Nekem ez is kicsit sarkallatos pont. Stegen azért jó ideje elég magabiztos volt ebben, ha nem tudta fogni akkor legalább kiöklözte a francba, Tek meg mitha megijedt volna, ráadásul nagyon sokszor megindult, aztán behátrált, a szögletek is többnyire ezért voltak veszélyesek.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.06.03. 15:09:40Közben újabb apró érkezik a házhoz:
Hivatalos hogy a Como aktiválja Alex Valle €6M-os kivásárlási záradékát.
Garcia amúgy mennyire " vonalkapus"? Szögleteknél mennyire magabiztos a kijöveteleknél? Nálunk ez idén, de sokszor Stegennél is hiánycikk volt.
Illetve a is kicsit csalóka a statban, hogy ki védett többet százalékban és milyen hatékonysággal. A lengyel rengeteg olyan gólt kapott, amikor teljesen kiszolgáltatott volt vagy éppen két, esetleg három ziccert tudott kialakítani az ellenfél, amellett néhány középre lőtt labdát vagy könnyű védést kellett bemutatnia. Igazán "javítani" sem volt lehetősége.
Illetve nem ismerem igazán Garciát, de az is kérdés, hogy inkább megbízható vagy bravúrkapus. Igazából fogalmam sincs melyik lenne jobb, lábbal mennyire magabiztos, a kijövetelekben mennyire magabiztos.
Az, hogy beszéli a nyelvet én nem tartom olyan lényegesnek, nem ilyeneken szokott eldőlni egy-egy igazolás.Troym írta: ↑2025.06.03. 14:18:53Bevallom nem követem hetente Meret munkásságát, de őt miért is gondoljuk jobbnak, mint Garcia?
28 éves, a statok alapján nem kiemelkedő a Seria A szintjén, ha Garcia kapcsán a válogatottság hiánya kontra érv, Meret is volt válogatott talán 2szer, ő lenne kezdőposzton erősítés, vagy csak azért jöjjön hogy mindenképp lecseréljük Stegent?
Nekem Garcia logikusabb a vételár ellenére is.
- Laliga szezonban a legjobb 3 között volt, Oblak szintű számokat hozott
- ott él, beszéli a nyelvet
- 4 évvel fiatalabb
- a goal prevented mutató, vagy mi +7.5 Garcia esetén, 0.5 Meretnél, ami megegyezik Tek mutatójával
- Meret 4 milliót keresett, gondolom 8at szeretne, Garcia 400 ezret, neki jó a 4-5 millió
- szó szerint Európa sorban áll érte, mindenki csak nem gondolkodhat rosszul
- Garciában inkább látom 8-10 évre a kapusposztot megoldani, Meret esetén nem gondolok ilyesmit. (De mondom csak néhány Napoli meccset néztem)
A goal prevented nagyon megtévesztő. Ebben nagyon sokat számít a kapott gólok száma és egyéb mutatók. A Ligában például a gp alapján Courtios a 7., Oblak a 14., akinek ez -4 stb.
Nem vagyok benne biztos, hogy így felkapva, kezdőként egy 4 millió elég lenne neki, ha Pena, Tek hármat 3/3+ -t, ahogy az olasz sem kapna a németnél magasabbat, ennyivel legalábbis biztosan nem. (az Európa sorban áll érte kicsit azért erős)
28 éves kor a kapusként talán a legjobb, 5-6 év még simán benne van, ahogy arra sem vennék mérget, hogy Garciával 2-3 év múlva nem újra kezdőkapust keresnénk. Ráadásul én inkább agggódom azért, hogy 24 évesen még senki nem vette észre.
Meret válogatottságáról annyit, hogy már 22 éves kora óta ott van, csak hát jött egy Donnarumma, de a csereposztot még mindig ő tölti be.
Nem azt mondom, hogy Garcia flop lesz vagy nem éri meg elhozni, de nagyon nagy kockázat van benne, szinte semmit nem tudni róla egy elsőosztályos szezonnal a háta mögött és olyan anyagi helyzetben amikor 5 euro is számít elhozzuk, hogy talán majd megoldja a posztot.