Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Kérdés, kit kellene leigazolni. Tudom, Jonathan Davidet preferálod, és jó ötletnek is tartom. A francia bajnokság statisztikáit nem tartom túl mérvadónak, de a BL-ben is termel (7 meccs, 5 gól). Az én jelöltem Isak lenne, de ő sajnos nem ingyenes a nyáron, százmilliót meg nem költenék egy emberre.
Szeptember elején ezt írtam, kaptam jónéhány reakciót, hogy dehogyisnem simán ki fog tartani Lewa formája, akkor se értettem mire ez a nagy optimizmus, sok mindenre van "megoldás", de az életkor egy makacs dolog. Élhetsz bármennyire példamutató, akár aszkéta életet a 37 éves ember nem lesz 23.
Ja, én is úgy gondoltam, hogy oké, ezt nem fogja tartani, de úgy szépen lassan majd esik lefelé. De ugyanaz, mint az előző két évben, egy ponton túl egyszerűen teljesen elvesztette a fonalat, nem csak gólokban, mert abban a tizik mentik, meg persze 1-1 ziccert bever néha, de úgy en bloc játékban is két hónapja 10 emberrel focizunk már, amikor a pályán van, 1-1 meccs kivételével.Chino írta: ↑2025.01.25. 22:50:41Ez valóban így van (bár nem tudom hányan számtottak arra, hogy ez így kitart), de aki azt gondolta, hogy az utóbbi időszaknak a második felében, annak a számnak még a negyedét sem tudja hozni, az szerintem még a pesszimistánál is pesszimistább volt.
Ugyanakkor a többi sorozatban még mindig nagyon jó. Amióta a ligában szinte gólképtelen a Bl-ben 4 meccsen 6 gól (rendben, ennek a fele a büntető, ahogy a többi Bl-gólzsákoknak is), a kupában is Barbastro ide vagy oda 30 perces a gólátlaga, a Szuperkupában a Realnak gól+gólpassz. Akárhogy is nézzük ez 7 meccsen 9 gól+1 assist.
Ez valóban így van (bár nem tudom hányan számtottak arra, hogy ez így kitart), de aki azt gondolta, hogy az utóbbi időszaknak a második felében, annak a számnak még a negyedét sem tudja hozni, az szerintem még a pesszimistánál is pesszimistább volt.
Nem csupán a kontra az, ami működik a feltolt védelem ellen. Teljesen normálisan ki lehet játszani a csapatot, ha a védekezést is ellátó középpályánk nagyon fent van. Nem kell ide semmilyen klasszikus kontra, sokkal könnyebb normális támadást is vezetni az ellenfélnek, mert nem tudnak a mieink olyan fegyelmezetten visszazárni minden alkalommal. A legtöbb csapatnál nagyon ritka, hogy csak belső védő marad a támadókra. Ahogy mondtam, nálunk ez még kontra hiányában is előfordul.gránit írta: ↑2025.01.22. 13:23:53
Ez akkor lenne igaz, ha csak kontragólokat kapnánk. De nagyon sok ki nem kényszerített hiba történik hátul, lásd tegnap is. Összeszaladnak, rosszul jön ki, odaüti az ellenfél elé stb. Ezek durva bénázások, amik függetlenek a többi csapatrésztől. Amúgy szerintem a sok szerzett gól érdekében sem kellene ennyire feltolódni, mélységből indítva, egy biztonságosabb játékkal is lehet sok gólt szerezni. Amit csinálunk is a szezon során, ezek működnek is, ha van területünk. Lewandowski meg nagyon is hatékony, a bajnokságban 47%-os, előzve Mbappét, Raphinhát, Budimirt, Lukebakiót, Vinicius-t, Bellinghamet, egyedül Sorloth előzi őt ebben a közvetlen üldözők, a mennyiségi tüzérek közül. Ennek ellenére fura módon pont én gondolom egyedül azt, hogy szükség lenne egy centerigazolásra, mert Lewandowski már nem olyan éles, mint régen, és fontos, hogy megőrizzük a frissességét a szezon végére. Az előző két szezonban is teljesen kifújt már tavaszra.
https://www.bbc.com/sport/football/span ... op-scorers
Ja, és a védelmünk nagyon is el van kényeztetve, meccsenként alig néhány helyzetet kellene tudniuk csak kibekkelni. Csak képtelenek erre. Tegnap kaptak 5 kaput eltaláló lövést, abból bekaptak 4-et... No comment.
High Risk High Reward játék mellett ne verjük az asztalt ha néha a High Risk miatt megégünk, ennyi az üzenetem.
Pont ez a gond, hogy a bajnokság nem így indult, és nem is így folytatódott, valamiért az utóbbi pár meccsen zuhant vissza és ami nem nagyon érthető, hogy csak az egyik fronton. A BL-ben szórjuk a 4-5 gólokat az erős ellenfeleknek is (bár a tegnapi kakukktojás, mert a portugálok is kellettek hozzá, a hatékonyság ismét gyenge volt) 7 meccsen 26 gól, Lewy 9 gólnál tart, Raphi 8-nál. A Szuperkupa, kupa 4 meccsen 16 gól, abból 12 a Real-Bilbao-Betis triónak.ElBartimaeus írta: ↑2025.01.22. 13:04:20Off, mert alapból teljesen egyetértek veled, azt leszámítva, hogy ez már legalább másfél szezon óta tartó tendencia: többet kapunk, kevesebbet rúgunk, mint ami várható lenne. Itt komolyan a támadókkal, illetve potenciálisan a kapu elé érkező középpályásokkal van gond, főleg Lewy általános teljesítményével és Rapha helyzetkihasználásával, de Yamal sem kiemelkedő még ziccerekben.Chino írta: ↑2025.01.22. 12:40:58A legutóbbi bajnokin, a Getafe 1,18-as xG-re ugyanúgy 1-et rúgott, mint mi a 2,37-re.
Az Atletico ellen, a matracosok 0,70-re eltett kettőt, nekünk sikerült 2,83-ra 1-et.
Csak összehasonlításképp. A Real ellen 2,5-re lőttünk 4-et.
Nem engedünk sok lehetőséget, de ami van azzal baromi rosszul sáfárkodunk az utóbbi időben.
Ez akkor lenne igaz, ha csak kontragólokat kapnánk. De nagyon sok ki nem kényszerített hiba történik hátul, lásd tegnap is. Összeszaladnak, rosszul jön ki, odaüti az ellenfél elé stb. Ezek durva bénázások, amik függetlenek a többi csapatrésztől. Amúgy szerintem a sok szerzett gól érdekében sem kellene ennyire feltolódni, mélységből indítva, egy biztonságosabb játékkal is lehet sok gólt szerezni. Amit csinálunk is a szezon során, ezek működnek is, ha van területünk. Lewandowski meg nagyon is hatékony, a bajnokságban 47%-os, előzve Mbappét, Raphinhát, Budimirt, Lukebakiót, Vinicius-t, Bellinghamet, egyedül Sorloth előzi őt ebben a közvetlen üldözők, a mennyiségi tüzérek közül. Ennek ellenére fura módon pont én gondolom egyedül azt, hogy szükség lenne egy centerigazolásra, mert Lewandowski már nem olyan éles, mint régen, és fontos, hogy megőrizzük a frissességét a szezon végére. Az előző két szezonban is teljesen kifújt már tavaszra.
Off, mert alapból teljesen egyetértek veled, azt leszámítva, hogy ez már legalább másfél szezon óta tartó tendencia: többet kapunk, kevesebbet rúgunk, mint ami várható lenne. Itt komolyan a támadókkal, illetve potenciálisan a kapu elé érkező középpályásokkal van gond, főleg Lewy általános teljesítményével és Rapha helyzetkihasználásával, de Yamal sem kiemelkedő még ziccerekben.Chino írta: ↑2025.01.22. 12:40:58A legutóbbi bajnokin, a Getafe 1,18-as xG-re ugyanúgy 1-et rúgott, mint mi a 2,37-re.
Az Atletico ellen, a matracosok 0,70-re eltett kettőt, nekünk sikerült 2,83-ra 1-et.
Csak összehasonlításképp. A Real ellen 2,5-re lőttünk 4-et.
Nem engedünk sok lehetőséget, de ami van azzal baromi rosszul sáfárkodunk az utóbbi időben.
Azt ne felejtsd el, hogy nem önmagában a védelemmel van a gond. Felborítjuk a pályát, nagyon dominálunk és ennek van ára. Sok meccs azért ment el, mert oké, megkaptuk az egy gólunkat, de nem lőttük meg a 10 nagy helyzetből a gólokat.gránit írta: ↑2025.01.22. 10:53:16És maximálisan igaza is van. Röhej, hogy öt szerzett góllal is alig tudunk nyerni, mert nyeljük a gólokat, mint kacsa a nokedlit. A gyenge védekezésünk, leginkább a gyenge kapusteljesítményünk irreálisan nehéz helyzetbe hozza, szinte lehetetlen feladat elé állítja a támadókat. Már az öt lőtt gól is éppenhogy elég a győzelemhez, amikor ennyi rengeteg góllal nagyon simán meg kellett volna nyerni a meccset. Öt lőtt gól meg persze nem mindig jön össze, így jönnek sorozatban a botlások a bajnokságban.
De vedd azt hozzá, hogy mi is kaptunk 3 gólt ajándékba, így lőttünk 5-öt. Ha nem ilyen balfék a védelmük, ilyen helyzetkihasználással mi sem jutunk tovább kettőnél. Ugyanúgy nem fogunk adni az ellenfélnek így 3 gólt, ahogy azok sem nekünk. Ez most pont olyan volt, ami 100-ból 1 van. Az, hogy mindkét(!) csapat ugyanazon a meccsen csinálja ezt, arra kevés példa van.gránit írta: ↑2025.01.22. 10:53:16És maximálisan igaza is van. Röhej, hogy öt szerzett góllal is alig tudunk nyerni, mert nyeljük a gólokat, mint kacsa a nokedlit. A gyenge védekezésünk, leginkább a gyenge kapusteljesítményünk irreálisan nehéz helyzetbe hozza, szinte lehetetlen feladat elé állítja a támadókat. Már az öt lőtt gól is éppenhogy elég a győzelemhez, amikor ennyi rengeteg góllal nagyon simán meg kellett volna nyerni a meccset. Öt lőtt gól meg persze nem mindig jön össze, így jönnek sorozatban a botlások a bajnokságban.
Igazad van részben, de itt arra is kell figyelni hogy a védelemnek könnyebb dolga lenne ha Lewytől nem pattana el minden labda és Yamalt nem szerelnék nevetségesen könnyen a felezőnél amikor flegmázik...gránit írta: ↑2025.01.22. 10:53:16És maximálisan igaza is van. Röhej, hogy öt szerzett góllal is alig tudunk nyerni, mert nyeljük a gólokat, mint kacsa a nokedlit. A gyenge védekezésünk, leginkább a gyenge kapusteljesítményünk irreálisan nehéz helyzetbe hozza, szinte lehetetlen feladat elé állítja a támadókat. Már az öt lőtt gól is éppenhogy elég a győzelemhez, amikor ennyi rengeteg góllal nagyon simán meg kellett volna nyerni a meccset. Öt lőtt gól meg persze nem mindig jön össze, így jönnek sorozatban a botlások a bajnokságban.
Azért nem mondanám, legfeljebb a bajnokságra, mert ez alatt az idő alatt a Bl-ben folyamatosan termel. Cserébe Raphinha meg azóta lett gólerős. A Bayern-Real duóig nem volt túl termékeny, a Villarrealnak és a Valladolidnak eltett ötöt, de azon kívül 8 meccsen 0 gól, inkább az assistjaiban volt erős.Ronaldinho&Barca írta: ↑2024.12.16. 14:11:25Én pesszimista vagyok, nagyon jól kezdett a szezonban, pihenten, felkészülten, és amint jön a szerda-szombat rigmus, abban a lendületben esett vissza "klasszisokat" a teljesítménye, muszáj lenne egy 9-es aki nem FT. Kapja meg akkor Pau a lehetőséget, legalább meglátjuk ki is ő valójában.
Alapvetően detto ez a véleményem az első mondatot leszámítva. Tegnap is volt (talán a második ziccerénél, amikor olyan arcot vágott, hogyha ránéz valakire az felrobban verte, meg a mezt húzta a fejére.bence0330 írta: ↑2024.12.16. 10:26:28Egy picit kezd felhúzni, ahogy mosolyog a rengeteg kihagyott ziccere után, lassan már meccsről meccsre. Gündogan tuti odaszólt volna neki valamit.Kicsit olyan, mint ha nem érdekelné, és úgy gondolná, hogy neki ez simán belefér. Még bele is férne, ha amúgy lenne más haszna a pályán, de ő ennyit tud, egy amúgy remek kirakósdarab a rendszer végén, aki egy dolgot tud, jól helyezkedni, és gólt rúgni. Ha ő ezt sem tudja meccseken át, akkor megint kezd nettó akadály lenni. Nyilván ha egy Yamal kihagy 1-2 helyzetet, vagy Raphinha, full más helyzet, mert ezer más módon hasznosak, de nála ez konstansan necces. Szerintem konkrétan az ő mai hatékonysága volt az egyedüli különbség a 0-1 és egy nemrég még szokásos 5-1 között. Ugyanolyan meccset játszottunk ezen kívül (meg Olmón kívül), mint bármelyik másik meccsen korábban, amit agyonnyertünk.