2025.01.01. 23:46:31
Én Olmonak már a szerződtetését is feleslegesnek éreztem, mert az ő árnyékék posztján egészen jól megvagyunk. Rafinha, Pau Viktor, Fermin, sőt Fati is játszott a válogatottban a sérülései előtt hasonlót. Mégis szerzett több kulcsfontosságú gólt és elkötelezettnek tűnik a klub iránt. Mint kiderült, nem akar élni a lehetőséggel, hogy ingyen eligazoljon, ami nem is csoda, hiszen kb. 10,5M a fizetése. Így, hogy maradni akar nincs nagy gond. Egyébként szerintem ha megszűnik a szerződése, mert él a felbontás lehetőségével, akkor sem kell a fizetését ezután utalnunk, ha máshol talál munkát, márpedig miért is ne találna, ha akarna (de nem akar). A VIP páholyokat most csak nyomott áron lehetne értékesíteni, mert a potenciális tárgyalópartner vissza tud élni a kiszolgáltatott helyzetünkkel. Ilyen rossz pillanatnyi pozícióból nem szabad több évre szóló üzletet megkötni. Én játékost is csak korrekt áron adnék el. Jelen helyzetünkben elfogadnám, hogy nem tudjuk regisztrálni a két játékost, de szerintem külföldi kölcsön az szabályos lehetne. Attól, hogy nincsenek regisztrálva, tehát nincs Spo-i játékengedélyük, még bármikor kölcsön tudjuk adni őket, ha a fogadó egyesületnél átigazolási időszak van. Olmonál a legkomolyabb esély a Leipzigre van, de emellett szaudi csapatok is szóba jöhetnének. Egy féléves kölcsönt szívesen fizetnének, hiszen Olmo személyében egy aktuális Európa-bajnok Barca-játékos kerülhetne hozzájuk. Csúcson lévő topjátékost amúgy sem igazán tudnak szerezni. Ha a kölcsönadásáért nem kapunk semmit, akkor is meg tudjuk spórolni a fizetését, illetve a Leipzig esetében az ottani fizetését. A szaudiak simán megadnának neki fél évre 5,25M-t, még annál jóval többet is. A félévre jutó értékcsökkenése, kb. 5M, amúgy is mindenképpen terhelné a költségvetésünket, egyetlen tuti bukás, hogy fél évig nem minket erősít a játékával, de fentebb már írtam, hogy van, aki pótolja. Fél év után jöhetne vissza, hiszen nem poénból kötötte le magát 2030-ig. Legrosszabb esetben fél évig máshol játszik és keres egy rakás pénzt. Pau Viktor más kategória, de féléves kölcsönre lehet, hogy ő is simán rávehető, hiszen nem sok játékpercet kap. Rajta múlik, hogy szívesen elmegy külföldre fél évre, vagy úgy gondolja, hogy a nagy csapat edzésein is sokat tud ez alatt az idő alatt fejlődni. Szóval szerintem így, hogy Olmo nem akar eligazolni, nem bukhatunk a regisztráción komoly összeget. Az lenne a baj, ha bármilyen áron meg akarnánk azt oldani, mert az nagyon drága lenne. Szerintem eredetileg a Camp Nou korábbi (novemberi?) átadásáról (és bevétel növekedésről) volt szó, innen nézve Laportáék nem hibáztak olyan nagyot. A szeptemberi 860-ról 1Mrd fölé ment a játékoskeretünk értéke, ott van még Fort, Bernal, Valle, Torre, Pau, ők is berobbanhatnak. Van opciónk Faye-ra, ott a B-ben Darwich, Ibrahim Diarra, Cuenca, Guille Fernandez, Gistau (és akkor Toni Fernandezt és Odurot nem is vettem ide), belőlük is akármi lehet. Anyagi szempontból már túlvagyunk a legnehezebb időszakon. Ha ennyi befutott és ígéretes fiatal tehetségünk van, akkor én nyugodt vagyok. A regisztrációs ügy csak egy sajtószenzáció.