Lamine Yamal

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2025.02.04. 14:34:14

Mondjuk speciel én hianyolom a kis szogleteket is. Az hogy a játék direktebb vagy sem, nem is mindig tetszik a játék és bizony eredményeken is meglátszik. Kapott gólok is borzalmasak számokat mutatnak. Lőtt gólok szép csak semmit nem ér ha kevesebb a pontunk és több gólt kapunk,amihez hozzájárul a sok labdavesztés is elől. Kisarkitott példa hogy 95% passz kell,nem írtam ilyet de 80 körül egy szelsonek is illene elérni. Ahhoz meg nem tudok tapsolni ha hiba van, tök mindegy huszadjara beválik ha előtte 19 rossz megoldás. Mert ez nem érv, a gyereket se csokolgatod ágyon ha 19 egyes után végre hoz egy ötöst.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.04. 11:34:56

bence0330 írta:
2025.02.04. 10:46:30
brazilfan írta:
2025.02.04. 10:31:08
Koundén és Lewandowskin is múlik Yamal passzpontossága, adhat ő akármilyen jó labdát, ha a másik nem tudja lekezelni.
Ez pontos passznak számít. Tudtommal ha eléri a társat, már az, szóval ha ellenhez megy vagy mondjuk pályán kívül, az nem az.

A 66% meg szerintem semmit nem mond el egy támadó játékáról, ettől még lehetett élete legrosszabb és legjobb meccse is, és a kettő között bármi. Lehet az is persze, hogy rosszabb napja volt (szerintem ez az egyik legjobb volt neki), de az is lehet, hogy meredekebb dolgokkal próbálkozott, ami logikus, mert az ellenfél nagyon taktikusan, szívosan focizott, szoros emberfogással. Eleve nehezebb volt az átlagnál eljuttatni a labdát a másikhoz, de a helyzet kialakításhoz is több kellett.
Egy ilyen százalékban megnyert párharc egy szélsőnél nagyon is jó arány. Pontosan nem tudom, de Messinek sem lehetett sokkal jobb. Ha nem menne ezekben bele, akkor helyzetekig sem nagyon jutnánk el. Egy belső védőnél ez tényleg nagyon gyatra lenne, de egy szélsőnek pont ez a fokmérője, a dolga. Így lehet helyzeteket kialakítani. Passzolgathatná folyamatosan hátra 95%-os pontossággal, de akkor kb. felesleges lenne pályán lenni. Ahogy beívelésekkel sem próbálkozna senki. 5-ől kb 1-2 talál embert, a többit vagy a védők hatástalanítják vagy a kapus oldja meg. Szögletnél is totál felesleges lenne középre adni, nagyon alacsony százalékban jut el a támadóhoz, akkor is nagyon ritkán eredményez igazi helyzetet, mégis túlnyomó részben ezzel próbálkoznak.
Főleg vonalszélsőként bele kell menni a párharcokba, így lehet helyzetekig jutni. Ahogy egy köéppályásnál is 2-3 kulcspassz már nagyon jó stat egy meccsen, de ez is minimum 4-5 próbálkozásból jön össze, a többi mind elhal a védelmen.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.04. 10:46:30

brazilfan írta:
Koundén és Lewandowskin is múlik Yamal passzpontossága, adhat ő akármilyen jó labdát, ha a másik nem tudja lekezelni.
Ez pontos passznak számít. Tudtommal ha eléri a társat, már az, szóval ha ellenhez megy vagy mondjuk pályán kívül, az nem az.

A 66% meg szerintem semmit nem mond el egy támadó játékáról, ettől még lehetett élete legrosszabb és legjobb meccse is, és a kettő között bármi. Lehet az is persze, hogy rosszabb napja volt (szerintem ez az egyik legjobb volt neki), de az is lehet, hogy meredekebb dolgokkal próbálkozott, ami logikus, mert az ellenfél nagyon taktikusan, szívosan focizott, szoros emberfogással. Eleve nehezebb volt az átlagnál eljuttatni a labdát a másikhoz, de a helyzet kialakításhoz is több kellett.

Yamal húzta a csapatot, a legjobbunk volt, helyzeteket alakított ki, néha meg hibázott. Így néz ki egy klasszis támadó meccse, főleg egy nehéz találkozón. Kb ugyanezt, tolta a szerintem messze élete meccsén, a Betis ellen, csak ott a kinyílt csapat ellen a gólpontokat is halmozni tudta mellé, meg az egész csapat jobb volt körülötte, ott könnyebb volt kollektíve a dolgunk, meg neki is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

A támadók passzpontossága nyilván kevésbé kritikus érték, mint a védekező középpályásoké vagy a középhátvédeké, az ő rossz passzaikból könnyen lehet gólpassz.
De ettől még a támadóknál is fontos, a mi játékunkban fontosak az utolsó passzok, a kényszerítők, és könnyebb is elrontani a népsűrűség miatt. Ezzel együtt, a 66 százalék szerintem nem jó érték.
Önmagában a pontos passz semmit sem ér, például alibiből is történhet, ami nem segíti elő a játékot. Pontos passz nélkül viszont egyáltalán nincs játék, hanem odaadjuk a labdát az ellenfélnek.
Nem láttam statisztikát erről, de valószínűleg Yamal a második félidőben többször rontott el passzt, mint a meccs elején, és az is lehetséges, hogy pl. Koundén és Lewandowskin is múlik Yamal passzpontossága, adhat ő akármilyen jó labdát, ha a másik nem tudja lekezelni.
bence0330

2025.02.04. 08:23:56

Bob_Marley írta:
2025.02.04. 01:48:27
Elég meredek kifejezés ismételten, főleg egy Barca fórumon. Ez a szám pocsék egy szelsotol is, főleg hogy abban a pozícióban is rendkívül fontos lenne a hatékonyság hogy folyjon a labda. Raphinha meg rosszabb ebben, kiugró szezonja ellenére is. Hosszútávon majd nem esik be be neki minden és akkor jön a gond a rengeteg labdaveszetesbol. Legalább igyekszik visszaszerezni.
Yamalnal is rengeteg a hiba,nálam ezért sem lehetett tegnap a legjobb.
Mindkettő képes lenne közel 100%-os passzhatékonyságra. De eszük ágában nincs, hála az égnek. Játszhatnánk 2 prime Sergi Robertoval a széleken, ők lehoznák a meccseke 96%-al, 0 kialakított helyzettel. Nekik kreálniuk kell. Beívelni, 3-4 ember közt belőni a passzt, kiugratni, stb. A világon nincs senki, aki ezt 80% felett csinálná, ellenféltől függ, mennyire lehetnek precízek.

Direkt focit játszunk már jó ideje, azért rúgunk 5-7 gólokat. Senkit nem érdekel, hány oldalpasszt tudnak megcsinálni, ami emberhez megy. Szinte garantálom, hogy 100%-ra tudnák hozni, ha ez lenne a cél.

Messi, minden idők legjobb játékosának utolsó 4 éve kerekítve, amikor még tötymörgősebb focit toltunk:

78
78
79
81

Nyilvn rengeteg príma meccsel, mikor 70% alatt volt, még akár sokkal tötymörgősebb csapattal is. Messi ebben a csapatben bőven 75% alatt lenne ezzel a játékfelfogással.

Yamalé Xavi alatt pont ugyanennyi (80), Flick alatt 74. Mit ad Isten, Flick alatt kétszer olyan jó játékos, kétszer olyan számokkal.

Raphinháé ezeknél még valamivel alacsonyabb, és a szezonját még madridi oldalakon is potenciális aranylabdásnak tartják, és valami decemberig övé volt a legtöbb kialakított helyzet egész Európában. Xavi alatt volt 72 és 75, most 69. És most a legjobb, minő véletlen. Nem azért ilyen alacsony, mert nem tudna passzolni (bár nála nyilván közrejátszott, hogy átdobták a rosszabbik oldalára passz szempontjából, sokkal nehezebb neki onnan kivitelezni egy kiugratást, értelemszerűen), hanem mert mindig minden idegszálával a helyzetkialakításra törekszik, meredek passzokkal. Yamal is, ő ennyire talán nem.

A focit gólokra játsszák, nem arra, hogy 8 millió passzt egymás mellé tegyenek. Láttuk, mi lett annak a vége az utóbbi években. Bizonyos típusú meccseken, pl. ahol nagy üres területek, szervezetlen védekezés van, akár az elején 3 gólt rúgunk, és lazábbak is vagyunk, meg kevésbé agresszíven támadunk, lehet magasabb számokat hozni Flick alatt is, de az már a lazázás része kb. Nagyon remélem, hogy nem kúszik feljebb egyik mutatója sem ebben.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.02.04. 08:10:42

Bob_Marley írta:
bence0330 írta:
2025.02.03. 15:22:54
23 párharcból 15-öt megnyerni nagyon durván sok, a 66%-os mutató meg nagyon helyes, nem mondom, hogy minél rosszabb, annál jobb, de egy pontig igen. Ne legyen egy szélső 90%-os hatékonyságú, semmi értelme nem lenne. Sem Raphának, sem Yamalnak nem szabad túl magas passzpontosságot hozni, tippre a brazil sem hoz. Mindketten meredek dolgokkal próbálkoznak, vonalakat áttörni a maguk módján. Az mindig relatíve rossz hatékonyságú lesz. Elkezdhetnek tili-toli oldalpasszokkal szórakozni, és akkor akkor befejezhetjük a meccset 100%-os mutatókkal 0 góllal.
Elég meredek kifejezés ismételten, főleg egy Barca fórumon. Ez a szám pocsék egy szelsotol is, főleg hogy abban a pozícióban is rendkívül fontos lenne a hatékonyság hogy folyjon a labda. Raphinha meg rosszabb ebben, kiugró szezonja ellenére is. Hosszútávon majd nem esik be be neki minden és akkor jön a gond a rengeteg labdaveszetesbol. Legalább igyekszik visszaszerezni.
Ahogy írtad, egy szélsőnek rendkívül fontos a hatékonyság. Yamal hatékony, Raphinha méginkább. A hatékonyság egy szélső esetében gólokat, gólpasszokat, megnyert párharcokat és kialakított helyzeteket jelent, nem pontos passzázalékot.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Bob_Marley
Presidente del Barça

bence0330 írta:
brazilfan írta:
2025.02.03. 15:15:43
A passzpontossága csak 66 %-os volt, és a 23 párharcából 15-öt nyert meg.
Általában elfárad a végére, ez tény, szerintem is le kéne stabilan minden meccsen hozni, és nem csak emiatt, abszolút egyetértek.

23 párharcból 15-öt megnyerni nagyon durván sok, a 66%-os mutató meg nagyon helyes, nem mondom, hogy minél rosszabb, annál jobb, de egy pontig igen. Ne legyen egy szélső 90%-os hatékonyságú, semmi értelme nem lenne. Sem Raphának, sem Yamalnak nem szabad túl magas passzpontosságot hozni, tippre a brazil sem hoz. Mindketten meredek dolgokkal próbálkoznak, vonalakat áttörni a maguk módján. Az mindig relatíve rossz hatékonyságú lesz. Elkezdhetnek tili-toli oldalpasszokkal szórakozni, és akkor akkor befejezhetjük a meccset 100%-os mutatókkal 0 góllal.
Kép
Kép
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.03. 19:42:26

Az Onda Cero riportere Alfredo Martinez híre szerint az a megtiszteltetés érte, hogy Santiago Segura szerepelni hívta a "Torrente Presidente" című új filmjébe.
:)
bence0330

brazilfan írta:
Általában elfárad a végére, ez tény, szerintem is le kéne stabilan minden meccsen hozni, és nem csak emiatt, abszolút egyetértek.

brazilfan
Entrenador del Barça

Chino írta:
2025.02.03. 13:27:54
Az Alaves ellen a cseleinek a 65 %-a sikeres volt, ami alapvetően egy nagyon jó arány, ha ehhez még hozzávesszük, hogy 17X próbálkozott az brutális. 11 sikeres csele volt a meccsen, ez eszméletlen szám.
A szlalomja minek számít, egyetlen cselnek vagy hétnek?
És mit mondanak a statisztikák, a második félidőben is ugyanannyi sikeres csele van-e, mint a meccs első harmadában, mert nekem a meccsek legtöbbjén úgy tűnik, hogy a vége felé már alig cselez.

Chino
Llegenda del Barça

2025.02.03. 13:27:54

LG írta:
2025.02.02. 21:05:16
szbsz írta:
2025.02.02. 17:22:30
https://x.com/giraltpablo/status/1886053679662325946

Mekkora szlalom volt ez ma tőle! \:D/ Messire emlékeztetett...
Nála most már nem légbőlkapottak ezek a hasonlítgatások, Messi óta valóban nem volt ekkora tehetség a futballban. Én mondjuk Flick alatt hittem el igazán, hogy ő korszakos játékos lesz. Előtte is látszott, hogy ügyes, de erre a szezonre lett igazán komoly tényező.
Az Alaves ellen a cseleinek a 65 %-a sikeres volt, ami alapvetően egy nagyon jó arány, ha ehhez még hozzávesszük, hogy 17X próbálkozott az brutális. 11 sikeres csele volt a meccsen, ez eszméletlen szám. Még 2 mérközésre bontva is igen jó stat.
Ha azok a fránya befejezések jobban sikerülnének.... Bár lehet, hogy jobb is ha kicsit apróbb léptékben halad előre.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.02.03. 00:52:03

Szerintem őt alapvetően csak sérülés zökkentheti ki. Az alapján, ahogy bánunk vele, nyilván nem lehetetlen, sajnos, hétről hétre hazárdírozunk vele. Persze nem Messi szintjéhez mérve, hanem mondjuk... egy Neymarhoz. Attól már most sincs igazán messze, kicsit több gól jön majd tőle és megüti azt a szintet. 1-2 év múlva szerintem meglehet simán. Ha nem lesznek fizikai gondjai.

Szerintem ha kicsit elszállna arcilag, akkor max kicsit unszimpatikusabb nagy játékos lenne. De annyira nem zavarna, ha a nagy arc miatt lenne benne az a lazaság, ami miatt nem görcsöl be, és elhiszi, hogy a világ legjobbja. CR-nek is nagy arca volt, de elvolt vele azért a Real valahogy. Mbappénak is az van, Viniről meg ne is beszéljünk. Aztán ezek a figurák hozzák a BL-eket nekik, nem a mi meghunyászkodott de jó fej embereink. Neymarnak is komoly arca volt, de igazából a L1 hentelés tette tönkre a karrierjét.
menczel
Entrenador del Barça

2025.02.03. 00:38:14

Nekem meg pont ma jutott eszembe, hogy az esély arra, hogy Messi, CR szintű játékos legyen 1% alatt van. Még az ő tehetségével is. Egyeszerűen annyi mindenen mehet el a dolog, hogy szinte esélytelen.

10%ot adnék arra, hogy egy Mbappe szintű karrierje legyen.

Most kapja meg a nagy gubát, ez péládul egy sorsdöntő lépés lesz. Évi 8 millió úgy ,hogy az apja 18 évesen bevándorlóként nemzette. Mennyire lehet kész a közvetlen családi környezete, barátai egy ilyen sikeres ember megfelelő terelgetésére, földöntartására? Oly sokan kipukkadnak a nagy pénz után.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.02. 21:05:16

szbsz írta:

Nála most már nem légbőlkapottak ezek a hasonlítgatások, Messi óta valóban nem volt ekkora tehetség a futballban. Én mondjuk Flick alatt hittem el igazán, hogy ő korszakos játékos lesz. Előtte is látszott, hogy ügyes, de erre a szezonre lett igazán komoly tényező.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.02.02. 19:58:01

Mindannyian azt szeretnénk, hogy hosszú évekig legyen a Barcelona és a világfutball egyik legjobbja, hosszú távú jövőben reménykedünk, ezért néha cserélgetni kellene szerintem. Nem nézek erről statisztikákat, de szinte minden meccsén van egy pont, amikor fáradni látszik, ami teljesen érthető, az lenne szenzáció, ha soha nem fáradna el. Nem hagynám fent egész meccseken, ráér ő még pihentetés nélkül végigjátszani egy-egy szezont.
A mai meccsen volt egy érdekes jelenet, Lewandowski elönzőzött egy szituációt, pedig Yamal ott állt mellette üresen, nem is hagyta szó nélkül. Korábban ez mindig fordítva volt, akkor Lewandowski mutogatott neki, most már Yamal mutogat Lewandowskinak, ez a világ rendje.
szbsz
Jugador d'estrella

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.01.23. 13:55:25

bence0330 írta:
2025.01.23. 01:32:46

Az összkép: igen, a lényeggel egyetértek, meg kéne fogni, ha komoly baj lenne, de ez szerintem kb 1 ilyen meccs volt, sőt, igazából a második félidő már sokkal Yamalosabban nézett ki. Semmilyen jelentőséget nem tulajdonítok neki egy tinédzser esetében így ebben a formában, ekkora mintából, lehet épp szerelmi csalódása van vagy vesztett valami online játékban, és világ végét élt meg.
Ez egy nagyon jó meglátás :D Nyilván nem várható el tőle egy olyan meccs, amin egyedül viszi a csapatot prime Messi szinten a hátán, inkább nekem ez a tendencia fogalmazódott meg a fejemben már meccsek óta (legutóbbi 5-6). És a mostanin kifejezetten kiábrándító volt a hozzáállása.

Abszolút egyetértek, hogy jobban kéne vigyázni rá, kezdjük elfelejteni, hogy mennyire fiatal azáltal, hogy minden meccsen ott van a kezdőben, de ez nem normális és tényleg veszélyes. Jó lenne előbb lezárni a meccseket és akkor nyugodtabb szívvel lehet lecserélni, vagy jó lenne, ha nélküle is tudnánk igazán veszélyesek lenni, mert kilóra megvagyunk cserékkel a posztokon, csak túl nagy minőségbeli romlás van.

Ettől függetlenül nálam padon kezdene legközelebb, majd max beáll félidőben, ha nem úgy áll a szénánk.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.23. 08:27:57

Szerintem túlgondoljátok. Én is látom, hogy kicsit elszállt, de továbbra is értelmesen viselkedik, nyilatkozik.
Ő sem tehet róla, hogy U12-ből kell lassan feltölteni a keretet. Az ő visszaesésével, sérüléseivel a csapat is visszaesett. Raphinha és ő sem támad le, védekezik olyan szinten, mint szezon elején. Yamal különösen azóta, amióta volt 3 bokasérülése. Volt olyan hír, talán Sporton, hogy tartanak attól, hogy De Jong féle bokasérülés lehet belőle. Persze, hogy nem hajt annyira, kíméli magát. Egy 80%-os Yamal is jobb, mint Ferran vagy Fati, akár Fermin a szélen.
Elvileg idén a nyári EB után sok klub játékosa panaszkodott a meccs terhelésre. Na ezek közül nekünk van a legrövidebb, legfiatalabb keretünk, + Lewy 36, Inigo 34.
bence0330

2025.01.23. 01:32:46

ElBartimaeus írta:
2025.01.23. 01:14:31
bence0330 írta:
2025.01.22. 21:04:23
Tényleg mostanság annyira nem kapar, de ugyanazt mondanám rá: 17 évesen kezdőnek nem szabadna lennie, nemhogy alapkezdőnek, cserék nélkül, és nemhogy még azt is úgy, hogy fel-le rohangáljon a pályán 90 percekig. Ez lehetetlen, kétszer belesérült már idén. Abban sem vagyok biztos, hogy nem edzői utasításra védekezik kevesebbet.
Ez egy olyan mondat, amit egy edző soha, ismétlem, soha nem fog mondani. Lefordítom, ez a valóságban mit jelentene: "Gyermekem, te megmenthetnéd a csapatunkat egy bekapott góltól, de inkább ne tedd, hiába akarnád, ne fuss hátra!"

Yamal kezd rohadt flegma lenni, kezd kevesebbet melózni és kezd lassulni támadásokban is, ami abszolút az első pontból ered. Igenis rohanjon vissza, teperjen és hozzon extrát, amíg fenn van, ha elfárad, jön helyette Torres, de akkor 60 percben legyen világklasszis és ne 90-ben középszer 2 villanással.

Igen, tinédzser, ezért kell a földön tartani és nem hagyni, hogy elszaladjon vele a ló.

(Off, de én is benyaltam egy hasonló elszállást kicsit idősebben, egyetemen; marha nehéz belőle kijönni mentálisan, ha már egyszer kiszálltál a nagyobb hajtásból. Egy ilyen sportban viszont ez tragikus következményekkel járhat.)
Az elejével alapvetően egyetértenék, és igazat adok, sanszos, hogy nem így van, ahogy mondtam. Két apró pont miatt látok erre mégis kis esélyt:
1: Olyat azért mondhat szerintem egy 17 évesnek, akinek még nem szabadna kezdenie a a felnőttek közt a szélen: ne hajtsd szét magad. Nyilván ahogy (szándékosan, szemléltetés miatt) kisarkítottad, úgy semmi értelme. De az elit Koundé előtt azért meg lehet adni neki azt, hogy inkább koncentrálj a támadásra. Ezt így ebben a formában nem tartom kizártnak, de igen, valószínűbb, hogy magától lébecolt inkább, igazad lehet.
2: Nem fogják lecserélni a büdös életben. Nyilván sarkítottam, néha igen, de még sérülésből visszatérve is azonnal 90 percek a kövi sérüléséig. Pedig akkor még hajtott, a korához képest kb elképesztő szinten. Na ez a kettő együtt nem megy. Tökéletesen egyetértenék, hajtson egy félidőt, ha jó állapotban van, 60 percet, cseréljék le, de ez nem történik meg. Flick ritkán hajlandó őt cserélni sem, nemhogy kirotálni. Ha magától csinálja Yamal, egyetértek vele, amit a tinijeinkkel csinálunk évek óta, az konkrét kizsákmányolásba csap át néha, lehet ezzel fogja megmenteni a karrierjét. A 2. sérülése jött be rövid időn keresztül, de ugyanúgy toljuk tovább ész nélkül. Én konkrétan rettegnék a helyében, akármennyire szeretnék a pályán lenni és focizni amúgy. Főleg, ha olyan tehetségem lenne, hogy történelmet írhatnék, így pláne sokminden forog kockán. Nem rohangálnék 17 évesen a felnőttek közt 90 perceket sprintben az előttem álló elrettentő példákat látva, a plusz időben még plusz extra kontaktból adódó sérülésnek is kitéve magam. Vagy kicsit visszavett tempóval 90 percig (és szerintem már ez is iszonyatosan durva túlzás a korában), vagy 45 perceket végighajtva. Jövőre meg 60-akat. Kb így lenne egy ideális világban.

Az összkép: igen, a lényeggel egyetértek, meg kéne fogni, ha komoly baj lenne, de ez szerintem kb 1 ilyen meccs volt, sőt, igazából a második félidő már sokkal Yamalosabban nézett ki. Semmilyen jelentőséget nem tulajdonítok neki egy tinédzser esetében így ebben a formában, ekkora mintából, lehet épp szerelmi csalódása van vagy vesztett valami online játékban, és világ végét élt meg. Vagy tényleg pusztán annyi, hogy 3 meccsel ezelőtt hozta le abszolút élete meccsét, tényleg full Messiben, és nem tudja feldolgozni, hogy nem lesz mindig így. Nem tudom, tippelgettem, a lényeg, hogy 1-2 ilyen meccs egy 17 évesnél szerintem kb legyintős történe. Ha elkezd zsinórban ilyeneket hozni, csatlakozom a rémüldözőkhöz, de kétlem, szerintem elég intelligens srác.

Én jobban féltem őt tőlünk, mint saját magától. Sürgősen zárjunk le egy transzfert egy szélsővel.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.01.23. 01:14:31

bence0330 írta:
Tényleg mostanság annyira nem kapar, de ugyanazt mondanám rá: 17 évesen kezdőnek nem szabadna lennie, nemhogy alapkezdőnek, cserék nélkül, és nemhogy még azt is úgy, hogy fel-le rohangáljon a pályán 90 percekig. Ez lehetetlen, kétszer belesérült már idén. Abban sem vagyok biztos, hogy nem edzői utasításra védekezik kevesebbet.
Ez egy olyan mondat, amit egy edző soha, ismétlem, soha nem fog mondani. Lefordítom, ez a valóságban mit jelentene: "Gyermekem, te megmenthetnéd a csapatunkat egy bekapott góltól, de inkább ne tedd, hiába akarnád, ne fuss hátra!"

Yamal kezd rohadt flegma lenni, kezd kevesebbet melózni és kezd lassulni támadásokban is, ami abszolút az első pontból ered. Igenis rohanjon vissza, teperjen és hozzon extrát, amíg fenn van, ha elfárad, jön helyette Torres, de akkor 60 percben legyen világklasszis és ne 90-ben középszer 2 villanással.

Igen, tinédzser, ezért kell a földön tartani és nem hagyni, hogy elszaladjon vele a ló.

(Off, de én is benyaltam egy hasonló elszállást kicsit idősebben, egyetemen; marha nehéz belőle kijönni mentálisan, ha már egyszer kiszálltál a nagyobb hajtásból. Egy ilyen sportban viszont ez tragikus következményekkel járhat.)
bence0330

Nem tudom, én azt éreztem rajta, hogy egyelőre a tinédzser agyával nem annyira tud feldolgozni mondjuk egy olyan frusztrációt, ami abból jön, hogy Messi-szerű meccs után lehoz 1-2 ilyet, mikor egy megmozdulása nem jön össze. Ez mindenkinek nehéz, de felnőttként, sok tapasztalattal már jól kezelik. (Ez az élet minden területére vonatkozik nyilván, nem csak a focira.) Ha racionálisan nézem, 17 éves, még jó, hogy nem tud fenntartani egy nagyon magas szintet, és még jó, hogy lesznek ilyen meccsek, de szerintem ő ezt nem tudja még így megélni. Hirtelen csöppent a fociba, túl hamar, és túl jó ehhez. Ja, ez a meccs nem nézett ki jól testbeszédileg meg viselkedésben, de megértem. Hosszútávon nem érzek ebben komoly gondot, ezt is meg kell tanulnia.

Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.22. 14:53:25

Jó lesz, ha kicsit visszahúzzák földközelbe. Féltem, hogy a nagy hype vonatnak lesz hatása, sajnos ez az utóbbi meccseken ki is jött.

Elégedetlenkedik, tárogatja a karját, magyaráz az ellenfélnek. Miközben tegnap volt kb. 1 darab értékelhető megmozdulása.

Nem jó ez az irány... Szerintem.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Messidona10
Entrenador del Barça

2025.01.13. 12:52:31

LG írta:
2025.01.13. 12:14:30
Nem szeretem a hasonlítgatásokat, de a gólja messis volt. Olyan dolgokat művel 17 évesen, amikre csak érett klasszisok képesek. :shock:
"Ez egy az egyben olyan volt, mintha Messi csinálta volna" - mondtam én is tiszteletteljesen :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.01.13. 12:14:30

Nem szeretem a hasonlítgatásokat, de a gólja messis volt. Olyan dolgokat művel 17 évesen, amikre csak érett klasszisok képesek. :shock:
bence0330

2025.01.12. 22:46:21

Kellett nagyon a mesteri találata, szikra volt a pályán. Utána már ment a henger könnyebben. Raphát is kb feltámasztotta vele halottaiból. Szívatta a népet mellette, és a kontrában is jó érzékkel tette a labdát a brazil elé.

Lehet, hogy most történt meg Szaúd-Arábiában a szintlépés a kapu előtt, a lóvé és a kupa mellett már csak ezért is megérte.

Annak meg külön örülök, hogy cserélve volt, tartsuk meg ezt a jó szokásunkat.
Válasz küldése