említem, pedig pl ma is róla kaptuk az első gólt.
Vagy akkor ezek szerint ő pl jobb szerinted, mint Araujo ? Mert nála is többet kap 20-30%al, holott ő 33 éves, Araujo meg a pályája legjobb éveit tapossa.

Fatit Felix elé teszem szakmailag. Nem fizetés alapján ítélem meg, hogy tud-e egyeneset rúgni a labdába valaki, van-e benne potenciál stb. Ettől még Fati "nem ér" 14 milliót, de a flegma Felixnél jobbnak tartom, más kérdés, hogy úgy néz ki egészségügyileg nem fog tudni maradni.

Végezetül Yamalnak sem adnék 14 milliós fizetést. 18 éves. Jelenleg 2milliós bért kap, most kéne jönnie a 6-9 milliós szerződésnek, utának majd 22 évesen jöhet a kánaán.
FcBarcelona1 írta:
Szerk: Azzal is számolj, hogy honnan indultunk
680 milliós felnőtt férfi foci bértömegről.
Ahol
Pique 30
Umtiti 30
Lenglet 12
Keresett.
Innen kellett csökkenteni.
Írtam, hogy Bartomeuék simán bűnöző kategória, de ettől még ezek a játékosok elmentek (ki így, ki úgy, nagyrészüknek még most is tartozunk), igenis elvárás a fair bérezés azoknak, akik most érkeznek, pont a fenntarthatóság miatt.
Sok milliárd lesz majd a stadion hitelek törlesztése is, így a keretek sokkal nem fognak változni, meg kell tanulni ebben a világban működni.

Nem véletlen nyilatkozta eddig 5ből 4 érkező, hogy mindig is ide vágyott és innen akar visszavonulni. Még Real szurkolóként is ezt mondanád, ha itt 30-50%al nagyobb fizetést kapsz, cserébe Európa legszebb helyén élhetsz és évekig elvárások se nagyon voltak.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
FFP-ben úgy sem fogunk egyetérteni.
Inigo ingyen jött, 9,4 milliós cserébe a fizetése
Évek óta a liga egyik legjobb védője mindenki szerint, te ott rúgsz belé ahol tudsz.
Maguire 12
Lindelöf 7,4
Lisandro 7,4
Adarabiayo (???) 7,4
Cucurella 11
Akanji 11
Ake 10
Saliba 11
White 9
Zinchenko 9,3
Stb. (Capology 1,2-es font/euró szorzóval)
Nálunk a szertáros fizetése is publikus, nem vennék rá mérget, hogy a PL csapatainak játékosai nem kapnak más/egyéb juttatást a City-ből kiindulva.
Lewyről sokszor írtam, hogy marketing szempontból is megéri.
Fatit te tetted tavaly is Felix felé. Leírtam, ha Yamal megkapja a 14 milliós fizetést, olyan pályát ír le, mint Fati, majd mehet megint a fikázás.

Szerk: Azzal is számolj, hogy honnan indultunk
680 milliós felnőtt férfi foci bértömegről.
Ahol
Pique 30
Umtiti 30
Lenglet 12
Keresett.
Innen kellett csökkenteni.
Troym
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
2024.11.30. 20:02:26
Troym írta:
2024.11.30. 19:32:30
Ha megértenéd, hogy egy 780 milliós bevételű, profitot termelő klubnak nem engednek beregisztrálni egy 380 ezres keresetű játékost, nem is kellene ennyiszer leírnom.
Akkor nem kellene "kamuzni" Barca Studios eladásokat, hogy legalább egy fél évre be legyen regisztrálva.
És ha te akarod megmondani, hogy ki mennyi fizetést érdemel a szerződése megkötésekor, minden körülményt figyelembe kellene venni, mennyi pénzt, szakmai sikert hoz a klubnak, és még kellene tudni jól ítélni a játékosok képességét.
Kiválasztasz 2 számot igazolni a mondandód.
780m és 380e.
Hagyjuk a rövid és hossz távú kötelezettségeket, büntetési tételeket, épülő közel 1.5 milliárdos stadiont, ha ez megnyugtat akkor igen a 780m alapon felháborító a 380e fizetés külön regisztrációja.

Nem én akarom megmondani ki mennyi fizetést érdemel, azoknak kéne tudni akik ott dolgoznak, csak nem megy nekik. Hogy lehetséges, hogy nálunk többet keresnek perememberek, mint top PL klubbok alapemberei? Nyilván nekünk van igazunk és az egész focivilág téved.
bence0330

2024.11.30. 20:06:49

Az biztos, hogy a kiskapukeresés nem Laportáék hobbija, kényszerpálya. Szerintem ha nem teszik, most nem azon keseregnénk, hogy elveszthetjük a listavezető helyeinket, neadjisten a BL top8-at mert jött egy gödör. Néha mellélőttek vele, de összességében kötelező volt.

Viszont tényleg sajnálom Flicket nagyon Tavaly volt egy szűknek nevezet keret, ami ehhez képest maga volt a kánaán. Legalább lenne Chris meg Araujo, főleg utóbbi, akkor még gyengébb formában meg Casado nélkül is lehetne reménykedni abban, hogy behúzunk egy rosszabb meccset.
Válasz küldése