2025.03.24. 15:26:22
(Nem láttam a meccset, az emberkedős történetbe nem szólnék bele.)
Szobi nem minden idők leglátványosabb játékosa, bár néha tud úgy is. Güler játéka látványosabb, jobban megragad. Szobi iszonyat munkamorállal játssza be a pályát 6-os pozitól félig-meddig a tizesig, mellette képes kulcspasszokra, gólokra is, bitang hosszú labdákkal, váltásokkal, és nagyon gyors is. Én egy ideje nem néztem válogatott meccset, de amikor ott a nagy sorozatokban kijutottunk, akkor az "egymaga juttatott ki" szólás definíciójával tette, semmiből lőtt bombagólokkal utolsó percekben, ezek mellett nagy mezőnymunkával, mindezt egy nagyon gyenge keretben, nagyon fiatalon vezérként, ami szintén nem piskóta.
A Reálban egy óriási űrt töltene be, ők még anélkül is megvannak, mert viszi előre őket a szívűk-mentalitásuk, de könnyebb lenne nekik egy ilyen játékossal. Nem Kroos stílusa teljesen, de sok olyan tulajdonsága van, amiben hasonlítanak, legalább félig-meddig pótolni tudná. Van agya, képes jó indításokra, ami a villámléptű támadók mögött aranyat érhetne. És a Madrid átmenetes stílusában nagyon élhetne.
De amúgy Troym-el egyetértve Pedrin kívül elcserélném bárkire, ha az árát nem nézzük, hanem pusztán csak a sportszakmai kérdéseket. Pedig DJ most Flick alatt nagyon jó, de szerintem még a mostani hollandnál is jobb Szobi. Pedig finoman fogalmazva sem vagyok elfogult a nemzetisége miatt. Flick érkezése előtt azt mondtam volna, hogy a Madridba sokkal jobban illene, most viszont szerintem már mindkét csapatban kezdő szint lenne.
Szerintem továbbra is hiányzik amúgy belőle az önbizalom, ebben lehetne fejlődni, Madridban ezt aztán megtanulná, de Flick alatt is. Sokszor látom az arcán, hogy nem hiszi el, hogy xy dolgot meg tud csinálni a kapu előtt.
Arról meg nem tehet, hogy a válogatottjában sokkal gyengébb játékosokkal van körülvéve (Kerkezt kivéve), mint a törököké, pedig ők sem igazi felső polcosok.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy