Chino írta: ↑2025.01.25. 22:50:41
Troym írta: ↑2025.01.24. 08:42:04
Nincsenek csodák.
Aki azt gondolta, hogy a szezon eleji forma kitart 8 egész hónapig egy 36-37 éves fickónál, tényleg valami csalóka reménybe kapaszkodott.
Ez valóban így van (bár nem tudom hányan számtottak arra, hogy ez így kitart), de aki azt gondolta, hogy az utóbbi időszaknak a második felében, annak a számnak még a negyedét sem tudja hozni, az szerintem még a pesszimistánál is pesszimistább volt.
Ugyanakkor a többi sorozatban még mindig nagyon jó. Amióta a ligában szinte gólképtelen a Bl-ben 4 meccsen 6 gól (rendben, ennek a fele a büntető, ahogy a többi Bl-gólzsákoknak is), a kupában is Barbastro ide vagy oda 30 perces a gólátlaga, a Szuperkupában a Realnak gól+gólpassz. Akárhogy is nézzük ez 7 meccsen 9 gól+1 assist.
Ja, én is úgy gondoltam, hogy oké, ezt nem fogja tartani, de úgy szépen lassan majd esik lefelé. De ugyanaz, mint az előző két évben, egy ponton túl egyszerűen teljesen elvesztette a fonalat, nem csak gólokban, mert abban a tizik mentik, meg persze 1-1 ziccert bever néha, de úgy en bloc játékban is két hónapja 10 emberrel focizunk már, amikor a pályán van, 1-1 meccs kivételével.
Ez az, hogy amolyan... hát.. csúnya szóval kamugólokat lő. Rúgatjuk vele a gólokat tizikből, amikhez semmi köze, és 3 ziccerből bever egyet. Center, néha persze hogy lő gólt ilyen játékosokkal az oldalán. A Reál Benfica témánál is elég vicces, hogy 3 góllal fejezte be a két meccset, 3 büntetőből, mindkettőn a mezőny leggyengébb játékosa volt, a két meccsen 1 valós megmozdulása volt önerőből, az a szép perdítés Yamalnak. Nem ez az egy gólhoz vezető megmozdulása volt, ha nem kb ez az egy jó. És a Reál meccs még kiemelkedő volt részéről.
Hónapok óta már talicskával visszük a kapuig, próbáljuk hőssé tenni, de néha még azt sem engedi. A tiziket jól rúgja, tény, de közben az, hogy 10 emberrel kell kaparnunk, az szánalmas. Akkor volt a legdurvább, mikor Yamal lesérült, szegény Rapha 3 ember helyett dolgozott, a sérült Yamal, a nemlétező Lewy és önmaga helyében volt. Legalább akkor előléphetett volna a lengyel, hogy ne csak magát helyzetbe hozva 20-ról lőhessen gólt a brazil, tök egyedül. De nem. Barbastro ellen bezzeg tudott vagánykodni, mindent elmond róla szerinte, hogy hónapok óta az volt az egyetlen jó meccse. Egy negyedosztályú csapat ellen.
1 kezem két ujján meg tudom számolni, hány nagy meccsen lépett elő, és nem kell végigmennem a két ujjamon sem talán.
És akkor a 8 meccses etapban egyszer kezd helyette Olmo, és megint gálázás van. Minő véletlen.
Kicsit olyan fejcsóválva nézem november óta, mikor a nagy támadótrióról beszélnek, nagyon kellemetlen. Addig tényleg az volt. Azóta nagy támadóduó van, akiket próbál megakadályozni a 3. sok esetben.
Van pár tényező a nagy hanyatlásban, szerintem a szűk keret+ehhez képest sem megfelelő rotáció a fő ok, de Lewy szerepe is óriási benne.
Nem akarom Mbappéval összehasonlítani, mert úgy is jobb kilences idén, hogy amúgy nem is kilences, és 3 hónapig aludt, de ez nem is szégyen. Viszont egy szintén már öregedő Chris Wood szerintem jelenleg két polccal feljebb van, ami azért már elég komoly blama.
Én továbbra is szívesebben nézném még a cápát is a helyén, pedig hát őt se tartom sokra, de Olmót aztán pláne. Victort is, de neki mostanra letörtük a szarvát ezzel a pár perces csere szereppel szerintem.
Tippre a Valencia elleni meccsünk végkimenetele is erősen függ attó, hogy be mer-e rakni Flick a helyére valakit. De tényleg, bárkit, sok meccsen már azzal előrébb lennénk, ha Eric meg tudna ott játszani pár passzt.
Xavinál is probléma volt, mikor ilyen régi csapattársak meg haverok nosztalgiafaktorral ott maradtak a csapatban, mint SR, Flick esetében ez a nosztalgiafaktor Lewy, akit ugye gyakorlatilag aranylabdás játékossá tett.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy