gránit írta: ↑2025.03.03. 23:31:47
bence0330 írta: ↑2025.03.03. 23:09:11
Hát, azért az nagyon nem normális, hogy valaki gyakorlatilag szó szerint sosincs kirotálva. Felteszem, nem kezdené végig 5 hónapon keresztül az összes meccset, ha lenne normális alternatívája.
Koundé-t sem rotálja, pedig nagyon dicsérted Fortot. Akkor most mégsem akkora májer ez a Fort, ha az alternatíva hiánya miatt nem rotál Flick?
Szerintem nem az alternatíva hiánya miatt nem rotál, megvannak az alternatíváink. Fermín és Torre is nagyon jól játszanak, mégsem kapnak sok lehetőséget, Torre szinte semmit, pedig ha játszik, magas szinten teszi. Szerintem ennek nincs köze az alternatívákhoz, Flick egyszerűen padlógázzal végig fogja nyomni a szezont ugyanazokkal a játékosokkal. Engem ez nem lep meg, a kosárlabdában is minden meccsen kezdenek a sztárok, pedig ott jóval több meccset játszanak. Van, aki 82 meccset egy alapszakaszban. Meg is mondta Flick, a sztároknak játszaniuk kell. Megvannak az alternatíváink, de nem használjuk őket, és nem azért, mert gyengék lennének. Flick egyszerűen nem rotál különösebb ok nélkül. Ha lenne még x játékosunk, akkor is ugyanazok kezdenének. Valle például egész jól helytáll az olasz bajnokságban is, aztán simán el lett küldve. Ugyanazzal a néhány arccal fogja végigtolni a szezont, szerintem akkor is ezt csinálná, ha minden posztra kapna plusz egy embert. A középhátvédeket meg a mélységi középpályásokat rotálja rendszeresen.
Teljesen mindegy, mit dicsértem Fortot, a lényeg, hogy ő nem bízik benne. Most hagyjuk, hogy ez jogos, vagy nem jogos, nem rakja be. (Még így is többször kezdett Fort, mint Rapha helyett bárki!)
Dunsztom nincs, mi van a kosárban, de fociban ez Rapha workrate-jével és Yamal korával iszonyat durva. A poszton mindenképp, középső védők szoktak végigtolni egész szezonokat, fizikailag ott a legkisebb a terhelés, azt még 36-7 évesek is bírják.
Flick a két szélsőt nem rotálja és Koundét. Mindenki mást igen. Belső védőket, centert, Baldét, középpályásokat, tényleg alig állunk fel ugyanúgy kétszer. Ősszel sokszor volt full ugyanaz az egész csapat, Ara, Frenkie, Gavi, Fermín sérültek voltak, vagy épp visszatérőben. Most meg vannak, van is rotáció. Szerintem ez jól mutatja, mit akar Flick, nem tudom, miért írod, hogy ő végigtolná a szezont ugyanazokkal, a mellékelt ábra ennek homlokegyenest az ellenkezőjéről árulkodik - de nyilván csak akkor, ha bízik valakiben. Akar ő rotálni, csak az elülső két poszton az ő szemében nincs kire. Mondhatod, hogy Torre ilyen jó meg olyan jó (szerintem is magas szint volt mindig, egyetértek), de teljesen mindegy, ha neki ő nem jó, de pláne nem szélső, akkor tökmindegy.
Jelen pillanatban majdnem mindenhová van olyan játékos, akiben bízik csereként annyira, hogy kezdőként is betegye néha. Eric, Martin, DJ, Fermín, Ferrán, Gavi, stb. Kivéve a jobb bekk pozit (de néha még ugye ott is kezd Fort), illetve a két szélsőt. Minden mást gyönyörűen rotál, kivéve ezt a 3 posztot. Nem véletlen. Ezért elsődleges a szélső poszt, mert oda nincs cserénk. A gyakorlatban. Egyetértek, minél több belső védő, annál jobb, de oda 4 emberünk van még Chris nélkül is, akit be mer vetni - ez elég. Szélső kereken 0 van, akit be mer vetni a 2 kezdőnk mögött. Két szélsőt kell szereznünk, az egy az a létminimum, és akkor tudjon mindkét oldalon magas szinten focizni. Szerintem alapvetően kéne egy jól cselező Yamal-style, a másik meg kevésbé fontos.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy