szbsz írta: ↑2025.04.29. 18:31:49
Az Arsenal keretét a TM bő 200 millió euróval értékesebbenk tartja mint a PSG-ét, ami azért jelentős minőségbeli különbség szerintem.
A PSG-nek nincsenek húzóemberei csak nagyon jó játékosai, én hiányolom náluk az extra klasszis játékosokat, akik a különbséget tudják jelenteni, mint pl. Rice a Real ellen vagy akár Rafi nálunk. Dembi, Kvara, Barcola nagyon jók, de azért nem a top-top szintek, ezt gondolom te is elismered.
Igazából a francia bajnokság gyenge nagyon, az hogy ott tudnak nagyokat játszani még nem jelenti azt, hogy egy komolyabb csapat ellen is. Láttuk azért, hogy az Aston is meg tudta izzasztani őket a végén, nem a PSG-n múlott, hogy nem jutottak végül tovább!
Viszont pl. a Párizsnak konkrétan nincs sérültje, az Arsenalnál meg mindkét center hiányzó, akik helyett középpályás játszik.

Plus Gabriel, aki nem csak a védelemben jó, hanem kvázi rá épültek azok az elképesztő szabadrúgás kombinációk, nélküle azért ez nem megy úgy. Plusz alighanem Calafiori lenne a kezdő szélen, ő is hiányzik. Jorginho nem tudom, kezdő lenne-e, talán inkább nem. A bő keret lehet, hogy erősebb, de a sérültekkel ez szerintem bőven átfordul, értékben is, meg amúgy is. 3-4 ember hiányzik alsó hangon a kezdőből.
A PSG-nek meg itt is kijön a mázlija, biztos, hogy a felkészítés is jó, de azért nekik végig lehet lötyögni a bajnokságot, szerintem emiatt sincs sérültjük, akkor pihentetnek, amikor akarnak.
Dembi idén szerintem kb Raphinha szintje, nem akkora clutch, de ami ott hiányzik, azt azért pl. 1v1-el kipótolja. De ha lenne egy igazi gólvágó, fejben erős centerük, akkor lehet, hogy tényleg még egy szinttel feljebb lennének, és kb legyőzhetetlenek lennének. Rice szerintem is a legjobb középpályás a találkozón, de Vitinha nem sokkal marad el tőle.
Igen, a Villa kiüthette volna őket, szerintem ott amúgy volt egy csúnya stílusütközés is + Emery effektus, ők bárki életét megnehezítik a mindenkori csapatával. De remélem, hogy igazad van, és nem annyira erősek, mint amennyire tűnnek néha.

Mert néha egészen ijesztőnek tűnnek. Oké, a Pool akkor már nem volt olyan jó, mint ősszel, de azért úgy is erős csapat volt, és gyakorlatilag el tudták őket tüntetni a pályáról. Mondjuk egy PSG-Barcában egy jó dolog biztosan lenne, ott aztán lenne foci. Nem mintha az Arsenal nem akarna játszani, de ők azért sokkal pragmatikusabbak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy