Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
TEK sosem volt és most sem jobb kapus TS-nél.Maximum az szól mellette,hogy jó kabala volt tavasszal és a sok győzelem pozitívnak mutatja az ő teljesítményét. Rutinja ellenére, nagyon sok gyermeteg hibája volt. Ráadásul TS a ziccerek védésében sokkal jobb, márpedig a Barcában ez az alap, mert a helyzetek 70-80%-a kb ziccer az ellenfeleknek. Plusz lábbal is erősebb,bár Flicknél ez már nem olyan fontos,mint a korábbi edzőknél.Zoldbela írta: ↑2025.05.16. 18:04:38Ha már itt van Tek, akkor TS elfér a padon, kérdés, hogy meddig hajlandó ezt elviselni.bence0330 írta: ↑2025.05.15. 17:31:38Az a baj, hogy ehhez szerintem az kell, hogy TS menjen. Nem tudunk kezdő szintű kapust hozni, amíg ő itt van, szerintem ez nem egy Barca-betegség, senki nem tudja ezt megtenni kb. Ehhez meg kell a német szándéka is, nem mellesleg az edzőnk is német. Én elcserélném egy top kapusra, mert nem elég megbízható már egészségügyileg sem, a BM meccs óta meg egészségesen sem feltétlen, de nem látom, hogy ő távozna, innentől kezdve meg igazi top kapusra semmi esélyünk, padra egyik sem jönne. Ezért nehéz a cserekapus kérdés, mindenhol. Találhatunk relatíve minőségi rutinos cserekapust, de nem tudom, Tek-hez képest az előrelépés lenne-e. Cserének ő kimagaslóan jó lenne, csak hát sajna egész évben helyettesíteni már nem.
Tekkel szemben nincs abban a helyzetben, mint Bravo esetében, mikor is egy ultimátummal kikényszerítette, hogy ő legyen az első számú kapus. TS-nél Tek határozottan jobb kapus. Nem is értem sokak elégedetlenségét.
Koundénál is jobb EG, meg GM mert játszanak.Zoldbela írta: ↑2025.05.16. 18:45:18
Akkor, hogy tényleg megérje!
- Ha a mostani TS-nél jobb, akkor jobb! Nem jobb volt, vagy jobb lesz, hanem egyszerűen: jobb!
- Én tévedhetek a két kapus összehasonlításában, de mintha Flick is Tek-et favorizálná. Gondolom: nem azért, hogy szorosabbá tegye a bajnokságot.
Akkor, hogy tényleg megérje!csababarca írta: ↑2025.05.16. 18:17:07![]()
ma is megérte bekapcsolni az internetet.
Persze a mostani TSnél aki épp még formavisszanyerésben lehet.
Ha már itt van Tek, akkor TS elfér a padon, kérdés, hogy meddig hajlandó ezt elviselni.bence0330 írta: ↑2025.05.15. 17:31:38Az a baj, hogy ehhez szerintem az kell, hogy TS menjen. Nem tudunk kezdő szintű kapust hozni, amíg ő itt van, szerintem ez nem egy Barca-betegség, senki nem tudja ezt megtenni kb. Ehhez meg kell a német szándéka is, nem mellesleg az edzőnk is német. Én elcserélném egy top kapusra, mert nem elég megbízható már egészségügyileg sem, a BM meccs óta meg egészségesen sem feltétlen, de nem látom, hogy ő távozna, innentől kezdve meg igazi top kapusra semmi esélyünk, padra egyik sem jönne. Ezért nehéz a cserekapus kérdés, mindenhol. Találhatunk relatíve minőségi rutinos cserekapust, de nem tudom, Tek-hez képest az előrelépés lenne-e. Cserének ő kimagaslóan jó lenne, csak hát sajna egész évben helyettesíteni már nem.
Roli erről a hírről csak annyit, hogy a sport.es meg teljesen mást vizionál, mint saját alomból egy kapus a jövőre nézve.soadroli írta: ↑2025.05.15. 12:10:03The goalkeeping position has become the most sensitive issue for Barça ahead of the 2025/26 season, amid doubts surrounding ter Stegen’s fitness.
ter Stegen, now 33 years old, has seen a decline in form and is no longer considered among the top goalkeepers in the world. He currently ranks 41st globally according to Transfermarkt, with a market value of just €15 million.
Barça have also renewed the contracts of young goalkeepers Diego Kochen and Aron Yaakobishvili until 2028, reflecting the club’s intention to build the future of the position from within. [Diario AS]
Ez doktori disszertációval ér fel Atleti klubmodellből és összehasonlításból......köszönöm, Uram....
Az Atleti klubmodellje teljesen más, mint a miénk, és az én ízlésemtől meglehetősen távol áll. Náluk nincsenek választások. Míg a Barcelona egy közösségi tulajdonban levő, demokratikus egyesület, addig az Atleti egy részvénytársaság. A részvények több mint 60%-át egy Atlético HoldCo nevű befektetőcsoport birtokolja, a legnagyobb befektető az Ares Management Corporation nevű befektetőcég. Ha ők egy nap nem látnak már több fantáziát a klubban, és kivonják a pénzüket, vége is lesz az Atleti számára a jó világnak. A részvények 33%-át meg egy Idan Ofer nevű milliárdos birtokolja. A tulajdonosok egy hat fős igazgatótanácsra bízták a klub irányítását, az igazgatótanács elnöke Enrique Cerezo Torres, Miguel Ángel Gil pedig a vezérigazgató. Utóbbi a börtönt is megjárt Jesús Gil fia, aki korábban az Atleti elnöke volt, és akinek egy másik fia, Oscar, szintén benne van az igazgatótanácsban. Még szerencse, hogy a magáncégeknél nincs protekció, korrupció meg ilyesmi. Ja, de.
Ha jól tudom most kapták meg az engedélyt arra hogy hétfőtől péntekig 0-24 mehessenek a munkálatok ami sokat segíthet.culinho írta: ↑2025.03.22. 07:17:49A hitelt 2026-tól kezdjük törleszteni, a teljes elkészülte után. A 25/26-os szezont a “régi” részek (60e) megnyitásával tervezték be. Most 40e szék van letéve. A csúszásból adódó fő gond az lesz, hogy ki tudják feszíteni vajon szeptemberig a tető acélsodronyát, amihez előtte el kell érni a szerkezetkész állapotot (legmagasabb pont mindenhol) és utána több hét alatt lehet felhúzni. A szezon alatt ez nehézkes.
Védelmükre: folyamatosan munkaerő hiánnyal küzdenek, piszok nagy munka (sokkal nagyobb, mint a Bernabeu) és nagyon rossz idő van ott hetek óta. Nálunk ez sehogy se állna. Ott is látszik persze a spanyol mentalitás, de talán külön jó, hogy külföldi cég csinálja, úgy érzem nyomatják, amit ki lehet az emberekből sajtolni.
Amúgy gyönyörű lesz, imádják a helyiek, én is nagyon várom már, hogy lehessen menni.
Inkább áthozom, mert ott már off.bence0330 írta: ↑2025.03.28. 22:58:01Ezt mondjuk kétlem, a hírek szerint kifejezetten segítőkész volt pl. Olmo regisztrációjánál (https://www.football-espana.net/2025/03 ... gistration, eredeti katalán rádiós cikk linkelve van benne, ha jól értem, elvileg ő maga hívta fel a spanyol legfelsőbb bíróság elnökét, hogy hagyja helyben a késve beérkezett bevételt (már nem emlékszem mi volt, ez a Roque-eset?), ezzel Olmo regisztrációját). Hogy ebből mi igaz, meg mi nem, nem tudom, de Laporta nyíltan, sajtótájékoztatón külön meg is köszönte nekik a "neutrális" hozzáállást, úgyhogy valami alapja biztos van. Szerintem egymásnak a két klub nem akar szándékosan rosszakaratból keresztbe tenni, csak a pályán. Maguk felé hajlítgatni dolgokat már más téma, de direkt a másiknak keresztbe tenni nem hiszem, én úgy érzem, nagyobbak a közös érdekek, erősebb a közös ellenség (Tebas) összetartó ereje.
Köszi. Ez a lényeg. Saját magukat szivatták még, 2024 novemberi költözési időponttal a "régi" részek(általad írt) nyitásával 60 ezer fővel. Hogyan tudtak volna szerkezetet építeni a meccsek között? Elvileg a Bernabeu és az új Old Trafford tervezett építési ideje is 5 év.culinho írta: ↑2025.03.22. 07:17:49A hitelt 2026-tól kezdjük törleszteni, a teljes elkészülte után. A 25/26-os szezont a “régi” részek (60e) megnyitásával tervezték be. Most 40e szék van letéve. A csúszásból adódó fő gond az lesz, hogy ki tudják feszíteni vajon szeptemberig a tető acélsodronyát, amihez előtte el kell érni a szerkezetkész állapotot (legmagasabb pont mindenhol) és utána több hét alatt lehet felhúzni. A szezon alatt ez nehézkes.
Nem akartam ebbe belefolyni.bence0330 írta: ↑2025.03.21. 23:27:38Nem ideális, csak nem tudom, miféle, akár cseppnyi ráhatásunk lehet erre. Laporta vagy a srácok szálljanak be a buliba? A kötbér elég korrektnek tűnik az anyagi kiadást tippre fedezi - bár a jegybevétel felteszem beleszámít az ffp-be, szóval ott kiesés.
Remélem a kövi szezont már ott tudjuk kezdeni, még ha csökkentett kapacitással is, de tényleg kétlem, hogy ezzel kapcsolatban úgy bárkit komolyan hibáztatni lehetne klubon belül. Ezen max idegeskedni lehet, hogy pech, azt meg kár.
Persze, ez okés, remélem szépen befolyik majd a számlánkra a pénz. És lehet, hogy egy komolyabb cég hamarabb befejezné a munkálatokat, de ha mondjuk 400 millió lenne a különbség a kettő között, akkor ez van, örüljünk kb, hogy meg tudtuk oldani, amilyen helyzetben vagyunk, és némi megalkuvás a dolog velejárója volt.
Nyilván ne az elnök rakja a téglákat, ha érvényesíteni tudja a kötbért, szuper. Akkor piros pont.bence0330 írta: ↑2025.03.21. 23:27:38Nem ideális, csak nem tudom, miféle, akár cseppnyi ráhatásunk lehet erre. Laporta vagy a srácok szálljanak be a buliba? A kötbér elég korrektnek tűnik az anyagi kiadást tippre fedezi - bár a jegybevétel felteszem beleszámít az ffp-be, szóval ott kiesés.
Remélem a kövi szezont már ott tudjuk kezdeni, még ha csökkentett kapacitással is, de tényleg kétlem, hogy ezzel kapcsolatban úgy bárkit komolyan hibáztatni lehetne klubon belül. Ezen max idegeskedni lehet, hogy pech, azt meg kár.