Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
+1, én is ezt akartam írni, ráadásul a legtöbb Spanyol nagyklub hasonlóan jár el, mert ez így pont a gyakorlatilag értelmetlen szabályok egyike amik semmi másra nem jók, minthogy hátrányba kerüljenek a Spanyol csapatok egy külsőssel szemben. Mi is ha valaki menni akar akkor elengedjük megfelelő ajánlat esetén, ellentétben pl a PSG-vel akik Verrattit, Neymart semmiképp sem adták volna el hiába akartak távozni, maximum irreális áron.Troym írta: ↑2025.01.16. 15:04:17Ha jól értem több más dolog mellett, amik szóba is kerültek van egy érdekes dolog, hogy nehezményezi az irreális kivásárlási záradékot és őszintén ezzel egyetértenék.
Ez nem Laporta dolog, mert 2018 óta csináljuk, de nem is tudom mit képzelünk ezekkel az 500m - 1mrd kivásárlási záradékokkal, csodálkozom, hogy mindenféle jogászok még nem mentek neki a Barcának, hogy ez mennyire is etikus?
Értem én, hogy becsináltunk anno a Neymar ügy után, de ez tényleg irreális és nem véletlen van ilyen záradék a szerződésekben az ottani törvények alapján, ezzel meg konkrétan megkerülik.
Konkrétan Araujo esetén ez reálisan 120m körül kéne legyen, az is 50-70%al van a piaci értéke felett.
Valaki mindig megtorpedózza. Vagy te emlékszel olyanra, hogy valakit csak 1 milliárdért adtunk volna el?Troym írta: ↑2025.01.16. 15:54:09Szigorúan nézve ugyan betartjuk a jogszabályokat, nem is azt vitatom, de azért akkor is valahol etikátlan, hogy azt mondjuk egy 18 éves kölyöknek, hogy csak akkor mehetsz, ha te, vagy valaki más kiszurkol 1 milliárd Eurót, de ha nem tetszik, akkor mehetsz a lelátóra. (Dembele esetén is ez volt a terv, Xavi megtorpedózta)
A munka törvénykönyve eltér országonként elég sok mindenben, gondolom más eltérések is vannak, a focicsapatoknak is adott országok hatályos jogszabályait kell betartani, ahogy emlékeim szerint az is eltérő ki számít adott országban idegenlégiósnak, hány év alatt kap "állampolgárságot" egy harmadik ország állampolgára és onnantól nem számít légiósnak.davi10 írta: ↑2025.01.16. 15:43:14Azért kerülik meg, mert más ligáknál nem kötelező ilyet megállapítani, csak a spanyoloknál. Ettől függetlenül a játékos kibulizhatja magának, de nem kötelező. Musiala például ha jól tudom egyelőre azért nem hosszabbított, mert szeretne egy 150 milliós kivásárlási opciót, ami most nincs, és a Bayern nem is akar ilyet.
Ezekre amúgy a játekosok is rábólintanak, lásd Dembele-t, aki nem akart 1 milliárdos összeget, és ki is harcolta magának pár éve az 50 misis (vagy mennyi volt) záradékot.
A jogászoknak ha itt valamit felül kéne vizsgálni, az nem az, hogy a Barcelona miért rak 1 milliárdos kivásárlási árat a szerződésekbe, hanem hogy a spanyol csapatoknak miért kell, amikor a többi ligában ez nem kötelező. Ugyanúgy miért nincs gólvonal technológia, miért nincs rendes FFP, miért vannak ilyen életszerűtlen szabályok, amilyenekkel az Olmo-ügy lejátszódott, stb.
Azért kerülik meg, mert más ligáknál nem kötelező ilyet megállapítani, csak a spanyoloknál. Ettől függetlenül a játékos kibulizhatja magának, de nem kötelező. Musiala például ha jól tudom egyelőre azért nem hosszabbított, mert szeretne egy 150 milliós kivásárlási opciót, ami most nincs, és a Bayern nem is akar ilyet.Troym írta: ↑2025.01.16. 15:04:17Ha jól értem több más dolog mellett, amik szóba is kerültek van egy érdekes dolog, hogy nehezményezi az irreális kivásárlási záradékot és őszintén ezzel egyetértenék.
Ez nem Laporta dolog, mert 2018 óta csináljuk, de nem is tudom mit képzelünk ezekkel az 500m - 1mrd kivásárlási záradékokkal, csodálkozom, hogy mindenféle jogászok még nem mentek neki a Barcának, hogy ez mennyire is etikus?
Értem én, hogy becsináltunk anno a Neymar ügy után, de ez tényleg irreális és nem véletlen van ilyen záradék a szerződésekben az ottani törvények alapján, ezzel meg konkrétan megkerülik.
Persze, Tah-t én is szívesen látnám, csak nem Araujo helyett.ocsike83 írta: ↑2025.01.16. 09:36:38Azért talán senki nem fog a kardjába dőlni, ha jövőre lesz egy Araujo, Cubarsi, Tah, Inigo belső négyesünk. Bele kell számolni, hogy valaki lesérülhet, Akkor már csak 3 marad. Továbbá a liga/kupa/BL/szotyi meccsek miatt rotálni is kell. Chris mehet fel VKP-nek, EG meg világgá.
A két szélre, Kounde-nak és Balde-nak kell normális csere.
Így gondolom én is. 4. számú védőnek nem lenne rossz Mingu, de Araújo más szint, képességekben szerintem az elmúlt 25 év legjobb barcás védője. Volt egy hibája a PSG ellen, de a legnagyobbnak, Puyolnak, Ramosnak is voltak borzalmas BL meccsei, van ilyen. Volt egy komolyabb sérülése, de azért ebből is bőven vissza lehet jönni, mióta visszatért, úgy tűnik, hogy rendben van. Mindene megvan, ami egy klasszis védőnek kell, a visszatérése óta már a társak sem olyan gyengék körülötte, most az edzőnk is olyan, akivel versenyképesek lehetünk.La Pulga írta: ↑2025.01.15. 21:00:32Azért elég erős Minguezat és Araujot egy lapon említeni, még ha extra pénzt is kaptunk volna érte. Oké gyors a srác, de 10 rossz meccsére jutott 2 jó. Spanyol középcsapat az ő szintje és nem több. Az idő sok mindent megszépítBob_Marley írta: ↑2025.01.15. 19:26:04Hibának tartom. Nem a képességei miatt, de addig ne kelljen csodálkozni ha nem tudunk normális üzleteket kötni. Másfél év van a szerződéséből kaptunk volna akár 40-50 milliót, elhozzuk Minguezat vagy pl Badet a Sevillabol aki profilja is hasonló és nyertünk volna teszem azt 20-30 milliót.
Az meg egyenesen rémálom kategória nálam,hogy németekkel akarjuk körbe venni magunkat. Tah-Kimmich-Sane pletykák. A csapat pont hogy jelenleg a nemzeti identititasok miatt tart a felszín felett,nem szabad ezt megbontani. Inkább Fermin tamadoba mint Sane valaha.![]()
Azért elég erős Minguezat és Araujot egy lapon említeni, még ha extra pénzt is kaptunk volna érte. Oké gyors a srác, de 10 rossz meccsére jutott 2 jó. Spanyol középcsapat az ő szintje és nem több. Az idő sok mindent megszépítBob_Marley írta: ↑2025.01.15. 19:26:04Hibának tartom. Nem a képességei miatt, de addig ne kelljen csodálkozni ha nem tudunk normális üzleteket kötni. Másfél év van a szerződéséből kaptunk volna akár 40-50 milliót, elhozzuk Minguezat vagy pl Badet a Sevillabol aki profilja is hasonló és nyertünk volna teszem azt 20-30 milliót.
Az meg egyenesen rémálom kategória nálam,hogy németekkel akarjuk körbe venni magunkat. Tah-Kimmich-Sane pletykák. A csapat pont hogy jelenleg a nemzeti identititasok miatt tart a felszín felett,nem szabad ezt megbontani. Inkább Fermin tamadoba mint Sane valaha.
Nem is pályázok, épp elég baj, hogy akik pályáznak, vagy betöltik a posztot se odavalók, de ez másik téma.
Szerintem meg semmit nem tudunk a szándékairól, hogy ha menni készül mi az oka, így semmiképp nem tartom helyénvalónak a hogy mindenfélének el van hordva, jelenleg ő a csk.
Ahogy írtam, szerintem bonyolultabb. Sportszakmailag elhinném, hogy tetszik neki valamiért a Juve, dühös is lehet, de nyersen a pénz biztos nem ott a legtöbb. (Legalábbis nem abszolút értékben az Euróösszeg, inkább a fizetés által a csapatnál betöltött szerep. Cserejátékosok, Ferranok ne kapjanak dupla annyit, mint a kapitány)
Nem is ment el, és ikonként fejezte be.
https://www.football-espana.net/2024/04 ... ct-renewalTroym írta: ↑2025.01.14. 13:53:41Ha tényleg megy, nekem a felsorolt okok ebben a formában blődségek.
- fél a versenytől Cubarsi és Inigo ellen, nagyon nehezen hihető
- fél Tah szerződtetése miatt? még inkább
- kevesli a pénzt? ebben talán még lehet is valami, csak szerintem nem ilyen kontextusban
Én így fordítom magamnak: (gondolom hibásan, de együtt tudok élni vele)
- 3 éve aláírta ezt a szerződés lightot, mondván majd a következő mennyivel jobb lesz
- nem kapott másikat, de Inigo 30%al több fizuért lett szerződtetve eredetileg a cserepadra, FFP halál közepette
- zavarhatja, hogy 2 évet várta a szerződést, eddig nem kapott "financiális okokból"
- majd elkezd a klub tárgyalni ingatag anyagi helyzete ellenére Tah kapcsán úgy, hogy pl az ő, Gavi, Pedri és még 7-8 játékos szerződése nincs rendben
- majd elhordják mindennek, mert inkább meghallgatja a nagyobb összegű ajánlatokat és még tetszik is neki
Szerintem egy klub első számú feladatai között szerepel a 25 éves csk, vagy egyéb kiemelkedően fontos játékosok szerződésének rendben tartása és nem cserejátékosok alá sorolva, új igazolások után intézni, mert ez igenis mutatja a vele szembeni hozzáállást.
Plusz egy érdekesség: 3-4 év alatt nem tudom pontosan hány csk is lett lepattintva, de nem érzem ezt a jó működés alapjának, nem épp a megbecsülésről árulkodik annak ellenére, hogy volt akinek tényleg nem nagyon volt maradása.
Most is a pletykák szerint kb fél lábbal már távozóban a 4 csk közül 2 minimum, időnként TS "helyére is igazolni akarnak"