Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.12. 21:09:32

gránit írta:
2025.03.12. 20:42:00
Troym írta:
2025.03.12. 19:49:38
Azért David már 10 gólos a BL-ben, ha jól számolom, nagyon kéne ő ide ingyen.
Számára is ideális választás lenne a Barcelona. A kezdő center kiöregedőben van, övé lehetne a jövő, és végre nyerhetne trófeákat. A többi top csapatnál a csatárok eléggé be vannak betonozva, egy Bayernbe vagy Madridba, de még egy Atletibe is kockázatos lenne igazolnia, ha a posztját nézzük. A Barcelonában viszont övé lehetne a pálya.

Közben egy 17 éves amerikai gyerek, Julian Hall is rajta van a listánkon, de vele úgy vagyok, mint Roque-val. Még nem bizonyított semmit, 15 MLS-meccsen van 2 gólja. Inkább már bizonyított nagyágyút kellene igazolnunk, mint zsákbamacskákat. David szórta a gólokat ebben a BL-kiírásban, a bajnokságban is jól termel. Mindenesetre ez a gyerek is rajta van a radarunkon.

https://www.transfermarkt.com/julian-ha ... 172/page/1

https://tribuna.com/en/news/2025-02-09- ... placement/
Én is a kanadait tudom leginkább elképzelni itt, már ami a reális opciókat illeti. Ha sikerül beilleszkedni és megtalálja a helyét, akár több évre meglehet a posztra a kezdőjátékosunk. Releváns konkurenciája nincs, még legrosszabb esetben is egy szezonon keresztül van előtte stabilan egy kezdő, addig pedig legalább tud akklimatizálódni, felvenni a ritmust.

Hall már egy ideje képben van, említettem is, de ő az Atleticbe érkezne, 6-8 millióért akár megérheti elhozni, nagyot nem bukhatunk
vele, úgyis a legkomolyabb hiányposzt.

Roquéval kapcsolatban amúgy szerintem lehettünk volna türelmesebbek. Nagyon hamar le lett írva. Kapott kb. 300 percet, de annak a többségét nem is a posztján 18 évesen. Ráadásul ideje sem volt beilleszkedni, ahogy leszállt a gépről és felépült, egyből be lett dobva.
Fél év kölcsön pláne nem mérvadó. A legtöbb embernek nem fekszik a kölcsönjáték, egy szezont még igazán kaphatott volna. Habár nem is hiszem, hogy emiatt ment, hanem jött egy lehetőség és Laportáék éltek vele.
Én kicsit sajnálom őt, mert nem igazán kapott lehetőséget bizonyítani.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.03.12. 20:42:00

Troym írta:
2025.03.12. 19:49:38
Azért David már 10 gólos a BL-ben, ha jól számolom, nagyon kéne ő ide ingyen.
Számára is ideális választás lenne a Barcelona. A kezdő center kiöregedőben van, övé lehetne a jövő, és végre nyerhetne trófeákat. A többi top csapatnál a csatárok eléggé be vannak betonozva, egy Bayernbe vagy Madridba, de még egy Atletibe is kockázatos lenne igazolnia, ha a posztját nézzük. A Barcelonában viszont övé lehetne a pálya.

Közben egy 17 éves amerikai gyerek, Julian Hall is rajta van a listánkon, de vele úgy vagyok, mint Roque-val. Még nem bizonyított semmit, 15 MLS-meccsen van 2 gólja. Inkább már bizonyított nagyágyút kellene igazolnunk, mint zsákbamacskákat. David szórta a gólokat ebben a BL-kiírásban, a bajnokságban is jól termel. Mindenesetre ez a gyerek is rajta van a radarunkon.

https://www.transfermarkt.com/julian-ha ... 172/page/1

https://tribuna.com/en/news/2025-02-09- ... placement/
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.10. 23:45:15

(Feltételezve, hogy a hír igaz:) Ő jelenleg a világ legjobb támadója egyénileg. Nem fiatal, de még 1-2 jó éve biztos lehet. Yamalnak a büdös életben nem szabadna még mindig kezdenie, jövőre már lassacskán igen, simán rotálhatnák egymást, de nem látom magam előtt azt, hogy a világ 3-4 legjobb jobbszélsőjéből 2 versenyezzen a posztért. Már eleve egy ballábast áttettük balra, kicsit azért komfortzónáján kívülre. Yamalt mondjuk beljebb tolva is lehet azért játszatni 10-esként néha.

Salah viszont tuti, hogy nagy pénzt kérne. Szerintem kell két szélső is a nyáron, de nem ilyen kaliber. Stabil rotációs szintű játékosok, amolyan Ferrán szintűek, csak "szélsősebbek", egy jobb és egy ballábas. Nyilván, ha itt lenne, brutál támadó keretünk lenne, de luxus ez most. Szerintem amúgy maradni fog, fogalmam sincs miért menne, a Pool is BL esélyes, akár nyerhetnek is, lehet lesz aranylasztija, vagy épp lemarad(nak) ezekről, és jövőre megint nekidurálhatják magukat.

Plusz nem tudom, Flick megtenné-e azt a szívességet, amit Klopp és Slot, külön embert tesz kb mögé védekezni. Mivel baromi jó, megtérül, de azért necces a dolog kicsit. Nálunk inkább fordítva van, az eleve elit támadóink még kisegítik a mögöttük lévőket.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.10. 22:44:57

Mohamed Salah has offered himself to Barça as a free agent this summer. [Diario Sport]

szerintem esélytelen, hogy idejöjjön padra Yamal cseréjének, inkább megy majd az arabokhoz sokkal nagyobb fizuért.
Kép
gránit
Director del Fútbol

2025.03.08. 15:10:38

Troym írta:
2025.03.06. 15:06:09
Frenkie De Jong with the same salary

Én továbbra is azt mondom minimum 30, de inkább 50% csökkentés, vagy könnyes búcsú kellene.
Nagyon durva lenne, ha ezt megcsinálnák. Egészen döbbenetes lenne. Én a nem-hosszabbításra, szerződéskifuttatásra és könny nélküli búcsúra szavaznék, amit egy gigantikus afterparty követne.

Közben Mingueza gólt szerzett. Opciónk van rá, nála olcsóbb, mindkét szélen bevethető játékost aligha találunk ilyen minőségben. Én visszahoznám, de valószínűnek tartom, hogy eladatjuk a Vigóval, amiből részesedünk, és azt próbáljuk majd más igazolásokba építeni.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.06. 15:06:09

Barcelona have sent a 3-year contract renewal offer to Frenkie De Jong with the same salary.

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -114981240

Ha így van, az nagyon szomorú, mert csökkenteni kellene, hogy bármilyen igazolás szóba kerülhessen nyáron. Én továbbra is azt mondom minimum 30, de inkább 50% csökkentés, vagy könnyes búcsú kellene.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.04. 21:09:07

Chino írta:
2025.03.04. 19:45:29
EG-t túlnyomó részben nem hátvédként használta

Cubarsít viszont például szinte soha nem pihenteti, alig van elmaradva játékperccel Koundétól.

Ahol tudott mindenhol rotált.
Ez kissé ellentmondásosnak tűnik. Garcia gyakran vkp, Cubarsí-t szinte soha nem pihenteti, de mindenhol rotál, ahol tud?

Szerintem nem rotál mindenhol, ahol tud, ezért nem hiszem, hogy egyes posztokon vagy egyes személyek esetében ez létszám kérdése. Azt se felejtsük el, hogy a becserélt játékosnak nem kötelező ott játszania, ahol a lecserélt játékos játszott, így még ha le is cserélné Yamalt, amit nem tesz, de tegyük fel, hogy hajlandó lenne rá, akkor sem feltétlenül az ő posztjára kellene igazolni. Szerintem nem is tesz jót Yamalnak, hogy ott játszik, ahol, a gólszerzési nehézségeinek az egyik oka szerintem az, hogy nagyon a szélről mozog befelé, ezért elképesztően kiszámítható, mindenki tudja, melyik irányba fog húzni. Beljebb sokkal szélesebb lenne a mozgástere, sokkal kiszámíthatatlanabbul játszhatna, egy idő után Messi is inkább befelé helyezkedett, és ott is játszotta a legsikeresebb szezonjait (bár a csapat szerintem mindig akkor volt a legeredményesebb, amikor Messi összekötő volt, mert Eto'o-nak és Suareznek is komparatív előnye volt Messivel szemben centerként).
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.04. 19:45:29

gránit írta:
2025.03.04. 09:43:00
bence0330 írta:
2025.03.04. 09:23:16
Nézd meg a kh posztot. Az őszi szezont végigtolta 2 emberrel 0 rotációval. Aztán lett Ara, megbízott Ericben, azóta rotál.
Mindig rotált ott, amikor csak tehette, amikor nem csak két embere állt rendelkezésre. Garcia a bajnokságban mindössze 3 meccsen nem jutott szóhoz, amikor egészséges volt. A BL-ben mindössze egyetlen meccsen nem jutott szóhoz, amikor egészséges volt. Mindig is bízott Garciában, és mindig is rotált a hátvédsorban, amikor csak tehette.

A hátvédsorban például fontosnak tartja a rotációt. Más posztokon egyáltalán nem, pedig azokon a posztokon is vannak legalább olyan jó embereink, mint Garcia. Yamalt szerintem már csakazértsem hozza le, hogy végigvigye az igazát. Elkezdték az újságírók Yamal miatt citálni, ő megmondta, hogy a sztároknak játszaniuk kell, most már akkor sem hozza le, ha a meccs végén az ellenfél dühből rugdalja össze-vissza.
EG-t túlnyomó részben nem hátvédként használta, de hiába volt csak 3 egészséges védőnk mindig bőven elég volt. Cubarsít viszont például szinte soha nem pihenteti, alig van elmaradva játékperccel Koundétól.
Ahol tudott mindenhol rotált. Amint visszatért Gavi, De Jong, Fermin a sérüléséből folyamatosan forgatta őket. Torrét azért nem venném ide, mert van rajta kívül 3 ember is arra a posztra, érthető, hogy az egyik i fog maradni. Flicknél ez Torre, másnál lehet hogy Fermin vagy Gavi lenne.
De kh posztra jelenleg van 4 magas szintet képviselő játékos, Garcia szerintem nagyon komoly teljesítményt hoz, ahogy tavaly is a Gironában. Jót tett neki az a tavalyi év kölcsönben.
Egy Fermintől pedig a jobb szélső poszt, ahol a Celta vagy a Soci ellen játszott nagyon távol áll. Borzasztó gyengén muzsikált, ami nem is csoda, mert nem oda való.
Ha két embert nem is, de egy Dembélé/Rashford karaktert tudnánk hozni már azzal is sokat lépnénk előre. Két játékos szerintem lehetetlen lesz, főleg hpgy középre is kell valaki. Raphinhán is érezni a fáradtságot, egyre többször pontatlan, amiket korábban simán megoldott azok sokszor nem sikerülnek. Nem játszik egyáltalán rosszul, de magához képest az utóbbi hetekben sokkal visszafogottabb, kevesebb a villanás is. A gólok/assistok sem igazán jönnek (az Atma ellen is szép a két gólpassz de pontrúgásokból lettek)
Remélem nyáron sikerül pótolni ezeket a lyukakat.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.03.04. 09:43:00

bence0330 írta:
Nézd meg a kh posztot. Az őszi szezont végigtolta 2 emberrel 0 rotációval. Aztán lett Ara, megbízott Ericben, azóta rotál.
Mindig rotált ott, amikor csak tehette, amikor nem csak két embere állt rendelkezésre. Garcia a bajnokságban mindössze 3 meccsen nem jutott szóhoz, amikor egészséges volt. A BL-ben mindössze egyetlen meccsen nem jutott szóhoz, amikor egészséges volt. Mindig is bízott Garciában, és mindig is rotált a hátvédsorban, amikor csak tehette.

A hátvédsorban például fontosnak tartja a rotációt. Más posztokon egyáltalán nem, pedig azokon a posztokon is vannak legalább olyan jó embereink, mint Garcia. Yamalt szerintem már csakazértsem hozza le, hogy végigvigye az igazát. Elkezdték az újságírók Yamal miatt citálni, ő megmondta, hogy a sztároknak játszaniuk kell, most már akkor sem hozza le, ha a meccs végén az ellenfél dühből rugdalja össze-vissza.
bence0330 írta:
És tényleg, mi lesz, ha egyiket lerúgják?
Beáll Ferran, beáll Fermín, beáll Torre, és lövik a gólokat, ahogy eddig. Fun fact: ez a három játékos 20 gólt szerzett eddig ebben a szezonban 2532 játékperc alatt, Raphinha és Yamal összesen 35-öt 6036 játékperc alatt.
bence0330

gránit írta:
2025.03.04. 06:57:33
Mi azt mondjuk, hogy ezekre a posztokra kellenek emberek, mert ott nem cserél Flick, ő meg azt mondja, hogy pont azért nem kell oda ember, mert úgysem cserél ott. Prioritást élvezett ezzel szemben a belső védők rotációja.
Szélsőt nézegettünk télen is, el is hoztuk volna Rashfordot, csak hát nem volt rá anyagilag esélyünk.
A belső védőket akkor kettős mércével nézed, hiszen elég kettő.
Pont azokon a posztokon nem rotál, ahol nincs számára minőségi alternatíva. Nézd meg a kh posztot. Az őszi szezont végigtolta 2 emberrel 0 rotációval. Aztán lett Ara, megbízott Ericben, azóta rotál. A kp-n végigtolta konkrétan szinte 0 rotációval az őszt. Lett ember, azóta rotál. A szándéka teljesen egyértelmű ezekből a folyamatábrákból, Nyilván nem akarja/akarta két emberrel végigtolni a szezont egy poszton, minden mellékelt ábra azt mutatja, hogy megteszi ezt, ha nincs helyettes. Ha van, akkor esze ágában nincs. Ad absurdum lenne Rashford, vagy akár csak Fati csúcsformában focizna, akkor jópár meccsen kezdene a padon a két szélsőnk egyike.

És tényleg, mi lesz, ha egyiket lerúgják? Flick fizikai felkészítése atom, de nem kontrollálhat mindent egy kontaktsportban. Mi lesz, ha Yamalt vagy Raphát valaki egy belépővel kiteszi 2-3 hónapra? Nem annyira elméleti a kérdés, mert láttuk, mi történt. Na, akkor jó lett volna egy korrekt szélső a háznál. Ezzel játszadozunk csere nélkül továbbra is. Talán összeállt jobban a csapat kicsit, mostanság a szélsőink nélkül is jobbak vagyunk, akkoriban azért más gondjaink is voltak, pl. pont a rotáció hiányában elfáradt védelmi vonal és kp, de azért jelentőset visszaesne a játékunk csere hiányában, valami középpályást beerőltetve a feladatkörbe.

De sérülés nélkül is látszik, hogy elvesztették kicsit az élüket, ami nyilván törvényszerű, de ez a jóval kisebb baj, a nagy az, hogy a szezonunk elment, ha bármelyik lesérül, mert nincs helyettes. Ez óriási rizikó, amit vagy megúszunk, vagy nem, nem rajzunk múlik, rengetegszer taposnak oda mindkettőnek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.03.04. 06:57:33

vg99 írta:
2025.03.04. 04:48:22
Laportának óriási mákja van Flickkel..
Igazából nem mákja van vele, mert tett azért, hogy ez így alakuljon, nem a szerencse műve. Ő igazolta le, neki köszönhetjük. Amúgy szerintem is kimásztunk egy gödörből, és ebben Laportának azért nagyon nagy érdemei vannak. 2021 környékén bőven voltak olyan vélemények, hogy itt tíz évig nem lesz semmi. Ahhoz képest most újra ott vagyunk a nemzetközi élmezőnyben, és a pályán semmi nem elérhetetlen a számunkra. A baj azzal van, amire Pique is kitért a nyilatkozatában, több mint egymilliárd eurós adósságunk van, ebből is ki kell lábalnunk valahogy.

Szerintem nem feltétlenül arról van szó, hogy Flick nem bízik az alternatíváinkban, megvolt a lehetőségük arra, hogy Garcia lepasszolásával szerezzenek egy játékost Yamal posztjára, de nem tették. Szerintem Flick egyszerűen végig fogja tolni a szezont különösebb rotáció nélkül néhány poszton. Még akkor sem cseréli le Yamalt, amikor a mérkőzések végén már szanaszét rugdossák, pedig 4-0-ás állásoknál már kb bárkit becserélhetne helyette. Szerintem nála alap, hogy néhány embernek végig kell játszania a szezont, ahogy LeBron is 43 perceket játszott nagyon sokáig. Mi azt mondjuk, hogy ezekre a posztokra kellenek emberek, mert ott nem cserél Flick, ő meg azt mondja, hogy pont azért nem kell oda ember, mert úgysem cserél ott. Prioritást élvezett ezzel szemben a belső védők rotációja.
vg99
Capitá del Barça

2025.03.04. 04:48:22

Nyáron egész jól összejöhet egy jó játékos ára eladásból,
Még akkor is, ha Araujo, DeJong, Torres és Garcia marad.
Roque, Todibo (rész) bevétel
Torre, Pau Victor, Pena, Christensen, Lenglet, Ansu (ő sajnos ingyen is mehet) 5-10 m /fő max
További részek, opciók másokban: Mingu, Trincao (pont MU-ba való drága igazolás gyenge képességgel)

Ha lassan is de csak haladunk a keret, fizu tisztulás, erősödés útján, ha visszaköltözünk a stadionba és ez az év is jól sikerül, akkor elmondható, hogy a gödörből kimászunk, és izgalmas a jövő. Laportának óriási mákja van Flickkel..
bence0330

2025.03.04. 01:24:30

gránit írta:
2025.03.03. 23:31:47
bence0330 írta:
2025.03.03. 23:09:11
Hát, azért az nagyon nem normális, hogy valaki gyakorlatilag szó szerint sosincs kirotálva. Felteszem, nem kezdené végig 5 hónapon keresztül az összes meccset, ha lenne normális alternatívája.
Koundé-t sem rotálja, pedig nagyon dicsérted Fortot. Akkor most mégsem akkora májer ez a Fort, ha az alternatíva hiánya miatt nem rotál Flick?

Szerintem nem az alternatíva hiánya miatt nem rotál, megvannak az alternatíváink. Fermín és Torre is nagyon jól játszanak, mégsem kapnak sok lehetőséget, Torre szinte semmit, pedig ha játszik, magas szinten teszi. Szerintem ennek nincs köze az alternatívákhoz, Flick egyszerűen padlógázzal végig fogja nyomni a szezont ugyanazokkal a játékosokkal. Engem ez nem lep meg, a kosárlabdában is minden meccsen kezdenek a sztárok, pedig ott jóval több meccset játszanak. Van, aki 82 meccset egy alapszakaszban. Meg is mondta Flick, a sztároknak játszaniuk kell. Megvannak az alternatíváink, de nem használjuk őket, és nem azért, mert gyengék lennének. Flick egyszerűen nem rotál különösebb ok nélkül. Ha lenne még x játékosunk, akkor is ugyanazok kezdenének. Valle például egész jól helytáll az olasz bajnokságban is, aztán simán el lett küldve. Ugyanazzal a néhány arccal fogja végigtolni a szezont, szerintem akkor is ezt csinálná, ha minden posztra kapna plusz egy embert. A középhátvédeket meg a mélységi középpályásokat rotálja rendszeresen.
Teljesen mindegy, mit dicsértem Fortot, a lényeg, hogy ő nem bízik benne. Most hagyjuk, hogy ez jogos, vagy nem jogos, nem rakja be. (Még így is többször kezdett Fort, mint Rapha helyett bárki!)

Dunsztom nincs, mi van a kosárban, de fociban ez Rapha workrate-jével és Yamal korával iszonyat durva. A poszton mindenképp, középső védők szoktak végigtolni egész szezonokat, fizikailag ott a legkisebb a terhelés, azt még 36-7 évesek is bírják.

Flick a két szélsőt nem rotálja és Koundét. Mindenki mást igen. Belső védőket, centert, Baldét, középpályásokat, tényleg alig állunk fel ugyanúgy kétszer. Ősszel sokszor volt full ugyanaz az egész csapat, Ara, Frenkie, Gavi, Fermín sérültek voltak, vagy épp visszatérőben. Most meg vannak, van is rotáció. Szerintem ez jól mutatja, mit akar Flick, nem tudom, miért írod, hogy ő végigtolná a szezont ugyanazokkal, a mellékelt ábra ennek homlokegyenest az ellenkezőjéről árulkodik - de nyilván csak akkor, ha bízik valakiben. Akar ő rotálni, csak az elülső két poszton az ő szemében nincs kire. Mondhatod, hogy Torre ilyen jó meg olyan jó (szerintem is magas szint volt mindig, egyetértek), de teljesen mindegy, ha neki ő nem jó, de pláne nem szélső, akkor tökmindegy.

Jelen pillanatban majdnem mindenhová van olyan játékos, akiben bízik csereként annyira, hogy kezdőként is betegye néha. Eric, Martin, DJ, Fermín, Ferrán, Gavi, stb. Kivéve a jobb bekk pozit (de néha még ugye ott is kezd Fort), illetve a két szélsőt. Minden mást gyönyörűen rotál, kivéve ezt a 3 posztot. Nem véletlen. Ezért elsődleges a szélső poszt, mert oda nincs cserénk. A gyakorlatban. Egyetértek, minél több belső védő, annál jobb, de oda 4 emberünk van még Chris nélkül is, akit be mer vetni - ez elég. Szélső kereken 0 van, akit be mer vetni a 2 kezdőnk mögött. Két szélsőt kell szereznünk, az egy az a létminimum, és akkor tudjon mindkét oldalon magas szinten focizni. Szerintem alapvetően kéne egy jól cselező Yamal-style, a másik meg kevésbé fontos.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.03. 23:31:47

bence0330 írta:
Hát, azért az nagyon nem normális, hogy valaki gyakorlatilag szó szerint sosincs kirotálva. Felteszem, nem kezdené végig 5 hónapon keresztül az összes meccset, ha lenne normális alternatívája.
Koundé-t sem rotálja, pedig nagyon dicsérted Fortot. Akkor most mégsem akkora májer ez a Fort, ha az alternatíva hiánya miatt nem rotál Flick?

Szerintem nem az alternatíva hiánya miatt nem rotál, megvannak az alternatíváink. Fermín és Torre is nagyon jól játszanak, mégsem kapnak sok lehetőséget, Torre szinte semmit, pedig ha játszik, magas szinten teszi. Szerintem ennek nincs köze az alternatívákhoz, Flick egyszerűen padlógázzal végig fogja nyomni a szezont ugyanazokkal a játékosokkal. Engem ez nem lep meg, a kosárlabdában is minden meccsen kezdenek a sztárok, pedig ott jóval több meccset játszanak. Van, aki 82 meccset egy alapszakaszban. Meg is mondta Flick, a sztároknak játszaniuk kell. Megvannak az alternatíváink, de nem használjuk őket, és nem azért, mert gyengék lennének. Flick egyszerűen nem rotál különösebb ok nélkül. Ha lenne még x játékosunk, akkor is ugyanazok kezdenének. Valle például egész jól helytáll az olasz bajnokságban is, aztán simán el lett küldve. Ugyanazzal a néhány arccal fogja végigtolni a szezont, szerintem akkor is ezt csinálná, ha minden posztra kapna plusz egy embert. A középhátvédeket meg a mélységi középpályásokat rotálja rendszeresen.
menczel
Entrenador del Barça

2025.03.03. 23:12:39

Neymar tényleg nem kell.

Más: én nagyon Tah érkezése ellen vagyok, bár mai hírek alapján olvasom, ha marad Araujo akkor Tah nem jön. Ha így egyik vagy másik között kell választanom, akkor inkább Tah jöjjön, fizujuk kb ugyanannyi, sokkal nem lesz rosszabb Ronaldnál és keresünk 65m-t.
bence0330

gránit írta:
2025.03.03. 22:29:12
bence0330 írta:
2025.03.03. 22:16:09
Olyan sokan vagyunk rá, hogy szeptember 30 óta minden egyes meccsen Raphinha kezdett.
Mi az összefüggés?

Flick csak nagyon indokolt változtat a bevált kezdőn, akkor is mindig Raphinha kezdene, ha lenne még oda öt játékosunk. Fatit már nem számolom, így is ott van Fermín, Ferran.
Hát, azért az nagyon nem normális, hogy valaki gyakorlatilag szó szerint sosincs kirotálva. Felteszem, nem kezdené végig 5 hónapon keresztül az összes meccset, ha lenne normális alternatívája. Yamal ugyanez, csak még rosszabb, mert ott még a profil is más, olyan profilból aztán pláne nincs még egy. Ha lenne oda rendes alternatíva, néha ki lennének rotálva, függetlenül attól, hogy ők lennének a gálakezdők. Egy olyan játékos kell, akit tényleg be mer rakni Flick kezdőként, legalább ilyen Valladolidok ellen. De inkább kettő. Mint ahogy minden top csapatban van két játékos ugyanarra a posztra, 2-2 szélső általában, nekünk van kettő, az nem megoldás, hogy majd egy középpályás beáll oda. Persze, meg lehet csinálni, csak láttuk, mi lett a vége, majdnem a bajnokságunkba került.

És itt még arról beszélünk, hogy egészségesek. Ha az egyik kidől... volt már rá példa, láttuk az eredményét. Persze, megvagyunk darabra Fermínt kidobva, csak épp helyzeteket nem fogunk kialakítani. Iszonyat pengeélen táncolunk úgy, hogy összesen ketten vannak két posztra, nagy mák kell, hogy ezt megússzuk. Hátul szoktad mondogatni, hogy legyen 4-5 belső védőnk, mert rotálni kell, meg mi van ha valaki lesérül. Két posztra ott is. Ez szélsőre is vonatkozik, sőt, ők nagyobb terhelést kapnak fizikailag.

Ja, és nem stimmel, Flick konstansan változtatja a kezdőt, nézz rá a kp-ra, ahol van rotációs lehetőség. Gyakorlatilag nincs gálakezdőnk, minden meccsen máshogy állunk fel. Védelemben is változtatgat, Arával alighanem még többet fog.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.03.03. 23:15:12-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.03. 23:03:44

gránit írta:
bence0330 írta:
Olyan sokan vagyunk rá, hogy szeptember 30 óta minden egyes meccsen Raphinha kezdett.
Mi az összefüggés?

Flick csak nagyon indokolt változtat a bevált kezdőn, akkor is mindig Raphinha kezdene, ha lenne még oda öt játékosunk. Fatit már nem számolom, így is ott van Fermín, Ferran.
Ezek szerint a kh már egy túltelített poszt, mert ott van még de Jong és Sergi Dominguez. Sőt talán az utóbbi kettő jobb is a belső védő pozícióban, mint Ferminék szélsőként.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

bence0330 írta:
Mi az összefüggés?

bence0330

gránit írta:
2025.03.03. 22:11:01
Akkor már Inkább Ayoze Pérez. Mondjuk őt a Villarreal már biztos nem adná olcsón, de az a 20 meccsen szerzett 14 gól elég erős. De erre a balösszekötő pozícióra többen is vannak tartalékok, ott elég jól állunk. Meg lennék lepve, ha oda igazolnánk.
Olyan sokan vagyunk rá, hogy szeptember 30 óta minden egyes meccsen Raphinha kezdett. Jobbszél ugyanez, Yamal 1 alkalommal nem kezdett, amikor egészséges volt, amikor meg nem, ki is derült, miért kéne tartalék. Nincs egyik posztra sem cserénk. Olyan, akiben Flick bízik legalábbis.

Neymart tényleg minimális fizuért hoznám, máskülönben túl nagy rizikó. Mindenképp hadra fogható szélső kell.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.03. 22:11:01

Akkor már Inkább Ayoze Pérez. Mondjuk őt a Villarreal már biztos nem adná olcsón, de az a 20 meccsen szerzett 14 gól elég erős. De erre a balösszekötő pozícióra többen is vannak tartalékok, ott elég jól állunk. Meg lennék lepve, ha oda igazolnánk.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.03. 21:49:08

A brazil ligából senkit sem szabadna hozni, Neymart sem, Roque "beárazta" az ottani számokat, ő is 25 meccsen 12 + 6al zárt mielőtt idejött, a Betisben 22 meccsen 4 gól. (Direkt nem is azt nézem itt milyen volt)
Ha low-budget balszélső kellene, ott van az Espanyolból Puado.
26 éves, ingyen igazolható a nyáron, idén a Laligában ebben a szezonban 23 meccsen 8 gól, 1 assziszt, fizetése nincs 500k egy évre.
Egyszerűen nem tud annyira ócska lenni, hogy ráfaragjunk. Hoznám őt is, meg a kapust is a város másik végéről, a két játékosnak összesen kéne 3-4 milliós bér és nincs akklimatizálódási probléma, még költözniük sem kell, cserepadra jó mind a kettő, kezdőben meg úgyis TS és Raphinha lesz a posztjaikon.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.03.03. 21:23:01

1 milliós fizu, minusz 5-6 kiló érkezéséig, teljes független orvosi vizsgálatok garmadája.

Ezek a feltételek mellett hoznám vissza maximum a brazilt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Leon
Director del Fútbol

2025.03.03. 20:48:56

A foci is megy neki:Az utóbbi négy meccsen három gól szerzett és adott három gólpasszt is.

Fabrizio Romano:

COPE: “Neymar really WANTS to RETURNS to Barcelona in the summer transfer window”.
“He is willing to sign on a low salary to prepare for the 2026 World Cup. Neymar wants to come back”.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.03. 20:33:44

ma jött pár Neymaros hír/pletyka...

It is confirmed that Neymar dreams of returning to Barcelona.
Financially, the deal is feasible because he will be a free agent and he is ready to accept a low salary, but the club wants to see his competitive level at Santos as a priority. [@joaquimpiera]

Andre Cury: “If Barcelona decide to go for Neymar, his return is very possible.”

Barcelona have communicated a message to Neymar:
“Score 15 goals at Santos this season, and we will consider signing you.” @sport

“Barcelona state that “buying a Pedri shirt won’t be like buying a Neymar shirt, which sells itself.”
They also believe Neymar would boost ticket sales, especially at the new Camp Nou, and help fill VIP seats. @relevo
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.03.02. 12:19:30

Huhh, na akkor jött volna az igazán sötét középkor ha a gőgös, "mindenki más hibás csak én nem" Koeman maradt volna nyárig.
Neki amúgy is mondhatni lejárt a szavatossága, mert ő jellemzően érkezésekor tudja összekapni a csapatot kb fél évre, és nem pedig hosszabb távon.

Totálisan szétestünk, az öltözőt teljesen elveszítette, a 10-edik hely környékén állva pedig nem úgy nézett ki hogy olyan hangulatban bármi is lenne, ha nem lépik meg Xavit akkor sokkal nagyobb csoda kellett volna a BL helyig. Márpedig a BL hely nélkül, és Xavi ígéretes tavasza nélkül a mostani húzóemberek, többek közt Koundé-Raphinha, de Lewandowski sem jött volna ide.
Válasz küldése