FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.16. 10:16:29
Én a Fort témában nem értek veled egyet, a többiben igen.
Fort Xavi alatt is bhv-ként játszott jobban. Jhv-ként egyelőre nekem nem jobb, mint Martin bhv-ként. Utóbbi is le tud hozni korrekt meccseket.
De elsősorban szélső, vagy csatár aki szélsőt is tud játszani kellene, ahogy írod rotálni Yamalt és Raphinhát. Utóbbi nem is szélső konkrétan, akkor a legjobb, ha középen helyezkedik.
Mert bh-ban sokkal többet játszott, érthető okokból. Az eredeti posztján nem sűrűn kapott lehetőséget, és semmilyen indok nem szól amellett, hogy egy jobblábas játékos gyengébb lenne a jobboldalon.
Koundé óriási, de azért cserének simán alkalmazni lehetne GM felett nyilván polcokkal van. De még ugye ha egy szinten lennének, akkor is GM folyamatosan esélyt kap, Fort nem. Megeszem a kalapom, ha nem lesz 50 milliós játékos a karrierjében, kb egy Cancelonak látom stílusban és szintben (majdani szintben), és top5 szintre várom a posztján. Ez az ember képes szétszivatni fél védelmeket, végigvinni góllal egy kontrát, és egyelőre csak okésan védekezik, de biztos, hogy fejlődne benne. Én egy polccal Cubarsi felett látom kb a képességeit, pedig ő sem kutyaütő. Nálam az elmúlt pár év legnagyobb Masiás tehetsége Yamal után.
Torrét is sajnálom, nagyon ügyes, benne egy 20-30 milliós játékost látok, akit nagyon sajnálok, hogy nem kap lehetőséget, ha távozik, sajnálom majd, de nem fogom úgy érezni, hogy egy generációs tehetséget engedtünk el. Fortnál igen.
Persze ahogy ocsike83 írta alább, minden edzőváltásnak vannak vesztesei, a MU-s példa is elég jó volt, ott három brutális játékos vált kicsit kegyvesztetté, de nekünk szerintem ilyen vékony kerettel sokkal jobban meg kéne becsülni egy ilyen tehetséges játékost. Egy emberrel szűkebb a keretünk azzal, hogy itt van, de nem játszhat. Továbbmegyek, én konkrétan szélsőnek is hamarabb betenném, mint Fermínt, amit előrejátékban tud, az kb párját ritkítja a posztján.
Imádom Flicket, de azért azt nem gondolom, hogy hibátlan lenne. Miből élnénk kanapéharcosként akkor? Csak sokkal kevesebbet hibázik, mind az edzők 90+ százaléka.

Illetve alapjaiban jobban összerakja a csapatot, mint az edzők 99%-a.
Nálam eddig a főbb hibái Fort, Torre, illetve fordítva Lewy és főleg Yamal játékpercei, más-más okokból. Más csapatokben kevésbé érezném ezeket gondnak, mint kis plusz kockázatnak meg járulékos veszteségnek, de én túl szűknek érzem ezt a cspaatot, hogy a 17 éves zseninket túlhajtsuk, akinek még cseréje sincs, és ne használjuk ki a rendelkezésünkre álló legalább jó csere szintű játékosainkat, az ffp sújtotta Barca kontextusában tartom ezeket nagy hibának. Ebbe a hosszabb lélegzetvételű Liga helyezésünk kerülhet akár, ahol maratont futunk, nem sprintet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy