gránit írta: ↑2024.12.23. 14:22:05
Az átlagban 3,3 rúgott gólban is benne vannak a pontvesztések, ha kapunk átlagosan 1,6 gólt. Abban sok 2-2, 1-1 benne van. Az 1,6 gól még akkor is sok lenne, ha átlagban meglőnénk a 3,3 gólt. Ez még akkor is sok lenne, ha támadásban minden flottul menne. A legegészségesebb, ha lehozzuk kapott gól nélkül a meccseinket, és ez kb 70%-os labdabirtoklással sokkal reálisabb cél. Azt mindig tudjuk teljesíteni, hogy a labda alig legyen náluk, így azért művészet ennyi gólt kapni. Lőni már nehezebb, mert az ellenfél ha nem is támad, de védekezik. Lőni azért nehezebb, mint nem kapni. A legnagyobb labdabirtoklással a középmezőnyben lenni kapott gólok területén tényleg művészet. Lőtt gólok terén az 1. helyen állunk, kapott gólok terén a 8. helyen. Így én ezt nagyobb problémának látom. Én a kapott gólok leszorítását reálisabb célnak látom, és inkább a 3,3 volt átlagon felüli, fenntarthatatlan, amit irreális elvárni. A három lőtt gól fenntartható volt akkor, amikor a GOAT játszott a csapatban. Az elmúlt két szezonban a 2,0 sem volt meg a bajnokságban, ez már közelebb áll a realitáshoz, és erre rákapni 1,6 gólt, úgy, hogy az ellenfélnél alig van a labda, az már gáz.
A Leganes 20 méteren védekezett 2 sorban, mégis megvoltak a helyzetek, ziccerek. Gyakorlatilag egyszer jutottak el a kapunkig. A Soci meccsig 12-ből 4 meccset hoztunki le clean sheattel, mégis csak egy pontvesztésünk volt.
A 12. fordulóig nem igazán volt benne, hogy kikaphatunk, még amikor szűkösebb volt a végeredmény sem, akkor is inkább alullőttük magunkat.
A legnagyobb gond a következő:
Big chance created: 85 (a második Real 58)
Big chance missed: 50
Az előbbi a bajnokság során végig egyenletesen magas maradt, addig a kimaradt helyzetek számában nem volt olyan szignifikáns különbség a Betis--szel vagy Villarreallal szemben, mostanra viszont brutálisan megnőtt.
És lehet, hogy lőtt gólok terén még az első helyen állunk, de az annak az időszaknak köszönhető, amikor minimum 3 gólokkal zártuk a meccseket. Ráadásul az utóbbi időben egyre szorosabb kezd lenni. És ha megnézem, hogy ez hány helyzetből jött össze, jóval árnyaltabb a kép.
A Realnak sem volt kevesebb helyzete ellenünk (de sorolhatnék itt más csapatot is) és több helyzetet sem alakítottunk ki, akkor mégis lett egy gála, most egy vereség.
Lewy az utóbbi 6 meccsen hozott egy 0,3-as gólátlagot (6/2) míg előtte 1,2 volt (12/14).
gránit írta: ↑2024.12.23. 14:22:05
A rúgott gólok átlaga mondjuk nem tudom, hogy jött ki neked 1,0-re. A Real Sociedad óta 1,8 gólt szerzünk. Real Sociedad ellen 0, Celta ellen 2, Brest ellen 3, Las Palmas ellen 1, Mallorca ellen 5, Betis ellen 2, Dortmund ellen 3, Leganes ellen 0, Atleti ellen 1. Ez nem tudom, hogy jött ki neked 1,0-re. Lőttünk azóta átlagban 1,8 gólt, ami elmarad egy elvárható, 2 gólos átlagtól, amivel már hoznunk kellene a meccseket, de az 1,5 bekapott gól kb a háromszorosa, de legalább a másfélszerese annak, amit kapnunk kellene.
Jogos, a Mallotrcát nem vettem ide, az előrehozott forduló volt, az az egy meccs 5 gólja felnyomja 1,5-re ( a 3,3-hoz képest az is jelentős különbség). Mellesleg szerintem ez bajnoki mérkőzés és nem BL topic. De a Dortmund is meglőtte a maga 2 gólját, mégis hoztuk a meccset.
Amíg egy 2,4 és egy 2,6-os xG-re 180 perc alatt 1 gólt tudunk lőni, addig erre számíthatunk.
Ráadásul ha hétvégén kicsit jobban odafigyelünk és 1-2 gólt még elteszünk, akkor nem kell szinte minden mindegy alapon felmenni, amivel jó eséllyel a gólt is megússzuk.