ocsike83 írta: ↑2025.01.17. 09:34:58
Troym írta: ↑2025.01.17. 09:23:20
De nem visszafelé nézve, itt egy pletykának Rashford.
Mi a bánatnak kell ide?
27 éves, 2 éve gödörben van, 15-17 milliós fizuval, még annak 50%a is 8m körüli összeg, és nyáron az lett mondva azért kell Olmo mindenáron,
mert tud balszélen
is játszani! Vagy akkor kamuztunk, vagy most...
Ezeket kellene nálunk sürgősen elfelejteni.
Rashford féle játékos igenis kell. Nem egy, hanem legalább kettő. Egyértelműen látszik, hogy a 2 szélsőtől, illetve az ő szélső védőkkel való összjátékaiktól függ a csapat teljesítménye. Ha ezt játszuk, akkor bizony ott kell a rotálási lehetőség.
És nem elég erre az, hogy "de Ferran, meg Fati, meg Olmo, de még akár Pena is tud ott játszani".
Én amúgy a mai napig szívesen megnézném őt és Raphát megcserélve. Olmo jobban cselez, és jobb lábára érkezik, Rapha meg középről jobb, nem véletlen, hogy a 20 méteres góljai is meg a jobb labdái akkor jönnek, ha jobbról-középről focizik. De mondjuk nagy különbség nem lehet, de nekem logikus lenne ez a csere, mert a balszélsőnk is 10-es, szóval Olmónak sem vonalazni kéne, csak mindkettőnek lábra állna a kapu.
De amúgy igen, Olmót ezzel max halványan magyarázni lehetett, nyilván nem sokan gondolták amúgy sem, hogy a brazil valami 50-60 gólpontos szezont hoz onnan, és jól jött, hogy ott is komfortos. Viszont ez csak ilyen pár százaléknyi magyarázat, a transzfer hülyeség volt. A Roque transzfer még nagyobb. Önmagában mindkét játékos jó vétel lehetne, de nem nekünk, tömve voltunk 10-esben (az más kérdés, hogy Fermín rettenetes formahanyatlása miatt legalább hasznos Olmo jelenléte, csak nem égetően).
Abszolút egyetértek, szerintem is 4 szélső kéne a csapatba, jelenleg 1,5, fogjuk rá, 2 van, plusz Ferrán, akivel centerben csereként kb elégedett vagyok, de ennyi. Ez a kulcs a játékunkhoz. A kp-n kezd valami rotáció lenni, igazából egy ember oda is kéne FDJ helyett, meg egy kh is, de Chris elvileg hamarosan játszhat. Szóval ott legalább úgy van reális esély, hogy van rotáció, és a szükség is kicsit kisebb rá a poszt miatt. A két szélsőnk nagyon durva, minek van kitéve melóban, percekben, felelősségben, és ezen mehet el a legkönnyebben a szezonunk,szerintem.
Nyilván a realitás talaján maradva elégedett lennék egy szélső érkezésével, és mellette reménykedünk Fatiban még, de 3 top szélsőt már lehet jól forgatni.
Rashford gödörben van, de az egész MU gödörben van, Ole, vagy legalábbis a Ronci téli távozása utáni szakasz óta mindenképp egy középcsapat. És Rashford minden kvalitását tekintve ideillik most.
Rapha posztja érdekes lenne akkor, meg Olmóé is... ha az angol jönne, és működne is a dolog, ergo beverekedné magát a kezdőbe, nem tudom, mi történne. Rapha egyértelműen jobb, Olmót meg most igazoltuk 60 misiért. Lehet hogy tényleg egy ilyen szabályos Pep féle rotáció lenne belőle meccsről meccsre.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy