gránit írta: ↑2025.02.20. 00:27:18
Olajosék megint el lettek verve, ezt már szeretem. Ráadásul rendesen megalázó módon.
Szerintem mi is alulnyertük magunkat annak idején a BL-ben. Plusz két BL-címet kellett volna abban az érában nyernünk. Persze Guardiola nélkül valószínűleg nem is játszottunk volna olyan szintű űrfocit, amilyet. Guardiola elképesztően sok bajnokságot nyert, de a BL-ben valamiért alulnyerte magát a lehetőségeihez képest. Talán a védekezésre sosem fektetett elég hangsúlyt, nem tudom.
Igen, Pepnél az hogy az aktuális ellenfélhez igazítod a taktikát az vagy nem játszik, vagy kitalál egy utolsó pillanatos variálást amit senki sem ért és nem is működik. Ha tudja hogy az aktuális ellenfél szétkontrázza a másikat akkor is ugyanúgy áll fel és utána jön a csodálkozás. Egyedül '23-ban volt kicsit komplexebb a csapat, akkor le is esett a BL trófea.
Meg kell hagyni, nagyon kevesen tudnak olyan csapatot alkotni ami ha jól játszik akkor nagy öröm nézni, Pep közülük az egyik de ahhoz nagyon kell hengerelniük hogy eredményes is legyen, az meg hogy a "megabitang fizikális" PL-t a saját stílusával ennyi ideig dominálni tudta az szerintem mindent elmond, főleg hogy már előzetesen leírták hogy nem sok keresnivalója lesz a spanyolos stílussal arrafele.
Peter írta: ↑2025.02.20. 03:28:59
Atalanta - Brugge, Juve - Eindhoven, Milan - Feyenoord vagy éppen a Real - City párosítások előtt vajon melyik volt a pechesebb?
Szerintem sincs ezen túl sokat vitázni, mert ez a BL.
Az ezzel járó pénzt nem pech vagy szerencse alapon és végképp nem ajándékba osztják, hanem tenni kell érte, ahogy a fenti párosítások példái is mutatják.
Teljesen mindegy, kivel ki jön szembe és mikor, a továbbjutásért és győzelemért játszik mindenki.
Apropó, valami Lille, amelyik legyőzte az alapszakaszban előbb a Realt majd utána az Atletit is?
Vajon a Real vagy az Atleti volt a pechesebb vagy esetleg a Lille?
Egyik párosítás sem volt pechesebb, mert egyikük sem jutott tovább egyenesen a csoportból
Az viszont erős pech hogy a csoportelső és második közül a mostani PSG-t kapja valamelyik(amik feltételezhetően mi leszünk)
Az ősz eleji formákat viszont fenntartásokkal kell kezelni, az Atleti és a Real is maga alatt volt, a PSG szintén, így nem annyira releváns a mostani forma alapján.
A PSG is döntetlenezett a PSV-vel, otthon kikapott az Atleti ellen, 2-0-ra az Arsenal ellen, még az is benne volt a végéig hogy megégnek és kiesnek, ezek alapján jobban kéne tartani a Lille-től mint a PSG-től, de a valóságban látszik hogy a PSG most jött igazán formába és most állt össze a képlet náluk így még a fő esélyes Liverpool sem lehetne nyugodt ellenük.
Ettől függetlenül igaz hogy ha valamit akarunk a BL-ben akkor nincsenek kifogások, pech hogy feltehetően egy ilyen PSG jön velünk szembe már a nyolcaddöntőben de fel kell venni a kesztyűt, és cserébe ha továbbjutunk akkor az Atalanta kiesésével a Bruge-Lille/Villa azért előzetesen esélyesebb párharc következik.
Ha jók vagyunk akkor a PSG is jogosan félhet ugyanúgy tőlünk mint mi tőlük, ha viszont nem állunk készen akkor azt tavaly is megmutattok hogy sajnos egy könnyű ág sem garancia a sikerre.(Szerintem a tavalyi csapat ha PSG ellen továbbment volna, az akkori Dortmund ugyanúgy butította volna mint a PSG-t)
A többieknek jóval nehezebb dolguk van, a RM-Atleti-Inter-Atleti-Leverkusennek jó eséllyel egymással kell játszaniuk a negyeddöntőbe és elődöntőbe jutásért.
Azért a sorsolásig még reménykedek a Benfica-Dortmund-Bayern/Leverkusen ágon