Ronald Araújo

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.05.07. 22:04:59

Szerintem nála valami eltört tavaly, vagy tavaly előtt, azért Xavi alatt nagyot focizott még, öröm volt nézni ahogy megette vinicust a klasszikusokon, aztán jött a bl piros amivel kinyírta a csapatot, bevágta a durcát és ment a bayern udvarlás. Ott már rég eltörött ez a kapcsolat és teljesen kiveszett belőle a tűz, valahol a vezetőséget okolom, hogy nem hoztak egy lehet fájó, de bölcsebb döntést és kaptunk volna elég sok talicska dellát érte, de inkább maradt, aztán a szokásos féléves sérülések, egy truman show az ember karrierje. Nálam mint szurkolónál teljesen elvágta magát, a két hiba végzetes volt, de nem látom rajta azt az Araujot aki felszántja a pályát, a duma az naphosszat megy nála, de Inigo idén lefocizta és ő volt a vezér, nagy kár, hogy nem ő 26 éves. A nyáron mindenképpen áruba bocsátanám és talán ő is belátja, hogy jobbat tenne a renoméjának, plusz a csk karszalagnak is.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
menczel
Entrenador del Barça

2025.05.07. 21:10:49

gránit írta:
2025.05.07. 19:11:16

Utólag természetesen mindenki megmondta. Én a magam részéről Peter előtt emelem a kalapom, aki tényleg megmondta, milyen banánhéjakon csúszhatunk el.
Félreértés ne essék, Araujo tőlem mehet már rég óta és ennek ellenére sem kellene Tah szerintem (továbbra is hova? Cubarsi helyett kizárt, Inigo a legbiztosabb pontunk, cserének ott van Cris, Eric, Kounde, visszatér Lenglet. Ha ingyen védő jön, akkor szélső bekk jöjjön Joao Cancelo, ha mozdítható pl)

Ráadásul ha megy Araujo végre visszatérhetnénk az 1-1-hez, elméletileg egy nagy (el)igazolás hiányzik.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.07. 19:22:04

Barcaforever írta:
2025.05.07. 16:24:19
...egyre több ellentmondást írsz, most is, hogy Araujo volt a világ legjobbja!? Valamelyik párhuzamos univerzumban talán, de ebben biztos, hogy nem.
Érdekelne, hol az ellentmondás abban, hogy szerintem a világ legjobb védője volt egy ponton, most meg nem. Ha alátámasztod, oké, addig ez így elég megfoghatatlan, logikailag az égvilágon semmi ellentmondás nincs benne, max nem értesz egyet azzal, hogy szerintem a legjobb volt 2-3 éve. Az más tészta, elfogadom, de ellentmondásnak nyoma nincs a dologban. Eleve úgy hoztad fel, hogy ellentmondás, hogy nem hasonlítottad össze a kijelentést semmivel, önmagában meg eleve nem lehetséges ellentmondani, mert nincs mivel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.05.07. 19:11:16

menczel írta:
2025.05.07. 18:50:29
Tah ingyen pótolja
Nem hiszek a szememnek. :D
menczel írta:
2025.02.19. 15:55:20
Nem kell Tah, és kész.
Utólag természetesen mindenki megmondta. Én a magam részéről Peter előtt emelem a kalapom, aki tényleg megmondta, milyen banánhéjakon csúszhatunk el.

Araújót megtartanám, mert valószínűleg alig igazolhatunk majd. Nem mélyül a keret, ha kiszórogatjuk az embereket, meg néhányat leigazolhatunk. Azt meg ne gondoljuk, hogy a bérkeretcsökkentés meghatja Tebas-ékat, tavaly is eszméletlenül sok bér lett felszabadítva, aztán a töredékéért illeszthettük be PV-t és Olmót, és ha a Ligán múlik, őket is csak néhány hónapra.

Egy ideje már valóban szomorú árnyéka egykori önmagának. Egyelőre a padon látnám őt szívesen, remélhetőleg visszatér még az egykori formája.

A korosodó Martinez és a tinédzser Cubarsí mellé/elé szerződtetnék egy pályafutása csúcsát élő védőt. Aki lehet Tah is.
menczel
Entrenador del Barça

2025.05.07. 18:50:29

Már tavaly mondtam, hogy mehet, idén meg aztán főleg. Tizenmilliókat kapunk érte, Tah ingyen pótolja, és a teljesítménye meg abszolút nem fog hiányozni, ennyire un-clutch ember nem kell a csapatba.
Barcaforever
Director del Fútbol

2025.05.07. 16:24:19

bence0330 írta:
2025.05.07. 01:28:45
Arán én amúgy azt látom, hogy nem érzi jól magát itt nálunk már. Megtörte, hogy kikerült a kezdőből. Kapar, bizonyítani akar, de mintha közben azért fejben mégsem lenne már teljesen itt. Óriási kár érte, a világ legjobb védője volt ő egy ponton. Még ha nem is lenne tökéletes a Flick rendszerbe, akkor is a világ legjobbjai között lehetne azzal a formájával, annyira jó volt.
Egyem meg azt a drága lelkét, azért a 86 millió forintért hetente, hagy látszódjon már rajta, hogy majd ki csattan a boldogságtól és lepattan róla az a 37 éves Acerbi a 94. percben, aki az idén még gólt se lőtt.
Bence mivel kb mindenhez hozzászólsz így mostanában egyre több ellentmondást írsz, most is, hogy Araujo volt a világ legjobbja!? Valamelyik párhuzamos univerzumban talán, de ebben biztos, hogy nem.
Kép
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.05.07. 15:39:00

soadroli írta:
2025.05.07. 15:36:41
Araújo has had to limit his Instagram's account comments due to insults.
Hogy ennek mi értelme van, sosem értettem. Mit várnak ettől az emberek? Gyengén játszott, kész. Siralmas irányba halad a társadalom.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.07. 15:36:41

Araújo has had to limit his Instagram's account comments due to insults.
Kép
pep71
Entrenador del Barça

2025.05.07. 07:59:13

gránit írta:
2025.05.07. 07:54:05
csababarca írta:
2025.05.07. 07:43:19
Ettől én még a pillanatnyi állapotokat értékelem, és mindhárom khv-nk kritikán aluli volt, egymást múlták alul, erre gondoltam a kommentemben. 7 kapott gól ez ellen az inter ellen, mondtam, a naptári évben egy kézen meg lehet számolni hányszor rúgtak 2 gólnál többet....mi meg odavissza...szóval senkit nem érdemes a védelemből mentegetni, se ráhúzni a vizes lepedőt, mert ebben a párharcban az összes lelkén száradnak gólok, hibák.

Araujoról: el kell dönteni mit akarunk. Ha Flick ezt a kamikaze focit akarja tovább erőltetni, akkor építse fel újra az urut, mert ehhez a legjobb védőnk. Vagy ha nem bízik benne, akkor hozni kell a két döglassú khv helyett akikben bízik egy futóbolondot, olyat aki fizikálisan is erős, nem nyomják el.
Én nem tudok ilyet megmondom őszintén, de biztos vannak a piacon.
Teljesen egyetértek, de hát nekünk nem kell khv, mindenki nagyon ügyes volt tegnap is.

Elképesztő, mennyire erélytelenek voltunk hátul. Sajnos jól öregedett a meccs előtti véleményem, hogy a lényeg, hogy kapott gól nélkül lehozzuk a meccset, mert lőni fogunk, és bárkinek, bárhol, bármikor hintünk egy hármast. A védelmen múlott minden. Az ilyen, szezonokat eldöntő, sorsdöntő meccseken meg nem az számít leginkább, hány játékosunk van meg kilóra, hanem az, hogy azok meg tudják-e nyerni a BL-t. A minőség a legfontosabb.

Kapus, khv, szárnyvédők, fel van adva a feladat a nyárra.

Utolsó soraidra: Tah például. Ő megfutja a 33 km/h-t.
Ara futott már 35 felett is..
Flick rendszerében lehetne bárki a KH ugyanígy szinte esélytelen lenne kb..
Azért is lő ennyi gólt a csapat, viszont hátul nagyon nyílt ezért a csapat..
Kp védekezés kb nincs..Olmo, Pedri , DJ..egyik sem egy Kanté v Casemiro
pep71
Entrenador del Barça

2025.05.07. 07:56:33

Ronaldinho&Barca írta:
2025.05.07. 07:48:14
Tavaly elintézett minket egy idétlen piros lappal, majd bevágta a durcát, idén elintézett minket 2 góllal, lélektelen fos játékkal, az a tűz ami Inigoban megvan, benne már teljesen elaludt. Remélem többet nem látom Barca mezben, a tegnapi volt az utolsó csepp a pohárban.
Mert amikor nem játszott, akkor nem nyelte a Barca gólokat??
Ha Flick még cserél kettőt a Lewa csere után akkor továbbmegy a Barca.
Yamal 1v1 utolsó mp--ben, nyom egy Dembelét..
Rá fogod egy emberre; aki nem is volt kezdő.
GM miért nem rúgta el a labdát a gól előtt..stb
Inigo mit művelt az odavágón az első gólnál?
gránit
Director del Fútbol

2025.05.07. 07:54:05

csababarca írta:
Ettől én még a pillanatnyi állapotokat értékelem, és mindhárom khv-nk kritikán aluli volt, egymást múlták alul, erre gondoltam a kommentemben. 7 kapott gól ez ellen az inter ellen, mondtam, a naptári évben egy kézen meg lehet számolni hányszor rúgtak 2 gólnál többet....mi meg odavissza...szóval senkit nem érdemes a védelemből mentegetni, se ráhúzni a vizes lepedőt, mert ebben a párharcban az összes lelkén száradnak gólok, hibák.

Araujoról: el kell dönteni mit akarunk. Ha Flick ezt a kamikaze focit akarja tovább erőltetni, akkor építse fel újra az urut, mert ehhez a legjobb védőnk. Vagy ha nem bízik benne, akkor hozni kell a két döglassú khv helyett akikben bízik egy futóbolondot, olyat aki fizikálisan is erős, nem nyomják el.
Teljesen egyetértek, de hát nekünk nem kell khv, mindenki nagyon ügyes volt tegnap is.

Elképesztő, mennyire erélytelenek voltunk hátul. Sajnos jól öregedett a meccs előtti véleményem, hogy a lényeg, hogy kapott gól nélkül lehozzuk a meccset, mert lőni fogunk, és bárkinek, bárhol, bármikor hintünk egy hármast. A védelmen múlott minden. Az ilyen, szezonokat eldöntő, sorsdöntő meccseken meg nem az számít leginkább, hány játékosunk van meg kilóra, hanem az, hogy azok meg tudják-e nyerni a BL-t. A minőség a legfontosabb.

Kapus, khv, szárnyvédők, fel van adva a feladat a nyárra.

Utolsó soraidra: Tah például. Ő megfutja a 33 km/h-t.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.05.07. 07:48:14

Tavaly elintézett minket egy idétlen piros lappal, majd bevágta a durcát, idén elintézett minket 2 góllal, lélektelen fos játékkal, az a tűz ami Inigoban megvan, benne már teljesen elaludt. Remélem többet nem látom Barca mezben, a tegnapi volt az utolsó csepp a pohárban.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

Cseri írta:
2025.05.07. 07:20:31

Vállalom az újabb tiltást,akár a véglegest is :) Ez a stílus mehet,de az irónia nem? Nálad meg mindenki középszer,aki a Barcában játszik,mondj valami újat,majd jön Peter és leírja az idevágó gerendás meg szálkás közmondást.
Miért milyen stílus? Még csak személyeskedésnek se nevezném.

Az sem igaz, hogy mindenki középszer nálam, Yamal, Pedri kettős pl nem az, Koundé sem, hogy csak párat említsek.
Cubarsiban is van potenciál, de ennyi meccsel a lábában már lehetne érettebb, pl egy kifelé sodródó támadóra nem csúszunk rá kamikaze módon, 6 méterre a kaputól nem fekszünk le pitypangozni, stb.
Ezeket kinövi, akkor rendben leszünk.

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Cseri
Entrenador del Barça

2025.05.07. 07:20:31

csababarca írta:
2025.05.07. 01:33:50
bence0330 írta:
DJ-nak hasonlóan hibákkal teli homály meccse volt, és ők ketten a csk-k. Araujo még top formájában annak való mentalitásban, a holland akkor sem. Remélem jövőre olyan emberek kapják, akik tényleg megérdemlik mentalitásban és teljsítményben is. Ez kb 15 játékos kettejük előtt, Pedri, Raphinha, Inigo, Lewy féle nevekkel az élen.

Arán én amúgy azt látom, hogy nem érzi jól magát itt nálunk már. Megtörte, hogy kikerült a kezdőből. Kapar, bizonyítani akar, de mintha közben azért fejben mégsem lenne már teljesen itt. Óriási kár érte, a világ legjobb védője volt ő egy ponton. Még ha nem is lenne tökéletes a Flick rendszerbe, akkor is a világ legjobbjai között lehetne azzal a formájával, annyira jó volt.
Nálad mindenki a világ legjobbja nálunk egy ponton, mondja valami újat.

Cubarsi is gondolom a világ legjobbja, csak kaptunk róla 3 gólt a hétből, meg a csk jelölt Inigóról másik 2-t, de rendben, ők aztán nagy védők.
Vállalom az újabb tiltást,akár a véglegest is :) Ez a stílus mehet,de az irónia nem? Nálad meg mindenki középszer,aki a Barcában játszik,mondj valami újat,majd jön Peter és leírja az idevágó gerendás meg szálkás közmondást.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.05.07. 01:56:03

Szerintem ezek után tutira menni fog a nyáron. Talán jobb is lesz így mindenkinek. A szurkolók láthatóan a tavalyi hibáját sem bocsátották meg neki, most 2 gólban vastagon benne volt megint a szezon legfontosabb pillanataiban.

Borzalmasan sajnálom, de szép lassan Flick harmadik számú védőt csinált belőle. Ez nálam mindenképp negatívum a mesternél. Nem látok bele hogy mi van a színfalak mögött, de ő ennél kategóriákkal jobban tolta. Idén valami nem áll össze. Lehet, hogy fejben nincs itt, lehet hogy a bizalmat nem érzi, lehet hogy a rendszer nem fekszik neki, lehet hogy a hosszú kihagyás ennyire visszavetette, nem tudom.

Nagy kedvencem, de most azt mondom, ha -1-1ben vagyunk, rakja le valaki azt a 65 milliót, aztán menjen.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.05.07. 01:33:50

bence0330 írta:
DJ-nak hasonlóan hibákkal teli homály meccse volt, és ők ketten a csk-k. Araujo még top formájában annak való mentalitásban, a holland akkor sem. Remélem jövőre olyan emberek kapják, akik tényleg megérdemlik mentalitásban és teljsítményben is. Ez kb 15 játékos kettejük előtt, Pedri, Raphinha, Inigo, Lewy féle nevekkel az élen.

Nálad mindenki a világ legjobbja nálunk egy ponton, mondja valami újat.

Cubarsi is gondolom a világ legjobbja, csak kaptunk róla 3 gólt a hétből, meg a csk jelölt Inigóról másik 2-t, de rendben, ők aztán nagy védők.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
MessiCesc
Capitá del Barça

2025.05.07. 01:25:57

Ez tul mutat azon hogy rossz meccse volt. Csk-kent elsőkent kene felelosseget vallalnia, de nyomokban sem tartalmaz ilyesmit.

Vesztes mentalitas, mehet amerre lat.
Mihu
Director del Fútbol

2025.05.07. 00:56:00

Ismét egy párharc, ami rajta megy el. És ismét nyilatkozik egy olyat, amiből az derül ki, hogy egy cseppet sem tartja magát hibásnak. Alapból nem értettem, hogy miért kellett neki oda adni a csk karszalagot, de meccsről meccsre erősebb bennem a meggyőződés, hogy totálisan méltatlan rá.

Soha többet nem szeretném Barca mezben látni.
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2025.05.06. 23:38:51

Mehet... Nem tudok többet írni...
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.01. 17:31:58

bence0330 írta:
2025.05.01. 17:13:55
Az amúgy biztos, hogy benne van. Labdával mondjuk ő már nem lesz jobb, de sokkal jobban fog illeszkedni a rendszerbe őszre, ebben nem kételkedem. :)
Szerintem leginkább ebben rejlik a titok, hogy miért "hanyagolja" Flick, nem a védekezés vagy a lesreállítás.
Szemmel és statiszkával is látható, hogy mind Inigo, mind Cubarsi milyen jó előrejátékban, milyen passzokat tudnak adni a támadóharmadba és alapvetően mennyire magabiztosak passzjátékban. Főleg Inigo hosszú labdái amik zseniálisak. Mindig 90-95% fölött nem azzal hozzák ezt a játékelemet, pedig nem oldalra vagy hátra a kapusnak passzolgatnak, ha pedig erre van szükség azt is könnyedén megoldják. Araujo sajnos ebben még az átlagost is csupán súrolja.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.05.01. 17:13:55

Az amúgy biztos, hogy benne van. Labdával mondjuk ő már nem lesz jobb, de sokkal jobban fog illeszkedni a rendszerbe őszre, ebben nem kételkedem. :)
recrea
Llegenda del Barça

2025.05.01. 16:59:20

FCBsteve írta:
2025.05.01. 07:09:10
Faramuci69 írta:
2025.04.30. 23:32:49
Ha valaki megvenné, eladnám. Az öltözőben lehet vezér, de a pályán gyenge. Ha Tah relatíve olcsón jönne, szerintem Araujo nem nélkülözhetetlen. Sajnálom, de nem ide való.
Szerintem csak ordítóan hiányzik neki az első félév Flick-el - még mindig... Az előszezon, az első hónapok az új taktikával...

Annyira nem jó a labdával, mint pl FdJ, hogy könnyebben ledolgozza a hiányzását...

Ha marad, az előszezoni felkészülés nagyon jót tehet vele...
Ritka okos levezetés és gondolat ezen a fórumon, teljesen egyetértek vele. Eladni marhaság lenne.
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.05.01. 15:44:08

baas11 írta:
2025.05.01. 13:31:27
Tegnap nagyon hiányzott a magassága fizikuma ahogy Christensene is …:

Labdával passzjatekban talan gyengébbek mint a Cuba Inigo páros a les taktika alapazosarol es ossszeszokaarol meg kb lemaradtak idén ez is jol látszik !

De tegnap biztos h nem kapunk 2 ilyen légi gólt ha pályán van( ak) …. főleg Lewa nélkül !
Kivancsi vagyok Milánóban ezeket légi hátrányt h fogja Flick megoldani mert az biztos h még több szöglet pontrugasuk lesz !
Az egyik gól sajnos épp róla pattant be, bár nem lehet érte hibáztatni!
baas11
Entrenador del Barça

2025.05.01. 13:31:27

Tegnap nagyon hiányzott a magassága fizikuma ahogy Christensene is …:

Labdával passzjatekban talan gyengébbek mint a Cuba Inigo páros a les taktika alapazosarol es ossszeszokaarol meg kb lemaradtak idén ez is jol látszik !

De tegnap biztos h nem kapunk 2 ilyen légi gólt ha pályán van( ak) …. főleg Lewa nélkül !
Kivancsi vagyok Milánóban ezeket légi hátrányt h fogja Flick megoldani mert az biztos h még több szöglet pontrugasuk lesz !
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Válasz küldése