Egyetértek, a fentiek egyértelműen jobbak jelenleg, még ha Raphát nem is tudom balszélsőként számolni. Épp ezért nem túloztam, amit utána le is írtál.Troym írta: ↑2025.01.21. 09:55:25Miért kell rögtön túlzásokba esni?bence0330 írta: ↑2025.01.20. 21:17:20Rashford plafonja iszonyat magas, szerintem csak a két madridi balszélsőé magasabb a világon, kérdés, hogy esetleg amúgy is leszállóágban van (kétlem ebben a korban), vagy a szétesett MU-ban gyengült csak, mint az állományuk fele. Amikor a MU utoljára jó volt, 30 gólos szezonja volt. Erre sajna emlékszünk. Amikor előtte utoljára jó volt a csapat Ole alatt, akkor is 20+-os volt.
Jó játékos, biztos, hogy mondjuk a top50 legjobb szélső támadó között ő is ott van, de most rögtön írok 10 nála jobbat. (Vini, Kvara, Musiala, Diaz, Foden, Saka, Barcola, Salah, Olise, Raphinha, Yamal, Baena, Dembele, Gakpo) tudom, hogy csak a plafont írtad, az egy kényelmes dolog, mert nem kötelez semmire.
Mit jelent nálad pontosan? Hogy az a 30 gólos szezonja lenne az alap?

Nem tudom Kvaráékban benne van-e 30 gólos szezon. Rashfordban igen. Ha Musialát balszélsőnek veszem, akkor őt valóban hozzátenném a listából, de igazából ő sem az, de tény, hogy ott is világklasszis.
Nálam a plafon pont nem egy kényelmes dolog (vagy kijelentés szempontjából mondtad?). Persze, hogy nem kötelez semmire, odaírtam, hogy "szerintem", mire kötelezne?

Szerinte Rashford kb egy majdnem Vinit tud tolni, ha jó szezonja van, aki ezt sokkal stabilabban hozza, viszont egy sokkal stabilabb és sokkal jobb klubban. Megnézném, ha fordítva lennének, Vini hol lenne 20-30 gólos meg aranylabda közelében, és fordítva, hogy lenne Rashfordnak 8-10 gólos szezonja. Nagyon, de nagyon nem mindegy, milyen csapatban focizol, lásd a mi támadóinkat, pedig nálunk akkora váltás nem is volt, Flick támadófocija Xaviénál jóval erősebb, de összességében Xavi sem volt rossz, lásd bajnoki helyezés. Még ilyen váltásnál is kétszerannyi gólokat lőnek a támadók. Egy középcsapat MU és az egyik legjobban támadó európai csapat között pláne óriási különbség van. No meg rossz szezont most sem fut Rashford, csak nem alapkezdő, percarányosan nem rossz, amit hoz, egy szétesett középcsapathoz képest meg egyenesen jó.
Az általad felsorolt játékosok (azon túl, hogy a fele jobbszélső) BL esélyes, vagy legalábbis ligát domináló csapatokban játszanak. Jelenleg jobbak, de elég igazságtalan az összevetés, nekem ezért szimpibb a plafon. Tudjuk, hogy képes rá, hajrá, Flick hozza ki belőle. És ha kihozza, el lehet hozni viszonylag jó árért (az a 30-40 lópikula, ha magas szintet tudunk kihozni belőle), és meg van oldva a poszt pár évre. Ha meg nem jön be, sokat nem vesztettünk, de nem érzem ezt túl valószínűnek. Ha csak azokat a számokat hozná, amit most egy középcsapatból (amit lehetetlennek tartok), akkor is beljebb lennénk vele, megbízható csere lenne, akiben benne van a gól, és hajt is.