Troym írta: ↑2024.12.23. 18:49:45
A bírókról meg leírtam a véleményem. Ha van bizonyíték, hogy szándékos és szervezett, akkor el kell vinni az ügyet valamelyik barcelonai kerületi bíróságra, ha nincs, akkor együtt élni vele, ahogy minden sportágban téves bírói ítéletekkel sújtott csapatok, sportolók is teszik.
Pontosan, és még egy lehetőséget hozzátennék. Ki lehet lépni a jelenlegi keretekből. Ahol a csapatok fizetik és alkalmazzák a bírókat, ott a bírók is rendesen fújnak, különben nem hívják őket többet. Van olyan szakosztályunk, amelyik ezt megtette. Ha meg nagyon jó nekünk a La Liga, akkor meg nem kell panaszkodni, akkor ezt akartuk.
Két lehetőség van, vagy csalt a bíró, vagy meggyőződése, hogy ez nem volt szabálytalan. Ha meggyőződése, hogy ez nem volt szabálytalan, akkor mit is akarunk? Megmagyarázná, miért nem fújta be. Természetes testtartás, nem nyúlt a labda felé, nem a kéz kereste labdát, nem kapott a labdába, a labda kereste a kezet és nem fordítva, a játékos nem vághatja le a kezét stb-stb-stb. Valami kamu indokot előhúzna, megmagyarázná. Ezért vagyok az egyértelmű szabályok híve. Vagy van kezezés, vagy nincs kezezés. Ha lehet magyarázkodni, akkor a vége az, hogy mindenki mindig mindent meg fog magyarázni, és fogja tudni úgy csűrni-csavarni, hogy a saját akaratát igazolja, és ehhez igazítsa a magyarázkodását. Ezért kellenek az egyértelmű szabályok. Ha nem volt szándékos kezezés, annak is szabálytalannak kell lennie, ahogy az is szabálytalan, ha nem szándékosan kaszálod el az ellenfelet, mert a labdát akartad, csak így jött össze. Akkor sem lehet arra hivatkozni, hogy hátde én nem így akartam. Mégis megtette, ami szabálytalan, pont.
Vagy lépjünk ki, vagy fogadjuk el, hogy úgy van, ahogy van.