Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Egy ilyen százalékban megnyert párharc egy szélsőnél nagyon is jó arány. Pontosan nem tudom, de Messinek sem lehetett sokkal jobb. Ha nem menne ezekben bele, akkor helyzetekig sem nagyon jutnánk el. Egy belső védőnél ez tényleg nagyon gyatra lenne, de egy szélsőnek pont ez a fokmérője, a dolga. Így lehet helyzeteket kialakítani. Passzolgathatná folyamatosan hátra 95%-os pontossággal, de akkor kb. felesleges lenne pályán lenni. Ahogy beívelésekkel sem próbálkozna senki. 5-ől kb 1-2 talál embert, a többit vagy a védők hatástalanítják vagy a kapus oldja meg. Szögletnél is totál felesleges lenne középre adni, nagyon alacsony százalékban jut el a támadóhoz, akkor is nagyon ritkán eredményez igazi helyzetet, mégis túlnyomó részben ezzel próbálkoznak.bence0330 írta: ↑2025.02.04. 10:46:30Ez pontos passznak számít. Tudtommal ha eléri a társat, már az, szóval ha ellenhez megy vagy mondjuk pályán kívül, az nem az.
A 66% meg szerintem semmit nem mond el egy támadó játékáról, ettől még lehetett élete legrosszabb és legjobb meccse is, és a kettő között bármi. Lehet az is persze, hogy rosszabb napja volt (szerintem ez az egyik legjobb volt neki), de az is lehet, hogy meredekebb dolgokkal próbálkozott, ami logikus, mert az ellenfél nagyon taktikusan, szívosan focizott, szoros emberfogással. Eleve nehezebb volt az átlagnál eljuttatni a labdát a másikhoz, de a helyzet kialakításhoz is több kellett.
Ez pontos passznak számít. Tudtommal ha eléri a társat, már az, szóval ha ellenhez megy vagy mondjuk pályán kívül, az nem az.
Mindkettő képes lenne közel 100%-os passzhatékonyságra. De eszük ágában nincs, hála az égnek. Játszhatnánk 2 prime Sergi Robertoval a széleken, ők lehoznák a meccseke 96%-al, 0 kialakított helyzettel. Nekik kreálniuk kell. Beívelni, 3-4 ember közt belőni a passzt, kiugratni, stb. A világon nincs senki, aki ezt 80% felett csinálná, ellenféltől függ, mennyire lehetnek precízek.Bob_Marley írta: ↑2025.02.04. 01:48:27Elég meredek kifejezés ismételten, főleg egy Barca fórumon. Ez a szám pocsék egy szelsotol is, főleg hogy abban a pozícióban is rendkívül fontos lenne a hatékonyság hogy folyjon a labda. Raphinha meg rosszabb ebben, kiugró szezonja ellenére is. Hosszútávon majd nem esik be be neki minden és akkor jön a gond a rengeteg labdaveszetesbol. Legalább igyekszik visszaszerezni.
Yamalnal is rengeteg a hiba,nálam ezért sem lehetett tegnap a legjobb.
Ahogy írtad, egy szélsőnek rendkívül fontos a hatékonyság. Yamal hatékony, Raphinha méginkább. A hatékonyság egy szélső esetében gólokat, gólpasszokat, megnyert párharcokat és kialakított helyzeteket jelent, nem pontos passzázalékot.Bob_Marley írta: ↑2025.02.04. 01:48:27Elég meredek kifejezés ismételten, főleg egy Barca fórumon. Ez a szám pocsék egy szelsotol is, főleg hogy abban a pozícióban is rendkívül fontos lenne a hatékonyság hogy folyjon a labda. Raphinha meg rosszabb ebben, kiugró szezonja ellenére is. Hosszútávon majd nem esik be be neki minden és akkor jön a gond a rengeteg labdaveszetesbol. Legalább igyekszik visszaszerezni.bence0330 írta: ↑2025.02.03. 15:22:5423 párharcból 15-öt megnyerni nagyon durván sok, a 66%-os mutató meg nagyon helyes, nem mondom, hogy minél rosszabb, annál jobb, de egy pontig igen. Ne legyen egy szélső 90%-os hatékonyságú, semmi értelme nem lenne. Sem Raphának, sem Yamalnak nem szabad túl magas passzpontosságot hozni, tippre a brazil sem hoz. Mindketten meredek dolgokkal próbálkoznak, vonalakat áttörni a maguk módján. Az mindig relatíve rossz hatékonyságú lesz. Elkezdhetnek tili-toli oldalpasszokkal szórakozni, és akkor akkor befejezhetjük a meccset 100%-os mutatókkal 0 góllal.
Yamalnal is rengeteg a hiba,nálam ezért sem lehetett tegnap a legjobb.
Elég meredek kifejezés ismételten, főleg egy Barca fórumon. Ez a szám pocsék egy szelsotol is, főleg hogy abban a pozícióban is rendkívül fontos lenne a hatékonyság hogy folyjon a labda. Raphinha meg rosszabb ebben, kiugró szezonja ellenére is. Hosszútávon majd nem esik be be neki minden és akkor jön a gond a rengeteg labdaveszetesbol. Legalább igyekszik visszaszerezni.bence0330 írta: ↑2025.02.03. 15:22:54Általában elfárad a végére, ez tény, szerintem is le kéne stabilan minden meccsen hozni, és nem csak emiatt, abszolút egyetértek.
23 párharcból 15-öt megnyerni nagyon durván sok, a 66%-os mutató meg nagyon helyes, nem mondom, hogy minél rosszabb, annál jobb, de egy pontig igen. Ne legyen egy szélső 90%-os hatékonyságú, semmi értelme nem lenne. Sem Raphának, sem Yamalnak nem szabad túl magas passzpontosságot hozni, tippre a brazil sem hoz. Mindketten meredek dolgokkal próbálkoznak, vonalakat áttörni a maguk módján. Az mindig relatíve rossz hatékonyságú lesz. Elkezdhetnek tili-toli oldalpasszokkal szórakozni, és akkor akkor befejezhetjük a meccset 100%-os mutatókkal 0 góllal.
Általában elfárad a végére, ez tény, szerintem is le kéne stabilan minden meccsen hozni, és nem csak emiatt, abszolút egyetértek.
A szlalomja minek számít, egyetlen cselnek vagy hétnek?
Az Alaves ellen a cseleinek a 65 %-a sikeres volt, ami alapvetően egy nagyon jó arány, ha ehhez még hozzávesszük, hogy 17X próbálkozott az brutális. 11 sikeres csele volt a meccsen, ez eszméletlen szám. Még 2 mérközésre bontva is igen jó stat.LG írta: ↑2025.02.02. 21:05:16Nála most már nem légbőlkapottak ezek a hasonlítgatások, Messi óta valóban nem volt ekkora tehetség a futballban. Én mondjuk Flick alatt hittem el igazán, hogy ő korszakos játékos lesz. Előtte is látszott, hogy ügyes, de erre a szezonre lett igazán komoly tényező.szbsz írta: ↑2025.02.02. 17:22:30https://x.com/giraltpablo/status/1886053679662325946
Mekkora szlalom volt ez ma tőle!Messire emlékeztetett...
Nála most már nem légbőlkapottak ezek a hasonlítgatások, Messi óta valóban nem volt ekkora tehetség a futballban. Én mondjuk Flick alatt hittem el igazán, hogy ő korszakos játékos lesz. Előtte is látszott, hogy ügyes, de erre a szezonre lett igazán komoly tényező.szbsz írta: ↑2025.02.02. 17:22:30https://x.com/giraltpablo/status/1886053679662325946
Mekkora szlalom volt ez ma tőle!Messire emlékeztetett...
Ez egy nagyon jó meglátásbence0330 írta: ↑2025.01.23. 01:32:46
Az összkép: igen, a lényeggel egyetértek, meg kéne fogni, ha komoly baj lenne, de ez szerintem kb 1 ilyen meccs volt, sőt, igazából a második félidő már sokkal Yamalosabban nézett ki. Semmilyen jelentőséget nem tulajdonítok neki egy tinédzser esetében így ebben a formában, ekkora mintából, lehet épp szerelmi csalódása van vagy vesztett valami online játékban, és világ végét élt meg.
Az elejével alapvetően egyetértenék, és igazat adok, sanszos, hogy nem így van, ahogy mondtam. Két apró pont miatt látok erre mégis kis esélyt:ElBartimaeus írta: ↑2025.01.23. 01:14:31Ez egy olyan mondat, amit egy edző soha, ismétlem, soha nem fog mondani. Lefordítom, ez a valóságban mit jelentene: "Gyermekem, te megmenthetnéd a csapatunkat egy bekapott góltól, de inkább ne tedd, hiába akarnád, ne fuss hátra!"bence0330 írta: ↑2025.01.22. 21:04:23Tényleg mostanság annyira nem kapar, de ugyanazt mondanám rá: 17 évesen kezdőnek nem szabadna lennie, nemhogy alapkezdőnek, cserék nélkül, és nemhogy még azt is úgy, hogy fel-le rohangáljon a pályán 90 percekig. Ez lehetetlen, kétszer belesérült már idén. Abban sem vagyok biztos, hogy nem edzői utasításra védekezik kevesebbet.
Yamal kezd rohadt flegma lenni, kezd kevesebbet melózni és kezd lassulni támadásokban is, ami abszolút az első pontból ered. Igenis rohanjon vissza, teperjen és hozzon extrát, amíg fenn van, ha elfárad, jön helyette Torres, de akkor 60 percben legyen világklasszis és ne 90-ben középszer 2 villanással.
Igen, tinédzser, ezért kell a földön tartani és nem hagyni, hogy elszaladjon vele a ló.
(Off, de én is benyaltam egy hasonló elszállást kicsit idősebben, egyetemen; marha nehéz belőle kijönni mentálisan, ha már egyszer kiszálltál a nagyobb hajtásból. Egy ilyen sportban viszont ez tragikus következményekkel járhat.)
Ez egy olyan mondat, amit egy edző soha, ismétlem, soha nem fog mondani. Lefordítom, ez a valóságban mit jelentene: "Gyermekem, te megmenthetnéd a csapatunkat egy bekapott góltól, de inkább ne tedd, hiába akarnád, ne fuss hátra!"bence0330 írta: ↑2025.01.22. 21:04:23Tényleg mostanság annyira nem kapar, de ugyanazt mondanám rá: 17 évesen kezdőnek nem szabadna lennie, nemhogy alapkezdőnek, cserék nélkül, és nemhogy még azt is úgy, hogy fel-le rohangáljon a pályán 90 percekig. Ez lehetetlen, kétszer belesérült már idén. Abban sem vagyok biztos, hogy nem edzői utasításra védekezik kevesebbet.