Ferrán Torres
Ferran Torres undergoes surgery for appendicitis. He will miss tomorrow's game against Espanyol.

- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ezért írtam, hogy a visszatérése óta. Amúgy nem néztem utána, az angol kommentátorok olvasták fel, szerintem stimmel, mivel még egész szezonra is szoros, Ferrán november 30-án tért vissza, Lewy meg előtte lőtte a góljai... mittudomén, felét? Október végéig egészen abszurd számokat hozott.gránit írta: ↑2025.05.11. 21:04:52Nem jobb a gólátlaga.
Ferran Torres: 1921 perc alatt 19 gól. Ez 101,1 perc/gól.
https://www.transfermarkt.com/ferran-to ... ler/398184
Lewandowski: 3701 perc alatt 40 gól. Ez 92,5 perc/gól.
https://www.transfermarkt.com/robert-le ... eler/38253
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Nem jobb a gólátlaga.
- bence0330
Brutál meccset hozott. Eleve már jó ideje kb minden meccsen betalál, Lewy hiányában is, jobb a gólátlaga, sőt, a natúr gólmennyisége is a visszatérése óta, mint a lengyelé, kezdőként sem bukott meg. Az Inter visszavágó volt a kakukktojás, de ez tényleg előre sejthető volt, ő nem az a center, aki busz között valahogy befejel egy gólt.
Ezen túl minden meccsén vagy jó volt, vagy gólt lőtt.
Most meg 3 gólpassz, és amúgy is remekelt. Egy ziccert Rapha kiugratásánál csúnyán elpuskázott, de ennyi belefér.
Ezen túl minden meccsén vagy jó volt, vagy gólt lőtt.
Most meg 3 gólpassz, és amúgy is remekelt. Egy ziccert Rapha kiugratásánál csúnyán elpuskázott, de ennyi belefér.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Csak azért írok, mert lejjebb látom, hogy egy hónapja mit írtam.....hát nem volt képes tartani azt a korábban is jóindulattal halványan javulónak látszó szintet, nem szeretnék éppen ma ünneprontó lenni, de mindenki lövi a gólokat Lewa hiányában csak éppen Ferran nem....szóval a létszámot tekintve mindenképpen lehet hasznosnak minősíteni....
Jövőre örülnék, ha valakit befújna a szél Lewa és Ferran közé.....

Raphinanak adott golpassza nagyon szep volt, foleg azert, mert onnan a csatarok 80%-a ellotte volna. Lewa mogott tokeletes megoldas, padozni nem jonne nala szamottevoleg jobb csatar szerintem. Lewa helyett meg majd johet Alvarez a jovoben.
-
- Entrenador del Barça
Nem a kedvencem a srác, de ma is adott 3 gólpasszt, még ha nem is voltak akkora nagy szám gólpasszok.
Amikor kiesett Lewy, azt hittem vége a szezonunknak.
Rengeteget kritizáltam, megérdemli a dícséretet.
Ő is hasznos tagja a keretnek. Ez a legjobb az idei szezonban, ha Yamalon kívül nem is játszik extrán senki, valahogy hozzuk a meccseket és lőttünk 95 gólt a bajnokságban. Flick Ferranért és a csapatért óriási dícséretet érdemel. Idény elején sem Ferrantól sem a csapattól nem vártam semmit.
Amikor kiesett Lewy, azt hittem vége a szezonunknak.
Rengeteget kritizáltam, megérdemli a dícséretet.
Ő is hasznos tagja a keretnek. Ez a legjobb az idei szezonban, ha Yamalon kívül nem is játszik extrán senki, valahogy hozzuk a meccseket és lőttünk 95 gólt a bajnokságban. Flick Ferranért és a csapatért óriási dícséretet érdemel. Idény elején sem Ferrantól sem a csapattól nem vártam semmit.
Nagy örömmel és lelkesedéssel fogadtam amikor idekerült, mint minden olyan fiatalt, akitől az akkori időkben a vérátömlesztés vagy éppen a "restart" által indukált változást reméltem.
Aztán nagyon gyorsan elillant és elmúlt ez a kezdeti lelkesedés.
Visszatekintve ma már sokmindenre valamint a fociban minden mindennel összefüggésekre, beleértve a klub szakmai megújulásának az eseményeit, jelenleg ugyan mértéktartón és óvatosan, de mindenképpen valami pozitív irányú elmozdulás tapasztalható vele kapcsolatban.
Legyen képes megtartani ezt a jelenlegi folyamatot tartósan sőt, alkalmanként esetleg szükség esetén akár hullámszerűen is, de felül is múlhatja....
Azt sem hagynám ugyanakkor szó nélkül, hogy a részletfizetés lehetősége ellenére, nem egy leértékelt árcédula lógott a nyakában és nem ünneprontó megjegyzésnek szánom, de van törlesztenivalója a klubbal szemben.
Labdarúgóként a lehető legjobb életkorba lépett....
Aztán nagyon gyorsan elillant és elmúlt ez a kezdeti lelkesedés.
Visszatekintve ma már sokmindenre valamint a fociban minden mindennel összefüggésekre, beleértve a klub szakmai megújulásának az eseményeit, jelenleg ugyan mértéktartón és óvatosan, de mindenképpen valami pozitív irányú elmozdulás tapasztalható vele kapcsolatban.
Legyen képes megtartani ezt a jelenlegi folyamatot tartósan sőt, alkalmanként esetleg szükség esetén akár hullámszerűen is, de felül is múlhatja....

Azt sem hagynám ugyanakkor szó nélkül, hogy a részletfizetés lehetősége ellenére, nem egy leértékelt árcédula lógott a nyakában és nem ünneprontó megjegyzésnek szánom, de van törlesztenivalója a klubbal szemben.
Labdarúgóként a lehető legjobb életkorba lépett....
Óriási öröm látni ahogy élvezettel pancsol a Cápa.
Egyetlen játékost sem szabad leírni, bármilyen mélyen is van akár mentálisan, akár testileg.
(rád gondolok Fati...)
Kis perspektíva
David Villa
3 szezon
119 meccs, 48 gól, 7909 perc
Ferran Torres
4 szezon (ennek még nincs vége)
148 meccs, 41 gól, 7230 perc
Szem teszt alapján persze nagyobb a különbség, Villa zseni volt és sokkal inkább húzóember, aki sokszor egyéni akcióból döntött el meccseket (Barcában és válogatottban egyaránt) de jó látni ezt a stattot mert bizony Ferran megítélése alapján nem gondolná az ember hogy egész jó számokat produkál, pedig de.
Tökéletes csere. Így remek egyensúly van a csapatban vele. Meglátjuk Lewyvel mi lesz, és hogy lesz-e új centerünk jövőre, valamint hogy ha lesz új poszt rivális akkor vele is megmarad-e Ferran egészséges mentalitása aminek most nagy nyertese a csapat.
Csak így tovább Cápa.
Egyetlen játékost sem szabad leírni, bármilyen mélyen is van akár mentálisan, akár testileg.
(rád gondolok Fati...)
Kis perspektíva
David Villa
3 szezon
119 meccs, 48 gól, 7909 perc
Ferran Torres
4 szezon (ennek még nincs vége)
148 meccs, 41 gól, 7230 perc
Szem teszt alapján persze nagyobb a különbség, Villa zseni volt és sokkal inkább húzóember, aki sokszor egyéni akcióból döntött el meccseket (Barcában és válogatottban egyaránt) de jó látni ezt a stattot mert bizony Ferran megítélése alapján nem gondolná az ember hogy egész jó számokat produkál, pedig de.
Tökéletes csere. Így remek egyensúly van a csapatban vele. Meglátjuk Lewyvel mi lesz, és hogy lesz-e új centerünk jövőre, valamint hogy ha lesz új poszt rivális akkor vele is megmarad-e Ferran egészséges mentalitása aminek most nagy nyertese a csapat.
Csak így tovább Cápa.
Nekem most már ne mondjatok róla rosszat! Aki egy ilyen fontos meccsen (amin demoralizáló gólokat kaptunk), ilyen oktatófilmbe illő (, hogy kell helyt csinálni, és az üres helyről gólt szerezni) gólt szerez, annak én minden korábbi bűnét megbocsátom.
A negyedik gól csak hab volt a tortán, hogy az egymás elleni mérlegünk jobb legyen.

A negyedik gól csak hab volt a tortán, hogy az egymás elleni mérlegünk jobb legyen.
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Nagyon szépen összeszedte magát, pedig előre nagyon úgy tűnt hogy olyan mértékű lejtmenetbe került ahonnan itt nem fog tudni belőle kivergődni, teljesen maga alatt volt és szinte mindent kihagyott, látszott rajta hogy ha holnap estig játszik sem rúg gólt 25 helyzetből.bence0330 írta: ↑2025.02.22. 23:10:20Jó lenne, az a baj, hogy a kezdő centerünk november óta tartó játéka alapján elég korrekt kezdő is lehetne. Remélem nyáron jön egy csatár, aki mögött korrekt csere lehet. De tényleg kb beállítjuk és gól a legtöbb meccsen, mint valami cheat code.
Érzi a játékot, és nagyon-nagyon jó az összhang a társakkal. Ha jó formában van, nagyon illik a rendszerbe, még azzal együtt is, hogy így is akad technikai hiányossága.
Ahhoz képest most ég és föld, ráadásul fontos meccseken is képes gólt lőni, nem az van hogy egy alsóházi csapatnak be tudja rúgni de egy Dortmund-Benfica ellen ne venné ki a szerepét.
Én amúgy kipróbálnám az eredeti jobbszélső szerepében is mint rotációs játékos, a jelenlegi formájában Yamalt tudná tehermentesíteni 1-2 meccsen.
- bence0330
Jó lenne, az a baj, hogy a kezdő centerünk november óta tartó játéka alapján elég korrekt kezdő is lehetne. Remélem nyáron jön egy csatár, aki mögött korrekt csere lehet. De tényleg kb beállítjuk és gól a legtöbb meccsen, mint valami cheat code. 
Érzi a játékot, és nagyon-nagyon jó az összhang a társakkal. Ha jó formában van, nagyon illik a rendszerbe, még azzal együtt is, hogy így is akad technikai hiányossága.

Erre a szezonra elég korrekt csere lett.
Nehéz Ferrant szerintem jól megitélni. Van neki egy "A" és egy "B" oldala.
Amikor az "A" oldalát mutatja/formáját hozza akkor nagyon jól mozog, rengeteget melózik és remekül kerül helyzetbe. Emellett vele együtt sokkal gördülékenyebb a támadójáték, tavaly is volt egy ilyen periódusa és akkor fogalmazódott ez meg bennem azóta kitartok mellette.
A"B" formáját meg mind ismerjük érthetetlen megmozdulások tömkelegeivel együtt.
Ha ezt az "A" formát folyamatosan tudja tartani akkor szívesen látnám többet a pályán akár Lewy helyett is mert van benne fantázia.
Én egyébként nagyon elkezdeném keresni Lewa utódját mert engem nagyon bosszant az elmúlt pár hónapból a teljesítménye. Sokszor van olyan érzésem, hogy nem ott van ahol egy középcsatárnak lennie kéne. Egyre több helyzetet elpuskáz és nagyon statikus is az én szememnek. Emellett értelmes és sikeres (nem vállal eltalált) kapura tartó fejese nem tudom mikor volt utoljára azokat már rendre elbénázza. Ahogy Modric elfogadta, hogy a kora miatt már nem bir annyit szerintem neki is bele kéne ebbe törődni és még egy nagyon hasznos játékos lehetne Henrik Larsson-féle szerepkörben szerintem.
Amikor az "A" oldalát mutatja/formáját hozza akkor nagyon jól mozog, rengeteget melózik és remekül kerül helyzetbe. Emellett vele együtt sokkal gördülékenyebb a támadójáték, tavaly is volt egy ilyen periódusa és akkor fogalmazódott ez meg bennem azóta kitartok mellette.
A"B" formáját meg mind ismerjük érthetetlen megmozdulások tömkelegeivel együtt.
Ha ezt az "A" formát folyamatosan tudja tartani akkor szívesen látnám többet a pályán akár Lewy helyett is mert van benne fantázia.
Én egyébként nagyon elkezdeném keresni Lewa utódját mert engem nagyon bosszant az elmúlt pár hónapból a teljesítménye. Sokszor van olyan érzésem, hogy nem ott van ahol egy középcsatárnak lennie kéne. Egyre több helyzetet elpuskáz és nagyon statikus is az én szememnek. Emellett értelmes és sikeres (nem vállal eltalált) kapura tartó fejese nem tudom mikor volt utoljára azokat már rendre elbénázza. Ahogy Modric elfogadta, hogy a kora miatt már nem bir annyit szerintem neki is bele kéne ebbe törődni és még egy nagyon hasznos játékos lehetne Henrik Larsson-féle szerepkörben szerintem.
- bence0330
Szép csendben 800 perc alatt összekalapált egy 7+3-at. Szerintem egy teljesen korrekt cserecenter idén, ennél jobb nem nagyon van sehol cserének, max 1-2 klubban. A novemberi sérülése óta meg aztán kifejezetten jó számokat hoz. Nem ideális, nem kedvelem, de ide most tuti nem hoznék embert. Nyáron a kezdőbe.
Sokkal többet vártam tőle, ahogy ide jött rögtön egy szép góllal nyitott. De azóta, nem is értem mit keres itt, lassan másfél éve, már csak peremember. Nem néz ki jól a pályafutása.
Tavaly is a januári átigazolási szezon előtt "sérült˝ le, nehogy leigazolhassák.De lehet, hogy az E Garcia volt. Vagy mindketten. Ha lejár a szerződésük, pezsgőt bontok!
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Tavaly volt egy hosszú kiesése, pedig azelőtt biztató formát mutatott, idén ez a második. Ha msot sem kap Fati és Victor lehetőséget, akkor soha.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
3 hétre megint kiesett.

- bence0330
Viszont ne felejtsd el, hogy edző (és rendszer) váltás volt. Nem tudhatjuk, miért omlott össze. Egy remek fél év, és korábban több remek év után. Van elméletem (szerintem túl lett erőltetve akkor, mikor jött egy formahanyatlás, és egyre jobban akart, amit egyre jobban nem bírt el, pedig akkor még Adama és Depay ültek a padon...), illetve a 4 éves periódusban a fő ok, ami miatt sokan visszaestek, az erőnlét is lehetett. Egész máshogy fut és mozog most pl. egy Pedri, Raphinha, Inigo is, egész más az önbizalmuk, több az energiájuk. Én ezért nem venném automatikusnak, hogy ami volt Xavinál 3 évig, az most folytatódik. Plusz lehet emiatt volt sérülékeny, nem lenne meglepő, Rapha életében nem volt szó szerint izomsérült, tavaly már kétszer is, Lewy sem volt kb életében, tavaly kétszer is, Torres is ugye ezzel szenvedett, Pedri meg pláne. Ahogy ez a helyzet, a javuló erőnlét szép lassan utoléri magát, lehet duzzadni fog az erőtől, visszanyeri a sebességét (ami teljesen eltűnt, pedig a PL egyik leggyorsabbja volt), ezáltal a cselezőképességét is, jobb döntéseket hoz. Nem prime Ronaldo lesz belőle, de az a tökéletes, több posztos csere/rotációs ember, aki a Cityben meg ideérkezésekor volt, simán lehet még belőle, a képessége megvan hozzá nyilván.
Az ilyen hullámaiban meg kezdetni kell, jobb nézni a játékunkat, amikor a pályán van, simán belefér közben a rá jellemző 1-2 rontás is, ez nem érdekel, ha az összkép jobb, és még gólokat is lő. Más lehetőségünk ffp miatt úgyse nagyon van. Nézzük meg, hátha változik a sérülékenysége, meg ezzel összefüggésben talán a kiegyensúlyozottsága is. Új rendszer alatt mindig lehetséges a változás.
Nyilván ha kilépek a valóság határain túlra, akkor szomorú, hogy ő van itt, ha még vele is tudunk gólokat rúgatni, olyan jó a rendszerünk, el sem merem képzelni, hány centerrel rúgatnánk 50 gólt minden sorozatban. Aztán vannak helyek, ahol Nkunku a cserecsatár.

Ezzel nincs is semmi probléma, egy 21 éves spanyol válogatott támadó nem tűnik rossz befektetésnek.
CSak azóta eltelt 4! év és cca ugyanott tartunk, örömködünk a jó hónapjának (néha 2) majd végigszenvedjük a többit.
- Chino
- Llegenda del Barça
Elvileg mindhárom pozícióban bevethető, viszont a bal szélt én már nem venném ide, ott teljesen használhatatlan.gránit írta: ↑2024.12.13. 13:57:55Mindkét szélen és centerben.
Ennyi pénzért valóban nem sok a termése. PV fizetése kb negyvenszer kisebb, mint az övé (10 millió vs 250k). Ha tudunk helyette igazolni, felőlem elküldhetjük. Nálam de Jong és Fati a kötelezően megszabadulós kategória, de amúgy elképesztően kevesen vagyunk. De ha igazolhatunk Ferran helyére, tőlem elküldhető.
A hátországos tokpikban téma most, hogy nem lesz meg most sem az 1:1, ennek tudatában kell cselekednünk. Szerződést kellene kötnünk a Ligával, hogy milyen feltételek teljesülése esetén juthatunk az 1:1-be, így számonkérhető lenne a szavuk, így a törvény is nekünk adna igazat. Ezekkel a bemondásokkal viszont semmire sem megyünk.
Ugyanakkor az utóbbi időben tényleg jó számokat hoz, de alapvetően mindig kellett neki 4-5 ziccer egy gólhoz. Kezdetben is az volt az erőssége (és ebben tényleg nagyon jó volt), hogy nagyon ügyesen került helyzetbe, mindig megtalálta a megfelelő területet, de a kihasználás akkor sem ment.
A távozásról ennek ellenére hasonlóan gondolkodom. Ha tudnánk a helyére hozni valakit, akkor szalaggal kötném át és kísérném ki a Montjuicból, ha nem, akkor nincs értelme elküldeni. A De Jong-Fati helyzet egyértelmű (bár én utóbbit nem könyvelném el ennyire egyértelműen), de ez nagyon nehéz kategória, a klub sem hiszem, hogy ne akarna szabadzlni tőlük, de a fizetés köti Laportáék kezét. Pimienta is hiába könyörög Fatiért, a Sevilla nem tudja állni a bérét. Még Lenglettől is baromi ügyesen tudtunk megszabadulni, hogy az hozzon rosszabb helyzetbe.
Torresre viszont lehet mondani, hogy mekkora balekok vagyunk ennyi pénzért stb., de egyrészt egyáltalán nem volt rossz a Cityben, a Valenciában az egyik legkomolyabb spanyol tehetség, másrészt az üres kassza miatt nem volt sok választás. Nem kellett érte télen fizetni, utána is csak nyártól kezdve szezononkénti részletre.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Ezt az évi 5-7 gólt továbbra sem értem, nem jelent szerintem önmagában semmit, lehetsz zseni évi 7 góllal 10-20 perces csereként jó pillanatokban (Poolban volt erről híres Origi), meg hóttbéna is, attól függően, mennyit játszol. (Sőt, szerintem stílusukból adódóan Lewynek szerintem több gólra van szüksége, hogy ugyanazt adja, mint Torres, szóval még a gólok száma sem mond el mindent, egy 25 gólos Eto'o-t bármikor a 40 gólos Lewy fölé rakok, összesen lehet többet érnénk el vele.)
Erről vitáztunk Raphinhánál is, nyilván kevés gólt lőtt relatív kevés játékperccel, ha többet játszik, több gólt rúg. Torresnél 9-esben nyilván magasabb szám kell, de 7 gól egy egyértelmű csereként egyáltalán nem rossz - relatív minden, jelen helyzetünkben sajna bőven jó. És azért szerintem 10-12 simán benne van Flick rendszerében, vagy még több. Okosan kell használni. Nálam a meritokrácia ott kezdődik igazán, hogy a hullámokat jól lovagolja meg az edző. Amíg Torres jó formában van, kezdjen néha, és legyen fél órás csere. Ha elfogy, menjen helyette Pau. Jelen pillanatban viszont nálam kezdő a 3 opciónk közül, a játék simán a legjobb vele, Yamal pl. toronymagasan vele él a legjobban, gondolom Raphára is igaz ez, csak ők nem játszottak együtt gyakorlatilag az elmúlt meccseken. Abban egyetértünk, hogy ez nem sokáig lesz talán így, de ki tudja. Valenciát nem néztem, de gondolom nem véletlenül vette meg Pep, nem hülye ő, és náluk is stabilan tartotta a formáját csereként. Jó fizikai kondiban és jó edzővel simán megoldhatja ezt itt is.
Egyébként ő jobbszélső, és ott mindenképp kéne rotálni. Eddig sehol nem volt jó, akkor nyilván jobbszélsőként sem, de most van önbizalma, Yamalt meg rotálni kéne mert megint ki fog dőlni. Ha jól rémlik, jobbról lőtt mesterhármast is. Szerintem még mindig az a legerősebb posztja, kb Rapha pepitában ott, olyan szélső, aki részt vesz a játékban (nála nyilván ez nem olyan erősség), de közben egy second striker onnan is, aki jobbról még cselezgetni is képes, nyilván nem Yamalhoz mérve.
5 gólpontja van 465 perc alatt, kb olyan mintán, ami várható tőle, botrányos forma, és remek forma is van az 500 percben bőven. Semmi nem indokolja, hogy ne menjen el stabil csereként 15-20-ig Flick rendszerében, még hullámzó teljesítménnyel is. Nagyon csalóka tud lenni ez, ha nem percarányosan nézed. Meg ha nem veszed figyelembe a körülötte lévő csapatot, mert amit Xavival lő valaki, azt majdnem meg lehet szorozni kettővel. És Pepnél kb pont annyit volt jobboson mint baloson meg kilencesben, ugyanazt hozta, nálunk a vitathatatlanul legjobb első hónapjait balszélsőként játszotta. Önbizalom kérdése szerintem, hogy azt a szintet meg tudja-e ütni, képes rá. Ha valahol, Flick alatt van rá esélye. Azzal egyetértek, hogy az elmúlt 2 évben ott volt a leggyengébb, de akár még oda is jó lehet, ha formába lendül, cserének mindenképp.
Én amúgy azt hittem, lefőtt itt neki, de már nem vagyok benne biztos.
Nekem ez a 22es csapdája. Nem adunk el játékosokat 5m + fizetéssel, mert mi van ha nem tudunk igazolni, de pont azért nem tudunk igazolni, mert nem adunk el ilyen játékosokat és Ferran, Frenki, Garcia és Fati a példa kedvéért 60+ milliót keres.
Ezért írtam, hogy tarthatunk itt 5-7 gólos cserecsatárokat 10+ milliókért, csak utána ne csodálkozzunk, hogy kilóg a hátsónk...
Ezért írtam, hogy tarthatunk itt 5-7 gólos cserecsatárokat 10+ milliókért, csak utána ne csodálkozzunk, hogy kilóg a hátsónk...