Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
A felsoroltak évekig csinálták, címeket, BL-t nyertek....de a szemedben lehet olyan, amilyennek látni szeretnéd....a többit én a magam részéről majd az életre bízom.....
Hónapok óta heti szinten csinálja ezt, szinte kivétel nélkül. A mellékelt ábra szerint elég hatékonyan.
Pedri ügyes, kis területeken otthon érzi magát, előnyére tudja váltani remek futsal képességeit, van hatása is a csapata játékára, de a fent felsorolt középpályásokhoz semmiben sem hasonlítanám.bence0330 írta: ↑2025.02.21. 00:09:49Persze, a 12 km nála nem ugyanaz, mint más játékosoknál, de az ő posztja ilyen. Kanté sem volt ennél gyorsabb és intenzívebb, amúgy szerintem Rodri is alig, ha egyáltalán. Busi is sokat futott, ő sem sprintekben. Ha kell, bőven felgyorsít azért.
Iniesta sem sprintelt gyorsabban és mozgott intenzívebben, és minden idők egyik legjobb középpályása.
Mekkora troll vagy
Makelele és Kanté egy az egyben akkora mint Pedri. Ettől függetlenül egyedüli vkp-nak nem jó, csak utalni akartam rá, hogy az attitűd fontos.bence0330 írta: ↑2025.02.19. 17:15:04Annyira én sem értem. Amúgy emellett még vállasodott is, kifejezetten erősnek tűnik. Nyilván nem egy 2 méteres verőember, de cserében lehetetlen elvenni tőle a labdát, és remek ütemérzékkel lép közbe hátul. Őszintén nem gondolom, hogy rajta bármi múlna defenzív téren sem. Brutál jó abban is. Nem csoda, hogy még a túloldalon is ábrándoznak róla.
Annyira én sem értem. Amúgy emellett még vállasodott is, kifejezetten erősnek tűnik. Nyilván nem egy 2 méteres verőember, de cserében lehetetlen elvenni tőle a labdát, és remek ütemérzékkel lép közbe hátul. Őszintén nem gondolom, hogy rajta bármi múlna defenzív téren sem. Brutál jó abban is. Nem csoda, hogy még a túloldalon is ábrándoznak róla.
Ez a megmozdulása teljes klasszis volt. Hihetetlen a srác, nagyon sokat köszönhetünk neki idén.szbsz írta: ↑2025.02.19. 11:55:20Akkor felszállok én is a hype vonatra: https://x.com/footmercato/status/1892029173314527256
Pedri baba szemlélteti a ball control-t, mint olyat, a kételkedőknek...![]()
Persze, szemre lehetett ezt látni tegnap, múlt héten meg 1 átadásból 1 gólt lőtt az ellenfél. Ez ilyen. Nem lövik alá Pedri átadásait a támadók.Chino írta: ↑2025.02.19. 10:28:48Kicsit más egy szélsőnél és egy középpályásnál ez a mutató, egész más helyzetekbe kerülnek, nem véletlenül vezetik mindenhol a szélsők az assistáblázatot. De ha csak a hétfői meccset nézzük adott egy olyan labdát Raphinhának amivel egyedül vezethette a kapusra, de Lewandowski is 9 méterről lőhetett tisztán az egyik passza után.bence0330 írta: ↑2025.02.19. 08:41:38Egy ilyen top10-et találtam, de ez ugye ennél kicsit finomabb az xAg, meg az beleveszi a helyzetek minőségét is.
https://www.planetfootball.com/stats-ta ... i-raphinha
Chances created-ben is Rapha vezeti Európát, Pedri nincs a top10-ben, tovább meg nem írják, de szerintem valami hasonlónak kéne lennie, mint az xAg-nek, kisebb kiugrásokkal. De amilyen oldalakat én nézek benne, abban chances created pont nincs, szüval ebből nem találok bővebb listát.
Volt olyan időszaka, amikor nagyon clutch volt (a bajnoki címnél), szerintem ez is meg lehet benne, bár akkor is feljebb játszott, más volt a dolga kicsit. De részemről ha fontos meccseken fontos pillanatokban ennyire magas szinten tartja meg a labdát és irányítja a focit, azzal bőven megvan. A többiek majd megoldják a gólokat, de persze 1-2-t hozzátehet majd ő is. Ini szerintem egy fél fokkal előretoltabban focizott.
Ezeket azért szemre is lehet látni. A góllövésben szerintem nem áll rosszul, főleg a posztjához képest és hogy milyen gólvágók vannak előtte. 4 találat ilyen kkp-pivot pozícióban kifejezetten jó, ebből a szempontból például a prime Ini sem volt túl erős.
Kicsit más egy szélsőnél és egy középpályásnál ez a mutató, egész más helyzetekbe kerülnek, nem véletlenül vezetik mindenhol a szélsők az assistáblázatot. De ha csak a hétfői meccset nézzük adott egy olyan labdát Raphinhának amivel egyedül vezethette a kapusra, de Lewandowski is 9 méterről lőhetett tisztán az egyik passza után.bence0330 írta: ↑2025.02.19. 08:41:38Egy ilyen top10-et találtam, de ez ugye ennél kicsit finomabb az xAg, meg az beleveszi a helyzetek minőségét is.
https://www.planetfootball.com/stats-ta ... i-raphinha
Chances created-ben is Rapha vezeti Európát, Pedri nincs a top10-ben, tovább meg nem írják, de szerintem valami hasonlónak kéne lennie, mint az xAg-nek, kisebb kiugrásokkal. De amilyen oldalakat én nézek benne, abban chances created pont nincs, szüval ebből nem találok bővebb listát.
Volt olyan időszaka, amikor nagyon clutch volt (a bajnoki címnél), szerintem ez is meg lehet benne, bár akkor is feljebb játszott, más volt a dolga kicsit. De részemről ha fontos meccseken fontos pillanatokban ennyire magas szinten tartja meg a labdát és irányítja a focit, azzal bőven megvan. A többiek majd megoldják a gólokat, de persze 1-2-t hozzátehet majd ő is. Ini szerintem egy fél fokkal előretoltabban focizott.
Mire gondolsz? A srác 12 km-t fut meccsenként.
Egy ilyen top10-et találtam, de ez ugye ennél kicsit finomabb az xAg, meg az beleveszi a helyzetek minőségét is.
Remek köszi, hogy összeszedted. Ha jól rémlik akkor valami helyzetteremtés mutató volt (nem tudom melyik oldal csinálja), amiben Gündogan valami 160 körül volt.
Pedri ebben nincs azért az élbolyban, de ez nem csoda, nem ez a fő feladata. Nem tudom, mi a legjobb stat erre, az xAG írja le tán a legjobban a dolgot, a várható assziszt, Raphinha az első nyilván európában, Pedri 39., kb feleannyi a szám.menczel írta: ↑2025.02.18. 23:12:05Nyilván 11-et akartál írni, végül 13 mal zárt. (Stat show that while Barcelona players ran an average of 9.5km during the match, Pedri outshone them all by running a massive 13km. He’s also now played more minutes this season that he managed in the entirety of the last campaign.)
Már többet játszott mint tavaly egész évben.
Én is sajnálom a heylzetkialakításait, tudja valaki abban hogy áll Európában? Tavaly ugye Gündögan masszívan vezetett a világon.
Nyilván 11-et akartál írni, végül 13 mal zárt. (Stat show that while Barcelona players ran an average of 9.5km during the match, Pedri outshone them all by running a massive 13km. He’s also now played more minutes this season that he managed in the entirety of the last campaign.)Chino írta: ↑2025.02.18. 15:39:48bence0330 írta: ↑2025.02.18. 11:43:41Szenzációs, amit művel. Főleg, hogy védekezésben is óriásit fejlődött, kifejezetten magas szinten tolja azt is. Tényleg nem tudom, hány jobb középpályás lehet nála jelenleg. Alighanem csak 1-2, ha egyáltalán. Nagyon komplett játékossá vált idénre, aki meghatározó, diktálja a meccs ütemét, kulcspasszokat ad, és remekel védekezésben. Óriási kincs. Remélem marad ilyen fizikai állapotban is, és elkerüli a sérülések - volt pár olyan belépő/esés, amitől egy átlagos játékos is simán kidőlt volna, ő meg nem, ez nagyon jó jel.
Az új évben meg szerintem még egy szintet lépett amúgy, pedig már ősszel is nagyon komoly volt.
Emellett rengeteget melózik, rendre övé a legmagasabb futómennyiség, tegnap is a 83-84. percben már 21 km fölött járt. Embertelen amit letesz az asztalra.Élmény nézni, amikor hárman próbálják elvenni tőle a labdát, de csak futkorásznak körülötte és egyre több látványos megoldása is van.
Kicsit "sajnálom" azért, minden meccsen van legalább 2 kialakított nagy helyzete és még mindig 3 assistnál jár a bajnokságban. Kicsit elege lehet már a támadókból.bence0330 írta: ↑2025.02.18. 11:43:41Szenzációs, amit művel. Főleg, hogy védekezésben is óriásit fejlődött, kifejezetten magas szinten tolja azt is. Tényleg nem tudom, hány jobb középpályás lehet nála jelenleg. Alighanem csak 1-2, ha egyáltalán. Nagyon komplett játékossá vált idénre, aki meghatározó, diktálja a meccs ütemét, kulcspasszokat ad, és remekel védekezésben. Óriási kincs. Remélem marad ilyen fizikai állapotban is, és elkerüli a sérülések - volt pár olyan belépő/esés, amitől egy átlagos játékos is simán kidőlt volna, ő meg nem, ez nagyon jó jel.
Az új évben meg szerintem még egy szintet lépett amúgy, pedig már ősszel is nagyon komoly volt.
Bernal sokat ütközött és Busquetszel szemben több erénye is van. A leglátványosabb talán a sebessége. Nem egy sprinter, de posztjához és leginkább a testfelépítéséhez képest átlag feletti, utóbbit pedig a levegőben is kamatoztatja. Busi hiába volt 190 cm, a fejpárbajainak nagy százalékát elvesztette. Bernalt ezzel szemben szinte képtelenség megverni levegőben.