Barca Igazolások
-
- Entrenador del Barça
https://barcauniversal.com/e100m-upfron ... agreement/
Nem adtuk el, bérbe adtunk 475-öt. Elvileg 1500-at szeretnénk bérbe adni. A haszon a bérlőé, a kifizetett éves díj fölötti.
Barcelona has sold 500 VIP seats at the stadium for a period of 30 years, which will generate an initial €100m (£84m/$103m) in income for the club, in addition to guaranteed payments over the course of the subscription period. In total, there will be 9,600 VIP seats at the new-look stadium
Nagyon kíváncsi vagyok a CSD döntésére, elvileg a héten várható, az is lehet, hogy ma. A footballespanan most olvasom, hogy nem lesz hatása a tegnapi La Liga döntésnek Olmoék regisztrációjára. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a jövőben milyen hatással lesz az FFP-re. Tegyük fel, ha Yamallal hosszabbítunk, és a La Liga nem engedi regisztrálni, visszük az esetet a CSD-hez, miszerint alapvető joga van a játékhoz/karrierhez(EU-ban munkavállaláshoz, ugye erre hivatkoztam régebben). Ez minden csapatra hatással lehet, és megkérdőjelezné az egész FFP jogszerűségét.
Nem adtuk el, bérbe adtunk 475-öt. Elvileg 1500-at szeretnénk bérbe adni. A haszon a bérlőé, a kifizetett éves díj fölötti.
Barcelona has sold 500 VIP seats at the stadium for a period of 30 years, which will generate an initial €100m (£84m/$103m) in income for the club, in addition to guaranteed payments over the course of the subscription period. In total, there will be 9,600 VIP seats at the new-look stadium
Nagyon kíváncsi vagyok a CSD döntésére, elvileg a héten várható, az is lehet, hogy ma. A footballespanan most olvasom, hogy nem lesz hatása a tegnapi La Liga döntésnek Olmoék regisztrációjára. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a jövőben milyen hatással lesz az FFP-re. Tegyük fel, ha Yamallal hosszabbítunk, és a La Liga nem engedi regisztrálni, visszük az esetet a CSD-hez, miszerint alapvető joga van a játékhoz/karrierhez(EU-ban munkavállaláshoz, ugye erre hivatkoztam régebben). Ez minden csapatra hatással lehet, és megkérdőjelezné az egész FFP jogszerűségét.
Van pár számviteli alapszabály...El Sie7e írta: ↑2025.04.02. 17:55:31
Kérdem én miért ilyen nehéz egy nyamvadt fizetési papírt beadni? Ennyi lenne a dolguk, hogy igazolják a pénzt. Nem arról szólt a dolog, hogy nem fogadják el. Szimplán mutasd a lóvét. Miért nem képesek erre? Ha nem tudják igazolni akkor milyen pénzről van szó? És ez nem arról szól, hogy mi van a szabályokban. Évek óta fantom pénzekkel operálnak. Decemberben is ennyi lett volna a teendő. Tessék itt a szerződés és itt a bizonylat az átutalásról. Ez az összetett dolog nem sikerült. Ha 1000ft-ot felveszek az atmből jön az igazolás. Ennyit nem képes a klub teljesíteni évek óta.
A szabályokról lehet vitatkozni és változtatni de ehhez összefogás kell és nekimenni a ligának amihez nem partner a klub.
Az egyik az, hogy a bevételeket és a költségeket arra az időszakra kell elszámolni, amelyre vonatkoznak.
Ha ez 20 év, mint a Nike szerződés esetében - akkor 20 évre.
És, persze, vannak az esetek, amikor lehet vitatkozni, hogy pl egy bérleti jog eladás, vajon milyen időszakra vonatkozik. Most adom el a jogot, amit használ valameddig az illető "tehát mostanra vonatkozik a bevétel" vs "időszakokra elosztott a bevétel". Mondjuk, ilyen esetben a számvitel a konzervatív megközelítést javasolja, tehát inkább a "kevesebb bevétel erre az évre" megközelítést.
Az, hogy amit eladok még nincs kész, simán eredményezheti a megosztást a mostani és a következő szezon között...
Ezt a könyvelő valahogy elszámolja, auditor véleményezi és javítást kérhet (itt tartunk most), de a végső szó a hatóságé, illetve a bíróságé, ha ügy lesz belőle.
Pénz kapcsán:
Kettős könyvelés esetén NEM számít a pénzforgalom, hanem a teljesítés (dátuma) a mérvadó (lásd előző pont).
Az FFP csökkentés nem a pénz beérkezés miatt fordulna elő, hanem a fentiek miatt.
Ha a pénz nem jön be (nem a fizetési határidő számít, hanem a behajtási folyamat vége), le kell írni a követelést, de addig azt bevételként kell kezelni.
Ezen túlmenően a Liga esetleg vitathatja, hogy az ügylet "nem valós" és kérhet valami befizetés igazolást, de azt azért mégsem, hogy mindent előre ki kelljen csengetni - de ez már nem számviteli kategória (amíg az adóhatóság nem kezd el hasonlóképpen vizsgálódni

Természetesen nem így kell számolni. De miért is nem?FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.02. 22:41:10Nem így kell számolni. Szerintem azt is linkeltem mit várnak. Most inkább a meccset nézném, mint visszakeresném. A VIP bevétel a kulcs.
Tegyük fel volt 200 bevétel.
Most 100, 100 milliós kiesés, amit kompenzálni kell jelenleg.
Lesz 300
Van egy jegybevétel most és egy várható jegybevétel az új stadionnal.
Most 120m kb a jegybevétel, úgy meg lesz mondjuk 350, de nem így kell számolni?
Milyen VIP bevétel? Eladtuk a VIP páholyokat...legalábbis ezt állítjuk. Döntsük el, hogy eladtuk és mutassuk a beérkező pénzt, vagy ha nem adtuk el, akkor nincs FFP 1-1, eddig sem volt.
De azért ez már a vicces kategória, hogy el is adtuk és vip bevételünk is van, ha ez igaz a világ legnagyobb balekja a vevő.
El kell adni 1-2 komolyabb értékkel bíró játékost, ha akarjuk az FFP 1-1et, vagy ebben a 4-1 konstrukcióban kitalálni, hogy lehet szerződéseket hosszabbítani, de ezeket a mutyi susmus üzleteket úgyse fogadják el, ahol fantomcégeket hozunk létre, amik megveszik az üzletrészeinket.
-
- Entrenador del Barça
Nem így kell számolni. Szerintem azt is linkeltem mit várnak. Most inkább a meccset nézném, mint visszakeresném. A VIP bevétel a kulcs.
Tegyük fel volt 200 bevétel.
Most 100, 100 milliós kiesés, amit kompenzálni kell jelenleg.
Lesz 300
Az egy milliárd alatti bevétel, azaz majdnem 700 milliós bértömeg, ami a Covid előtt volt, UEFA szerint.
A poén, hogy a La Liga is a stadion fejlesztést és a VIP szekciók fejlesztését szorgalmazná a kisebb csapatok számara is. Lásd CVC felhasználhatósága. Ez nem visszás, amikor mi értékesítjük előre megint jön a kifogás. A Nike szerződés nem számított új szerződésnek, az újonnan épülő VIP páholyok még nincsenek kész, ezért nem számolható el. Persze a könyvelő cég biztos tudja mit kell, de ki fogja auditálni a költségvetést ilyen követelmények mellett legközelebb?
Ha lesz stadion, lesz bevétel, nem kell kompenzálni, jelen esetben azért, hogy a szerződéseket regisztrálni tudjuk, vagy irány a középmezőny, és csökken a bevétel stb.
Feltéve, hogy saját tőkéből vagy hozzájárulásból van fedezve, ami a mi esetünkben nem áll fenn.
https://www.uefa.com/news-media/news/02 ... gulations/
"Stability and the football earnings rule
The new stability requirements are an evolution of the existing break-even requirements. To ease the implementation for clubs, the calculation of football earnings is similar to the calculation of the break-even result. Changes to the calculation of acceptable deviation encourage equity contributions rather than debt. The requirements are strengthened in that a club’s costs of relevant investments (infrastructure, youth development, etc) must now be covered with existing equity or contributions."
Emellett három év alatt maximum 60 milliós veszteség halmozható össze.
Emellett ezek csak az UEFA javaslatai, a helyi szövetségek szabad kezet kapnak, és azt csinálnak, amit akarnak. Magyarán, nincsenek szabályok. Az a baj, hogy mi olyan rosszul gazdálkodunk, hogy még az UEFA javaslataiba se tudunk kapaszkodni. Ha oda fordulnánk és megnéznék a tavalyi eredményünket (veszteségünket), elsápadnának és kitüntetnék Tebas-t, hogy nem enged minket többet költeni. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szivatás indokolható legyen.
Az FFP-ről át kell szoknunk az FSR-re, már ez a hivatalos neve. Financial Sustainability Regulations.
Ne haragudj, de nehéz elhinni, ha kisebb ügyletek meghaladják az ottani pénzügy képességeit, akkor egy 30 éves 1.5 milliárdos projekt jól van kalkulálva.FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.02. 20:11:13A stadion nem számít bele az FFP-be, de a 300+ millió/év várt bevétel igen. Amiből lejön a törlesztő, de erre lenne a maradék 30% az UEFA szabálya alapján, és persze az egyéb nem bérekel összefüggő kiadások. Szerintem akkor fogunk tudni normálisan igazolni, ha üzemel a stadion. Remélem jól kalkuláltak a törlesztéssel.
Kezdésnek 800 milliós bevételre számolunk, ami akár lehet 1.1 milliárd az új stadionnal? 300 milliós jegybevétel növekedés?
Aranyos. Akkor jön ki, ha
35 hazai meccs * 100.000 néző * 120 Euró = 420millió
Jelenleg
35 hazai meccs * 40.000 néző * 80 Euró = 112millió
Magyarán minden hazai meccsen teltház kell átlag 120 Eurós jegyárakkal. Viszont átlag 85000 nézőnk volt a Camp Nouban, akkor már csak 360 millió a bevétel. Tehát a valóságban olyan 200 millió Euróval nőhet a bevétel. Nyilván ez egy Móriczka számolás.
Kiadási oldalon 1.5 milliárd Euró 30 évre 5% kamattal szerintem cca 100-120 millió hiteltörlesztés per év.
Akkor FFP oldalon 200 m bevétel kerül az egyik oldalra és mondjuk 100m hiteltörlesztés kiadás a másikra. Ha a 70% FFP szabállyal számolunk, akkor a stadionosdi hoz évente 30 milliónyi átigazolási keretet. Na ezt kapjuk a stadionért, egészen addig, ameddig nem kell semmit javítani, felújítani, mert valljuk be egy épülethez hozzá kell nyúlni 30 éven belül.
Kőkemény casht kéne felmutatni, csak nincs. Minden héten megkötjük a világ legjobb üzletét, legyen az páholyok, Nike, Limak, Studios, stb, csak pénz nem érkezik a számlánkra és csodálkozunk az FFP korlátozásokon?
Szerintem 2030-ig el fog húzódni az FFP korlátozás alsó hangon.
-
- Entrenador del Barça
A Palaut én sem értem.gránit írta: ↑2025.04.02. 19:19:01Én azt gondolom, hogy inkább mélyíti a problémát. Évek óta elképesztő bevételektől esünk el emiatt. Mire elkészül, nyugodtan mondhatjuk, hogy milliárdos károkat okoz, a költségekről nem is beszélve. Legalább hárommilliárd eurónyi kárt fog okozni. Lehet mondani, hogy majd hosszú távon megtérül, ha megtérül egyáltalán, de a jelenlegi helyzetünkben ez hosszú időre gúzsba köt minket. Hogy a Palaura minek költünk 420 millió eurót, elképzelni nem tudom. Ott szerintem valami mutyi van a dologban. Sajnos okot adunk a Liga korlátozásaira. Ilyen adósságok mellett az UEFA is széttárná a kezét, ha hozzá fordulnánk panaszkodni. Szivatnak minket, de okot is adunk rá, így meg nehéz támadni, és nem is támadunk. Lehet, hogy ezer év múlva megtérül a stadionprojekt, csak addig meg nem tudunk rendesen igazolni.
750-800 milliós bevételre 530-560 lenne az UEFA bérsapkája (70%). Jelenleg La Liga bérsapkája gondolom év eleji 423, ugrott a februári 463.
Nem kis különbség, főleg ha nem is az igazolásokat nézem, hanem a saját játékosaink új szerződésének engedélyét (regisztráció).
A Real tavaly 830, idén 1046 milliós bevételt számolt el.
Valószínűleg a stadion jól megdobta.
A stadion nem számít bele az FFP-be, de a 300+ millió/év várt bevétel igen. Amiből lejön a törlesztő, de erre lenne a maradék 30% az UEFA szabálya alapján, és persze az egyéb nem bérekel összefüggő kiadások.
Szerintem akkor fogunk tudni normálisan igazolni, ha üzemel a stadion. Remélem jól kalkuláltak a törlesztéssel.
Én azt gondolom, hogy inkább mélyíti a problémát. Évek óta elképesztő bevételektől esünk el emiatt. Mire elkészül, nyugodtan mondhatjuk, hogy milliárdos károkat okoz, a költségekről nem is beszélve. Legalább hárommilliárd eurónyi kárt fog okozni. Lehet mondani, hogy majd hosszú távon megtérül, ha megtérül egyáltalán, de a jelenlegi helyzetünkben ez hosszú időre gúzsba köt minket. Hogy a Palaura minek költünk 420 millió eurót, elképzelni nem tudom. Ott szerintem valami mutyi van a dologban. Sajnos okot adunk a Liga korlátozásaira. Ilyen adósságok mellett az UEFA is széttárná a kezét, ha hozzá fordulnánk panaszkodni. Szivatnak minket, de okot is adunk rá, így meg nehéz támadni, és nem is támadunk. Lehet, hogy ezer év múlva megtérül a stadionprojekt, csak addig meg nem tudunk rendesen igazolni.FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.02. 17:41:32Pont a stadion bevételei oldhatják meg az FFP helyzetünket.
Lessz pár játékos meg talán màr van is akikből részesedést kap a klub és még az sem lessz elég a saját játékosaink regisztráláshoz…lol… oke megy a sumák részünkről csomó mindenről, de ez a liga a világ vicce! A liga elnöke ( màr sorry) a semmirekello méregetős undormány akit kb sose fognak a helyéről elpaterolni. Amióta itt vannak Laportáék a 1:4 szabály stb ellen küzdenek ( tudom sok a sumák) rengeteg óriás fizetésű játékos távozott és, ha jól tudom a tartozás is lejár feléjük és ez még mindig nem elég adjunk el mindenkit és akkor talán 1:1-ben leszünk…tök jó lenne a Realnak is biztos, h kb ellenfele nem lenne a ligában. Biztosan remeg Tebas, h idén kétszer is aláztuk a szeretet csapatát
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Erre kíváncsi lennék, honnan tudod, mert alapvetően csak a két nagy csapattal foglalkozik a sajtó. Követed mindegyiket alaposan? Kb kizártnak érzem, főleg, hogy a Sevillának talán millió alatt van a bérsapkája, ott pl. tuti megy mindenféle ügyeskedés, nem követem, de nem tudom elképzelni, hogy ne így legyen, hisz eleve nem is lehetnének már a ligában.
De tételezzük fel, hogy csak mi kiskapuzunk (szerintem nonszensz, de tegyük fel).
Top 3 klub vagyunk a világon, iszonyatos érdekekkel és bevételekkel, és ehhez képest kell nekünk egy EL, vagy angol középcsapat szintű csapat költségvetésével számolnunk. Egészen döbbenetes. A Liga (Tebas) mintha továbbra sem értené, hogy működik a pénz, és miből lesz több pénz, vagy hogy működik egy szervezet vagy vállalkozás.
Nem mellesleg a kiskapuval az égvilágon semmi baj nincs, az by definition lyuk a szabályban, amivel kvázi meg lehet azt kerülni, nem pedig megszegni (Loophole is a law addressing a certain issue exists, but can be legally circumvented due to a technical defect in the law). Ha egy szabály kártékony, mindig kiskapuzni fognak. Ha egy szabály technikailag rossz, akkor pláne.
Mondjuk eleve ez egy ilyen körmönfont dolog, mert még soha nem találtam, meg ahogy látom, más se talált soha egy hivatalos dokumentumot a La Liga oldaláról, ami kerek perec kijelenti, mit lehet és mit nem lehet, mi számít hova, mi alapján állapítanak meg mit. Állítom, hogy ezekkel az 1:4-ekkel ők kiskapuzzák a saját szabályaikat először és durvábban, mint mi a betartásuk közben (amiről tippre még csak azt sem tudjuk, hogy lehetne betartani, és mik azok).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
az első osztályban van 20 csapat a segundában még 22. ez a 42 csapat teszi ki ami a la ligához tartozik. 42-ből a Barca kiskapuzik minden szabály ellen. És itt most nem a szabályok mivoltáról van szó mert ott a szabályzat, 41 betartja egy meg mindet meg akarja kerülni.De ne vicceljünk már, azért ítélik el sokan a Barcát, mert állandóan kiskapukat keres az eszement szabályok ellenében. A saját nevelésű játékosainkat nem engedik regisztrálni, és hatalmas anyagi károkat okoznak, a szabályaikra hivatkozva.
Kérdem én miért ilyen nehéz egy nyamvadt fizetési papírt beadni? Ennyi lenne a dolguk, hogy igazolják a pénzt. Nem arról szólt a dolog, hogy nem fogadják el. Szimplán mutasd a lóvét. Miért nem képesek erre? Ha nem tudják igazolni akkor milyen pénzről van szó? És ez nem arról szól, hogy mi van a szabályokban. Évek óta fantom pénzekkel operálnak. Decemberben is ennyi lett volna a teendő. Tessék itt a szerződés és itt a bizonylat az átutalásról. Ez az összetett dolog nem sikerült. Ha 1000ft-ot felveszek az atmből jön az igazolás. Ennyit nem képes a klub teljesíteni évek óta.
A szabályokról lehet vitatkozni és változtatni de ehhez összefogás kell és nekimenni a ligának amihez nem partner a klub.
-
- Entrenador del Barça
Ez lenne a lényeg, amit Barcaman ír. Nem ítélem el Perezt sem, amit a klubotokért tesz, Laporta ahhoz képest "kismiska". Sőt, elismerésre méltó, amit anyagilag összehozott, nemrég linkeltem róla egy cikket (azért ott is vannak minimum szürke foltok)El Sie7e írta: ↑2025.04.02. 16:04:13ne haragudj de ez a 3 napra felvett könyvelő aki mindent lepecsételt majd eltűnt a naplementébe több mint büdös. ez a Barca saját könyvelője. kirakták az addigi céget majd jött valaki 3 napra majd megint egy új cég aki most nem számolta el nekik ezt a pénzt ami a cikk szerint még be sem érkezett egészbe. bűzlik az egész.![]()
De ne vicceljünk már, azért ítélik el sokan a Barcát, mert állandóan kiskapukat keres az eszement szabályok ellenében. A saját nevelésű játékosainkat nem engedik regisztrálni, és hatalmas anyagi károkat okoznak, a szabályaikra hivatkozva.
Lejjebb írtam, Yamal+Cubarsi új szerződéséhez 1/4 kellene vagy 80 milliós bevétel.
Szerinted ez normális?
Vagy ha ingyen távozna Yamal a Chelseabe 38. játékosnak, a nézettség pedig a béka . alá esne, amikor lassan lejár a közvetítési szerződés?
Félig Off (másik topic) lehet lenne rá lehetőség a bajnokság színvonalán és a bíráskodáson javítani, ha nem vinné el az energiájuk és pénzük egy részét a streamelő kalózokat üldözni a legmagasabb szolgáltatói (közvetítés) díjak mellett, és a barcát szivatni, szabályokat módosítani, könyvelőket jogászokat megbízva mindenféle saját szabályra hivatkozva, ami mint kiderült jogszabályba ütközik.
Nemrég volt itt is téma, tudsz mondani másik liga elnököt? Nem, mert azok nem dumálnak bele a klubcsapatok igazolásába, regisztrációjába, mert az a céljuk, hogy eladhatóbb és színvonalasabb legyen a bajnokság, itt pedig azon, hogy kinek van nagyobb.
Lassan a kutya nem fog a La Ligába igazolni a Realon kívül, és ez a La Ligának de a Realnak sem tesz jót, nemhiába támogatja egymást a két nagy, ha az anyagiakról van szó.
Pont a stadion bevételei oldhatják meg az FFP helyzetünket. Láthatjuk, hogy eladhatjuk a családi ezüstöt, ha annak 4-5%-a fordítható a keretre. Az 57-58 milliós bevételt senki nem vitatja. A La Liga elismerte, a mostani könyvelő cég elismerte. Az, hogy ez nem elég még Pau Victor regisztrálására sem, az egy másik téma.
Ahogy az is, hogy a VIP szektorokat építik a költözés helyett, amikor már januárban fel volt szerelve a 40 ezer szék. Vagy az, hogy milyen gazdasági hatásai lesznek a jövőben a tulajdonrészek eladásának, vagy ha áron alul/ingyen távozna Yamal, Cubarsi, Araujo, Gavi, Pedri.
Mindegyik téma valamiből következik(ne)
Szerk:vagy ha játékosokat adsz el, ami ugye nehéz, ha mindenki tudja, hogy kényszerhelyzetben vagy. Nemrég írtam, Lenglet-->Atletico, (ezzel a hírrel kb. biztosan) ingyen, hogy egy saját nevelés regisztrációja beférjen a fizetésébe. Továbbra is ki kell emelném, máshol/mindenhol ez formaság.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.04.02. 18:01:06-kor.
Én nem lepődnék meg rajta, ha nem jött volna be onnan semmiféle bevétel. A Nike-szerződéssel kapcsolatban is mennyi kamukázás volt, te jó ég.
A Ligát azért kárhoztatom, mert ők sem átláthatóak. Nem látunk semmilyen hivatalos számítást, csak hasraütésszerű dobálózást a számokkal. Sokszor a számok, UEFA-irányelv sem számít, csak önkényesen döntenek így vagy úgy.
1:4 esetén nagyon nagy pácban vagyunk, és ezen a nyáron sem lenne ez esetben sok igazolás. A hosszabbítások közük Pedrié, Araújóé OK, Gavi fizetését nem tudom, miért kellett emelni, még csökkentettem is volna valamennyivel, perememberré vált, ehhez képest hatalmas fizut adtunk neki. Martinezét is lehetett volna nyesni, ehelyett automatikusan hosszabbodik a szerződése, miután az ehhez szükséges mennyiségű meccsen pályára lépett.
A Ligának átláthatóbbá kellene válnia, már csak azért is, hogy tudjuk, mennyit engedhetünk meg magunknak, így ennek a tudatában határozhatnánk meg a nyári céljainkat. Azt pedig nagyon rossznak tartom, hogy ilyen adósságok mellett vágtunk bele a stadionprojektbe. Én le is állítanám, tegyék vissza a székeket, a legszükségesebb dolgokat még végezzék el, de a kacsalábon forgó részeket egyszerűen kihúznám a költségvetésből.
A Ligát azért kárhoztatom, mert ők sem átláthatóak. Nem látunk semmilyen hivatalos számítást, csak hasraütésszerű dobálózást a számokkal. Sokszor a számok, UEFA-irányelv sem számít, csak önkényesen döntenek így vagy úgy.
1:4 esetén nagyon nagy pácban vagyunk, és ezen a nyáron sem lenne ez esetben sok igazolás. A hosszabbítások közük Pedrié, Araújóé OK, Gavi fizetését nem tudom, miért kellett emelni, még csökkentettem is volna valamennyivel, perememberré vált, ehhez képest hatalmas fizut adtunk neki. Martinezét is lehetett volna nyesni, ehelyett automatikusan hosszabbodik a szerződése, miután az ehhez szükséges mennyiségű meccsen pályára lépett.
A Ligának átláthatóbbá kellene válnia, már csak azért is, hogy tudjuk, mennyit engedhetünk meg magunknak, így ennek a tudatában határozhatnánk meg a nyári céljainkat. Azt pedig nagyon rossznak tartom, hogy ilyen adósságok mellett vágtunk bele a stadionprojektbe. Én le is állítanám, tegyék vissza a székeket, a legszükségesebb dolgokat még végezzék el, de a kacsalábon forgó részeket egyszerűen kihúznám a költségvetésből.
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Emellett még elég sok játékos van akikből szép részesedéshez juthatunk, például a Sportingban és a válogatottban is nagyot menő Trincao simán lehet hogy elmegy 50-60 millióért, amiből a mi részesedésünk 50% körüli lesz.Barcaman1993 írta: ↑2025.04.02. 16:22:36
Nyilván sumákulások mennek, meg a kiskapuk keresése. Meglátjuk mi lesz belőle, mindenesetre azért az erős lenne, ha a saját játékosainkat nem tudnánk nevezni. Főleg azóta tudjuk, hogy Nico Gonzálezből sok pénz bejött, annak azért be kéne takarnia Olmo és Pau Victor bérét. Nyilván a Liga nem így számol.![]()
Plusz az aprók, meg a Lenglet-féle alakok , Messiék fizetésének kifutása, Gündogan fele fizuja stb kimegy, amit részleteztem egy amúgy kisregény hosszúságú HSz-ben

Közben Laporta válaszolt is:
https://www.football-espana.net/2025/04 ... nt-la-liga
Amúgy egy normálisabb világban ha még igazuk is lenne, nem pár órával egy fontos meccs előtt jönnének elő vele

- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Nyilván sumákulások mennek, meg a kiskapuk keresése. Meglátjuk mi lesz belőle, mindenesetre azért az erős lenne, ha a saját játékosainkat nem tudnánk nevezni. Főleg azóta tudjuk, hogy Nico Gonzálezből sok pénz bejött, annak azért be kéne takarnia Olmo és Pau Victor bérét. Nyilván a Liga nem így számol.El Sie7e írta: ↑2025.04.02. 16:04:13ne haragudj de ez a 3 napra felvett könyvelő aki mindent lepecsételt majd eltűnt a naplementébe több mint büdös. ez a Barca saját könyvelője. kirakták az addigi céget majd jött valaki 3 napra majd megint egy új cég aki most nem számolta el nekik ezt a pénzt ami a cikk szerint még be sem érkezett egészbe. bűzlik az egész.![]()

Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
ne haragudj de ez a 3 napra felvett könyvelő aki mindent lepecsételt majd eltűnt a naplementébe több mint büdös. ez a Barca saját könyvelője. kirakták az addigi céget majd jött valaki 3 napra majd megint egy új cég aki most nem számolta el nekik ezt a pénzt ami a cikk szerint még be sem érkezett egészbe. bűzlik az egész. 

-
- Entrenador del Barça
Véletlenül pont ma jön a hír.
Röviden:
A héten kell döntenie a CSD-nek Olmoék ügyében.
A lényeg az eredeti hír. Mivel nincsenek kész a VIP páholyok, nem lehet elszámolni idénre a 100 milliót.
Ezért nincs költözés, ezért épülnek a VIP páholyok. Június 30 a gazdasági beszámoló határideje, akkorra el kell készülni, ha nincs is költözés, a cég ellenjegyzi.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... -play.html
Már az idei költözés témára is ezt írtam.
Szerk: ettől függetlenül tartom, hogy nem érdemes eladni további tulajdonrészt, mert utána visszaüt a szabályok csavarintása által. Egyben kell tartani a keretet, hosszabbítani akivel kell. Ha lehet, el kell adni (legyen ez a gazdasági kar, mert csak ez számít a ligábak) játékosokat, és abból igazolni

Röviden:
A héten kell döntenie a CSD-nek Olmoék ügyében.
A lényeg az eredeti hír. Mivel nincsenek kész a VIP páholyok, nem lehet elszámolni idénre a 100 milliót.
Ezért nincs költözés, ezért épülnek a VIP páholyok. Június 30 a gazdasági beszámoló határideje, akkorra el kell készülni, ha nincs is költözés, a cég ellenjegyzi.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... -play.html
Már az idei költözés témára is ezt írtam.
Szerk: ettől függetlenül tartom, hogy nem érdemes eladni további tulajdonrészt, mert utána visszaüt a szabályok csavarintása által. Egyben kell tartani a keretet, hosszabbítani akivel kell. Ha lehet, el kell adni (legyen ez a gazdasági kar, mert csak ez számít a ligábak) játékosokat, és abból igazolni
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
A nem igazolhatunk annyira nem is érdekelne, mert ostobaságokat csináltunk a múltban, de a mai napig nem tudom felfogni, hogy meglévő játékossal, akár alacsonyabb bérért miért nem lehet hosszabbítani?
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Azért még várjuk meg a végét, de gondolom nem véletlen hogy most került elő a visszavágó előtt egy ilyen, és nem holnap, ha RM-al játszanánk akkor a Negreira story menne épp.
Sokmindent állított már a liga, hogy végül ne nekik adjanak igazat.
De ha ez így alakul, nem látom hogy Laporta ne menne teljes erővel Tebasék ellen, az UEFA-hoz fordulva(kivéve ha Triplázunk, akkor még Bartoékat is csont nélkül újraválasztották), különben ők fogják elvinni a választásokon a balhét aztán jöhet helyettük egy meghunyászkodó, Bartomeu-féle "ha ti azt mondjátok hogy 100millió az 10 millió akkor legyen úgy mi aztán kétségbe nem vonjuk, inkább kiáruljuk a fél keretet apróért"-féle illető miután Laportáék még ha nem is tökéletesek, de a legnagyobb csőből kihúzták a csapatot.
Jó lenne ha összefognának a döntéshozók a pökhendi, "csakazéris megszivatom őket"-féle, saját csapatait szivató Tebas ellen, mert hányinger hogy egy adok-kapok, "majd mi megmutatjuk a csúnya csapatoknak"-féle műsort csinál az egész ligából, példa nélküli hogy egy szövetség nem a saját csapatai érdekeit nézi hanem keresztbe tesz nekik ott ahol tud.
Sokmindent állított már a liga, hogy végül ne nekik adjanak igazat.
De ha ez így alakul, nem látom hogy Laporta ne menne teljes erővel Tebasék ellen, az UEFA-hoz fordulva(kivéve ha Triplázunk, akkor még Bartoékat is csont nélkül újraválasztották), különben ők fogják elvinni a választásokon a balhét aztán jöhet helyettük egy meghunyászkodó, Bartomeu-féle "ha ti azt mondjátok hogy 100millió az 10 millió akkor legyen úgy mi aztán kétségbe nem vonjuk, inkább kiáruljuk a fél keretet apróért"-féle illető miután Laportáék még ha nem is tökéletesek, de a legnagyobb csőből kihúzták a csapatot.
Jó lenne ha összefognának a döntéshozók a pökhendi, "csakazéris megszivatom őket"-féle, saját csapatait szivató Tebas ellen, mert hányinger hogy egy adok-kapok, "majd mi megmutatjuk a csúnya csapatoknak"-féle műsort csinál az egész ligából, példa nélküli hogy egy szövetség nem a saját csapatai érdekeit nézi hanem keresztbe tesz nekik ott ahol tud.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MessiNeymarSuarez 2025.04.02. 15:00:51-kor.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Az a szánalmas, hogy semelyik másik ligában nem kéne ezzel foglalkoznunk. Így meg mehet a kiskapuk keresése, ami kb kötelező, hogy a víz felett tartsuk a fejünk, de közben meg a gond elnyúlása a hátulütője. Nem volt és nem is lesz ebben szerintem jó döntés, és irány. Amit Laportáék szerettek volna, az alapvetően sikerült, minimális hullámvölggyel vészeltük át a legnehezebb időszakot, elsősorban a kiskapus igazolások miatt. EL-konferencia helyekről azért kb ugyanolyan nehéz lett volna szerintem visszatérni bevételek hiányában, mint most.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Gondolom kérte a könyvvizsgáló az igazolást az átutalás beérkezéséről, csak nincs.
Hosszabbítsunk Yamallal, Cubarsival, Araujoval, Pedrivel és el kell adni Gavit, Frenkiet vagy Fermint, ennyi. Inigonak, Lewának ne adjunk szerződést.
Gavinak amúgy is nevetséges volt a 9 milliós szerződés a csereszerephez képest.
Amúgy ha eladtuk kb az utolsó ezüstöt és így sincs FFP 1-1 és ott tartunk ahol 4 éve, akkor bitang nehéz nyara lesz LAportának megmagyarázni, hogy ez milyen jó és válasszák meg újra, főleg ha még kiderül, hogy Olmo és Victor sem játszhat a szezon végén.
Hosszabbítsunk Yamallal, Cubarsival, Araujoval, Pedrivel és el kell adni Gavit, Frenkiet vagy Fermint, ennyi. Inigonak, Lewának ne adjunk szerződést.
Gavinak amúgy is nevetséges volt a 9 milliós szerződés a csereszerephez képest.
Amúgy ha eladtuk kb az utolsó ezüstöt és így sincs FFP 1-1 és ott tartunk ahol 4 éve, akkor bitang nehéz nyara lesz LAportának megmagyarázni, hogy ez milyen jó és válasszák meg újra, főleg ha még kiderül, hogy Olmo és Victor sem játszhat a szezon végén.
nem azt írja a cikk, hogy nincs benne a könyvelésben a pénz? nem elfogadásról hanem nem létezésről ír. felvettek december 31től január 3ige egy könyvelőt aki leokézta a papírokat de igazából nincs jelen a pénz.FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.02. 13:27:44Nem fogadja el a La Liga, ahogy az új Nike szerződés aláírási bónuszát, szét kell könyvelni a szerződés időtartamára.
Jó nagy a különbség a 2 között.
A zöld asztal mellől elintéznek mindent.
In said Interim Financial Statements, no amount of the aforementioned corporate operation is finally recorded in the Profit and Loss account, contrary to what had been certified by the Club and the auditor at the time.
nekem ez ezt jelenti nem elfogadásról beszélnek hanem hiányról.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Ha így számolják, akkor konkrétan nem volt értelme eladni. Mondjuk az érdekes, hogy a gazdasági karoknál nem az évek számával osztottak.FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.02. 13:09:36https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... -play.html
La Liga hivatalos közleménye.
Írtam a könyvvizsgáló ajánlja, hogy a Barca vagy a VIP páholyokból befolyó összeget számolja el, ami elvileg 57 millió, vagy a 100 milliót ossza el a szerződés időtartamára (25 év). A benyújtott beszámolóról nincs hír, csak a La Liga lépéséről.
Évek óta mondjuk, hogy 1-2 embert el kéne adni, hogy megfelelő irányba billenjen a mérleg nyelve. Meglepő lenne, ha lenne változás. A hosszabbítások kérdése viszont így érdekes lesz.FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.02. 13:09:36Ebből azt szűrtem le, hogy nincs 1/1, ehelyett 1/4 szabály alatt tevékenykedünk.
Így valószínűleg Olmo, Pau off.
Pedri, Inigo, Araujo új szerződése off (marad az 1-1 illetve 0 év Inigonal)
Ha igazak a hírek, (nemrég újra linkeltem)hogy Yamal és Cubarsi csak erre az évre vannak regisztrálva, az 1/4 szabály alapján 60-80 millió kellene az új szerződésükhöz csak nekik (Yamal bruttó 14-16 írtak Cubarsi 4 capologyn)
Jól jön ez a véghajrá előtt.
Vita elkerülése végett, (továbbra is) értem, hogy ez a szabály, de hogy ez kinek jó, ha ingyen vagy nyomott áron távoznak a játékosok.
Úgy néz ki, nyáron csak távozók lesznek.
Szerk:
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -115960525
-
- Entrenador del Barça
Nem fogadja el a La Liga, ahogy az új Nike szerződés aláírási bónuszát, szét kell könyvelni a szerződés időtartamára.
Jó nagy a különbség a 2 között.
A zöld asztal mellől elintéznek mindent.