Barcelona will NOT be able to sign players this summer unless they sell.
The club will have very tough financial restrictions this summer, as things stand.[@BBCSport]
érdekes hogy pont ma jönnek ilyen hírek

Azt szépen kiszúrtad, sajna 2 éve nem nézek már L1-t, de amúgy sem hallottam még a nevét sem, ekkora termelésben ennyire radar alatt repülni majdnem olyan szép teljesítmény, mint a góltermése.Troym írta: ↑2025.04.01. 08:27:19Nemrég láttam egy Monaco meccset és a csatárukra kéne rámenni.
Biereth a neve, 22 éves, most télen szerezték 10 meccsen 12 gólja 2 asszisztja, előtte a Sturm Grazban 16 meccsen 11+5 volt.
A srác versenyben van még az aranycipőért is.
Szerintem 2 év és ő lesz az "új Haaland" mindenki őt akarja majd és 60-100 milliók repkednek majd. Most még talán 40 körül meg lehetne venni bizonyos bónuszokkal. Ha azt gondoltuk egy Roque érhet 30+30-at, egy dán válogatott játékos a Monacoból sokkal kisebb lutri lenne. Mivel egyre több cikk jelenik meg, hogy Lewa lehet nyugdíjba megy 2026-ban, most nyáron top prioritás lenne egy középcsatár.
Amúgy a Sky sport írt Davidről:
David’s agents are reportedly demanding €9m a year wages, a €15m signing bonus, and €10m fee commissions, the whole package of which would be worth €34m.
Szerintem ez még így is bőven megéri, a 9m fizu kb Gavi szintje, a 25m aláírási pénz és jutalék meg ilyen szintű csatárért nem összeg.
Én is láttam már ilyen konstrukciót és a napi 1 milliós összeg egy gumicsont a közvéleménynek, nincs a világon olyan cég / projekt, ahol reális napi 1 millió eurós kötbér. Ha napi 100e lenne, elhinném, hogy tényleg le lehet verni rajtuk, ekkora kötelezettséggel senki nem vállalná, hacsak ne tudná előre, hogy semmiképp nem kell fizetnie. Az egész szerintem a közvélemény megnyugtatása, hogy miért egy török cég építi a Camp Nout kb 0 releváns referenciával.
Én úgy értékelem, hogy ekkora adóssággal felesleges az egész stadionprojekt. Aki így el van adósodva, az igenis játsszon a romok között, ha kell, és csak a legszükségesebb karbantartásokat végeztesse el, amelyek miatt nem kell költözni. Aki éhezik, az ne új telefonra költse az összes pénzét. Az éves bevételeink kb 300%-ára adósítottuk el magunkat, amit ezer évig fizetni fogunk, így pedig magas labdát adunk a Ligának a szívatásra, a kiadásaink indokolható korlátozására.Troym írta: ↑2025.03.26. 08:43:34Ami miatt meg nem jár mégsem a kötbér. Egyik hülyeség után csináljuk a másikat.
Nincs stadion, nincs kötbér, nincs saját tulajdonú páholy, nincs FFP 1-1, lehet nem lesz Olmo és Victor sem pár héten belül, stadion se lesz még hónapokig, de szerintem a következő szezon nagy felében sem.
Ezt ki hogy értékeli?
Szerintem inkább igazolások nélkül táncolunk pengeélen. Van több játékosunk, akit nem tudunk/akarunk használni, és van vagy 4 poszt, ahol nincs cserénk. 1 bal és 1 jobbszélsővel végigtolni egy szezont, na az puszta mázli kérdése még tökéletes fizikai felkészítés mellett is. 1 kidől, és bye-bye szezon, meg trófeák. Ezt szerintem nem tudjuk utánpótlásból pótolni. A támadókat ritkábban tudtuk, az 1-2 nyilvánvaló kivételtől eltekintve. Ha kp-n lennénk szűken, azt mondanám, egyetértek, de mivel pont a támadó szekció van bajban (a szélsőbekkel együtt), szerintem oda kötelező igazolni, akárhogy, akárkit. Legalább Fatit kicserélni egy szélsőre, ha mást nem.
Én ebben kicsit a praxisomból ismert szituációt érzek:
Valamelyik másik topicban is téma volt, de kerestem egy cikket hozzá:
Ami miatt meg nem jár mégsem a kötbér. Egyik hülyeség után csináljuk a másikat.FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.26. 06:32:05Csak így tudunk megfelelni az FFP-nek, amíg nem ütemel az új stadion.
Szerintem is el kellene adni valakit. Csak így tudunk megfelelni az FFP-nek, amíg nem ütemel az új stadion. 50-80 milliós bevétel egy gazdasági kar. Szerintem ha lesz lehetőség olcsón, ingyen a keretet kellene erősíteni. Még 1-2 év szerintem a normális FFP helyzet, a jó BL szereplés idén nagyon fontos lenne.Troym írta: ↑2025.03.25. 21:42:49Mégis milyen haszna volt a páholyok eladásának? Sikeresen levágtunk egy fejős tehenet, nem vettünk senkit, de milyen jó, mert a következő átigazolási időszakban folytathatjuk, amit az elmúlt 2 nyáron???? (Ja és imádkozzunk, hogy a bíróság a következő ítéletekor is mellettünk döntsön, vagy Olmo és Victor szezonja véget ér azon nyomban) Tényleg inkább adnánk el Frenkie, Fermin, Gavi közül az egyiküket, csökken a bérkeret, van átigazolási bevétel és hosszú távú bevétel a páholyokból is. Teljesen hazavágjuk a jövőt, állítom 2033-ban is ugyanitt fogunk topogni, hogy ffp 4-1 vagy 2-1 lesz a nyáron...FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.25. 18:50:57A hír szerint valószínűleg megint kicsúszunk az 1/1-ből, így 1a4-hez vagy jobb esetben 50-60%-a mehet a felszabaduló bérnek az új szerződésekre (Yamal)
FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.25. 18:50:57
Sokadszorra belemehetünk ebbe a vitába (nem veled)
Adott egy játékos, akinek 1 év maradt a szerződéséből.
Elvileg 12 milliós a fizetése (Capology), itt nem számítanak rá.
Mennyit adnának érte, miután a PL-ben 2 csapatban is csere szint volt, a fizetése még oda is magas.
Az Atleticonak gondolom kellene, valószínűleg ő is maradna, a Ligue 1-ban a PSG-n kívül ilyen fizetést nem nagyon adnak.
A hír szerint valószínűleg megint kicsúszunk az 1/1-ből, így 1a4-hez vagy jobb esetben 50-60%-a mehet a felszabaduló bérnek az új szerződésekre (Yamal)
Simán elviszi az Atletico ingyen, a felszabaduló fizetése+ 1-2 távozó játékosé elég lesz Yamal új szerződésére.
Kérhetnek 10 milliót érte, max marad a nyakunkon, Yamal meg távozhat könnyezve, mint Messi.
Troym: Kounde, Raphinha és végül Ferran új szerződése volt az MD-n hír. Valószínűleg egyben akarták tartani a keretet pár évre, ha igazolni nem nagyon tudunk. Roque árába Inigo mellett nem nagyon fér bele, max 1 játékos (gondolom itt is van prioritás). Nem akarnak 1 éves szerződéseket hagyni. Úgy néz ki, ezek nem fognak beleférni, ha ki nem találnak valamit, vagy el nem adnak játékost, amit szerintem meg kellene lépni, csak ki távozzon(egyáltalán ki akar?)?
Szerk: most nézem 2027-ig van szerződésük, akkor jövőre lesz idő hosszabbítani még 2026 nyár előtt, remélhetőleg jobb anyagi helyzetben.
Mégis milyen haszna volt a páholyok eladásának? Sikeresen levágtunk egy fejős tehenet, nem vettünk senkit, de milyen jó, mert a következő átigazolási időszakban folytathatjuk, amit az elmúlt 2 nyáron???? (Ja és imádkozzunk, hogy a bíróság a következő ítéletekor is mellettünk döntsön, vagy Olmo és Victor szezonja véget ér azon nyomban) Tényleg inkább adnánk el Frenkie, Fermin, Gavi közül az egyiküket, csökken a bérkeret, van átigazolási bevétel és hosszú távú bevétel a páholyokból is. Teljesen hazavágjuk a jövőt, állítom 2033-ban is ugyanitt fogunk topogni, hogy ffp 4-1 vagy 2-1 lesz a nyáron...FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.25. 18:50:57A hír szerint valószínűleg megint kicsúszunk az 1/1-ből, így 1a4-hez vagy jobb esetben 50-60%-a mehet a felszabaduló bérnek az új szerződésekre (Yamal)
Ezzel maximálisan egyetértek.
Sőt, eddig minden szezonban kölcsönvette valaki, így egy ilyen szezon után nem tartom elképzelhetetlennek, hogy most többen jelentkeznek majd érte. Akkor pedig jöhet a licit, és aki akarja, annak a tárcájába kellene nyúlnia. Remélem, ez lesz a forgatókönyv. 1 év van már csak hátra a szerződéséből, akár ki is fizethetjük, az új klubja meg fizessen, amit új fizetésekbe lehetne belépíteni.
A sajátjuk, a klub vezetői is sociók. A sociók a klub tulajdonosai.
Sokadszorra belemehetünk ebbe a vitába (nem veled)menczel írta: ↑2025.03.25. 18:21:32Ezt már írtam egyszer, nehogy már az Atletico (világon top10) csapat kezdő belső bekkje ne érjen pár milliót...
Régen is zavarta a szememet, hogy jótékonysági szempontból istentelenül áron alul adtuk el vagy engedtük el azt idősödő sztárjainkat. Nagyrészt akkor is ott kötöttek volna, ahova mentek, ha feizetnek értük 1-5 milliót (vagy annyival többet). Elképesztő felelőtlenül gazdálkodnak a klub vagyonával, látszik, hogy nem a sajátjuk, meg hogy nincs egy tulaj aki számon kérje ezeket.
100%-ig egyetértek, itt sosem a felelős gazdálkodás volt szem előtt, most sincs.menczel írta: ↑2025.03.25. 18:21:32Ezt már írtam egyszer, nehogy már az Atletico (világon top10) csapat kezdő belső bekkje ne érjen pár milliót...FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.25. 15:44:05
Prioritás ezek után Yamal új szerződése, ha távozik Lenglet és Fati, gondolom így ingyen.
Idén nyáron sem fog megtelni ez a topic, max pletykákkal.
Régen is zavarta a szememet, hogy jótékonysági szempontból istentelenül áron alul adtuk el vagy engedtük el azt idősödő sztárjainkat. Nagyrészt akkor is ott kötöttek volna, ahova mentek, ha feizetnek értük 1-5 milliót (vagy annyival többet). Elképesztő felelőtlenül gazdálkodnak a klub vagyonával, látszik, hogy nem a sajátjuk, meg hogy nincs egy tulaj aki számon kérje ezeket.
Ezt már írtam egyszer, nehogy már az Atletico (világon top10) csapat kezdő belső bekkje ne érjen pár milliót...FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.25. 15:44:05
Prioritás ezek után Yamal új szerződése, ha távozik Lenglet és Fati, gondolom így ingyen.
Idén nyáron sem fog megtelni ez a topic, max pletykákkal.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... s-vip.htmlMessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.25. 14:43:02Nico-deal mellett még távozók nélkül is fényesebbé alakítja a lehetőségeinket a nyári átigazolások terén.
Ha meg nagyon szorul a hurok, és nem sikerül szerezni Yamal számára rotációs lehetőséget akkor elgondolkodhatunk azon hogy lehívjuk a 20-25milliós opciónkat amennyiért visszahozhatnánk ha Flick lát benne fantáziát.
Capology szerint most jelenleg bruttó 19+6 milliót keres.vg99 írta: ↑2025.03.25. 12:42:59De Jong kapcsán olvastam,
hogy az eddigi fizu megtartása annyit jelentene, hogy sok változó kerülne bele,
és ha minden teljesül, akkor kereshet ugyanannyit,
plusz még mindig van átütemezett Barto tartozás, azt el kellene engednie.
Így azért már máshogy fest, a változatlan fizu..
És lenne egy 80 milliós kivásárlási ára, mint Araujo.