Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.17. 09:47:42

Troym írta:
2025.01.17. 09:23:20
FcBarcelona1 írta:
2025.01.17. 08:41:55
Tőlem ne várj Font kortesbeszédet, le is írtam, hogy nem tartom jónak Laportát, de nekem Font is közömbös. Én azt mondtam, hogy kb Alemany szintű szakember kéne elnöknek, de ez irreleváns a téma szempontjából.
Nekem az egyik fő ellenvetésem a stikliken túl az elnökség ellen pont ezek az uram-bátyám ügyek (te szeintimentális viselkedésnek hívod) Mi az, hogy megígértük? Ez kőkemény üzleti világ, ilyennek nem szabadna lennie Európa egyik topnak gondolt csapatánál, hogy megígérünk dolgokat (Alonsonak még egy éves szerződést szóban, Deconak a játékosügynöknek, hogy leigazoljuk az emberét, független attól, hogy Raphinha azóta bevált, stb)
Azért használjuk ki még a lehetőségeinkhez képest is gyengébben a pénzügyi lehetőségeinket, mert ilyen marhaságoknak akarunk megfelelni.
Elképzelni nem tudom, hogy akár a Madrid, München, Pool, Arsenal, PSG, Dortmund csinál ilyeneket,

Volt 3 jobbszélső 2022 januárban, volt 2 db Raphinha megvétele után is, mi mégis inkább szerzünk egy harmadikat, mint egy értelmes jobbhátvédet, vagy Busi utódját.

Azóta se sokat javult a dolog.
Még mindig összevissza igazolunk, tavaly télen Roque megvételét nem értettem, mert egyrészt ráért volna, és minimum 3 poszton nagyobb szükség lett volna erősítésre és most nyáron se Olmo kellett volna legyen a fő prior.

De nem visszafelé nézve, itt egy pletykának Rashford.
Mi a bánatnak kell ide?
27 éves, 2 éve gödörben van, 15-17 milliós fizuval, még annak 50%a is 8m körüli összeg, és nyáron az lett mondva azért kell Olmo mindenáron, mert tud balszélen is játszani! Vagy akkor kamuztunk, vagy most...
Mondjuk azért kellene Rashford, mert van 3 támadónk és nincs normális cseréjük, sőt Lewynek semmilyen. Az angol pedig mindhárom poszton top megoldás (sőt az alapvetőbb posztja inkább a bal). Neem kellene a 17 éves Yamalt kifacsarni, hogy a szezon legfontosabb időszakában már lépni sem bírjon vagy éppen a 36 éves Lewyt. A balszélső, center és balhátvéd poszt, ahova semmilyen alternatívánk nincs, max. egy GM vagy Torres. Ebből Rashford két posztot le tud fedni. És nincs benne kockázat, mintha megvennénk, itt marad szezon végéig, kiderül, hogy mennyire passzol ide. Ha beválik nyáron reális áron meg is lehet venni, nem kockáztatunk. Nincs meg benne az a rizikó, hogy leigazolunk valakit x millióért, aztán kiderül, hogy itt mégsem üti meg a szintet és rajtunk marad évekig. Fel lehetne bőven hozni példákat a közelmúltból.
Forca Barca!!!!
tatesz1990
Jugador del Barça

2025.01.17. 09:42:31

Troym írta:
Mi a bánatnak kell ide?
27 éves, 2 éve gödörben van, 15-17 milliós fizuval, még annak 50%a is 8m körüli összeg, és nyáron az lett mondva azért kell Olmo mindenáron, mert tud balszélen is játszani! Vagy akkor kamuztunk, vagy most...
Abszolút nem biztos, hogy tényleg igény van a csapatnál Rashfordra. Lehet, hogy csak média az egész (akár a klub részéről is, mert így a Barcától beszélnek az emberek)...
Ha mégis van mögöttes tartalom, akkor se légből kapott ötlet lenne! Olmo tud játszani balon, de Flick nem játszatja ott! Ansu is tud játszani balon, de Flick nem játszatja ott (sem)! Ferran is tud játszani balon, de Flick nem játszatja ott! Fermín nem tud ott játszani, mégis ő kerül oda, ha Raphinhát rotálni kell!
Az az igazság, hogy hiába van darabra 4 szélső és 2 csatár, Flick nem bízik csak a Raphinha-Lewandowski-Yamal trióban. Ennek hátrányát láttuk novemberben és decemberben a bajnokságban.
Erre van egy opció, aki elvileg magas minőséggel tud játszani balon és centerben is, de talán még jobbon is. Egy olyan ember, akit, ha baj van be lehet dobni komoly párharcokon is.
Egy szimpla féléves kölcsön lenne ideális, nem kötelező opcióval fél vagy kevesebb fizuval. Ha Rashford ilyet elfogadna.
Hosszabb távon, nyáron viszont inkább a lejáró szerződésű Jonathan David felé fordulnék!!
Visca el Barca! =D>
ocsike83
Jugador d'estrella

2025.01.17. 09:34:58

Troym írta:
Mi a bánatnak kell ide?
Ezeket kellene nálunk sürgősen elfelejteni. Persze, mindenki tud mindenhol játszani, de annak nincs semmi értelme. Ha egy játékosnak van egy adott posztja, ahol a legjobb, akkor ne adjuk már rá azt, "hogy persze, tud ő máshol is játszani".
Olyan ez mint egy manager játék. Átrakod a játékost egy másik posztra, már automatikusan lehúzza a csapat várható összteljesítményét.

Rashford féle játékos igenis kell. Nem egy, hanem legalább kettő. Egyértelműen látszik, hogy a 2 szélsőtől, illetve az ő szélső védőkkel való összjátékaiktól függ a csapat teljesítménye. Ha ezt játszuk, akkor bizony ott kell a rotálási lehetőség.
És nem elég erre az, hogy "de Ferran, meg Fati, meg Olmo, de még akár Pena is tud ott játszani".
Més que un club :P
Troym
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
Tőlem ne várj Font kortesbeszédet, le is írtam, hogy nem tartom jónak Laportát, de nekem Font is közömbös. Én azt mondtam, hogy kb Alemany szintű szakember kéne elnöknek, de ez irreleváns a téma szempontjából.
Nekem az egyik fő ellenvetésem a stikliken túl az elnökség ellen pont ezek az uram-bátyám ügyek (te szeintimentális viselkedésnek hívod) Mi az, hogy megígértük? Ez kőkemény üzleti világ, ilyennek nem szabadna lennie Európa egyik topnak gondolt csapatánál, hogy megígérünk dolgokat (Alonsonak még egy éves szerződést szóban, Deconak a játékosügynöknek, hogy leigazoljuk az emberét, független attól, hogy Raphinha azóta bevált, stb)
Azért használjuk ki még a lehetőségeinkhez képest is gyengébben a pénzügyi lehetőségeinket, mert ilyen marhaságoknak akarunk megfelelni.
Elképzelni nem tudom, hogy akár a Madrid, München, Pool, Arsenal, PSG, Dortmund csinál ilyeneket,

Volt 3 jobbszélső 2022 januárban, volt 2 db Raphinha megvétele után is, mi mégis inkább szerzünk egy harmadikat, mint egy értelmes jobbhátvédet, vagy Busi utódját.

Azóta se sokat javult a dolog.
Még mindig összevissza igazolunk, tavaly télen Roque megvételét nem értettem, mert egyrészt ráért volna, és minimum 3 poszton nagyobb szükség lett volna erősítésre és most nyáron se Olmo kellett volna legyen a fő prior.

Mi a bánatnak kell ide?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
2025.01.16. 19:01:33
Elismerem szűklátókörű lehetek, de vettünk 3 kezdőszintű jobbszélsőt 7 hónap alatt 100+ milliós vételárért és összesen 30+ milliós fizetésért, majd évekig ment a duma, hogy kettő még a posztján se tud játszani, nem jó a keret elosztása, Ferran nem jó baloldalon, a másik kettő meg ugyanoda jó, stb...

Önmagában a Ferran üzlet nem volt rossz, 50m egy 21 éves spanyol válogatott támadóért átlagos. Önmagában a Raphinha üzlet se rossz, 60m egy PL csapat legjobbjáért.
Önmagában megszerezni újra Dembelét sem rossz, (bár nem ebben a konstrukcióban)
De mi értelme ezt a 3 üzletet 7 hónap alatt megcsinálni úgy, hogy mellette volt 3-4 lyukas posztunk?
Ezt anno se értettem és Alemany egyetlen nagyobb hibájának tartom, de nem vagyok benne biztos, hogy a 3. üzlet, Dembele is az ő ötlete, nem az edzőé volt.
Ezt én is hasonlóan látom.
Annyi, hogy szerintem több van a dolgok mögött. Raphinhának megígértük, hogy leigazoljuk, Deco is hajtotta az üzletet. Utána nem esett ki a Leeds, és borsos árat fizettünk, de szerintem akkor (most úgy néz ki, tényleg) is megérte. Én ezt a szentimentális viselkedést és a naivitást Laporta nagy hibájának tartom. Ezért nem aggódtam Araujo távozása miatt sem, szerintem megadják neki amit kér.
De nagyon nem értek egyet, pl. Font tegnapi nyilatkozatával, hogy Flick az égből pottyant ide, és nem volt legszervezve. Azért ne nézzük már a vezetőséget ilyen amatőrnek.
Alemany távozásában szerintem ez játszott főleg közre, nem kapott kiemelt fizetést, a hírek szerint többet ajánlottak neki máshol, meg volt kötve a keze, és amit leüzletelt, nehézségek árán az sem volt feltétlenül "megbecsülve"
Nem fogunk egyetérteni itt a fórumon a játékosok kapcsán sem senkivel, de szerintem az Auba, Adama, Alonso, Bellerin, Inigo üzlet sem volt rossz, az más kérdés mit hoztunk ki belőlük. Szerintem Ferranban is több van ettől, ahogy Roqueban is, de akkor sem hoztam volna őket, még ilyen konstrukcióval sem, ha ilyen nagy is volt a hátráltatás.
És szerintem ezen az utóbbin van a hangsúly, így nem ítélem el sem Alemanyt, sem Xavit sem Decot.
Ha most már jobbak lesznek a körülmények, jobban meg lehet ítélni a munkásságát a felelős személyeknek.
Ezért írtam, hogy még most is tartok tőle, hogy 1/1 de vágd le a "bal oldalit, hogy vehess jobbra" elvet kövessük.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.16. 19:01:33

FcBarcelona1 írta:
2025.01.16. 18:37:52
Másik topicban írtam választ. Így kaptunk 25(37?) milliót, elvileg ő "csak" 12-t. Ettől szerintem magasabb aláírási pénzt kaphatott volna. Már Koundet sem tudtuk regisztrálni, csak elnöki letétből, így maradt egy évet, hozott 12 gólpontot a bajnokságban, bajnokok lettünk, kaptunk pénzt, és felnőtt addigra Yamal, és vettünk a helyére egy Raphinhát. Igaz Ferran pedig becsődölt addigra.
Én személy szerint örültem volna, ha marad, Most Flick alatt megnézném, idén a PSG-ben 11 (kezdő)+5 (csereként)meccs 10 gól 4 gólpassz a bajnokságban.
Én a Ferran és a Roque üzletet sokkal rosszabbnak tartom, Raphinhának már akkor is örültem.
Elismerem szűklátókörű lehetek, de vettünk 3 kezdőszintű jobbszélsőt 7 hónap alatt 100+ milliós vételárért és összesen 30+ milliós fizetésért, majd évekig ment a duma, hogy kettő még a posztján se tud játszani, nem jó a keret elosztása, Ferran nem jó baloldalon, a másik kettő meg ugyanoda jó, stb...

Önmagában a Ferran üzlet nem volt rossz, 50m egy 21 éves spanyol válogatott támadóért átlagos. Önmagában a Raphinha üzlet se rossz, 60m egy PL csapat legjobbjáért.
Önmagában megszerezni újra Dembelét sem rossz, (bár nem ebben a konstrukcióban)
De mi értelme ezt a 3 üzletet 7 hónap alatt megcsinálni úgy, hogy mellette volt 3-4 lyukas posztunk?
Ezt anno se értettem és Alemany egyetlen nagyobb hibájának tartom, de nem vagyok benne biztos, hogy a 3. üzlet, Dembele is az ő ötlete, nem az edzőé volt.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.16. 18:37:52

Troym írta:
2025.01.16. 18:25:48
A Dembele szerződésbe meg gyakorlatilag belekódoltuk mi magunk, hogy elmegy 1 éven belül 25 milliós bónuszért +10 milliós fizuért.
Ott akkor másként kellett volna dönteni, de nyilván eső után köpönyeg.
Szerintem ott anno Bernardo Silva, aki belefért volna még a 50 milliós vételárral együtt is jobb ötlet lett volna 27-28 évesen.
Másik topicban írtam választ. Így kaptunk 25(37?) milliót, elvileg ő "csak" 12-t. Ettől szerintem magasabb aláírási pénzt kaphatott volna. Már Koundet sem tudtuk regisztrálni, csak elnöki letétből, így maradt egy évet, hozott 12 gólpontot a bajnokságban, bajnokok lettünk, kaptunk pénzt, és felnőtt addigra Yamal, és vettünk a helyére egy Raphinhát. Igaz Ferran pedig becsődölt addigra.
Én személy szerint örültem volna, ha marad, Most Flick alatt megnézném, idén a PSG-ben 11 (kezdő)+5 (csereként)meccs 10 gól 4 gólpassz a bajnokságban.
Én a Ferran és a Roque üzletet sokkal rosszabbnak tartom, Raphinhának már akkor is örültem.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.16. 18:25:48

FcBarcelona1 írta:
2025.01.16. 18:08:56
Dembelenek lájárt a szerződése. Szerintem nyertünk 25 milliót, nem pedig buktunk ugyanennyit. Így is ment a PSG-hez, még itt volt egy szezont, nyert(ünk) egy bajnokságot, Yamal és Raphinha sokkal jobb játékos.
Persze ő is megmutatja most a kritikusainak, hogy jobb ő annál, amit itt ki tudták hozni belőle.
Nem is értettem azokat a véleményeket, akik szerint senkinek ne kellett volna ingyen sem.
Szerintem amikor aláírt, akkor az eladott üzletek miatt kb volt lehetőség vásárolni. Te azt mondod nyertünk 25 milliót és ez ebben a formában igaz is, de akkor ott az átigazolási összeg nem volt akadály, csak a fizetési keret, magyarán mást is vehettünk volna olyan fizetésért, akár pénzért is. Azért voltak akkor olyan elérhető játékosok, akikkel 3-4 év távlatban többet nyertünk volna szakmailag.
A Dembele szerződésbe meg gyakorlatilag belekódoltuk mi magunk, hogy elmegy 1 éven belül 25 milliós bónuszért +10 milliós fizuért.
Ott akkor másként kellett volna dönteni, de nyilván eső után köpönyeg.
Szerintem ott anno Bernardo Silva, aki belefért volna még a 50 milliós vételárral együtt is jobb ötlet lett volna 27-28 évesen.

Plusz még valami: akkor nem két jobbszélsőt kellett volna szerezni egyszerre és akkor lehet futotta volna Bellerinnél jobb jhv, Alonsonál jobb bhv.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.16. 18:14:45

FcBarcelona1 írta:
Dembelenek lájárt a szerződése. Szerintem nyertünk 25 milliót, nem pedig buktunk ugyanennyit. Így is ment a PSG-hez, még itt volt egy szezont...
Ez pontosan így van. Vagy ingyen távozott, vagy kapunk érte ennyit. Szerintem nem kérdés, melyik a jobb, szerte a kontinensen hagyják kifutni a szerződéseket és távoznak ingyen a játékosok. Simán lehetett volna ez a forgatóköny. A Dembélé biznisz nagyon jól sikerült. Már az adott körülmények közt. Más kérdés, hogy ő vagy az ügynöke mennyit kerestek ebből, ez elég hányadék dolog, de a mi szemszögünkből mindegy, köthettek volna direktben 25 misiset is, nekünk ugyanaz lett volna mint az 50/2.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
2025.01.16. 17:50:19
FcBarcelona1 írta:
2025.01.16. 17:33:24
Ellenkező esetben persze Laporta a hibás, mint ahogy nyertünk 25 milliót egy lejárt szerződésű Dembelen.
Az is teljesen jogos a játékosok részéről, hogy kivakarják őket, fizetik a sérülések alatt, utána lépnének ingyen.
A Barca ha megegyezett volna Baena, Nico Williams, Olmo-val akiket évek óta figyelünk, és közben lejárt volna a szerződésük, már régen eltiltották volna mindenhonnan. Tudnék példát mondani olyat, ami már jó előre le volt zsírozva, és szerintem erre a nyárra is már be van készítve régóta.
A Dembele szerződés gáz volt, ezt csak nagyon elvakult ember gondolhatja másként.
50m, aminek a fele játékosé? Hány ilyenről hallottál?
Dembele helyett hány játékost lehetett volna megvenni, ahol nem kap 25 milliós jutalmat a játékos, ha lelép?

De a téma nem Dembele, és még csak nem is Laporta, mert 6-7 éve ez a gyakorlat.
Nekem etikailag aggályos, főleg 18-20 éves gyerekekkel szemben, jó ha másnak nem az...

De ha nagyon ok-okozatként keressük az FFP gondokat, az pont ezek a záradékok bevezetése volt. Umtiti nem gombokért írta alá 60 helyett a 600 milliós záradékot és Messié se 2 fillérbe került, hogy 180 millióról 700-ra emeljék. Akkor születtek azok az eszement szerződések, amiket nem tudtunk finanszírozni.
Bartó kötötte ezeket a szerződéseket, és ha abban az időben olvastál híreket, ki lett "zsarolva" az emelés.
Nem szabad, hogy újra Club de Amigos legyünk.

Dembelenek lájárt a szerződése. Szerintem nyertünk 25 milliót, nem pedig buktunk ugyanennyit. Így is ment a PSG-hez, még itt volt egy szezont, nyert(ünk) egy bajnokságot, Yamal és Raphinha sokkal jobb játékos.
Persze ő is megmutatja most a kritikusainak, hogy jobb ő annál, amit itt ki tudták hozni belőle.
Nem is értettem azokat a véleményeket, akik szerint senkinek ne kellett volna ingyen sem.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.16. 17:50:19

FcBarcelona1 írta:
Ellenkező esetben persze Laporta a hibás, mint ahogy nyertünk 25 milliót egy lejárt szerződésű Dembelen.
Az is teljesen jogos a játékosok részéről, hogy kivakarják őket, fizetik a sérülések alatt, utána lépnének ingyen.
A Barca ha megegyezett volna Baena, Nico Williams, Olmo-val akiket évek óta figyelünk, és közben lejárt volna a szerződésük, már régen eltiltották volna mindenhonnan. Tudnék példát mondani olyat, ami már jó előre le volt zsírozva, és szerintem erre a nyárra is már be van készítve régóta.
A Dembele szerződés gáz volt, ezt csak nagyon elvakult ember gondolhatja másként.
50m, aminek a fele játékosé? Hány ilyenről hallottál?
Dembele helyett hány játékost lehetett volna megvenni, ahol nem kap 25 milliós jutalmat a játékos, ha lelép?

De a téma nem Dembele, és még csak nem is Laporta, mert 6-7 éve ez a gyakorlat.
Nekem etikailag aggályos, főleg 18-20 éves gyerekekkel szemben, jó ha másnak nem az...

De ha nagyon ok-okozatként keressük az FFP gondokat, az pont ezek a záradékok bevezetése volt. Umtiti nem gombokért írta alá 60 helyett a 600 milliós záradékot és Messié se 2 fillérbe került, hogy 180 millióról 700-ra emeljék. Akkor születtek azok az eszement szerződések, amiket nem tudtunk finanszírozni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Troym írta:
2025.01.16. 16:31:38
davi10 írta:
2025.01.16. 16:17:31
Valaki mindig megtorpedózza. Vagy te emlékszel olyanra, hogy valakit csak 1 milliárdért adtunk volna el?
Nyilván nem, különben nem FFP 4-1ben állnánk, hanem FFP1000ben :D
De ha Araujo most azt kéri, hogy legyen a kivásárlási záradéka mondjuk 90 millió, én simán belemennék. Dembele esetén sem kizárólag az 50 millió volt önmagában a gond, hanem a záradék, hogy övé a vételár fele. Félreértés elkerülése végett nem hiányzik, de tuti nem kapálózott volna annyira a távozásért, ha nem lett volna rá 25 milliónyi oka. A záradék 50 millióra állítása volt a kisebb, az 50% részesedés ajánlása a nagyobb vezetői hiba.

Úgy meg sosem fogunk tárgyalni, mint angol/francia/olasz/német csapatok, mert az adózás, jogdíjak is mások mindenhol. A Liverpool, Arsenal játékosai átlagosan 30%-al biztos kevesebbet keresnek bruttó, mégis mennek oda jó játékosok, így a nettó pénz, jogdíjak, reklámok stb miatt csak megéri nekik. Szerintem még Angliában is csak a 2 Manchester és a Chelsea ad nagyobb fizukat nálunk.
Senki nem megy 1 milliárdért, mindenkit elengednek, a jog a játékosokat védi. Tebas szerint is megsértette a PSG Neymar miatt az FFP-t. Kiment Katarba, kötött egy szponzori szerződést, 220-millióért kivásárolta magát, akkor is kussolt mindenki. Az, hogy hogy pazarolták el, Bartóék hibája, de azért szívnak Laportáék. Azóta az 1 milliárdos kivásárlási, és még mindig fizetünk boldog boldogtalant, mert mindenki kizsarolta az emelést Bartóból. Ellenkező esetben persze Laporta a hibás, mint ahogy nyertünk 25 milliót egy lejárt szerződésű Dembelen.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.16. 16:31:38

davi10 írta:
2025.01.16. 16:17:31
Valaki mindig megtorpedózza. Vagy te emlékszel olyanra, hogy valakit csak 1 milliárdért adtunk volna el?
Nyilván nem, különben nem FFP 4-1ben állnánk, hanem FFP1000ben :D
De ha Araujo most azt kéri, hogy legyen a kivásárlási záradéka mondjuk 90 millió, én simán belemennék. Dembele esetén sem kizárólag az 50 millió volt önmagában a gond, hanem a záradék, hogy övé a vételár fele. Félreértés elkerülése végett nem hiányzik, de tuti nem kapálózott volna annyira a távozásért, ha nem lett volna rá 25 milliónyi oka. A záradék 50 millióra állítása volt a kisebb, az 50% részesedés ajánlása a nagyobb vezetői hiba.

Úgy meg sosem fogunk tárgyalni, mint angol/francia/olasz/német csapatok, mert az adózás, jogdíjak is mások mindenhol. A Liverpool, Arsenal játékosai átlagosan 30%-al biztos kevesebbet keresnek bruttó, mégis mennek oda jó játékosok, így a nettó pénz, jogdíjak, reklámok stb miatt csak megéri nekik. Szerintem még Angliában is csak a 2 Manchester és a Chelsea ad nagyobb fizukat nálunk.
Zsoma
Jugador del Barça

2025.01.16. 14:04:33

Troym írta:
2025.01.16. 13:59:02
Így, hogy Gabriel Jesus megsérült ennyire, Fati mehetne az Arsenalba kölcsön.
Kizárt dolog, már így is kész kórházválogatott a csapat...
Troym
Director del Fútbol

2025.01.16. 13:59:02

Így, hogy Gabriel Jesus megsérült ennyire, Fati mehetne az Arsenalba kölcsön.
ocsike83
Jugador d'estrella

2025.01.16. 13:18:08

MessiNeymarSuarez írta:
2025.01.16. 12:51:54
Ugyanebből a szempontból hoznám mindenképp Rashfordot most kölcsönbe, ha tolna egy Aubameyangot akkor csak nyernénk vele, és frissen lehetne tartani a Raphinha-Lewandowski-Yamal triót.
Szegénynek ott 2021-ben azzal az EB döntőben kihagyott 11-essel kicsit félrement a karrierje. Sancho-val együtt. MIndketten közellenségek lettek otthon, azóta sem nagyon találják a formájukat.
Én mindkettőt elfogadnám ide. Flick képes arra, hogy a "szarból is várat építsen"!
Troym
Director del Fútbol

2025.01.16. 13:02:28

MessiNeymarSuarez írta:
Ő itt akart maradni, fizuból is engedett volna, a klub is marasztalni akarta, de nem fért bele az FFP-be, a City meg hajthatatlan volt és minden áron eladni akarta.Nem mondom hogy a mostani Baldé-Koundé kettős helyén játszatnám nagy meccseken, de rotációnak elkéne, ha nem ő akkor hasonló profil nagyon kéne, esetleg az említett Fortot felépíteni legalább egy biztos csere szintjére.
Ez ellentmondás, mert FFP keret nincs, Cancelo és az általa kért akár nyomott fizetés sem fér bele egy cserénél, de kezdőnek meg nem lenne jó.
Kezdőnek szerintem nem jó, ahhoz nem elég stabil hátul, cserének túl nagy luxus és ha jobban megnézzük, akkor a City is így gondolta annak ellenére, hogy a 34 éves Walker fél évvel a távozása után menni készül, magyarán már nyáron tudhatták, hogy Walkernek nincs sok már Angliában, mégse kellett Cancelo.
Plusz viszonylag sok cikk jelent meg arról, hogy ahogy nem kezdő volt, azért elég bomlasztó figura lett belőle.

Szerintem cserének jó lesz Maffeo, úgyis összepajtiztak Vinivel :D
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

Troym írta:
2025.01.16. 10:37:54
Cancelot engedjük el végre, 31-32 évesen elment levezetni a sivatagba és amúgy is kb ő volt az egyik, aki folyamatosan gyenge volt a nagy meccseken, nem véletlen kaptuk a 4 gólokat a rangadókon, BL-ben. Elöl kolbászolt kb folyton, ami magával vonzza, hogy a szélsőknek kéne helyette is védekezni.

Vannak elfogadható bhv, jhv a piacon, főleg cserének. Egy Mingueza kevés, hogy kezdő legyen, de cserepadra Kounde mögé vállalható.

Nálam a 9es lenne a fő kérdés, utána a bhv, ezekre a posztokra hoznék kezdőt, ha lehet. Csere azért kb mindenhova található akár ingyen is.
Ha FFP nem engedi, akkor meg kár bármiről álmodozni.
Ő itt akart maradni, fizuból is engedett volna, a klub is marasztalni akarta, de nem fért bele az FFP-be, a City meg hajthatatlan volt és minden áron eladni akarta.Nem mondom hogy a mostani Baldé-Koundé kettős helyén játszatnám nagy meccseken, de rotációnak elkéne, ha nem ő akkor hasonló profil nagyon kéne, esetleg az említett Fortot felépíteni legalább egy biztos csere szintjére.

Ugyanebből a szempontból hoznám mindenképp Rashfordot most kölcsönbe, ha tolna egy Aubameyangot akkor csak nyernénk vele, és frissen lehetne tartani a Raphinha-Lewandowski-Yamal triót.

Most megy az úthenger, de ha menetrendszerűen kifulladunk és 3 hónap múlva jön egy újabb "sh*tty November"(Flick után szabadon :D ) forma, ami jelenleg pont március-április az nagyon nem jó jel ha a tavasz lényegi szezonjánál mennénk enerváltba.1-1 BL párharc, esetleg liga rangadó pont azon fog múlni hogy Raphinháék fáradtan mindent kihagynak, vagy pedig sikerül fenntartani a mostani gyilkos üzemmódot.
bence0330

2025.01.16. 11:29:02

FcBarcelona1 írta:
2025.01.16. 10:16:29
Én a Fort témában nem értek veled egyet, a többiben igen.
Fort Xavi alatt is bhv-ként játszott jobban. Jhv-ként egyelőre nekem nem jobb, mint Martin bhv-ként. Utóbbi is le tud hozni korrekt meccseket.
De elsősorban szélső, vagy csatár aki szélsőt is tud játszani kellene, ahogy írod rotálni Yamalt és Raphinhát. Utóbbi nem is szélső konkrétan, akkor a legjobb, ha középen helyezkedik.
Mert bh-ban sokkal többet játszott, érthető okokból. Az eredeti posztján nem sűrűn kapott lehetőséget, és semmilyen indok nem szól amellett, hogy egy jobblábas játékos gyengébb lenne a jobboldalon.

Koundé óriási, de azért cserének simán alkalmazni lehetne GM felett nyilván polcokkal van. De még ugye ha egy szinten lennének, akkor is GM folyamatosan esélyt kap, Fort nem. Megeszem a kalapom, ha nem lesz 50 milliós játékos a karrierjében, kb egy Cancelonak látom stílusban és szintben (majdani szintben), és top5 szintre várom a posztján. Ez az ember képes szétszivatni fél védelmeket, végigvinni góllal egy kontrát, és egyelőre csak okésan védekezik, de biztos, hogy fejlődne benne. Én egy polccal Cubarsi felett látom kb a képességeit, pedig ő sem kutyaütő. Nálam az elmúlt pár év legnagyobb Masiás tehetsége Yamal után.

Torrét is sajnálom, nagyon ügyes, benne egy 20-30 milliós játékost látok, akit nagyon sajnálok, hogy nem kap lehetőséget, ha távozik, sajnálom majd, de nem fogom úgy érezni, hogy egy generációs tehetséget engedtünk el. Fortnál igen.

Persze ahogy ocsike83 írta alább, minden edzőváltásnak vannak vesztesei, a MU-s példa is elég jó volt, ott három brutális játékos vált kicsit kegyvesztetté, de nekünk szerintem ilyen vékony kerettel sokkal jobban meg kéne becsülni egy ilyen tehetséges játékost. Egy emberrel szűkebb a keretünk azzal, hogy itt van, de nem játszhat. Továbbmegyek, én konkrétan szélsőnek is hamarabb betenném, mint Fermínt, amit előrejátékban tud, az kb párját ritkítja a posztján.

Imádom Flicket, de azért azt nem gondolom, hogy hibátlan lenne. Miből élnénk kanapéharcosként akkor? Csak sokkal kevesebbet hibázik, mind az edzők 90+ százaléka. :) Illetve alapjaiban jobban összerakja a csapatot, mint az edzők 99%-a.

Nálam eddig a főbb hibái Fort, Torre, illetve fordítva Lewy és főleg Yamal játékpercei, más-más okokból. Más csapatokben kevésbé érezném ezeket gondnak, mint kis plusz kockázatnak meg járulékos veszteségnek, de én túl szűknek érzem ezt a cspaatot, hogy a 17 éves zseninket túlhajtsuk, akinek még cseréje sincs, és ne használjuk ki a rendelkezésünkre álló legalább jó csere szintű játékosainkat, az ffp sújtotta Barca kontextusában tartom ezeket nagy hibának. Ebbe a hosszabb lélegzetvételű Liga helyezésünk kerülhet akár, ahol maratont futunk, nem sprintet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.01.16. 10:37:54

Cancelot engedjük el végre, 31-32 évesen elment levezetni a sivatagba és amúgy is kb ő volt az egyik, aki folyamatosan gyenge volt a nagy meccseken, nem véletlen kaptuk a 4 gólokat a rangadókon, BL-ben. Elöl kolbászolt kb folyton, ami magával vonzza, hogy a szélsőknek kéne helyette is védekezni.

Vannak elfogadható bhv, jhv a piacon, főleg cserének. Egy Mingueza kevés, hogy kezdő legyen, de cserepadra Kounde mögé vállalható.

Nálam a 9es lenne a fő kérdés, utána a bhv, ezekre a posztokra hoznék kezdőt, ha lehet. Csere azért kb mindenhova található akár ingyen is.
Ha FFP nem engedi, akkor meg kár bármiről álmodozni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.16. 10:16:29

bence0330 írta:
2025.01.16. 09:44:30
ocsike83 írta:
2025.01.16. 09:36:38
A két szélre, Kounde-nak és Balde-nak kell normális csere.
Alapvetően szerintem csak Baldénak kéne. Amennyire imádom Flicket, Torrén kívül nem értem, Forttal mit művel. Az a gyerek a generációs tehetség, Baldé felett szerintem jóval. A masiában is olyan volt, mint amikor a felsős betéved az ovisok közé, jobban kiemelkedett onnan, mint bárki, és már 17 évesen megállta a helyét Xavi alatt simán, még posztidegen helyen is, ezerszer bizonyította. El nem tudom képzelni, mi miatt nem játszik.

Azt még megértem, hogy kb mindenkit előbb kell levinni, mind Koundét, ő a tökéletes fizikumú, tökéletes korú játékos, mindenki más fiatal, öreg, sérülékeny, vagy Rapha, aki végigsprinteli a meccset. De azért be lehetne építeni Fortot így is simán, és még kupákon sem kap lehetősége. Elég idegesítő lenne cserét hozni, ha már van remek cserénk oda.
Én a Fort témában nem értek veled egyet, a többiben igen.
Fort Xavi alatt is bhv-ként játszott jobban. Jhv-ként egyelőre nekem nem jobb, mint Martin bhv-ként. Utóbbi is le tud hozni korrekt meccseket.
De elsősorban szélső, vagy csatár aki szélsőt is tud játszani kellene, ahogy írod rotálni Yamalt és Raphinhát. Utóbbi nem is szélső konkrétan, akkor a legjobb, ha középen helyezkedik.
Egy szélső variációs lehetőséget adna bal szélen (nincs bal szélső a keretben), jobb szélen pedig tudná rotálni Yamalt
Lewy is tényleg kezd kifújni, ahogy te is írtad már, sokszor hátrányára van a csapatnak, tegnap jól nézett ki az árnyékcsatáros felállás, de inkább Raphinhát tolnám előre, ha lenne még egy szélsőnk.
Emellett kellene egy szélső hátvéd, az is jó lenne, ha 2 szélen tud játszani, mint a szélső. Nagyon kár Canceloért.
És ha lesz távozó a kp-ról, védelemből, oda is lehetne erősíteni.
Persze minden a La Ligán múlik. Az a kérdés 1/1 mennyi bérsapkát állapítanak meg. A volt gazdasági igazgató helyettes szerint 500 körül a bértömeg (kérdés kik vannak még benne, és meddig, mint pl. Messi), 426 volt ősszel a megállapított.
Ha a várt bevétel 70%-a, ahogy az UEFA előírja akkor 560+
Így sok minden belefér(ne), és gondolom kezdenénk valamit 1-2 éven belül Fati, De Jong, Lewy fizetésével, ami a 3 legnagyobb.
Első lenne a hosszabbítások regisztrálása.

Ha ez nem így van, (tartok tőle a La Liga ezt is máshogy látja) 1/1-ben amennyi felszabadul, annyi mehet új szerződésekre, úgy, hogy 4-5 éve véreztetik ki a klubot.
ocsike83
Jugador d'estrella

2025.01.16. 10:12:41

bence0330 írta:

Azt még megértem, hogy kb mindenkit előbb kell levinni, mind Koundét, ő a tökéletes fizikumú, tökéletes korú játékos, mindenki más fiatal, öreg, sérülékeny, vagy Rapha, aki végigsprinteli a meccset. De azért be lehetne építeni Fortot így is simán, és még kupákon sem kap lehetősége. Elég idegesítő lenne cserét hozni, ha már van remek cserénk oda.
Én elfogadom Flick döntéseit, hiszen egy romokban lévő csapatnak találta meg a helyes utat, és szinte mindenkinek megtalálta a helyét a rendszerben.
Torre, Fati, és Fort sajnos ebben a rendszerben járulékos veszteségek. Ha nem kellenek neki, akkor nem kellenek. Más csapatoknál sem megy ez másképpen. Ott van jó példa a MU. Amorim simán elengedné a Mainoo, Rashford, Garnacho triót. Pedig nagy jövő van bennük.
Nálunk ha meglesz, vagy már megvan az 1/1, akkor úgy is jön majd szépen lassan a keret feltöltése. Akkor abban a rendszerben szerintem nekik már nem lesz helyük.

Mellesleg OK, hogy Kounde brutál formában és erőben is van, de őt sem kellene rongyosra hajtani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ocsike83 2025.01.16. 12:39:56-kor.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.16. 10:04:48

bence0330 írta:
ocsike83 írta:
Alapvetően szerintem csak Baldénak kéne. Amennyire imádom Flicket, Torrén kívül nem értem, Forttal mit művel. Az a gyerek a generációs tehetség, Baldé felett szerintem jóval. A masiában is olyan volt, mint amikor a felsős betéved az ovisok közé, jobban kiemelkedett onnan, mint bárki, és már 17 évesen megállta a helyét Xavi alatt simán, még posztidegen helyen is, ezerszer bizonyította. El nem tudom képzelni, mi miatt nem játszik.
Lehet bármekkora tehetség, ha nem bízik benne, akkor másra van szükség. Mindegy hol lenne a plafonja Fortnak, Fatinak egyszerűen nem kerülnek pályára, így kell valaki más helyettük, Torre legalább kap néha 5-10 percet, többiek ennyit sem.
Fortnak meg a kölcsön a megoldás egy Girona szintű csapatnál, más út nem lesz
bence0330

ocsike83 írta:

gránit
Director del Fútbol

2025.01.16. 01:26:16

bence0330 írta:
2025.01.16. 01:08:38
gránit írta:
2025.01.16. 00:45:29
Yamal rotációjára jogos lehet Rashford, de véleményem szerint ott a támadószekcióban egész jól állunk, így nem ott tölteném tovább az állományt.
Mármint hogy állunk jól? Két szélső posztra van egy szélsőnk meg egy fogjuk rá szélsőnk, inkább 10-esünk. Ha egyik kidől, fizikailag nem tudunk helyettük embert behozni. Nem tudjuk rotálni őket, agyonhajszoljuk őket, mert nincs senki a helyükre, sajnos. Az ősz végi-decemberi hanyatlásunk 20-40% közötti része abból állt más egyéb okokon kívül, hogy Yamalt nem Rashford, de még csak nem is egy Gil vagy valami ilyen másodvonalas szélső helyettesítette, hanem Fermín.
Olmo, Torre, Torres ott vannak az összekötő posztra. Támadószélsőkre szerintem nincs szükség, Yamalnak is szerintem beljebb kellene játszania. Tegnap is ragyogóan irányított és indította többször a valóban szélső Koundé-t. Amúgy ha korlátlan lehetőségeink lennének, akkor azt mondanám, hogy oké, legyünk minél többen, de amikor 25 fő a max és Garcia a tartalékvédőnk, akkor nem feltétlenül ide igazolnék. Például Coutinho és Dembelé máshol egyáltalán nem tűntek olyan elveszettnek (utóbbi ebben a szezonban 16 bajnokin 10 gól, 22 meccsen 11 gól), mint Barcelonában, csak a mi játékunk nem a szélsőkre épül. Ettől még persze simán elképzelhetőnek tartom, hogy ismét felülünk a szélsővonatra, és hozzuk a támadószélsőket, csak én nem ezt tartom a jó iránynak. Én Torrénak például több játékidőt adnék, csak hát szegény elég keveset kapott eddig. Tegnap pont Yamalt váltotta.
Válasz küldése