Ez így elég érdekes, ha azt nézzük, hogy jövőre se ártana már a kapuba valaki Stegen helyett...

Azzal kapcsolatban esetleg nem tud valaki néhány pontosabb infot, hogy ez a saját nevelésekre vonatkozó FFP hogyan működik? Olvastam valamit, hogy ezeket módosítják, azért hogy a klubok meg tudják tartani a saját neveléseiket és ne kelljen "muszájból" eladniuk. Egy-két hónapja hallottam valami hasonlót, talán Koppányi Gergely beszélt erről, de nem nagyon jegyeztem meg.bence0330 írta: ↑2025.05.26. 09:23:32Erről lemaradtam (általában csak felületesen olvasom el az ilyen jellegű híreket, vagy úgy sem, mert az elmúlt 2-3 évben megszoktam, hogy igazából ez egy olyan téma, amiben mindenki mindent mond, de senki nem tud soha semmit). Ez akkor is igaz, ha nem távozik senki? Vagy azon felül? Ha elengedünk teszem azt 5 játékost, akkor is csak 3 jöhet biztosan? Mert az még alamizsnának is kevés. Tebas rájött végre, hogy nem kéne a többi ligának lassan elmennie a mienk mellett?
Mert amíg ennek nem ismerem a pontos értelmetését (a fentiek miatt nem lepne meg, ha senki nem ismerné, de remélem tévedek és ez valami kőbe vésett dolog részleteiben is), addig nem tudom, mit gondoljak erről.
fanbarca írta: ↑2025.05.26. 11:39:16
Tudtommal:
1. Ideiglenes regisztrációk – A bérkeretet túllépő klubok évente 1 fizetős és 2 ingyenes játékost regisztrálhatnak ideiglenesen, 1 évre. Ezután rendezniük kell a pénzügyeket.
2. Fiatal játékosok hosszabbítása – 24 év alatti, legalább 3 éve a klubnál lévő játékosokat akkor is lehet hosszabbítani, ha a klub túllépi a keretet – de az eltérést 1 éven belül korrigálni kell.
3. Kiadási arány – A klubok a távozó játékosok utáni megtakarítás 60%-át (kiemelt fizetésű játékosok esetén 70%-át) költhetik visszaigazolásra.
4. Amortizációs határ – A játékosszerződések csak maximum 5 évre oszthatók el, túlköltés esetén legfeljebb 4 évre.
5. Női csapat költségei – Évi legfeljebb 2 millió euró vagy a bevétel 2%-a a női csapatra költhető, ez nem számít bele a bérkeretbe.
Írtam, hogy nincs semmi hivatalos.Troym írta: ↑2025.05.26. 07:54:39Bocs, hogy ezt mondom, de ez mese habbal!
A Liga hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy minden Laliga csapat FFP kerettől függetlenül igazolhat 2 db ingyenes igazolást, 1 pénzest, semmi akadálya.
Innentől nem megmagyarázható, hogy ha hónapok óta tudták, akkor május végén hogy nem sikerült egyetlen ingyenes igazolást sem összehozni.
Lehet összesen ez a 3 esélyünk lett volna erősíteni és Deco 2-t elbénázott.
Elégtelen a munkája, akárhogy és akárhonnan nézzük!
Az, hogy nem jön TAA, Sane, David, Tah, Meret, Angel Gomes, Pasalic, stb stb csak rajtunk múlt.
Tudtommal:bence0330 írta: ↑2025.05.26. 09:23:32Erről lemaradtam (általában csak felületesen olvasom el az ilyen jellegű híreket, vagy úgy sem, mert az elmúlt 2-3 évben megszoktam, hogy igazából ez egy olyan téma, amiben mindenki mindent mond, de senki nem tud soha semmit). Ez akkor is igaz, ha nem távozik senki? Vagy azon felül? Ha elengedünk teszem azt 5 játékost, akkor is csak 3 jöhet biztosan? Mert az még alamizsnának is kevés. Tebas rájött végre, hogy nem kéne a többi ligának lassan elmennie a mienk mellett?
Mert amíg ennek nem ismerem a pontos értelmetését (a fentiek miatt nem lepne meg, ha senki nem ismerné, de remélem tévedek és ez valami kőbe vésett dolog részleteiben is), addig nem tudom, mit gondoljak erről.
Erről lemaradtam (általában csak felületesen olvasom el az ilyen jellegű híreket, vagy úgy sem, mert az elmúlt 2-3 évben megszoktam, hogy igazából ez egy olyan téma, amiben mindenki mindent mond, de senki nem tud soha semmit). Ez akkor is igaz, ha nem távozik senki? Vagy azon felül? Ha elengedünk teszem azt 5 játékost, akkor is csak 3 jöhet biztosan? Mert az még alamizsnának is kevés. Tebas rájött végre, hogy nem kéne a többi ligának lassan elmennie a mienk mellett?
Bocs, hogy ezt mondom, de ez mese habbal!FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.25. 16:55:13Így van. Most az MD szerint Joan Garcia egy, a piac által nyújtott lehetőség. A kivásárlás az amortizáció szempontjából egy összegben számolandó. Azaz 25+ a fizetése a bértömegben (Nico 58+fizetése)FCBsteve írta: ↑2025.05.25. 12:56:51Azért nem érkezett senki, mert a csapatnak sztem fogalma sincs, hogy a Liga mekkora FFP keretet számol ki a nyárra...
Mindenki "lehetőség", aztán a pénzügyi eredmények és a távozók utáni bevételek fényében lehet igazolni, vagy sem...
Ne feledjük, hogy a fél csapat hosszabbított, vagy tervben - ez FdJ kivételével többlet kiadásokat fog jelenteni.
Pl. Yamal esetében akár egy-két igazolásnyit is...
Agyament ez az FFP. Mindenki igazol a klub VB-re, nekünk majd kitalálják augusztus végén mi fér bele, gondolom semmi![]()
Nico hozta ezt a döntést. Deco-ék akarták Nicót, de ő ismét kikosarazott minket, nem először. Ez a szezonja meg igazolta a véleményemet, hogy túl van hájpolva.
Ha középszerekkel hosszabbítunk, ráadásul ezer évre. Akkor például ki leszek akadva, ha de Jonggal megint hosszabbítanak. Raphinha hosszabbításának viszont örülök, aranylabdás szinten tolta ebben a szezonban.
Nem vagyok csalódott Tah miatt. Örülök, hogy nem a Realba ment, akkor költhettek volna más posztra plusszban.
Így van. Most az MD szerint Joan Garcia egy, a piac által nyújtott lehetőség. A kivásárlás az amortizáció szempontjából egy összegben számolandó. Azaz 25+ a fizetése a bértömegben (Nico 58+fizetése)FCBsteve írta: ↑2025.05.25. 12:56:51Azért nem érkezett senki, mert a csapatnak sztem fogalma sincs, hogy a Liga mekkora FFP keretet számol ki a nyárra...
Mindenki "lehetőség", aztán a pénzügyi eredmények és a távozók utáni bevételek fényében lehet igazolni, vagy sem...
Ne feledjük, hogy a fél csapat hosszabbított, vagy tervben - ez FdJ kivételével többlet kiadásokat fog jelenteni.
Pl. Yamal esetében akár egy-két igazolásnyit is...
Deco-nak talán egyetlen talán kiemelkedő húzása volt, hogy Roque-t sikerült jó áron elsózni, de az is a saját hibájának a korrigálása.
Nekem is az jött le, hogy nem kell sok igazolást várni, elég ha lesz 2-3, de azok remélem legalább magas minőségű, hiányposztra érkező játékosok lesznek!gránit írta: ↑2025.05.25. 14:15:16Deco: "Olyan csapatunk van, amely nem okoz nekünk fejfájást, amikor a jövő évi tervezésre gondolunk"
Értsd: "Nem lesz itt sok igazolás, ne is reménykedjetek ilyesmiben".
Amúgy még igaz is. Csak egy rendes kapussal BL-döntőben lennénk, és hatkupás évünk lehetne. Nagyon sok igazolásra nincs is szükség, erős ez a csapat.
A Roque-dolog nagyon ciki volt. Olmo szerintem jó fogás volt, ez sokan nem így gondolják, szerintem viszont többet adott, mint Gündogan. Sokat sérült, de a mutatói a szezon minden percét végigjátszva is erősek lennének. A 9 gól a szezont végigjátszva is erős.
A hosszabbításokkal szerintem jó irányt követnek. Ha nincs 1:1, akkor ezt kell tenni. Annak semmi értelme nem lenne, hogy kiszórunk használható embereket, majd feleannyiért vagy negyedannyiért illeszthetünk be gyengébb képességű játékosokat. Raphinhával 2028-ig hosszabbítani szerintem nagy eredmény, azért dícsérjük is meg néha a vezetőséget, néha megérdemli.
Én ebben nem látom a nagy dolgot, Raphinha szerződése 2027-ig szólt és jól érzi magát. Most 2 évvel a végel előtt adtunk még egy évet úgy, hogy mindhárom év nekünk sokkal nagyobb pénzügyi teher.
Azért nem érkezett senki, mert a csapatnak sztem fogalma sincs, hogy a Liga mekkora FFP keretet számol ki a nyárra...
Egyáltalán nem pletyka, már a magyar sajtó is kész tényként közli, hogy a Poolhoz igazol!Chino írta: ↑2025.05.24. 18:45:57Wirtz életkora meg a góljai nem tudom hogy jönnek ide. Egyáltalán az is csak egy egyszer felröppent pletyka hogy érdekli őket, de kétlem, hogy kiadnának 150 milliót, ami ugyanannyira valós, mint hogy meg akarják venni.pep71 írta: ↑2025.05.24. 16:46:44Megint a Pool-nak tennénk szivességet.
Kifizetnenk Wirtz felét, aki kp létére kb annyi gólt szerez mint a szted nagy gólgyaros Diaz..Wirtz 22 éves, Diaz meg 28. Ha nem akar hosszabbítani a Pool-al, akkor mi a sz.rert fizetne érte a Barca 70-80 milliót.. real meg ingyen hoz Mbappet, TAA-t. Akkor várja meg a Barca is ameddig lejár szerződése. A védelmet kéne valahogy rendbetenni, nem a golszerzessel vplt gond. Yamal, Raphinha úgyis játszani fog szinte mindig. Ha előre akarnak valakit, akkor lewa lecserélésére kellene ezt a pénzt elkölteni sztem sokkal inkább.
Wirtz életkora meg a góljai nem tudom hogy jönnek ide. Egyáltalán az is csak egy egyszer felröppent pletyka hogy érdekli őket, de kétlem, hogy kiadnának 150 milliót, ami ugyanannyira valós, mint hogy meg akarják venni. Az a Mbappé, aki szintén nem tudom hogy jött ide belekerült 150 millióba (csak nem a PSG-nek fizették) 40 milliós (+marketingveszteséges a többiekhez képest) fizetéssel. 3 Diaz kerülne kb. annyiba.pep71 írta: ↑2025.05.24. 16:46:44Megint a Pool-nak tennénk szivességet.
Kifizetnenk Wirtz felét, aki kp létére kb annyi gólt szerez mint a szted nagy gólgyaros Diaz..Wirtz 22 éves, Diaz meg 28. Ha nem akar hosszabbítani a Pool-al, akkor mi a sz.rert fizetne érte a Barca 70-80 milliót.. real meg ingyen hoz Mbappet, TAA-t. Akkor várja meg a Barca is ameddig lejár szerződése. A védelmet kéne valahogy rendbetenni, nem a golszerzessel vplt gond. Yamal, Raphinha úgyis játszani fog szinte mindig. Ha előre akarnak valakit, akkor lewa lecserélésére kellene ezt a pénzt elkölteni sztem sokkal inkább.
Megint a Pool-nak tennénk szivességet.Chino írta: ↑2025.05.24. 13:04:51Ezt inkább áthoztam az EU játékospiac topicból.pep71 írta: ↑2025.05.23. 20:46:08
Óriási hülyeség lenne..nem is fiatal, nem is olyan jó, különben a Pool nem engedné el. Piszok gyors , de elég egysikúan buta játékos , aki nem is egy gólvágó.
Adóssághegyek vannak a Barcanal, meg kell fizetni Yamalt, Raphit, ott a stadion is, remélem nem lesz eszetlen költekezés.
Szerintem abszolút nem lenne hülyeség, még ha nem is ő, akkor egy ilyen profilú tényleg minőségi játékos. Egy Lookmannal szemben szerintem stabilan a kezdőbe érkezne. Középen ugyanolyan, mint Rashford, ami azért sokat számítana (érdemes elolvasni Pereira, Bruno Alemany "elemzését" róla, aki azért ismeri/hozzáértő)
Lewy augusztusban már 37 lesz, fizikálisan nem valószínű, hogy bírná a komolyabb terhelést és a sérülések is jobban elkaphatják. (Torres pedig ha kb. az idei szezonját hozza is inkább beugrós, mint olyan csere, aki Bl-ben/huzamosabban kezdő szint, ha ehhez a korábbi szezonjait is hozzávessszük pláne)
Diaz amúgy is nagy munkabírású, vele a letámadás, illetve a feltolt védekezés is sokkal stabilabb, hatékonyabb lehetne, nem csak a támadójáték akár centerrel, akár Raphival van együtt a pályán.
És amellett, hogy a kezdőt is javítaná, meglenne a brazil, Yamal, Lewy (sőt Olmo) minőségi pótlása, de egyeseknél akár még jobb alternatívája.
Nem tudom azt, hogy egysíkú/buta játékos miből szűrted le, szerintem egyáltalán nem ez a jellemző, emellett, ha nem is egy Yamal-féle cselgép, de Raphinhánál például ebben az aspektusban szintekkel jobb, főleg ha utóbbi a bal oldalon van. Ahogy azt sem mondanám, hogy nem gólerős, Salah mögött ő lőtte a Pool legtöbb gólját, nálunk pedig alapból mindenki szintet lépett ebben, akárki jön szerintem senki nem lenne kivétel.
A Pool pedig nem akarja kirakni, már szerződést kínált neki, csak ő nem akar hosszabbítani és legalább nem '28-'30-ig tart a k0ontraktus.
Nem azt mondom, hogy mindenképp ő kell, vannak akár jobbak is, de egy hasonló profilú (Flick szempontjáből főleg) és legalább ilyen szintet képviselő játékossal erősödne leginkább a csapat mind kezdő, mind csere/rotáció alternatívaként. Nem véletlenül ez a poszt jelenleg (szerencsére) a klub prioritása. Viszont azok közül, akik elérhetők, minőségiek és minimálisan is felmerültek talán ő lenne a legjobb, esetleg Rashford lehetne még hasonló, de hogy ő a kezdőbe jönne-e szerintem kérdéses. Illetve ha utóbbi ad is le valamennyit a béréből még mindig magasabb lenne, mint a kolumbiaié, ami szerintem minimum annyira, ha nem fontosabb mint az ára
Ezt inkább áthoztam az EU játékospiac topicból.pep71 írta: ↑2025.05.23. 20:46:08
Óriási hülyeség lenne..nem is fiatal, nem is olyan jó, különben a Pool nem engedné el. Piszok gyors , de elég egysikúan buta játékos , aki nem is egy gólvágó.
Adóssághegyek vannak a Barcanal, meg kell fizetni Yamalt, Raphit, ott a stadion is, remélem nem lesz eszetlen költekezés.
Nem tudom, szerintem sokkal több olyan játékosuk van/volt, akikre ugyanúgy el lehet mondani, hogy nagyon jók (voltak addig, akár top játékosok) és nemcsak ott, hanem miután elmentek onnan sem tudták megközelíteni azt a teljesítményt, amit előtte korábbi csapatukban(csapataikban) mutattak vagy amire hivatottnak tűntek. Mindaddig válogatott/top csapat alapemberek voltak Többnyire az lett a vége, hogy folyamatosan lejjebb süllyedve kis -és középcsapatba kerültek és vagy ott vannak vagy ott mentek tönkre. És nem olyanok, akik már 31-32 éves koruk fölött, pályafutásuk vége felé igazoltak el, hanem még bőven jó korban.bence0330 írta: ↑2025.05.23. 17:14:07
Igen, talán Xavinál sem volt már ebből akkora gond, nála inkább kiszórtunk olyan embereket, akik már akkor is problémásak voltak, azóta kiderült, hogy tényleg (Nico, Mingueza, stb), de Flick-kel egyértelműen kiléptünk ebből a mederből, sőt.De úgy látom alapvetően mégiscsak kicsit hasonló a véleményünk, ha nem is teljesen, épp ezért nem félnék a MU-ból játékost hozni, hiszen ott kb túlzás nélkül feleolyan jónak tűnik mindenki, mint amilyen. Flicknél meg némi túlzással kb kétszer olyan jónak, mint amilyen.
Attól nem félnék, hogy azonnal 1-2 polccal feljebb ne kerülne bárki, aki idejön, Maguire kivételével, mert szerintem ő itt még viccesebb lenne. Kb 13-4 játékosuk mindenképp van, akit örömmel látnék itt Flick alatt önmagában,.