2025.05.13. 13:30:22
Ez szerintem mindenkinek álom lenne. Remélem csak keménykedünk, és egy normális összegért eladnánk már, mondjuk 40-50. Egyszerűen nem engedhetjük meg őt a keretben, óriási mák lenne egy ekkora flopból kijönni utólag. Mindent elmond a dologról, hogy kb ugyanannyi perc alatt Fermínnel azonosak a támadó statjaik (Olmónak több a gólja, Fermínnek a gólpassza), védekező statokban meg szakadéknyi a különbség, és állítom, hogy a 3 kapott góljainkban vastagon benne van az, hogy ő van a pályán (amióta kezdő, azóta kapunk rendre hármakat, nem mondom, hogy miatta, van ezer más ok is, de ő is egy közülük), letámadásban teljes zéró, nemcsak nem elég intenzív, rendre nem tudja, kit támadjon. Emellé kifejezetten veszélyes helyeken képes egy rossz átvételre, vagy labdaeladásra, amiből gólt kapunk, az Inter elleni dupla meccsen szerintem Martinnal majdnem egyenértékű volt, amit csinált, olyan szinten kilógott, de még a Madrid ellen is. Még egészségesen sem hasznosabb, mint az ingyenes saját nevelés a haramdosztályból előrántva. Az a pár meccs, amikor klasszis, nem ér semmit egy szezon során. Részemről ő szigorúan csere, de annak meg drága, legalábbis nekünk.
Nekem abszolút Felix vibe-ja van amúgy, csak ő ingyen volt. Cserének ő is tök jó, meg 1-2 meccsen kezdőként is, aztán beszürkül. Mindkettő felső polc tehetségben, de valahogy túl ritkán látjuk ezt a pályán.
És ki tudja, lesz-e konstansan egészséges egyáltalán. Ha valaki, akkor Flick megoldhatja persze Pedri mintájára, akkor hasznos lehet a csapatnak, de ez rizikó. Én hamarabb vállalnám be Christensennel ezt a rizikót, mint vele.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy