Troym írta: ↑2025.01.19. 22:26:53
Ugyan divat lett leszólni Pedri fizikai felépítését, de kb ő a legértelmesebb középpályásunk Rakitic óta és végre nem minden fuvallatba sérül bele, szerintem komoly hiba lenne elengedni, nálam alapember maradna a gyengeségeit azért simán kompenzálják az erényei, tudása
Ez nem személyekről kellene, hogy szóljon, hanem a Barca eredményességéről.
Az, hogy szerintem létezhetnének mások is még a keretben, nem feltétlenül azt jelenti, hogy a többiekről lemondanék, sőt, ahogy írod, bő keretre lenne szükség. Szóval maradhatna akár mindenki.
Az említett 6 név mellé főleg a középpályát tenném változatosabbá. Flick ugyan megfelelően nyúl a középpályához, de varázspálcája neki sincs.
Szerintem egysíkú a jelenlegi profil, kiszámítható az ellenfelek számára, futsal jellegű, ami amennyire képes látványos és eredményes is lenni, ugyanannyira képes impotens is lenni.
Ettől még színesebb lehetne a középpálya, szerintem előnyünkre válna mélységben egy és támadásban egy "művészi favágó" középpályás.
Az egyik szűrő, takarító, zúzó, a másik előre ösvényt vágó, amolyan utat csináló alkat.
Annál többről kellene szólnia a középpályának, hogy micsoda tehetségeink vannak. Az azért tapasztalható, hogy nem elegendő, ha a szurkolók ezt akarják látni bennük. Ennek elsősorban a pályán kellene megmutatkoznia, hogy magabiztosan és stabilan ők (is) a mérleg nyelve, irányítják is a meccset, nem csak kézben tartják, ők írják a forgatókönyvet, rajtuk múlnak a ritmusváltások, ügyes helyezkedéssel létszámfölényt alakíthatnak ki és nem utolsósorban gólképesek függetlenül az ellenféltől vagy annak stílusától.
Bővebben azért nem foglalkoznék vele, mert ez jelenleg szerintem nincs miért változzon a Barca algoritmusa szerint.
Olmo azért jött, mert abban hatékony, amiben Pedri nem, de ezzel még mindíg nem lett kerek a középpálya. Gavi, Frenkie, Fermin, Casado négyesről nyárig kiderül, hogy folyamatosan hosszabb távon mire lehet számíthani tőlük.
Top csapatra jellemző, ha nem megy a támadóknak a gólszerzés, akkor előlép(nek) valaki(k) mögülük, ahogy legutóbb Kounde csak ez még kevés volt a Barcától. Lehet szögletből védőtől fejes is, de a középpályások a meccs folyamán közelebb vannak a kapuhoz, mint a védők.
Általában a kedvencek köré építünk és ez nem fog változni. Ha nem húz a kedvenc, akkor veszünk mellé, köré vagy máshova olyat, akiről azt gondoljuk, hogy majd megoldja.