Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Sajnálom, én nem így látom. Az én szememben a védekezése a gyenge pontja, amit a nála gyorsabb és erősebb ellenfelek ki is használnak. A Chino által dicsért meccsenként lefutott 11 km-e önmagában csalóka mérőszám, mert semmit nem árul el a futása intenzitásáról.Bár futna kevesebbet, de azt dinamikusabban, hasznosabban. Ezzel együtt szükség van rá a csapatban!bence0330 írta: ↑2025.03.29. 20:11:20... Szerintem Pedrit pont az extraklasszis védekezése teszi a jelenleg legmeghatározóbb középpályássá Európában. Simán vezeti szerelésekben a Ligát, egészen extra, amit hátrafelé művel, szerintem jobb, mint amit előre, pedig az sem piskóta...andras953 írta: ↑2025.03.29. 20:01:54Szerintem Pedrit nem a védekező tudása miatt szerepelteti Flick és Fuente a csapatban ill. a válogatottban, hanem a labdával mutatott különleges képességei miatt.(technikája-játéklátása-passzai-stb) .A védekekező munkája önmagában nem indokolná a csapatba-kerülést.
...Tartom, szerintem Pedri talán a legjobb védekező, vagy a legjobban védekező középpályás jelenleg. És nem nálunk. Ha van 1-2 jobb, akkor se sok...
...Nem lehet megtartani mellette a labdát, úgy szerel ilyen döbbenetes számokkal, hogy kb sosem szabálytalankodik, nem téveszt ütemet, és nem lehet tőle elvenni sem...
Kiváló a technikája, remek a látása, de szerintem ebben vannak nála jobbak, ők jellemzően az igazi tizesek, ilyen Wirtz félék. Szerintem Pedrit pont az extraklasszis védekezése teszi a jelenleg legmeghatározóbb középpályássá Európában. Simán vezeti szerelésekben a Ligát, egészen extra, amit hátrafelé művel, szerintem jobb, mint amit előre, pedig az sem piskóta. Vagy nem is ez a helyes kifejezés. Inkább úgy mondanám, hogy ahogy összeköti a kettőt, az az, amiben senkinek nincs párja. Nem sokal szerelnek úgy mint ő, 1-2-en csak. És ehhez hozzáadva amit utána csinál... sallangmentesen dobja ki onnan a labdát, vagy akár cselezi ki magát 3-4 ember közül a legveszélyesebb helyzetekben is, úgy, hogy szinte soha nem hibázik vele.andras953 írta: ↑2025.03.29. 20:01:54Szerintem Pedrit nem a védekező tudása miatt szerepelteti Flick és Fuente a csapatban ill. a válogatottban, hanem a labdával mutatott különleges képességei miatt.(technikája-játéklátása-passzai-stb) .A védekekező munkája önmagában nem indokolná a csapatba-kerülést.
Nehéz összehasonlítani technikailag, mert más "eszközöket" használnak, de összességében hasonlít a játékuk, viszont amit védekezésben művelnek az ég és föld, persze Ininek nem is kellett.bence0330 írta: ↑2025.03.12. 18:36:50Szerintem amúgy megvan benne Iniesta technikai tudása. Talán mintha Ini egy hajszállal robbanékonyabb lett volna. Modric szintjét szerintem eléri, a horvát hosszabb labdáit nem egyedül, minden másban legalább szint, valamiben jobb is.
Mindkettő nagy okosan szerelgetett hátul, de részemről Pedri mindkettőt veri benne. Amit hátrafelé is művel, az elképesztő. Tegnap is 1-1 nél(?) úgy vett el egy veszélyes kontránál egy labdát a jobbszélsőjüktől, mintha... nem is tudok hasonlatot. Annyira precíz a mozgása, hogy centikre lehetnek egymástól a lábak, mindig úgy tud belépni a labdáért, hogy szinte soha nem szabálytalankodik, ami teljesen érthetetlen. És nem becsúszogat, vagy semmi ilyesmi, odalép, és egyszerűen elviszi. Olyan érzésem támad ilyenkor, mintha egy 20 éves egy alsós fociedzésre szabadulna be.
Amúgy félig egyetértek, Rodri szintű a befolyása a játékra, ránk is óriási, viszont szerintem ő kicsit jobban pótolható, mint a két szélsőnk, volt kisebb meccs, amikor nem kezdett, és DJ lehozta helyette ha nem is azon a szinten, de kifejezetten jól, akkor rúgtunk 7-et legutóbb. A szélsőinket nincs ki pótolja így, semmilyen formában.
Ugyanolyan fontos ő is, igen, megkaphatná ugyanúgy. De ha valaki ilyen brutál számokat hoz egy csapatban, folyamatosan, már irreális szinten clutchként, az egyéni díjra mellette (sajna?) egy Pedri esélytelen, akkor is, ha megérdemelné. Max akkor, ha mondjuk közben nyernek valamit a spanyolokkal, de idén az nem téma, legközelebb meg már alighanem Yamal lesz ott is a név, szerintem végül úgy jár majd, mint Ini és Xavi, ott lesz a Barca (remélhetőleg) jól sikerült éveinél a top3-4 körül, de szerintem nem nyerheti meg. Év középpályása viszont szerintem csont nélkül lesz, akár idén, akár máskor. Úgy november óta szerintem nem sok kérdés van, ki a legjobb a posztján.
Én is kíváncsi lennék ki lett, abban sem vagyok biztos, hogy nem Sorlothot hozták ki, de igazán nem is érdekel. Nálam is egyértelműen ő lett, már sokadszor idén. Tegnapra is jutott pár olyan megmozdulása, ami hihetetlen, bár nem ezek miatt, de legalább annyira, ha nem jobban megéreznénk a hiányát mint Raphának vagy Yamalnak.bence0330 írta: ↑2025.02.26. 09:33:37Én sem tudom, Rapha szóba jöhetett volna akár, de Pedri szerintem még hozzá képest is kiemelkedett, bőven. Nem mintha számítana, de elképzelni nem tudom, hogy ne ő kapta volna. Még a gólja nélkül is, azzal együtt meg pláne. Ha még hébe-hóba be tud találni a folyamatos világklasszis mezőnyjátéka mellé...
Én sem tudom, Rapha szóba jöhetett volna akár, de Pedri szerintem még hozzá képest is kiemelkedett, bőven. Nem mintha számítana, de elképzelni nem tudom, hogy ne ő kapta volna. Még a gólja nélkül is, azzal együtt meg pláne. Ha még hébe-hóba be tud találni a folyamatos világklasszis mezőnyjátéka mellé...
Nem tudom, ki lett a meccs embere, de ha nem valamelyik madridi, akkor Pedrinek kellett lennie. Bejátszotta az egész pályát, volt, hogy leghátsó emberként tisztázott, 0:2-nél az ő lövése hozta vissza a reményt, mindenhol ott volt.
Kantéhoz amúgy szerintem nem is hasonlítható abban, hogy mennyire szab fazont, mennyire befolyásolja, irányítja a játékot. Pedri sokkal meghatározóbb nála, Kanté világklasszis kullancs, de feleannyi dimenziója sincs, mint Pedrinek, ő úgy szép halkan csinálja a dolgát, kiválóan persze. Rodri kicsit más, neki előre hátra komoly a befolyása, de Rodri alighanem a világ legjobb középpályása volt a sérüléséig, 2 éve már kb. És ahogy írod, más poszt is. De ha Rodritól kicsit elmaradna, nem lenne szégyen.Chino írta: ↑2025.02.24. 12:43:03
Pedri pont ezt csinálja, rajta fut keresztül szinte az összes támadás, ha kell gyorsít, ha kell lassít a játékon, plusz posztjához képest rengeteget ad a támadásokhoz, mellette sok szerelése/labdaszerzése van. Nagyon sok labdát játszik be a támadóharmadba, a csapatban a harmadik helyen áll a helyzet kialakítás terén (két szélső, főleg ilyenek mellett ez a legelőkelőb hely). Pont, hogy meghatározza a játékot.
Ennek ellenére Kantéhoz és Rodrihoz nem hasonlítanám, nem egy pozíció/feladatkör
Az eredeti hozzászólásom érdemi része ahhoz szólt, amit fent írtál.....majd követte a hónapok szembeállítása az évekkel (ha tetszik pályafutásokkal).....ezekről pedig nekem ugyanaz a véleményem, amit lent írtál.....
A felsoroltak évekig csinálták, címeket, BL-t nyertek....de a szemedben lehet olyan, amilyennek látni szeretnéd....a többit én a magam részéről majd az életre bízom.....
Hónapok óta heti szinten csinálja ezt, szinte kivétel nélkül. A mellékelt ábra szerint elég hatékonyan.
Pedri ügyes, kis területeken otthon érzi magát, előnyére tudja váltani remek futsal képességeit, van hatása is a csapata játékára, de a fent felsorolt középpályásokhoz semmiben sem hasonlítanám.bence0330 írta: ↑2025.02.21. 00:09:49Persze, a 12 km nála nem ugyanaz, mint más játékosoknál, de az ő posztja ilyen. Kanté sem volt ennél gyorsabb és intenzívebb, amúgy szerintem Rodri is alig, ha egyáltalán. Busi is sokat futott, ő sem sprintekben. Ha kell, bőven felgyorsít azért.
Iniesta sem sprintelt gyorsabban és mozgott intenzívebben, és minden idők egyik legjobb középpályása.
Mekkora troll vagy
Makelele és Kanté egy az egyben akkora mint Pedri. Ettől függetlenül egyedüli vkp-nak nem jó, csak utalni akartam rá, hogy az attitűd fontos.bence0330 írta: ↑2025.02.19. 17:15:04Annyira én sem értem. Amúgy emellett még vállasodott is, kifejezetten erősnek tűnik. Nyilván nem egy 2 méteres verőember, de cserében lehetetlen elvenni tőle a labdát, és remek ütemérzékkel lép közbe hátul. Őszintén nem gondolom, hogy rajta bármi múlna defenzív téren sem. Brutál jó abban is. Nem csoda, hogy még a túloldalon is ábrándoznak róla.
Annyira én sem értem. Amúgy emellett még vállasodott is, kifejezetten erősnek tűnik. Nyilván nem egy 2 méteres verőember, de cserében lehetetlen elvenni tőle a labdát, és remek ütemérzékkel lép közbe hátul. Őszintén nem gondolom, hogy rajta bármi múlna defenzív téren sem. Brutál jó abban is. Nem csoda, hogy még a túloldalon is ábrándoznak róla.
Ez a megmozdulása teljes klasszis volt. Hihetetlen a srác, nagyon sokat köszönhetünk neki idén.szbsz írta: ↑2025.02.19. 11:55:20Akkor felszállok én is a hype vonatra: https://x.com/footmercato/status/1892029173314527256
Pedri baba szemlélteti a ball control-t, mint olyat, a kételkedőknek...![]()