Troym írta: ↑2025.01.20. 21:02:25
bence0330 írta: ↑2025.01.20. 20:47:52
Ez nagyon komoly lenne. Nem csak egy kirakósdarab hiányzik, de a legnagyobb lyukat foltozná be.
Adná az ég, hogy kilencesként is használható legyen. Legalább a nyíltabb meccseken, már az is valami lenne, olyan jellegűeken kizártnak érzem, hogy ne legyen jobb, mint az elmúlt hónapok Lewyje.
Akkor Rashfordtól is várható cca 28 meccsen 26 gól? Csak mert eddig 24 meccsen 7 gólja volt...
Nem vagyok nagy rajongója és meg sem vettem volna, de azért érdekelne, hogy pontosan mit várunk el Lewytől? Kb azóta gyengébb ebben a szezonban, amióta a kiszolgálása gyengébb lett, mert megint visszalépked labdákért, ahogy Xavi idejében is, ahelyett, hogy kolbászolna a kapu 15 méteres körzetében.
Biztos maga Lewy a probléma önmagában és azt megoldja Rashford érkezése?
Nem a Lewy problémát oldja meg, én nem ezért örülök neki. A Lewy problémát remélem megoldjuk nyáron, ha mással nem, Daviddel, nem tartom ideális esetben Barca kezdőnek, de jelenleg előrelépés lenne, ingyen pláne.
Azért örülök neki, mert Yamalnak és Raphának minimum lesz rotációja, persze lehet, hogy mindhárman gálakezdők lesznek, akkor Olmo meg Lewy lesz rotáció, ezt nem látjuk előre.
Csak remélem, hogy centerbe is jó lesz, legalább rotációként, ezt nem tudom. Ez egy kellemes mellékszál lenne. Az első 2-2,5 hónap Lewyjével elégedett vagyok, szerintem amilyen jók voltunk, lőtt volna pár center ennyi gólt, de nem sok. Azóta nagyon ritka, hogy nem mínusz egy ember a pályán. Centerhez képest kicsit sokat hibázik a kapu előtt, de ez nem vészes, a labdák elpattannak tőle, de ami a legnagyobb bajom vele, hogy nem kiugratható, nincs tempója.
Lehet azt mondani, hogy gyengült a kiszolgálás (szerintem ebben benne van bőven ő maga is azzal, hogy a szezon előrehaladtával tompul a figyelme, mozgása ebben a korban már), és vissza kell lépkednie, és ez nem az ő hibája. Most fogadjuk ezt el. Akkor meg pláne jobb lenne Rashford. Na ő megfutná a védőket ilyen szitukban. Lewyben fel sem ötlik, hogy leforduljon, semmi esélye nem lenne, így max megtartani tudja a labdát, meg birkózni.
Megeszem a kalapom, ha Lewynek lett volna 7, vagy legalábbis lényegesen több gólja a MU-ban. Vagy úgy kb bárkinek, ezzel nem Lewyt kritizálom.
Rashford plafonja iszonyat magas, szerintem csak a két madridi balszélsőé magasabb a világon, kérdés, hogy esetleg amúgy is leszállóágban van (kétlem ebben a korban), vagy a szétesett MU-ban gyengült csak, mint az állományuk fele. Amikor a MU utoljára jó volt, 30 gólos szezonja volt. Erre sajna emlékszünk. Amikor előtte utoljára jó volt a csapat Ole alatt, akkor is 20+-os volt.
Én úgy érzem, bőven az a valószínűbb, hogy Flick alatt a jobbik arcát láthatjuk.
Fogalmam sincs, mi lenne vele a gálakezdő. Rashford-Rapha-Yamal, előttük Lewy? Rapha-Olmo/Gavi-Yamal- Lewy? Rapha-Olmo/Gavi-Yamal előttük Rashford? Vagy a gálakezdő marad az eddigi, és Rashford mindegyik posztra elsőszámú csere/rotációs játékos lesz.
Nekem játékra lehet, hogy a Rashford-Rapha-Yamal, előttük Olmóval tetszene a legjobban. Na ott aztán foroghatna bárki bárhová, olyan folyékony lenne a játék, mint kb még soha. Kicsit a City Haaland előtti feelingje lenne (remélhetőleg) javított kiadásban. De kétlem, hogy ilyet látunk majd.
Akárhogy is, végre lesz rotáció, ha itt lett volna az előző fél évben, teljesen máshogy állnánk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy