Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.02.20. 14:19:25

Feast4 írta:
2025.02.20. 12:55:37
Rdinho10 írta:
2025.02.19. 21:36:44
Hogy lehet igy megzuhanni egy ekkora csapatnak mint a city?! szanalmas, egy Espanyolba tobb elet lenne
Egyrészt a fő esélyes ellen játszottak otthon, másrészt erre számtalan példa volt. Csak egy, mi Rómában.

De pl. a rekorderek rekorderének a Realnak, mint klubnak a 2000-es (kb. Mourinho és CR7 érkezéséig) években olyan mentális blokkja volt a Bl-ben, hogy ilyen Lyon (jó az egy jóval erősebb Lyon volt, de akkor se voltak elvileg egy kávéház) egymás után két évben is elcsapta a Madridot a nyolcaddöntőben, de mondjuk egy Róma is csont nélkül gyalázta.
Rdinho10 írta:
2025.02.20. 12:19:09
Lehet,h sok csapat leolvadt,de nem is koltottek el 3-4 milliardot..a tegnapi meccs,hozzaallas utan a tulaj helyeben azonnal zavarnam el Guardiolat.
Dehogynem. Az adott korszak piacán, ha vissuaszámolod, pl. az MU a maga idejlben csúcsokat döntött, a Real a Galaktikusuk idején csúcsokat döntött, a Milán a Juventus brutál pénzeket annó az adott piacon. Aztán elfogytak, megzuhantak és évekre mentek a sülyesztőbe.

Én egyébként Guardiolat sem zavarnám el. A szezont már végigengedném neki. Ha össze tudja rakni, fel tudja éleszteni a játékot maradjon, ha nem és úgyanilyen leszállóba lesznek szezon végén is ráér akkor elküldeni. Ennek a szezonnak már mindegy, felesleges egy szétesett csapat élére szezon küzben full új arcot tenni.
Fo eselyes ellen,akit oktatott a Milan vagy akarmelyik kuzdobb csapat.Ezt a lelektelen sza*t lerakni amit tegnap muvelt a city nevetseges szamomra.
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.20. 13:52:35

Feast4 írta:
Rdinho10 írta:
Hogy lehet igy megzuhanni egy ekkora csapatnak mint a city?! szanalmas, egy Espanyolba tobb elet lenne
Egyrészt a fő esélyes ellen játszottak otthon, másrészt erre számtalan példa volt. Csak egy, mi Rómában.

De pl. a rekorderek rekorderének a Realnak, mint klubnak a 2000-es (kb. Mourinho és CR7 érkezéséig) években olyan mentális blokkja volt a Bl-ben, hogy ilyen Lyon (jó az egy jóval erősebb Lyon volt, de akkor se voltak elvileg egy kávéház) egymás után két évben is elcsapta a Madridot a nyolcaddöntőben, de mondjuk egy Róma is csont nélkül gyalázta.
Rdinho10 írta:
Lehet,h sok csapat leolvadt,de nem is koltottek el 3-4 milliardot..a tegnapi meccs,hozzaallas utan a tulaj helyeben azonnal zavarnam el Guardiolat.
Dehogynem. Az adott korszak piacán, ha vissuaszámolod, pl. az MU a maga idejlben csúcsokat döntött, a Real a Galaktikusuk idején csúcsokat döntött, a Milán a Juventus brutál pénzeket annó az adott piacon. Aztán elfogytak, megzuhantak és évekre mentek a sülyesztőbe.

Én egyébként Guardiolat sem zavarnám el. A szezont már végigengedném neki. Ha össze tudja rakni, fel tudja éleszteni a játékot maradjon, ha nem és úgyanilyen leszállóba lesznek szezon végén is ráér akkor elküldeni. Ennek a szezonnak már mindegy, felesleges egy szétesett csapat élére szezon küzben full új arcot tenni.

A Cityvel kapcsolatban a Real már csak hab volt a tortán. Ha Bl-t nézzük az összes közepes/erős csapat elbánt velük. Sporting, Juve, PSG, Real, mind csúnyán megalázta. Ellenük 5 meccsen kaptak 16 gólt. Pedig olyan nevek vannak a védelemben, mint Ruben Dias, Akanji, Gvardiol, Aké, Stones, a kapusuk szintén szűk elit. A Feyenoorddal és Interrel volt 1-1 döntetlenjük. Alapból a Sparta, Slovan, Brugge triónak köszönhetik, hogy becsúsztak a play off-ba. Igazából nem is volt akkora meglepetés a helyezésük.

A bajnokságban szintén boldog-boldogtalan megverte őket. A Chelseat sikerült legyőznii, de azon kívül szinte semmi vizet nem zavartak. 3 pontra vannak a 7. EL-t sem érő helytől.
Az EFL nyilván nem igazán számít, de ott is kivágta őket a Spurs.

Nagyon kíváncsi leszek, hogy a nagyobb csapatok mit fognak alkotni. Én ezt a jelenlegi Pool-t nem csak a helyezései miatt, de mindenképp legnagyobb esélyesnek tartom. Nem érzem olyannak őket, hogy nagy tétnél összeesnének, nem egy lúzer csapat benyomását keltik, pláne hogy komoly esélyük van egy könnyebb ágra. Ha a PSG így folytatja az ő döntőbe jutásuk sem hiszem, hogy szenzáció lenne. Remélem valahogy megússzuk őket ha mégsem mindenképp érdekes lesz két nagy formában lévő csapat párharca. Nagyon 50-50 %-ot látok. Nem hiszem, hogy a visszavágó enyhén lefutott lenne. Ha a kupában megkaptuk a nehéz ellenfelet, remélem itt ránk fog mosolyogni a szerencse.

Ezt az idei Bayernt nem tudom hová tenni. Szerintem most leginkább ők a sötét lovak. Az eredményeik nem igazán fényesek, de lehet, hogy a kieséses szakaszban már aprítani fognak, nem elveszett csapat, aki a Bl-ben összetojja magát.
Forca Barca!!!!
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.02.20. 13:40:00

Feast4 írta:
Meccsrol meccsre erre varunk, de nem akar elesztodni a jatek.
Feast4
Director del Fútbol

Rdinho10 írta:

Rdinho10 írta:

Kép
Peter
Director del Fútbol

2025.02.20. 12:32:21

MessiNeymarSuarez írta:
2025.02.20. 11:34:32
Ha jók vagyunk akkor a PSG is jogosan félhet ugyanúgy tőlünk mint mi tőlük, ha viszont nem állunk készen akkor azt tavaly is megmutattok hogy sajnos egy könnyű ág sem garancia a sikerre.
Teljes mértékben egyetértek.
MessiNeymarSuarez írta:
Egyik párosítás sem volt pechesebb, mert egyikük sem jutott tovább egyenesen a csoportból
Szerintem sem és éppen ezért tettem fel a kérdést az előttem szóló konkrét hozzászóláshoz.... :D
Rdinho10
Capitá del Barça

ElBartimaeus írta:
2025.02.20. 10:48:11
Rdinho10 írta:
Erre számtalan példát láttunk az évek alatt, inkább az a szokatlan, hogy ennyi ideig ilyen szintet tudtak hozni. Mutass csak egy csapatot, amelyik ugyanazzal az edzővel ilyen hosszú ideig dominálta a saját ligáját az elmúlt 30 évben.
Szerintem is lefőtt a kávé nála, nincs rendben a pali magánélete sem, kéne neki egy kis szünet, aztán valami friss kihívás.

Más:
A PSG nagy arányú győzelméből nehéz bármilyen messzemenő következtetést levonni. 1-1 ilyen lecsöppen a csapatoknak, főleg, hogyha mentálisan összeomlik a másik, ami egy egyeneskieséses bl meccsen könnyebben előfordul, mert nincs ott a következő meccs, amin javítani lehet. Mi is vertünk valakit bucira, hogy utána X-eljünk egy alsóházival. Ha ők jönnek ellenünk, meg kell verni őket és nem lehet semmi kifogás.

MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

gránit írta:
2025.02.20. 00:27:18
Olajosék megint el lettek verve, ezt már szeretem. Ráadásul rendesen megalázó módon.

Szerintem mi is alulnyertük magunkat annak idején a BL-ben. Plusz két BL-címet kellett volna abban az érában nyernünk. Persze Guardiola nélkül valószínűleg nem is játszottunk volna olyan szintű űrfocit, amilyet. Guardiola elképesztően sok bajnokságot nyert, de a BL-ben valamiért alulnyerte magát a lehetőségeihez képest. Talán a védekezésre sosem fektetett elég hangsúlyt, nem tudom.

Igen, Pepnél az hogy az aktuális ellenfélhez igazítod a taktikát az vagy nem játszik, vagy kitalál egy utolsó pillanatos variálást amit senki sem ért és nem is működik. Ha tudja hogy az aktuális ellenfél szétkontrázza a másikat akkor is ugyanúgy áll fel és utána jön a csodálkozás. Egyedül '23-ban volt kicsit komplexebb a csapat, akkor le is esett a BL trófea.
Meg kell hagyni, nagyon kevesen tudnak olyan csapatot alkotni ami ha jól játszik akkor nagy öröm nézni, Pep közülük az egyik de ahhoz nagyon kell hengerelniük hogy eredményes is legyen, az meg hogy a "megabitang fizikális" PL-t a saját stílusával ennyi ideig dominálni tudta az szerintem mindent elmond, főleg hogy már előzetesen leírták hogy nem sok keresnivalója lesz a spanyolos stílussal arrafele.

Peter írta:
2025.02.20. 03:28:59

Atalanta - Brugge, Juve - Eindhoven, Milan - Feyenoord vagy éppen a Real - City párosítások előtt vajon melyik volt a pechesebb?

Szerintem sincs ezen túl sokat vitázni, mert ez a BL.
Az ezzel járó pénzt nem pech vagy szerencse alapon és végképp nem ajándékba osztják, hanem tenni kell érte, ahogy a fenti párosítások példái is mutatják.

Teljesen mindegy, kivel ki jön szembe és mikor, a továbbjutásért és győzelemért játszik mindenki.

Apropó, valami Lille, amelyik legyőzte az alapszakaszban előbb a Realt majd utána az Atletit is?
Vajon a Real vagy az Atleti volt a pechesebb vagy esetleg a Lille?

Egyik párosítás sem volt pechesebb, mert egyikük sem jutott tovább egyenesen a csoportból :D
Az viszont erős pech hogy a csoportelső és második közül a mostani PSG-t kapja valamelyik(amik feltételezhetően mi leszünk)

Az ősz eleji formákat viszont fenntartásokkal kell kezelni, az Atleti és a Real is maga alatt volt, a PSG szintén, így nem annyira releváns a mostani forma alapján.
A PSG is döntetlenezett a PSV-vel, otthon kikapott az Atleti ellen, 2-0-ra az Arsenal ellen, még az is benne volt a végéig hogy megégnek és kiesnek, ezek alapján jobban kéne tartani a Lille-től mint a PSG-től, de a valóságban látszik hogy a PSG most jött igazán formába és most állt össze a képlet náluk így még a fő esélyes Liverpool sem lehetne nyugodt ellenük.

Ettől függetlenül igaz hogy ha valamit akarunk a BL-ben akkor nincsenek kifogások, pech hogy feltehetően egy ilyen PSG jön velünk szembe már a nyolcaddöntőben de fel kell venni a kesztyűt, és cserébe ha továbbjutunk akkor az Atalanta kiesésével a Bruge-Lille/Villa azért előzetesen esélyesebb párharc következik.
Ha jók vagyunk akkor a PSG is jogosan félhet ugyanúgy tőlünk mint mi tőlük, ha viszont nem állunk készen akkor azt tavaly is megmutattok hogy sajnos egy könnyű ág sem garancia a sikerre.(Szerintem a tavalyi csapat ha PSG ellen továbbment volna, az akkori Dortmund ugyanúgy butította volna mint a PSG-t)
A többieknek jóval nehezebb dolguk van, a RM-Atleti-Inter-Atleti-Leverkusennek jó eséllyel egymással kell játszaniuk a negyeddöntőbe és elődöntőbe jutásért.

Azért a sorsolásig még reménykedek a Benfica-Dortmund-Bayern/Leverkusen ágon :D
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.02.20. 10:48:11

Rdinho10 írta:
Erre számtalan példát láttunk az évek alatt, inkább az a szokatlan, hogy ennyi ideig ilyen szintet tudtak hozni. Mutass csak egy csapatot, amelyik ugyanazzal az edzővel ilyen hosszú ideig dominálta a saját ligáját az elmúlt 30 évben.
Szerintem is lefőtt a kávé nála, nincs rendben a pali magánélete sem, kéne neki egy kis szünet, aztán valami friss kihívás.

Más:
A PSG nagy arányú győzelméből nehéz bármilyen messzemenő következtetést levonni. 1-1 ilyen lecsöppen a csapatoknak, főleg, hogyha mentálisan összeomlik a másik, ami egy egyeneskieséses bl meccsen könnyebben előfordul, mert nincs ott a következő meccs, amin javítani lehet. Mi is vertünk valakit bucira, hogy utána X-eljünk egy alsóházival. Ha ők jönnek ellenünk, meg kell verni őket és nem lehet semmi kifogás.
ocsike83
Jugador d'estrella

2025.02.20. 10:27:12

Ha lehetne én azért elkerülném a PSG-t. Bomba formába kerültek.
Nyilván mindenkit meg kell verni, de ne a 16 között jöjjünk rá, hogy esetleg még kevesek vagyunk a nagyobb dolgokhoz.
Més que un club :P
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.20. 05:29:44

Olaszoknak igazi fekete hetük lett így, 2 nap alatt 3 csapatuk hullott el.
Peter
Director del Fútbol

2025.02.20. 03:28:59

bence0330 írta:
2025.02.19. 23:03:09
Pechesebb x-et kapni, aki top csapat, mint y-t, aki nem az, ennyi, ezen szerintem túl sokat nem érdemes vitázni.

majd valami Lille játszik majd egy mittudomén
Atalanta - Brugge, Juve - Eindhoven, Milan - Feyenoord vagy éppen a Real - City párosítások előtt vajon melyik volt a pechesebb?

Szerintem sincs ezen túl sokat vitázni, mert ez a BL.
Az ezzel járó pénzt nem pech vagy szerencse alapon és végképp nem ajándékba osztják, hanem tenni kell érte, ahogy a fenti párosítások példái is mutatják.

Teljesen mindegy, kivel ki jön szembe és mikor, a továbbjutásért és győzelemért játszik mindenki.

Apropó, valami Lille, amelyik legyőzte az alapszakaszban előbb a Realt majd utána az Atletit is?
Vajon a Real vagy az Atleti volt a pechesebb vagy esetleg a Lille?
gránit
Director del Fútbol

2025.02.20. 00:27:18

Olajosék megint el lettek verve, ezt már szeretem. Ráadásul rendesen megalázó módon.

Szerintem mi is alulnyertük magunkat annak idején a BL-ben. Plusz két BL-címet kellett volna abban az érában nyernünk. Persze Guardiola nélkül valószínűleg nem is játszottunk volna olyan szintű űrfocit, amilyet. Guardiola elképesztően sok bajnokságot nyert, de a BL-ben valamiért alulnyerte magát a lehetőségeihez képest. Talán a védekezésre sosem fektetett elég hangsúlyt, nem tudom.
Troym
Director del Fútbol

2025.02.19. 23:31:39

És Luuk lenyomja a 120 percet úgy, hogy holnapra nem zúzódás lesz a lábán, hanem lesz valami láb a zúzódáson :D (35 évesen)
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.02.19. 23:28:43

Cseri írta:
2025.02.19. 23:20:21
Troym írta:
2025.02.19. 23:16:28

Percenként egy szívroham :D Nagyon komoly csata.
Jó látni a pályán a kapitányi karszalaggal felvértezett Luukot, lépni nem bír úgy lerúgták, de ott van és nyomja!
Luuk hatalmas kedvenc, nagyon alázatos a pali.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Cseri
Entrenador del Barça

2025.02.19. 23:20:21

Troym írta:

Jó látni a pályán a kapitányi karszalaggal felvértezett Luukot, lépni nem bír úgy lerúgták, de ott van és nyomja!
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Troym
Director del Fútbol

Cseri írta:
2025.02.19. 23:10:45
Troym írta:
2025.02.19. 23:08:34
megérdemelné a psv a továbbjutást ez ellen a hányinger módon játszó Juve ellen
Jó meccs, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet!
Cseri
Entrenador del Barça

2025.02.19. 23:10:45

Troym írta:
Jó meccs, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet!
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Troym
Director del Fútbol

sansz
Entrenador del Barça

2025.02.19. 23:03:47

Na,mindig élvezet számomra,ha látok kiesni angol csapatot,pláne a cytit és pláne így. Amúgy Doku, KDB, és Haaland sérült, vagy miért nem játszottak? Már a 3 csere is fura nekem, elégedett volt a játékkal Pep?
Gündogan pedig remélem majd most is lenyilatkozza,hogy a társai mennyire amatőrök és nem adnak bele mindent.
Mármint most ezt jogosnak érezném. Azt a fajta barca dnst véltem felfedezni,ami a legnagyobb égéseinkkor csúcsosodott ki. Amikor menni kéne előre, akkor is van 10 felesleges,lassító alibi oldal passz,amivel nem lenne önmagában gond,ha a következő lépés a váratlan húzás lenne,csak éppen az maradt el.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.19. 23:03:09

Peter írta:
2025.02.19. 22:59:20
bence0330 írta:
2025.02.19. 22:52:44
horror párosítás
Ezért BL a BL és nem kívánságműsor.
A 16 csapat mindegyike éppen azért van ott, mert szeretne túljutni a soron következő ellenfelén.
Nyilván, de azért továbbra is csak a végső győztesnek mindegy, kiket kap. :D A többieknél ezen eurótízmilliók fognak múlni. A PSG-nél ez persze lényegtelen, de ők vagy mi is európa egyik legjobb csapataként esnénk ki a 16 között, miközben majd valami Lille játszik majd egy mittudomén, Feyenoorddal, csak mondtam valamit, nem néztem rá az ágra.

Pechesebb x-et kapni, aki top csapat, mint y-t, aki nem az, ennyi, ezen szerintem túl sokat nem érdemes vitázni. :D

Nagyon, de nagyon nem mindegy, hol esik ki az ember, ha kiesik. Ha meg nem esik ki, akkor persze tényleg mindegy, de ez a legjobb 16 közül 1 lesz csak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.02.19. 22:59:20

bence0330 írta:
horror párosítás
Ezért BL a BL és nem kívánságműsor.
A 16 csapat mindegyike éppen azért van ott, mert szeretne túljutni a soron következő ellenfelén.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.02.19. 22:54:28

Akkor jojjon most a psg,lehet kesobb meg jobbak lesznek :)
bence0330

Peter írta:
2025.02.19. 22:50:49
bence0330 írta:
2025.02.19. 22:39:13
Hú, bakker ez a PSG...Az a sorsolás kb a szezonunkról is dönthet sajna, ezek most az egyik legjobb klub a világon.
Milyen sorsolás?
A világklasszis játékosainknak nem lehet szebb kihívás annál, hogy bárki aki szembe jön, azt le kell győzni.
Ez oké, de nem mindegy, hogy ha kikapunk (mert csak egy csapat nem fog), az az első körben kap ki egy horror párosításban, vagy mondjuk az elődöntőben. Sem anyagilag, se sehogy.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.02.19. 22:50:49

bence0330 írta:
Hú, bakker ez a PSG...Az a sorsolás kb a szezonunkról is dönthet sajna, ezek most az egyik legjobb klub a világon.
Milyen sorsolás?
A világklasszis játékosainknak nem lehet szebb kihívás annál, hogy bárki aki szembe jön, azt le kell győzni.
bence0330

Hú, bakker ez a PSG... oké, Brest meg minden, de azért nagyon durvák. Az a sorsolás kb a szezonunkról is dönthet sajna, ezek most az egyik legjobb klub a világon.
Válasz küldése