Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyelőre nagyon nem ezt látjuk a BL-ben.
Mi miért sokalltunk volna be? Simán szétvertük az Osasunát. Gálameccs volt, lemostuk őket a pályáról.
Erről van szó. Még a topcsapatokon belül sem lenne egység. A perememberek főleg nem akarnak kevesebb meccset, akkor még kevesebb lehetőséget kapnának. Ott vannak például az olimpiák, ahol a csapatsportokban kétnaponta pörgetik a meccseket, azt meg hagy ne részletezzük, hogy a vízilabda vagy a jégkorong mennyivel megterhelőbb fizikailag, mint a labdarúgás. Pályafutásuk után ráérnek pihenni. Addig ami a csövön kifér, hajtják magukat.
Nem ez volt a lényege annak, amit írtam, nem a két ligát hasonlítottam össze egymással, nyilván a PL-ben lesz kevesebb a pont az élcsapatoknál, hiszen több a veszélyes/nemzetközi szintű csapat, több a rangadó, több a körbeverés, a 14.-5. hely környékén vannak olyan relatív nagy csapatok, akik picit jobb formában BL-ben is játszhatnának, az EL-ben még így is erősek. Ezek elkapják nyilván az élcsapatokat néha.
Pontosan így van. Még az egyirányú utcában is jöhet szembe egy kutya, macska, gyalogos, kerékpáros.
Egy sztrájk akkor tud győzni, ha sokan állnak az ügy mellett, és a kevesek kénytelenek a sokak előtt fejet hajtani. Ebben az esetben fordított a helyzet. Kevesen sztrájkolnának a sokak ellen. Az eredémény az lenne, hogy a többiek kapva kapnának az alkalmon, néhány topcsapatot leszámítva mindenki örömtáncot járna, a BL-t a PSV vagy a Brugge nyerné, a bajnokságot a Bilbao. De még az is lehet, hogy az Atleti kimaradna az egészből, és behúzná az összes trófeát. Nem csoda, hogy így még a topcsapatok között sincs egység. Aki visszalép, az a másiknak ad lehetőséget. Érdekellentétek vannak, egységes fellépés csak egységes érdekek mellett születhet (közös bajnokság, közösen hozott szabályok, közösen hozott döntések, közösen elosztott sok pénz).
A La Ligában a másodiknak több pontja van, mint a PL-ben a másodiknak. A La Ligában a harmadiknak több ponta van, mint a PL-ben a harmadiknak. A La Ligában a negyediknek több pontja van, mint a PL-ben a negyediknek. Mindezt eggyel kevesebb meccsel...
Ja, eléggé kőkemény sztrájk kellene, de azt szervezetten, sok top klub között.LG írta: ↑2025.03.29. 08:57:12A legnagyobb probléma az, hogy az UEFA és a FIFA egyáltalán nem hallgat a játékosokra, edzőkre. Ahelyett, hogy csökkentenék a meccsek számát folyamatosan olyan reformokon gondolkoznak, amelyek még több meccsel és terheléssel járnak. A szép szó itt már egyértelműen kevés, összefogás kell a klubok között, és együtt kőkeményen nekimenni a két korrupt szervezetnek.
Én most kb úgy raknám őket, hogy keretileg a két nagy, konstansan jó eredményeket hozó európai csapat mögé, akik kb az edző visszahúzó erejével együtt is ott voltak rendre a végjátékban. És kb spanyol-német szintre. Csapatként én is első helyre rakom őket, mögöttük a spanyolokkal.LG írta: ↑2025.03.26. 10:05:52Nem akarom Messi érdemeit csökkenteni, de azz a helyzet, hogy Argentína nélküle is simán VB-esélyes csapat (nyilván azért még mindig a segítségükre lehet). De ez egy nagyon jó keret jól összerakva, működő taktikával. Jelenleg őket érzem a top válogatottnak. A franciáknak hiába nagyon erős a keretük, Deschamps már egy jó ideje visszahúzó erő ott. A spanyolok és a németek jók, de egy kicsit őket is Argentina mögött érzem.
Az elég szánalmas volt, főleg, hogy elég nyilvánvaló a két válogatott erőviszonya jelenleg, majdnem biztos volt, hogy kikapnak. Szerencsére nálunk még szinte semmilyen idióta megnyilvánulása nem volt, 1-2 meccs hevében történt szájalást meg egy retorziós könyöklést kivéve, ennyi majdnem mindenkiben ott van 2-3 év alatt. Betudom ezt annak, amit mi nem tudhatunk, az Argentin-Brazil viszonynak, plusz azzal, hogy asszem legutóbb feldagadt ajkakkal jött le onnan egy szándékos könyököstől. És gondolom ez így együtt átlépte azt a határt, ami visszadobta az utcáról jött ember szintjére, amit egy ilyen onnan kitört személy gondolom próbál folyamatosan levetkőzni. Idióta húzás volt. Sok fura üzengetés volt tényleg most a hetekben, de ez volt a legrosszabb, sajnos. Amúgy amilyen szinten izzik a tekintete minden meccs minden pillanatában, szinte csoda, hogy nem látunk tőle szinte semmi durva dolgot, hergelést, semmit. Remélem csak botlás volt, rá is fért, rajta is látszott picit, hogy néha kicsit nagy lett az arc itt a hirtelen jött rivaldafénytől.
Finalissimán kiderül. Remélem komolyan veszik majd.LG írta: ↑2025.03.26. 10:05:52Nem akarom Messi érdemeit csökkenteni, de azz a helyzet, hogy Argentína nélküle is simán VB-esélyes csapat (nyilván azért még mindig a segítségükre lehet). De ez egy nagyon jó keret jól összerakva, működő taktikával. Jelenleg őket érzem a top válogatottnak. A franciáknak hiába nagyon erős a keretük, Deschamps már egy jó ideje visszahúzó erő ott. A spanyolok és a németek jók, de egy kicsit őket is Argentina mögött érzem.
menczel írta: ↑2025.03.26. 08:10:31Ez nagyon komoly osztálykülönbség volt, nem is emlékszem ilyenre mióta Argetína a kedvencem ('98as vb). Öröm volt nézni ,már a 15. percben alléztunk.
Hasonlóan mint a mi esetünkben, egy jó edző alatt, meg jó személyiségekből, ha összeáll a csapategység, akkor az Egész sokkal több, mint a részek összessége.
Ez nagyon komoly osztálykülönbség volt, nem is emlékszem ilyenre mióta Argetína a kedvencem ('98as vb). Öröm volt nézni ,már a 15. percben alléztunk.
Úgy értem, hogy egy brazil és jamaikai azért nem ugyanaz a liga, de a spanyol és brazil azért hasonló kaliberű, ahogy egy olasz, angol, német, argentín is, mindegy én is elengedem, lehet sokkal jobb Olmo.
Az egyikük a Liverpool alapember, a másik nálunk néha kezdő, néha csere sérülékeny játékos, Szobonak van közel 4000 játékperce, Olmonak talán a fele, szerintem kb minden mutatóban és játékra gyakorolt hatásban is jobb Szobo, szóval csak viheti egykori csapattársa cipőjét.
Olmo mondjuk egy EB győztes csapat húzóembere volt a tornán, a cserealap pedig csak a selejtezőkben vitézkedett.Troym írta: ↑2025.03.24. 15:03:33Én elcserélném szőrén akár Frenkiere, Gavira, Ferminre, Olmora de nyilván nem egyformán látjuk. Nálam ő beférne akár ide, akár Madridba rotációban, kb 12-13. számú emberként. Amúgy Olmoról meg ugyanúgy gólt kaptak a spanyolok, sok vizet ő sem zavart.gránit írta: ↑2025.03.24. 14:59:39Szerintem Szoboszlai sem nagy szám. Güler egy ezerszer jobb játékos, ezt tegnap is bizonyította. Tegnap kb Raphinha posztján játszott Szoboszlai, a csatár mögötti posztok egyikén sem férne be a Barcelonába. Olmo posztjára sem, szerintem még Fermín is jobb nála. Én örülnék neki, ha a Madridba igazolna, bár gyorsan kegyvesztett lenne Ancelottinál, akinél nem sokat lehet hibázni.