Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Szerintem ezzel a mondattal teljes mértékben megmagyarázható minden, de a makacs szót elhagynám, ugyanis amennyiben sikerült volna a 90 perccig az a fajta labdatartás, amiben Flick bízott, teljesen más meccs lett volna.
Miért akart rotálni? Hogy a Sevilla ellen frissebb legyen Araujo?Troym írta: ↑2025.10.02. 18:13:36
Szerintem túlgondolta Flick, rotálni akart, csak nem jött be, ebben a szezonban általánosságban is túl van tolva a rotálás hátul, emiatt nincs összhang. Nekem mindegy kik az alap középhátvédjei, de őket jóval többet kéne együtt pályán tartani, minimum a játékidő 60-70%ban.
Taktikailag nem volt indokolt padon jegelni az urut, nem kell minden játékosunknak fülén pörgetni a labdát, amúgy meg a labdaügyes védőinkkel sem uraltuk jobban a meccset, de még csereként is hozni lehetett volna a 60. perc környékén, egyrészt támadtak épp eleget a Párizsiak, plusz a támadó szögleteinkben is lett volna több kakaó.
Aztán lehet teljes tévúton járok és simán nem tudott mit kezdeni Flick E.Garciával, mert egész jó a szezonban (mondjuk inkább jhv poszton), de szélen akarta tudni Koundét Barcolával versenyfutni és hülyén nézett volna ki padoztatni EG-t, emiatt nem a Cubarsi-Araujo páros kezdett.
Amúgy abban egyetértek, hogy egy védő legyen beton védő, és aztán labdazsonglőr (megértem a másik oldalt is, de nálam így van), viszont ha EG-vel veted össze a milettvolnaha Araujót, akkor nem volt rossz döntés a padoztatása, állítom, hogy Eric a legjobb játékosunk volt a pályán. De hogy a legjobb védő, az tuti, nem is kicsivel. Araujós dolgokból csinált többet is.Troym írta: ↑2025.10.02. 18:13:36Aztán lehet teljes tévúton járok és simán nem tudott mit kezdeni Flick E.Garciával, mert egész jó a szezonban (mondjuk inkább jhv poszton), de szélen akarta tudni Koundét Barcolával versenyfutni és hülyén nézett volna ki padoztatni EG-t, emiatt nem a Cubarsi-Araujo páros kezdett.
Egyetértek. Araújóban is benne volt a hiba a közelmúlt rangadóiban, megértem, hogy Flick nem erőltette. Nekem Christensen és Martinez hiányzik, szerintem ez lehetett volna a legerősebb páros, Martinez az előző szezonban számos rangadón tanár volt (el clasicók, Bayern ellen stb), ha pedig már így alakult, hogy elengedtük, én mindent feltettem volna Tah-ra.
Szerintem túlgondolta Flick, rotálni akart, csak nem jött be, ebben a szezonban általánosságban is túl van tolva a rotálás hátul, emiatt nincs összhang. Nekem mindegy kik az alap középhátvédjei, de őket jóval többet kéne együtt pályán tartani, minimum a játékidő 60-70%ban.
Az utolsó mondatot nehéz értelmezni, ki kerekedjen felül és min?PR42 írta: ↑2025.10.02. 09:24:51Elment rajta a legutóbbi PSG meccs és elment részben rajta az Inter elleni meccs is.
Mivel most se játszott szerintem nem bíznak benne.
Van benne ráció, remélem felülkerekedik rajta és fontos meccseken is lehet majd rá számítani, de úgy látszik egyelőre nem ez a helyzet.
Elment rajta a legutóbbi PSG meccs és elment részben rajta az Inter elleni meccs is.
A többivel egyetértek, amit írtál, de ezen a ponton azért felhívnám valamire a figyelmet.
Világvégi sörmeccsek vannak, kit érdekel?
Te is csak kötekedni jársz ide.
Egyik oldalon tudod másik oldalon érzed....honnan tudod, hogy Olmo tud jobb lenni? Honnan érzed, hogy Araujo nem?Sonoma írta: ↑2025.07.31. 23:44:43.
De van, mert ugyanazokat a hibákat csinálja meg újra és újra kb. másfél éve és nem látom a javuló tendenciát nála. Két BL menetelésünket akasztotta meg a hibáival eddig. Nem szeretnék látni jövőre egy harmadikat. Már tavaly is eladtam volna, ha lenne ráhatásom. Ritkán szoktam játékost ennyire kritizálni, de nálam ő a legnagyobb kerékkötője a csapatnak. Nem fejlődik semmit.
És nem egy felkészülési meccsből vonom le a következtetésemet (ld. fenntebb), hanem a folyamatosan visszatérő hibáiból. Olmo is nagyon gyenge napot fogott ki (alapvető labdakezelési hibák), mégsem bírálom őt, mert tudom ennél tud sokkal jobb lenni, Araujonál ezt nem érzem.
A második gólnál feleslegesen zárt Cubarsi mellé (hiszen Balde is ott volt a labdás emberre) , ezáltal lyuk maradt mögötte, amibe a gólszerző befutva végig vitte a labdát és gólt szerzett. Koundénak esélye se volt közbeavatkozni mivel a kapuhoz képest kiszorított helyzetben volt.Mascherano14 írta: ↑2025.07.31. 21:05:14Nagyon szorítok neki, de én is hasonlóan látom. Ez elsőnél érthetetlen higy nem tudott lesre állítani, majd közbeabstkozni. A második gólnál miért hibázott? Egyszerűen csak nem csúszott be, mert ilyen meccsen nem kockaztatott sérülést.
De van, mert ugyanazokat a hibákat csinálja meg újra és újra kb. másfél éve és nem látom a javuló tendenciát nála. Két BL menetelésünket akasztotta meg a hibáival eddig. Nem szeretnék látni jövőre egy harmadikat. Már tavaly is eladtam volna, ha lenne ráhatásom. Ritkán szoktam játékost ennyire kritizálni, de nálam ő a legnagyobb kerékkötője a csapatnak. Nem fejlődik semmit.
Nem értek vele egyet, Cubarsinál biztos, hogy jobb egyéni képességei vannak. Erősebb, gyorsabb. Ha nagyon menni akart volna, akkor már nem lenne itt. Nincs benne tűz, pályaszéléről is a játékkal él, pedig ez nem igazán jellemző a legtöbb játékosra. Nagy pénz nem jönne érte, 30 millió lenne a reális, de mivel Barcelona vagyunk, a végső összeg lenne vagy 15-18. Viszont a padon, luxus tartani.Ronaldinho&Barca írta: ↑2025.05.07. 22:04:59Szerintem nála valami eltört tavaly, vagy tavaly előtt, azért Xavi alatt nagyot focizott még, öröm volt nézni ahogy megette vinicust a klasszikusokon, aztán jött a bl piros amivel kinyírta a csapatot, bevágta a durcát és ment a bayern udvarlás. Ott már rég eltörött ez a kapcsolat és teljesen kiveszett belőle a tűz, valahol a vezetőséget okolom, hogy nem hoztak egy lehet fájó, de bölcsebb döntést és kaptunk volna elég sok talicska dellát érte, de inkább maradt, aztán a szokásos féléves sérülések, egy truman show az ember karrierje. Nálam mint szurkolónál teljesen elvágta magát, a két hiba végzetes volt, de nem látom rajta azt az Araujot aki felszántja a pályát, a duma az naphosszat megy nála, de Inigo idén lefocizta és ő volt a vezér, nagy kár, hogy nem ő 26 éves. A nyáron mindenképpen áruba bocsátanám és talán ő is belátja, hogy jobbat tenne a renoméjának, plusz a csk karszalagnak is.