Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.21. 10:31:49

Troym írta:
2025.01.21. 09:55:25
bence0330 írta:
2025.01.20. 21:17:20
Rashford plafonja iszonyat magas, szerintem csak a két madridi balszélsőé magasabb a világon, kérdés, hogy esetleg amúgy is leszállóágban van (kétlem ebben a korban), vagy a szétesett MU-ban gyengült csak, mint az állományuk fele. Amikor a MU utoljára jó volt, 30 gólos szezonja volt. Erre sajna emlékszünk. Amikor előtte utoljára jó volt a csapat Ole alatt, akkor is 20+-os volt.
Miért kell rögtön túlzásokba esni?
Jó játékos, biztos, hogy mondjuk a top50 legjobb szélső támadó között ő is ott van, de most rögtön írok 10 nála jobbat. (Vini, Kvara, Musiala, Diaz, Foden, Saka, Barcola, Salah, Olise, Raphinha, Yamal, Baena, Dembele, Gakpo) tudom, hogy csak a plafont írtad, az egy kényelmes dolog, mert nem kötelez semmire.
Mit jelent nálad pontosan? Hogy az a 30 gólos szezonja lenne az alap?
Egyetértek, a fentiek egyértelműen jobbak jelenleg, még ha Raphát nem is tudom balszélsőként számolni. Épp ezért nem túloztam, amit utána le is írtál. :) Ja, poszt alatt szigorúan balszélsőt értettem, a jobbszél más, Salah, Yamal, Foden, Saka, stb. Balszélső, abból nincs nekünk egy sem, meg ő is az.

Nem tudom Kvaráékban benne van-e 30 gólos szezon. Rashfordban igen. Ha Musialát balszélsőnek veszem, akkor őt valóban hozzátenném a listából, de igazából ő sem az, de tény, hogy ott is világklasszis.

Nálam a plafon pont nem egy kényelmes dolog (vagy kijelentés szempontjából mondtad?). Persze, hogy nem kötelez semmire, odaírtam, hogy "szerintem", mire kötelezne? :)

Szerinte Rashford kb egy majdnem Vinit tud tolni, ha jó szezonja van, aki ezt sokkal stabilabban hozza, viszont egy sokkal stabilabb és sokkal jobb klubban. Megnézném, ha fordítva lennének, Vini hol lenne 20-30 gólos meg aranylabda közelében, és fordítva, hogy lenne Rashfordnak 8-10 gólos szezonja. Nagyon, de nagyon nem mindegy, milyen csapatban focizol, lásd a mi támadóinkat, pedig nálunk akkora váltás nem is volt, Flick támadófocija Xaviénál jóval erősebb, de összességében Xavi sem volt rossz, lásd bajnoki helyezés. Még ilyen váltásnál is kétszerannyi gólokat lőnek a támadók. Egy középcsapat MU és az egyik legjobban támadó európai csapat között pláne óriási különbség van. No meg rossz szezont most sem fut Rashford, csak nem alapkezdő, percarányosan nem rossz, amit hoz, egy szétesett középcsapathoz képest meg egyenesen jó.

Az általad felsorolt játékosok (azon túl, hogy a fele jobbszélső) BL esélyes, vagy legalábbis ligát domináló csapatokban játszanak. Jelenleg jobbak, de elég igazságtalan az összevetés, nekem ezért szimpibb a plafon. Tudjuk, hogy képes rá, hajrá, Flick hozza ki belőle. És ha kihozza, el lehet hozni viszonylag jó árért (az a 30-40 lópikula, ha magas szintet tudunk kihozni belőle), és meg van oldva a poszt pár évre. Ha meg nem jön be, sokat nem vesztettünk, de nem érzem ezt túl valószínűnek. Ha csak azokat a számokat hozná, amit most egy középcsapatból (amit lehetetlennek tartok), akkor is beljebb lennénk vele, megbízható csere lenne, akiben benne van a gól, és hajt is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.01.21. 10:35:36-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
vg99
Capitá del Barça

2025.01.21. 10:26:37

Ha ló nincs, jó a szamár esetének érzek Rashfordot, és most a legújabbat Vlahovicot.
Nem rossz, de nem is elég jó, aztán 3-4-5 évig lehet őket nézegetni, mert sajnálkozni a fizujukon.
Ha igazolunk, akkor inkább legyünk türelmesek, és igazoljunk komoly potenciált.
Persze tudom, hogy vannak hiányposztok, és a meglévőktől is nehezen válik meg az edző, ha nincs más helyette,
de a nagyobb prior inkább a megszabadulás szerintem Fatitól, DeJongtól, Torrestől, Garciától kellene legyen.
Aztán nyáron.. jöhet a halleluja..vagy legalább az első lépés.
Troym
Director del Fútbol

2025.01.21. 09:55:25

bence0330 írta:
Rashford plafonja iszonyat magas, szerintem csak a két madridi balszélsőé magasabb a világon, kérdés, hogy esetleg amúgy is leszállóágban van (kétlem ebben a korban), vagy a szétesett MU-ban gyengült csak, mint az állományuk fele. Amikor a MU utoljára jó volt, 30 gólos szezonja volt. Erre sajna emlékszünk. Amikor előtte utoljára jó volt a csapat Ole alatt, akkor is 20+-os volt.
Miért kell rögtön túlzásokba esni?
Jó játékos, biztos, hogy mondjuk a top50 legjobb szélső támadó között ő is ott van, de most rögtön írok 10 nála jobbat. (Vini, Kvara, Musiala, Diaz, Foden, Saka, Barcola, Salah, Olise, Raphinha, Yamal, Baena, Dembele, Gakpo) tudom, hogy csak a plafont írtad, az egy kényelmes dolog, mert nem kötelez semmire.
Mit jelent nálad pontosan? Hogy az a 30 gólos szezonja lenne az alap?

Persze, mivel senki mással nem is tárgyalunk (ismét a szokásos lemez), így nem nehéz dönteni jöjjön-e, mert egyetlen más opció sincs, persze jöjjön, csak utána meg csodálkoznak sokan, amikor Deco / Laporta munkájának minőségét kritika éri.
bence0330

2025.01.21. 09:45:40

gránit írta:
2025.01.21. 07:39:57
Inkább center kellene, mint "szélső". De ha a Manchester United fizeti, felőlem jöjjön, ajándék lónak ne nézd a fogát. Véglegesre inkább Mainoo-t hoznám el onnan.
Center minőségi javításra kéne, szélső meg konkrétan nincs mennyiségre, ezért bár szerintem is kell center, a szélső fontosabb így hirtelen. Jobb lett volna egy Depay-Malen szerű, aki ténylegesen tud centert tolni, Rashford ezt max nagy területekben tudja megoldani, más esetekben már Olmóban több lehetőséget látok, ha Lewy cseréjéről beszélünk, és a Victor-Torres duóban nem bízunk.

Mainoo nagy fogás lenne, szerintem a válogatottjukban is ő volt a húzóember, meg a tavalyi MU-ban is, nem követem közvetlen közelről őket, elképzelni nem tudom, miért került ki a pixisből.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.01.21. 07:39:57

Inkább center kellene, mint "szélső". De ha a Manchester United fizeti, felőlem jöjjön, ajándék lónak ne nézd a fogát. Véglegesre inkább Mainoo-t hoznám el onnan.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.01.21. 07:18:09

bence0330 írta:
Troym írta:
2025.01.20. 21:02:25

Akkor Rashfordtól is várható cca 28 meccsen 26 gól? Csak mert eddig 24 meccsen 7 gólja volt...

Nem vagyok nagy rajongója és meg sem vettem volna, de azért érdekelne, hogy pontosan mit várunk el Lewytől? Kb azóta gyengébb ebben a szezonban, amióta a kiszolgálása gyengébb lett, mert megint visszalépked labdákért, ahogy Xavi idejében is, ahelyett, hogy kolbászolna a kapu 15 méteres körzetében.
Biztos maga Lewy a probléma önmagában és azt megoldja Rashford érkezése?
Fogalmam sincs, mi lenne vele a gálakezdő. Rashford-Rapha-Yamal, előttük Lewy? Rapha-Olmo/Gavi-Yamal- Lewy? Rapha-Olmo/Gavi-Yamal előttük Rashford? Vagy a gálakezdő marad az eddigi, és Rashford mindegyik posztra elsőszámú csere/rotációs játékos lesz.
Nekem játékra lehet, hogy a Rashford-Rapha-Yamal, előttük Olmóval tetszene a legjobban. Na ott aztán foroghatna bárki bárhová, olyan folyékony lenne a játék, mint kb még soha. Kicsit a City Haaland előtti feelingje lenne (remélhetőleg) javított kiadásban. De kétlem, hogy ilyet látunk majd.

Akárhogy is, végre lesz rotáció, ha itt lett volna az előző fél évben, teljesen máshogy állnánk.
Lewy az aktuális "kirakatsztár".
Laporta sok pénzt fektetett bele, hogy idejöjjön, lassan rögzül a +1 év záradék, látni akarják a pályán. Flick szereti, talán még a pár évvel ezelőtti játékost látja benne.

Játszani fog.
Várhatjuk/reménykedhetünk, hogy (a) végre megint kifog egy jó napot (b) bepattanjon róla valami (c) kapjunk 11-est.
Addig meg türelem... Jó sok türelem...

Lehetne cserélni is, ha látszik, hogy nem megy neki, de egyrészt túl nagy név, másrészt Flickben sem látom azt a nagy meccsbe nyúló mágust... Inkább várjuk, hátha (b) pont...

Ha nincs ebben a szezonban, talán kevesebb sok gólos győzelem születik, de szinte biztosan kevesebb pontvesztés... Hogy ennek mi lett volna az eredménye? Ligában nagy eséllyel előrébb állnánk... BL a fene tudja, szerintem sokkal hátrébb ott sem lennénk...
bence0330

2025.01.21. 01:12:02

Ja, hát sok ilyen pletyka lesz, aztán megnézzük, mi a vége. Sok-sok éve nem volt már igazi elit sztárigazolásunk (Griez volt tán az akit annak lehetett utoljára nevezni? Függetlenül az ideillőségétől... A korosodó Lewy talán, de azért az necces), lassan beleférhetne egy. Mindkét német zseni saját bevallása szerint Barca-drukker, részemről bármelyik jöhet a kettő közül.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.01.21. 01:08:04

Mar jonnek is a komolyabb pletykak..

🚨🚨 🚨 JUST IN: Barcelona can afford to sign Jamal Musiala this summer, but the only way to register him is for Frenkie De Jong to leave.

Hozni kell!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2025.01.20. 22:30:03

Meg kell erőltetnem magam hogy mondjak bevált angolt Hispaniaban. Oké Lineker,de O minden idők egyik legjobb angol játékosa volt. Szóval erősen vannak kétségeim. Rashford aztán pláne olyan hektikus,hogy hosszú távon építeni rá nem lehet. De ha így alakul, akkor minden jót neki és segítsen. Kölcsönben kockázat nincs annyi, szóval tök mindegy. Ha erősíteni akarunk Nyáron mindenképpen Baena,Lukebakio vagy a rutinos Ayoze Perezben gondolkoznek.
Kép
Kép
Kép
bence0330

Troym írta:
bence0330 írta:
2025.01.20. 20:47:52
Ez nagyon komoly lenne. Nem csak egy kirakósdarab hiányzik, de a legnagyobb lyukat foltozná be.

Adná az ég, hogy kilencesként is használható legyen. Legalább a nyíltabb meccseken, már az is valami lenne, olyan jellegűeken kizártnak érzem, hogy ne legyen jobb, mint az elmúlt hónapok Lewyje.
Akkor Rashfordtól is várható cca 28 meccsen 26 gól? Csak mert eddig 24 meccsen 7 gólja volt...

Nem vagyok nagy rajongója és meg sem vettem volna, de azért érdekelne, hogy pontosan mit várunk el Lewytől? Kb azóta gyengébb ebben a szezonban, amióta a kiszolgálása gyengébb lett, mert megint visszalépked labdákért, ahogy Xavi idejében is, ahelyett, hogy kolbászolna a kapu 15 méteres körzetében.
Nem a Lewy problémát oldja meg, én nem ezért örülök neki. A Lewy problémát remélem megoldjuk nyáron, ha mással nem, Daviddel, nem tartom ideális esetben Barca kezdőnek, de jelenleg előrelépés lenne, ingyen pláne.

Azért örülök neki, mert Yamalnak és Raphának minimum lesz rotációja, persze lehet, hogy mindhárman gálakezdők lesznek, akkor Olmo meg Lewy lesz rotáció, ezt nem látjuk előre.

Csak remélem, hogy centerbe is jó lesz, legalább rotációként, ezt nem tudom. Ez egy kellemes mellékszál lenne. Az első 2-2,5 hónap Lewyjével elégedett vagyok, szerintem amilyen jók voltunk, lőtt volna pár center ennyi gólt, de nem sok. Azóta nagyon ritka, hogy nem mínusz egy ember a pályán. Centerhez képest kicsit sokat hibázik a kapu előtt, de ez nem vészes, a labdák elpattannak tőle, de ami a legnagyobb bajom vele, hogy nem kiugratható, nincs tempója.
Lehet azt mondani, hogy gyengült a kiszolgálás (szerintem ebben benne van bőven ő maga is azzal, hogy a szezon előrehaladtával tompul a figyelme, mozgása ebben a korban már), és vissza kell lépkednie, és ez nem az ő hibája. Most fogadjuk ezt el. Akkor meg pláne jobb lenne Rashford. Na ő megfutná a védőket ilyen szitukban. Lewyben fel sem ötlik, hogy leforduljon, semmi esélye nem lenne, így max megtartani tudja a labdát, meg birkózni.

Megeszem a kalapom, ha Lewynek lett volna 7, vagy legalábbis lényegesen több gólja a MU-ban. Vagy úgy kb bárkinek, ezzel nem Lewyt kritizálom.

Én úgy érzem, bőven az a valószínűbb, hogy Flick alatt a jobbik arcát láthatjuk.

Fogalmam sincs, mi lenne vele a gálakezdő. Rashford-Rapha-Yamal, előttük Lewy? Rapha-Olmo/Gavi-Yamal- Lewy? Rapha-Olmo/Gavi-Yamal előttük Rashford? Vagy a gálakezdő marad az eddigi, és Rashford mindegyik posztra elsőszámú csere/rotációs játékos lesz.
Nekem játékra lehet, hogy a Rashford-Rapha-Yamal, előttük Olmóval tetszene a legjobban. Na ott aztán foroghatna bárki bárhová, olyan folyékony lenne a játék, mint kb még soha. Kicsit a City Haaland előtti feelingje lenne (remélhetőleg) javított kiadásban. De kétlem, hogy ilyet látunk majd.

Akárhogy is, végre lesz rotáció, ha itt lett volna az előző fél évben, teljesen máshogy állnánk.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.01.20. 21:08:37

Rashford nagyon kéne a tavaszra, ha tolna egy Aubameyangot akkor mindhárom támadó poszton minőségben bevethető lehetne, így folyamatosan rotálva a Raphi-Lewandowski-Yamal hármast ami létszükség lenne ahhoz hogy tavaszra is frissen maradjanak.

Még mindig feljön mikor ellenünk Araujo levette a pályáról,erre az edző átküldte a másik oldalra és ott butított [-X
Troym
Director del Fútbol

bence0330 írta:
Ez nagyon komoly lenne. Nem csak egy kirakósdarab hiányzik, de a legnagyobb lyukat foltozná be.

Adná az ég, hogy kilencesként is használható legyen. Legalább a nyíltabb meccseken, már az is valami lenne, olyan jellegűeken kizártnak érzem, hogy ne legyen jobb, mint az elmúlt hónapok Lewyje.

Az aranycipő versenyben is 3. helyen áll a lengyel.
bence0330

soadroli
Llegenda del Barça

2025.01.20. 20:37:56

Marcus Rashford has decided to join Barcelona! He will wait until the last days of the transfer window for the club.

Girona is offering €7m + €3m in variables for Eric Garcia. Plus the player's €6m salary. With this, Barcelona would have space that could be used to sign Rashford. @sport
Kép
Troym
Director del Fútbol

2025.01.20. 20:34:14

Girona is offering €7m + €3m in variables for Eric Garcia. Plus the player's €6m salary. With this, Barcelona would have space that could be used to sign Rashford.
sport

Kicsit foghatna erősebben az a ceruza, szerintem 12-14 körül kéne kérni EG-ért és a pénzt meg értelmesebben befektetni, mondjuk egy igazi 9esbe
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.20. 12:00:16

TM
Real Madrid keretének értéke 1,2 milliárd
Kb. 600 millióba került a keret+ elvileg Mbappe 100 körüli aláírási pénze

Barca keretének értéke 1 milliárd
Kb. 400 millióba került a keret, amiben benne van De Jong 86 milliója, aki még Bartomeuék alatt érkezett+ a ezen felül a kölcsönben lévő Roque 30, Lenglet 35, utóbbi Bartomeu alatt érkezett, értékük jelenleg összesen 27.

Befolyt ezen idő alatt 270 eladásokból.
Azaz a mostani 1 milliárdos keret kb. 200 millióba került De Jongostól, Lengléstől, (Azaz 80 millió ráfordítás Laportáék részéről)ne vegyük el Ramon Planes érdemeit, Pedrit és Araujot ő hozta Bartomeuék alatt (30 körül az áruk vége).

Nekem ezek alapján nem tűnik olyan rossznak a mostani vezetőség átigazolási munkássága.
Valószínűleg ez magyarázat lehet arra is, hogy miért ilyen "rövid" a keret.
Peter
Director del Fútbol

2025.01.20. 11:37:10

Troym írta:
2025.01.20. 09:15:23
Jelenleg a hivatalos nagycsapat keret 23 fő,
Ha ebből indulok ki és nem abból amit tudok erről a 23 főről, akkor joggal kérdezhetném, hogy hol és milyen probléma van itt?
Ja, hogy a létszám és minőség nincs szinkronban?
Szerintem alapvető dolog lenne ennyi bevételből normálisan kigazdálkodni.
Hihetetlen, hogy mennyire túrós ennek a pacinak a háta.

Ide nem Tebas kell, hanem komplett pénzügyőrség.... :mrgreen:
Troym
Director del Fútbol

2025.01.20. 11:10:02

Peter írta:
2025.01.20. 10:55:37
Troym írta:
A keret csak akkor alakítható át kicsit jelentősebben, ha 4-6 ember is távozik és akkor se egyértelmű lesz-e pénz bármire.
Közel sem vagyok naprakész ennyire precízen, ahogyan Te, de kb azért sejtéseim vannak.
Arról meg nem is szólva, hogy az elmúlt 10 évben szépen megtanítatta velem a kedvenc kis csapatom, hogy nem muszáj racionalitást keresni az ügyletek mögött.

Egyedül a Flick vonal az, ami mentén érzek némi fantáziát a jelen és közeljövőben, mert ebből az azért látszik, hogy legalább úgy csinálunk, mint aki akar valamit.... :D
És ugye kihagytam, hogy elnökválasztás is lesz idén...:D irracionális ígéretek, igazolások stb
Amikor 10 évben jelölted, hátha racionálisan fogunk igazolni, lesz az 20 is :D
Peter
Director del Fútbol

2025.01.20. 10:55:37

Troym írta:
A keret csak akkor alakítható át kicsit jelentősebben, ha 4-6 ember is távozik és akkor se egyértelmű lesz-e pénz bármire.
Közel sem vagyok naprakész ennyire precízen, ahogyan Te, de kb azért sejtéseim vannak.
Arról meg nem is szólva, hogy az elmúlt 10 évben szépen megtanítatta velem a kedvenc kis csapatom, hogy nem muszáj racionalitást keresni az ügyletek mögött.

Egyedül a Flick vonal az, ami mentén érzek némi fantáziát a jelen és közeljövőben, mert ebből az azért látszik, hogy legalább úgy csinálunk, mint aki akar valamit.... :D
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.20. 10:30:35

Barcaman1993 írta:
2025.01.20. 10:21:44
Eric Garcia, ha távozik, akkor fillérekért megy, Ansuért kereken 0 eurót fogunk látni, és a fizetése nagy részét is mi fogjuk fizetni. Ferran meg nem fog távozni. Ebből aligha lesznek igazolások.
A kalkuláció miatt írtam, ami pozitív hír lehetne, ha az elvileg tényszerűvé válhat, amihez kell a La Liga jóváhagyása is.

Írhattam volna, hogy De Jong megy 50-ért, és felszabadul az éves 20 millió körüli bére, akkor jöhet 200 millióért Haaland 4 éves szerződéssel, 20 milliós fizetéssel
Viszont akkor évi 70 milliót foglalna a bértömegben, nyáron pedig megint mehetne az 1a4-hez. :)
Csak a lehetőség miatt írtam, persze utóbbinak semmi realitása, de legalább már nem ha "100 millióért eladunk, 25 millióért igazolhatunk, a bére negyedébe" helyzet van.

Szerk: és azért írom, hogy elvileg, mert kb: 40 millióért adtunk el játékosokat, Olmo éves amortizációja 10 körül, így 1a4-hez is bele kellene férnie, főleg ha veszem a távozók bérének negyedét. De ugye elvileg 1/2 szabály volt nyáron, és okoztak is meglepetéseket az elvárásaik.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.01.20. 10:21:44

FcBarcelona1 írta:
2025.01.20. 10:00:12
Sporton, MD-n, fent van, hogy igazolhatunk 1/1.
Ami lény gesen befolyásolja a 426 milliós bérsapka, amit nyár végén megállapítottak. Így ha felszabadul 10 millió, 10 millióért lehet beregisztrálni játékosokat
Az egy más kérdés, hogy elvileg most jutottunk 100 milliós extra bevételhez, és 800+ milliós éves bevételt várunk, így értelmezhetetlen számomra a 426 milliós bérsapka, ha mondjuk a Real minden évben 7-800 bérsapkát kap 1/1.
(Most az arányokat vitatom, nem a Real-t anyagi helyzetét, félreértések elkerülése végett)
Most fognak újat megállapítani.
Elvileg:
Ha Fati, Garcia távozik 20 millió-ért és felszabadul a 20 milliós bérük, akkor (ha nincs költségvetési hiány, Covid stb) így 40 millióért illeszthető be a helyükre. Mondjuk összesen 100 milliós igazolások, 5 éves szerződéssel 20 amortizáció/év és 20 milliós fizetésük.
Ha Ferran távozik, akinek van még amortizációja, 3 éve jött 55-ért, 5 éves szerződéssel, évi 11 amortizációval. Ha kapunk érte 25-öt, le tudjuk amortizálni, és a fizetésébe 1/1 beilleszteni.
Valahogy így működne elvileg, de ki tudja a La Ligánál mit és hogyan számolnak még.
Eric Garcia, ha távozik, akkor fillérekért megy, Ansuért kereken 0 eurót fogunk látni, és a fizetése nagy részét is mi fogjuk fizetni. Ferran meg nem fog távozni. Ebből aligha lesznek igazolások.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.20. 10:00:12

Sporton, MD-n, fent van, hogy igazolhatunk 1/1.
Ami lény gesen befolyásolja a 426 milliós bérsapka, amit nyár végén megállapítottak. Így ha felszabadul 10 millió, 10 millióért lehet beregisztrálni játékosokat
Az egy más kérdés, hogy elvileg most jutottunk 100 milliós extra bevételhez, és 800+ milliós éves bevételt várunk, így értelmezhetetlen számomra a 426 milliós bérsapka, ha mondjuk a Real minden évben 7-800 bérsapkát kap 1/1.
(Most az arányokat vitatom, nem a Real-t anyagi helyzetét, félreértések elkerülése végett)
Most fognak újat megállapítani.
Elvileg:
Ha Fati, Garcia távozik 20 millió-ért és felszabadul a 20 milliós bérük, akkor (ha nincs költségvetési hiány, Covid stb) így 40 millióért illeszthető be a helyükre. Mondjuk összesen 100 milliós igazolások, 5 éves szerződéssel 20 amortizáció/év és 20 milliós fizetésük.
Ha Ferran távozik, akinek van még amortizációja, 3 éve jött 55-ért, 5 éves szerződéssel, évi 11 amortizációval. Ha kapunk érte 25-öt, le tudjuk amortizálni, és a fizetésébe 1/1 beilleszteni.
Valahogy így működne elvileg, de ki tudja a La Ligánál mit és hogyan számolnak még.
Troym
Director del Fútbol

Peter írta:
2025.01.19. 23:20:14
Szóval maradhatna akár mindenki.
Hát olyan nem lesz :D
Jelenleg a hivatalos nagycsapat keret 23 fő, szabad mezszám a 12,22, tehát olyan nagyon sok mozgástér nincs, sőt semekkora sincs, mert GM biztosan a szerződésújítás után a nagycsapat tagja lesz, ahogy Bernal is gondolom, tippre Fort a nyáron távozik minimum kölcsönben. Ha megnézzük, akkor ez 25 fős keret, tehát ha kiutálják teszem azt Fatit, akkor is 1 ember érkezhet maximum.

Szerintem a slágertávozókon, akit egyfolytában sorolnak itt sokan, csak senki nem mozdul (FdJ, Ferran, Fati) túl is kell eladni játékosokat, mert a valóságban ez a 3 ember összesen kb 20-30 milliós bevételt hozhat, innentől akkor lesz keret igazolgatni, ha eladunk Fermin, Christensen szintű 20-40 milliós vételárú embereket
Cseri
Entrenador del Barça

2025.01.20. 07:54:51

bence0330 írta:
2025.01.19. 16:13:32

Viszont van egy hatalmas gond: ha jól rémlik, az előző szezon elején valamikor nemi erőszakkal vádolták, és noha ha jól rémlik, bizonyítékok híján nem ment börtönbe, még így is rehabra kellett menni alkoholproblémák miatt. Szóval kb egy Greenwood eset lenne, így nemigen szeretném, hogy közünk legyen hozzá. Alvest is éppen megúsztuk.
Köszi az infót! Ez nekem totál kimaradt, akkor hagyjuk is!
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Peter
Director del Fútbol

2025.01.19. 23:20:14

Troym írta:
2025.01.19. 22:26:53
Ugyan divat lett leszólni Pedri fizikai felépítését, de kb ő a legértelmesebb középpályásunk Rakitic óta és végre nem minden fuvallatba sérül bele, szerintem komoly hiba lenne elengedni, nálam alapember maradna a gyengeségeit azért simán kompenzálják az erényei, tudása
Ez nem személyekről kellene, hogy szóljon, hanem a Barca eredményességéről.
Az, hogy szerintem létezhetnének mások is még a keretben, nem feltétlenül azt jelenti, hogy a többiekről lemondanék, sőt, ahogy írod, bő keretre lenne szükség. Szóval maradhatna akár mindenki.

Az említett 6 név mellé főleg a középpályát tenném változatosabbá. Flick ugyan megfelelően nyúl a középpályához, de varázspálcája neki sincs.
Szerintem egysíkú a jelenlegi profil, kiszámítható az ellenfelek számára, futsal jellegű, ami amennyire képes látványos és eredményes is lenni, ugyanannyira képes impotens is lenni.
Ettől még színesebb lehetne a középpálya, szerintem előnyünkre válna mélységben egy és támadásban egy "művészi favágó" középpályás.
Az egyik szűrő, takarító, zúzó, a másik előre ösvényt vágó, amolyan utat csináló alkat.

Annál többről kellene szólnia a középpályának, hogy micsoda tehetségeink vannak. Az azért tapasztalható, hogy nem elegendő, ha a szurkolók ezt akarják látni bennük. Ennek elsősorban a pályán kellene megmutatkoznia, hogy magabiztosan és stabilan ők (is) a mérleg nyelve, irányítják is a meccset, nem csak kézben tartják, ők írják a forgatókönyvet, rajtuk múlnak a ritmusváltások, ügyes helyezkedéssel létszámfölényt alakíthatnak ki és nem utolsósorban gólképesek függetlenül az ellenféltől vagy annak stílusától.

Bővebben azért nem foglalkoznék vele, mert ez jelenleg szerintem nincs miért változzon a Barca algoritmusa szerint.
Olmo azért jött, mert abban hatékony, amiben Pedri nem, de ezzel még mindíg nem lett kerek a középpálya. Gavi, Frenkie, Fermin, Casado négyesről nyárig kiderül, hogy folyamatosan hosszabb távon mire lehet számíthani tőlük.

Top csapatra jellemző, ha nem megy a támadóknak a gólszerzés, akkor előlép(nek) valaki(k) mögülük, ahogy legutóbb Kounde csak ez még kevés volt a Barcától. Lehet szögletből védőtől fejes is, de a középpályások a meccs folyamán közelebb vannak a kapuhoz, mint a védők.

Általában a kedvencek köré építünk és ez nem fog változni. Ha nem húz a kedvenc, akkor veszünk mellé, köré vagy máshova olyat, akiről azt gondoljuk, hogy majd megoldja.
Válasz küldése