Én nem tudom mit látnék szívesebben, hogy Ancelotti marad vagy megy. Lehet, hogy sikerül neki is kicsit megújulni és főleg egy-két igazolással rendbe tenni a csapatot, de egyet értek abban, hogy Xabi Alonsoban, akit Messiásként várnak, legalább akkora a kockázat. (ahogy Flick személyére sincs még újabb garancia) Ha hoz egy ideihez hasonló szezont a spanyol, múltja ide vagy oda még egy évnél nem látok többet a türelemre. Még akkor is hasonló a véleményem, ha netán behúznak idén egy kupa + bajnokság kombót, mert ilyen játék és az, ami pályán/pályán kívül folyik szerintem mind a szurkolóknak, mind a pályán lévőknek, edzői stábnak sok. Azért Ancelottira sem volt jellemző, hogy nyilvánosan kritizáljon, panaszkodjon a bírókra, a meccsek számára, veszekedjen a játékosaivall stb. vagy áprilisra már 5 sárgás eltiltást kapjon.bence0330 írta: ↑2025.04.15. 20:30:44Ugyanannyit.Troym írta: ↑2025.04.15. 20:18:28
Szerintem rövid távon persze örülünk, ha jól megverjük őket, de mégis én abban bízom, hogy mindent behúzunk velük szemben, de szorosan, mert jó ez a "status quo" Ancelottival és az évenkénti 2 nem posztra igazolással. Jó lenne, ha Perez nem hozna olyan edzőt, akivel a bajnokságot végigmenetelik és nem költenek 200-300 milliókat, mert "jó lesz ez is".
Kb ideális a helyzetünk, hiába az anyagi fölényük, de nem akasztanak le minden posztra világsztárt, Ancelotti meg sosem volt igaán jó a bajnokságban. (Lehet több BL-t nyert, mint ligát, nem néztem meg)Ancelotti ilyen téren az egyik legmegosztóbb edző. A 2000-es évek Milanjával is csak egy bajnokságot tudott hozni jó sok év alatt, pedig az szerintem galaktikusabb klub volt, mint a galaktikusok. Az itteni két bajnokságához is kellett az, hogy mi ennyire gödörbe kerüljünk. Nem tud focit teremteni, akárkik vannak a keretében. De nyerni tud. Ez idénre sem veszett el, ha nem tudna nyerni, a BL helyekért mennének a focijuk alapján, csak most már annyira gyengék, hogy ez nem elég a címekhez. Én még mindig nem tudom, melyikkel járnak (vagy épp ezzel mi melyikkel járunk) jobban. Ha marad, szintet tuti nyernek 1-2 bl-t a kövi években, esetleg 1 bajnoksággal. Ha nem, akkor 1000%, hogy jobb lesz a foci, de lehet, hogy elszáll a fekete mágia. Ki tudja. Nekem nem egyértelmű. Láttunk már ígéretes edzőt befulladni az első nagy klubjában, akármilyen jó Xabi, mert afelől nincs kétség, de garancia sem, hogy bejön.
Tény, hogy a védő posztokat kicsit elengedték, még szerencséjük, hogy ott az új Ramosuk. Az meg mondjuk már az ő hibája, hogy Fran Garcia elé tette egész szezonban Mendyt vagy Camát. Fran elég jó kis balbekk. Nem extra, de jó. Nyilván azzal sem számolhattak, hogy Carvajal kidől egész évre, cserének ellennének Vasquezzel meg Valverdével, kezdőnek viszont előbbi SR-t is simán alulmúlja, Valverde meg hiányzik középről.
Alapvetően pechük is volt ezzel a csapatrésszel.
Szerintem most azért hoznak egy agyat a kp-ra, plusz TAA, és egy védő, mert Militaónak és lehet, hogy Alabának is meszeltek. Támadófrontra meg egy centert, ha ha eladják a 3 balszélsőjük közül az egyiket.
Xavi még nagyobb legenda volt, de egy azonnali másfél sikerszezont követően tavaszra itt-ott előkerültek a fehér zsebkednők. (még ha voltak egyéb balhék is) És egy fiatal tréner, aki ugyan dolgozott komoly játékosokkal, mint Wirtz, Frimpong, Grimaldo, Tah, de egy Mbappét, Viniciust, Bellinghamet, Rüdigert, TAA-t megregulázni ilyen körülmények között nem ugyanaz. A Bayer azért nem mélyponton lébő, legalábbis gödörben lévő Real. Bár utóbbi is érdekes lehet, megversenyeztetni egy1-2 szezonos edzőnek úgy, hogy top fizetést kap, addig a Pool (és az angol válogatott) alapembere volt vagy a legenda, saját nevelésű Carvajalt a padra rakni nem egyszerű feladat. Az új emberek beépítése pedig valószínűleg a nehezebb lehet. A kp-n már a 40 éves (jó eséllyel) Modric sem lesz, aki azért 20 percekre/kisebb csapatok ellen a kezdőben még tudott komoly sgítséget tudott nyújtani, de alapból most a középpályára kellene nekik két komoly ember, akiből egy bőven klasszis szint és csak 1-2 van belőle jelenleg. Kicsit hasonló, mintha nekünk most Pedrit kellene minőségben minimum ilyen szintű játékossal pótolni, ha nem is 20-30 millióért, de korlátozott összegért.
Aztán lehet, hogy marad Ancelotti és sikerül mentálisan és játékban összerakni a csapatot és zsinórban újabb nagy szezonokat hozni.
Én nagyon remélem, hogy Viniciust nem adják el az araboknak, mert abból akkora összeget kapnak, hogy bárkinek olyan ajánlatot tudnak tenni, amit képtelenség elutasítani. Akkor pedig simán jöhet 3 olyan sztárigazolás, amivel nagyon durva csapatuk lesz. A brazilt kilökve kb. ennyi kellene nekik (ez lehet hogy Mbappénak pont jól jönne és a teljesítménye is feljavulna), ez pedig az olasznak is nagy esély lenne.
Rájuk -mint elsőszámú riválisra- nagyon kíváncsi leszek, bár szerintem az idei szezon sincs még eredményeket tekintve lefutottnak. A bajnokságban egy vesztett Klasszikus már nagyon felhozná őket és könnyű lenne botlani, a kupában pedig bárki ellen lehet botlani.