Én se. Ez azt jelenti, hogy végre valami látszik a scoutrendszerből, Nico kiszúrásához bárki elég lenne a fórumról. Látom RW, Yamal cseréje lenne talán. Alapesetben örülnék egy ilyen igazolásnak, de jelenleg én nem hoznék 20 év alatti játékost (max igazi extraklasszist, mint pl Wirtz volt, vagy Musiala-Bellingham), van elég kölykünk.
Barca Igazolások
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Barcelona have made contact to be informed on Roony Bardghji deal conditions. Direct talks took place.
It's a separate option from the Nico Williams deal.
@FabrizioRomano
sose hallottam róla.
It's a separate option from the Nico Williams deal.
@FabrizioRomano
sose hallottam róla.

Egyik nap örülnék Niconak, másnak meg nem. Nehéz eldönteni. Nem ment akkora idényt, amekkora ára van. Érdekes dolog ez is.Camp Nou99 írta: ↑2025.06.19. 09:08:53Jó lenne ha így történne, de szerintem Tebas ott fog keresztbe tenni ahol tud. Sajnos a szabályokat ők hozzák kényük kedvükre.Andrsika írta: ↑2025.06.18. 23:26:23Tebas egy féreg. Direkt csinálja a barcával.. ez a egész 1/1,1/2 stb vagy mi a fene teljesen káosz! Minden csapatnak egyedi elbírálás van ami bizonyítja, h na akkor most eldönthetem, h most kit is akarok szivatni. Nem akarom elhinni, h ennyire undorító Tebas és gond nélkül azt csinál amit akar azt mond amit akar! Szerintem Nico nálunk fog kikötni és még egy olcsó/ ingyenes valaki is..
Az NBA-ben a liga bevételei alapján állapítják meg egységesen az egész ligára szóló fizetési sapkát, nem egyes klubbok kamu bevételei és az elnök hazugságai alapján.gránit írta: ↑2025.06.18. 22:00:30
Ezért gondolom, hogy itt nincsenek semmiféle számítások, objektív mércék. Ez sima szivatás, ami ellenünk folyik. Ezt erősíti, hogy az állítólagos számítások nem nyilvánosak, magyarán van mit takargatniuk. Az NBA-ben például teljesen nyilvánosak a számok, a feltételek és az elvárások.
Teljesen világos hogy Laporta évek óta hazudozik reggeltől estig januártól decemberig és ígér fűt fát, túlkölt, aztán majd valahogy úgyis megoldjuk módon rendezve lesz.
Tavaly sem fért bele az igazolás tisztán, csak egy kamu Christensen hosszú sérüléssel lehetett beregisztrálni Olmot, szóval alapból mínuszban volt a költségvetés. Lehet hogy ezt azóta sikerült rendezni a VIP és egyéb bevételekkel, de azt se felejtsd el hogy azonnal kiszórtak egy csomó pénzt a szerződéshosszabbításokkal is, szóval lehet hogy a plusz bevételekkel rendben lesz idénre Olmó és a hosszabbítások, de akkor megint ott vagyunk hogy miből akarsz újakat is bevonni ha nincs távozó?
A gond az hogy előre elköltött pénzekre és előre kiosztott fizetésekre kell utólag összeszedni a pénzt, de azt itt hajlamosak az emberek elfelejteni és inkább csodálkozni helyette hogy abból miért nem lehet újabb embert igazolni? Azért mert ez még az előzőt fogja fedezni amit már előre elköltött Laporta.
- bence0330
Szerintem a két játékos kb egy kaliber, még a koruk is kb ugyanaz. Doku jobban cselez (szerintem ő a legjobb ebben Európában), Nicónak meg több az esze. Nálam kb egál. Plusz spanyol, és már össze van szokva több játékosunkkal is. De amúgy nem vitázom, elsőre én is Dokura böktem volna, de ez nekem teljesen mindegy, annyira hasonló szint, és stílus.Chino írta: ↑2025.06.19. 17:22:14Nálam, ha egy hasonló típusú szeretnénk igazolni Doku lett volna a primer játékos. Télen sok hír jelent meg róla, ahogy hallani a City sem ragaszkodik annyira hozzá. 60-65 körül szerintem megszerezhető játékos, komoly érdeklődésről viszont mostanában nem lehetett hallani.
Ha Niconál felhozzuk, hogy fiatal, jól cselez, mindkét oldalon bevethető ez a belgára is mind igaz. Yamal tehermentesítése viszont nem akkora gond, ha hozunk egy balszélsőt. Nicoval lehet, hogy támadásban erősödünk, a letámadás, védekezés viszont iszonyatosan megsínyli.
Szerintem sokat erősödünk védekezésben. Ne felejtsd el, hogy Olmó kerül ki a kezdőből, aki elég gyengén védekezik. Nico azért nem egy lusta ember, nem Diaz/Raphinha, de megy rendesen. Összességében erősebbek leszünk letámadásban az Olmo-Nico cserével. Rapha ráadásul inkább lesz így a posztján, a letámadásának is nagyobb hasznát vesszük ott, jobban játékban lesz. Nico meg Yamal meg pont olyanok, hogy behúzódva is jók, ha úgy van, de mindkettőt ott lehet hagyni egyedül a szélen, és megoldják.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
-
- Entrenador del Barça
Egyedül a club de amigos-t kéne elkerülni, ki van itt, aki megfogja őket?
-
- Entrenador del Barça
Miért nem? Jogilag (ez számít, amivel többször falba futott Tebas) 1/1 vagyunk. Alapból profittal számoltak. Elvileg vagy 50 millióval nagyobb lesz a bevétel. Ott vannak a VIP eladások (60 körül lett kifizette?), ma is fent van Barca universalon, régebben linkeltem, hogy elkészültek, Limak hitelesítette, La Liga előtt a papírok. 2 forrás erősítette meg a Barca Vision 40 millióját.Chino írta: ↑2025.06.19. 16:27:05Ez főleg a Nico transzferrel kapcsolatban nem sok mindenre ad magyarázatot, ráadásul elég elfogult nyilatkozat Tebasszal kapcsolatban. Elég régi is és például Galan beleszámolja a VIP helyek utáni bevételt, ami végül nem fogja módosítani a bevételt. Ugyanakkor nem is maga az ár lényeges a transzfernél, hanem hogy utána egy összegben kellene további pénzt fizetni. Többek között ez volt a gát tavaly is, pedig ott is már mindenki Barca mezbe öltöztette Nicot. Én jelenleg emiatt vagyok szkeptikus, főleg, hogy az igazolásról még bármilyen eladás előtt kerülne sorra, mivel utóbbiból semmi nem áll nagyon a küszöbön.
Persze nincs habzsi dőzsi, szerintem ezekkel még mindig a stadion bevételének kiesését kompenzálják.
De Nico 60 milliós amortizációja egyben is bele kell férjen, nem fognak Nico miatt költségvetési hiánnyal elszámolni, amikor az UEFA is vizsgál. Elvileg Roque+ többi bevétel szerintem Joan Garcia egyszeri amortizációjának megfelel.
Persze csak tippelek, de MD és Sport is lehozta, hogy ki tudjuk fizetni Nico kivásárlási árát, inkább a regisztrációval lesz probléma. Erre linkeltem, hogy elvileg 1/1 vagyunk jogilag, de a VIP eladást is el kell fogadnia a könyvizsgálónak, így, hogy elkészültek.
Persze így is kell szabadulni játékosoktól, ma 7-ről írtak.
Szerintem valahogy idén is megoldják, max lesz megint üzengetés meg okoskodás, de ezt már próbálom figyelmen kívül hagyni.
https://www.football-espana.net/2025/06 ... mic-levers
- Chino
- Llegenda del Barça
Nálam, ha egy hasonló típusú szeretnénk igazolni Doku lett volna a primer játékos. Télen sok hír jelent meg róla, ahogy hallani a City sem ragaszkodik annyira hozzá. 60-65 körül szerintem megszerezhető játékos, komoly érdeklődésről viszont mostanában nem lehetett hallani.bence0330 írta: ↑2025.06.19. 16:31:35Bennem az is felmerült már, hogy úgy alapvetően próbáljuk betartani az ffp-t, de amúgy a vezetőségünk elérkezett arra a pontra, hogy egy kb felelősségteljes igazoláspolitika, és így tiszta lelkiismeret mellett magasról tesz már rá, mert úgyis nekünk fog minden felsőbb bíróság igazat adni minden esetben.
Mindenki látja, mi történik a La Manche csatorna túloldalán, valahogy legalább félig-meddig lépést kell velük tartani, bármilyen áron. Ha nem lenne világelit utánpótlás nevelésünk, tényleg megfojtaná a klubot az ffp.
Nico végre egy igazi top, előremutató igazolás lenne. Remélem sikerült egyeztetni a Bilbaóval a részletekről. Kedvelem Diazt, de százszor inkább Nico 6 év különbséggel. És ő Yamalt is tudja tehermentesíteni, ami óriási dolog, végre ketten lesznek jól cselező játékosok a csapatban.
Egy Nico-Rapha-Yamal triót teljes rettegés övezne az aktuális ellenfél védelmében, előttük meg bármelyik center jó, különböző helyzetekhez igazodva. Ez 3 olyan játékos, akikben legmagasabb szinten ott van az x faktor, és nem is feltétlenül ugyanúgy. És ebből a 3-ból már kieshetne 1, és akkor még mindig csak ott lennénk, ahol idén. Ez nagy biztonságérzetet adna rotálásra, meg esetleges sérülésre is.
Ha Niconál felhozzuk, hogy fiatal, jól cselez, mindkét oldalon bevethető ez a belgára is mind igaz. Yamal tehermentesítése viszont nem akkora gond, ha hozunk egy balszélsőt. Nicoval lehet, hogy támadásban erősödünk, a letámadás, védekezés viszont iszonyatosan megsínyli. A brazil több erénye is kijött a baloson, lehet, hogy nyerünk egy jól cselező támadót, de egy Nico-Lewy-Yamal sor meg egy Raphinha 10-essel is a Flick-féle taktikában nagy hátrány. A támadó erényekkel eddig sem volt baj, ha van egy olyan játékos egyik szélen aki simán megbontja a védelmeket a másik oldalon egészségesebb, ha egy nagyobb munkabírású, védekezésben is besegítő szélső van. Ha itt van Torres és Lewandowski, nem tudom mennyire lenne alapkezdő a brazil középen a támadósorban. Niconak viszont játszania kell.
A legnagyobb félelmem viszont inkább a pályán kívül van. Összeengedni a Williams-Yamal (Balderól és a többiekről nem is beszélve) duót egy csapatba úgy hogy nincs a keretben egy olyan játékos, mint anno Puyol, baromi rosszul is elsülhet. Elég megnézni őket a válogatott edzőtáborban, többet vannak együtt a közösségi médiában, mint edzéseken. Laminet is inkább a másik irányba kellene terelgetni, de tartok tőle, hogy jobb esetben is egy celebcsapat lesz ebből, de a folyamatos bulizások is benne vannak a pakliban. Flick lehet, hogy erélyes, de nem hiszem, hogy akár csak paddal "büntetné", ahhoz túl nagy sztár lett.
Forca Barca!!!!
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Bele se merek gondolni hogy most hol tartanánk ha nem jönnek elő a fiatalok akik még be is váltak..Ellehetetlenítés, és mellé még szándékosan ront is az alkupozíciónkon azzal hogy kiteregeti az anyagi helyzetünket, hogy utána meg még nekünk jöjjön hogy nem felelünk meg az FFP-nek.bence0330 írta: ↑2025.06.19. 16:31:35Bennem az is felmerült már, hogy úgy alapvetően próbáljuk betartani az ffp-t, de amúgy a vezetőségünk elérkezett arra a pontra, hogy egy kb felelősségteljes igazoláspolitika, és így tiszta lelkiismeret mellett magasról tesz már rá, mert úgyis nekünk fog minden felsőbb bíróság igazat adni minden esetben.
Mindenki látja, mi történik a La Manche csatorna túloldalán, valahogy legalább félig-meddig lépést kell velük tartani, bármilyen áron. Ha nem lenne világelit utánpótlás nevelésünk, tényleg megfojtaná a klubot az ffp.
Nico végre egy igazi top, előremutató igazolás lenne. Remélem sikerült egyeztetni a Bilbaóval a részletekről. Kedvelem Diazt, de százszor inkább Nico 6 év különbséggel. És ő Yamalt is tudja tehermentesíteni, ami óriási dolog, végre ketten lesznek jól cselező játékosok a csapatban.
Egy Nico-Rapha-Yamal triót teljes rettegés övezne az aktuális ellenfél védelmében, előttük meg bármelyik center jó, különböző helyzetekhez igazodva. Ez 3 olyan játékos, akikben legmagasabb szinten ott van az x faktor, és nem is feltétlenül ugyanúgy. És ebből a 3-ból már kieshetne 1, és akkor még mindig csak ott lennénk, ahol idén. Ez nagy biztonságérzetet adna rotálásra, meg esetleges sérülésre is.

Amúgy Nico(mint ahogy Diazzal és Rashforddal is, örülök hogy a profil egyértelmű amit nézünk)-val 2 legyet ütnénk egy csapásra: Amellett hogy Yamalt pihentetni tudja, Raphinha is tud felváltva rotálódni vagy pedig Yamal helyén játszani.
Az olyan forgatókönyvet meg nem is említve hogy pl Raphinha Lewandowski helyett beljebb húzódva játszana a Nico-Yamal széllel.Bármelyik is jön, csak jöjjön, hatalmas előrelépés lenne az idei támadók 0-24 csapágyasra járatásához képest, sérülésekről meg pláne nem beszélve, így nem kéne aggódnunk hogy ha Raphi/Yamal kettősből kiesik valaki akkor kis túlzással vége a szezonnak.
- bence0330
Bennem az is felmerült már, hogy úgy alapvetően próbáljuk betartani az ffp-t, de amúgy a vezetőségünk elérkezett arra a pontra, hogy egy kb felelősségteljes igazoláspolitika, és így tiszta lelkiismeret mellett magasról tesz már rá, mert úgyis nekünk fog minden felsőbb bíróság igazat adni minden esetben.
- Chino
- Llegenda del Barça
Ez főleg a Nico transzferrel kapcsolatban nem sok mindenre ad magyarázatot, ráadásul elég elfogult nyilatkozat Tebasszal kapcsolatban. Elég régi is és például Galan beleszámolja a VIP helyek utáni bevételt, ami végül nem fogja módosítani a bevételt. Ugyanakkor nem is maga az ár lényeges a transzfernél, hanem hogy utána egy összegben kellene további pénzt fizetni. Többek között ez volt a gát tavaly is, pedig ott is már mindenki Barca mezbe öltöztette Nicot. Én jelenleg emiatt vagyok szkeptikus, főleg, hogy az igazolásról még bármilyen eladás előtt kerülne sorra, mivel utóbbiból semmi nem áll nagyon a küszöbön.FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.19. 15:16:01https://www.blaugranagram.com/miguel-ga ... arication/
Miguel Galan nyilatkozata. Gondolom erre alapoznak Laportáék is átigazolások terén.
+Szintén Miguel Galan szerint ki lesz fizetve az elmaradt 40 millió a Barca Vision-%-os részére.
Gondolom ezért is "jó" a kapcsolat a La Ligával (ha feljelentést teszünk, elvileg el kell tiltani)
Így különösen érdekes Tebas nyilatkozata Joan Garcia és Nico Williams átigazolása, a "nem vagyunk 1/1" kapcsán, főleg hogy pár hónapja ők harangozták be az enyhítést, miszerint 1 igazolást és 2 ingyen érkezőt engednek 1 évre regisztrálni bér sapka fölött.
Forca Barca!!!!
Pont most akartam beírni… nekem kint èlő barátaim ma írtak, h lehet rendelni… én fixre mondom, h Nico nálunk kesz 1-2 héten belül és még rajta kívül még egy játékos..
- bence0330
Engem nem elsősorban az zavar, mikorra lesz meg, vagy hogy meglesz-e, ehhez nyilván kell a játékosok akarata, stb. Ez is kérdőjel. Engem az zavar, hogy van egy rettentő szűk, utánpótlásból toldozott-foldozott kererünk, ahol a létszámnak nőnie kellene. Amíg 2-3 játékos beregisztrálásához 5-6 játékos eladására van szükség, addig az ffp egy teljes tragédia, és igazából közelebb áll az ellehetetlenítéshez, mint bármi máshoz. És akkor még bejön a feltalálójának a személye is emellé, ami még ezt a tragikus helyzetet is megnehezíti.
Az persze más kérdés, hogy a gyakorlatban ennyire nem rossz a helyzet, mert peremembereket eladva nem vesztünk tetemes mennyiségű percet, de ez most inkább csak "szerencse".
Az persze más kérdés, hogy a gyakorlatban ennyire nem rossz a helyzet, mert peremembereket eladva nem vesztünk tetemes mennyiségű percet, de ez most inkább csak "szerencse".
Nico és Garcia regisztrálásához kell néhány eladás:
Ansu Fati, Pau Víctor, Pablo Torre, Iñaki Peña, Christensen, Oriol Romeu, Ter Stegen eladását jelenti.
Ilyen tempóban haladva ez olyan 4 évnyi munka Deconak.
Ansu Fati, Pau Víctor, Pablo Torre, Iñaki Peña, Christensen, Oriol Romeu, Ter Stegen eladását jelenti.
Ilyen tempóban haladva ez olyan 4 évnyi munka Deconak.

-
- Entrenador del Barça
https://www.blaugranagram.com/miguel-ga ... arication/
Miguel Galan nyilatkozata. Gondolom erre alapoznak Laportáék is átigazolások terén.
+Szintén Miguel Galan szerint ki lesz fizetve az elmaradt 40 millió a Barca Vision-%-os részére.
Gondolom ezért is "jó" a kapcsolat a La Ligával (ha feljelentést teszünk, elvileg el kell tiltani)

Így különösen érdekes Tebas nyilatkozata Joan Garcia és Nico Williams átigazolása, a "nem vagyunk 1/1" kapcsán, főleg hogy pár hónapja ők harangozták be az enyhítést, miszerint 1 igazolást és 2 ingyen érkezőt engednek 1 évre regisztrálni bér sapka fölött.
- Chino
- Llegenda del Barça
Amúgy valaki tudja, hogy most mi változott tavalyhoz képest a kivásárlási árral kapcsolatban? Jelenleg 64 milliót ki kellene pengetni Nicoért, de mindenhol azt írják, hogy a Bilbaoval próbálunk egyezkedni a záradékon kívüli (egyes esetekben érszletekben való)igazolással kapcsolatban. Annak ellenére, ha a baszkok ebbe nem mennek bele, ami több mint valószínű, akkor is le tudnánk igazolni? Valaminek módosulnia kellett az elmúlt nyár miatt, mert túl biztosra írják mindenhol a transzfert, a Bilbao viszont egyértelmű, hogy nem könnyíti meg a dolgunkat azért, hogy elvihessünk tőlük egy olyan játékost, akivel ők is hosszabbítani akarnak.Messa írta: ↑2025.06.19. 14:05:07Szóval akkor mégis 1:1-ben vagyunk, legalábbis Laporta szavai alapján.
Egyébként Tebas tényleg egy elképesztő pondró, kétségem sincs, hogy ez a Laporta nyilatkozat az előbbi Tebas megszólalást hivatott ellensúlyozni.
Én nem láttam még ilyet egy ligában, egy országban sem, hogy a liga elnök ilyen nyíltan teregeti heti/havi szinten az üzleti titkokat, meg egy klub anyagi helyzetét. Ha ezt én Abáról követem, és tudom, akkor a versenytársak és az ügynökök pláne tudják.
Nincs kétség persze, továbbra is nehéz helyzetben vagyunk és továbbra is ügyeskedni kell, de nem segít, hogy Tebas ahol tud, ott rak rá 2 lapáttal.
Forca Barca!!!!
- Messa
- Az EuroBarca Utánpótlása
Szóval akkor mégis 1:1-ben vagyunk, legalábbis Laporta szavai alapján.
Egyébként Tebas tényleg egy elképesztő pondró, kétségem sincs, hogy ez a Laporta nyilatkozat az előbbi Tebas megszólalást hivatott ellensúlyozni.
Én nem láttam még ilyet egy ligában, egy országban sem, hogy a liga elnök ilyen nyíltan teregeti heti/havi szinten az üzleti titkokat, meg egy klub anyagi helyzetét. Ha ezt én Abáról követem, és tudom, akkor a versenytársak és az ügynökök pláne tudják.
Nincs kétség persze, továbbra is nehéz helyzetben vagyunk és továbbra is ügyeskedni kell, de nem segít, hogy Tebas ahol tud, ott rak rá 2 lapáttal.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
- Camp Nou99
- Jugador d'estrella
Jó lenne ha így történne, de szerintem Tebas ott fog keresztbe tenni ahol tud. Sajnos a szabályokat ők hozzák kényük kedvükre.Andrsika írta: ↑2025.06.18. 23:26:23Tebas egy féreg. Direkt csinálja a barcával.. ez a egész 1/1,1/2 stb vagy mi a fene teljesen káosz! Minden csapatnak egyedi elbírálás van ami bizonyítja, h na akkor most eldönthetem, h most kit is akarok szivatni. Nem akarom elhinni, h ennyire undorító Tebas és gond nélkül azt csinál amit akar azt mond amit akar! Szerintem Nico nálunk fog kikötni és még egy olcsó/ ingyenes valaki is..
Tebas egy féreg. Direkt csinálja a barcával.. ez a egész 1/1,1/2 stb vagy mi a fene teljesen káosz! Minden csapatnak egyedi elbírálás van ami bizonyítja, h na akkor most eldönthetem, h most kit is akarok szivatni. Nem akarom elhinni, h ennyire undorító Tebas és gond nélkül azt csinál amit akar azt mond amit akar! Szerintem Nico nálunk fog kikötni és még egy olcsó/ ingyenes valaki is..
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Rettentően "jófej" Tebas hogy kiteregeti a szennyest, ezzel konkrétan nettó kárt okozva a kluboknak. Kijelenti hogy el kell adni, na az vajon mennyire segíti az alkupozíciónkat?Camp Nou99 írta: ↑2025.06.18. 20:20:55https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -118770331 Gondolom Nico-ra gondol, de amíg nem férünk be az 1:1-be hivatalosan is addig sztm nincs miről beszélni. Tabas is megmondta világosan ahhoz hogy leigazoljuk el kell valakit(ket) adnunk. A kérdés már csak az hogy ki akar ilyen fizetések mellett eligazolni.
Elég gáz hogy az egész Ligából egy egyszemélyes Realty műsort csinál, nem lehetne már valahol feljelenteni anyagi károkozásért, belsős anyagi infók illetéktelen közretételéért?
Kb mintha a főnökhöz mennél 100ezres fizetésemelést kialkudni, aztán az igazgatóhelyettes meg benyögi hogy amúgy mindenki más, még az újoncok is a te által megálmodott összeged háromszorosát is megkapták fizetésemelésnek...Ez után meg persze hogy te is úgy fogsz nekimenni hogy akkor te is azt szeretnéd, nem pedig az eredeti összeget.
Araujoért is hiába fizetnék esetleg meg a kivásárlási árat, így simán mondhatják a klubok hogy" tudjuk hogy muszáj eladnotok ezért max 45-ért tudjuk vinni mert úgy is el kell adnotok" és kész.
Természetesen Tebas nemrég lenyilatkozta hogy minden klub egyéni elbírálás alatt van, ezzel konkrétan bevallva hogy szubjektíven, belátásuk szerint ítélik meg hogy ki mennyit igazolhat, mindezt megfejelik azzal hogy nincsenek átmenetek mint az 1/2 vagy hasonló, hanem 1milliárdos bevételnél 30-40m eurón múlt hogy akkor most 200millióból elverhetünk 40-50-et vagy pedig 200-at...

Mi a szertárost sem tudtuk beregisztrálni csak pereskedések útján(amit Tebasék azóta sem ismernek el), az Atleti meg mellette eltapsolhatott 180milliót simán, kevesebb bevételekkel, mintha hasraütésszerűen dobálóznának. Ha jól tudom a Nike szerződés előtt is lenyilatkozta hogy az jó lesz, aztán miután megkötöttük a rekordbiznisz akkor hirtelen mégsem lett elég.
Én is ezt gondolom. Tavaly is hatalmas bértömegtől szabadultunk meg, erre regisztrálhattuk a filléres Pau Victort, és Olmót, és őket is csak fél évre, úgy kellett kiizzadni, hogy utána is regisztrálva legyenek. Nem 1:2 arányban regisztrálhattunk, nem is 1:3 arányban.
Ezért gondolom, hogy itt nincsenek semmiféle számítások, objektív mércék. Ez sima szivatás, ami ellenünk folyik. Ezt erősíti, hogy az állítólagos számítások nem nyilvánosak, magyarán van mit takargatniuk. Az NBA-ben például teljesen nyilvánosak a számok, a feltételek és az elvárások. Itt nem. Márpedig ha hiába szabadulunk meg hatalmas bértömegtől, mert még úgy sem engednek minket játékosokat regisztrálni, akkor feleslegesen dobálgatjuk ki a használható embereinket. Akkor inkább tartsuk meg őket, ne szórjuk ki őket egy hamis vágyálomért, hogy majd attól regisztrálhatunk. Nem fogunk úgy sem, és akkor feleslegesen váltunk meg játékosoktól. Ha Araújót eladnánk 80 millióért, regisztrálhatnánk helyette 20 millióért valami Lenglet-féle szerencsétlent. Nem éri meg.
Laporta szeret kamukázni, ezt tudjuk róla.
A továbbértékesítések nem változtatnak az FFP-n, csak a cash-flow egyenlegen.FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.18. 19:48:34Akkor eddig:
Érkező
Joan Garcia -25
Távozó
Valle 6
Továbbadási részesedés
Todibo 8,5
Moriba 0,6
Collado 0,5
Ludovit Reis 1,5
+ januárban
Roque 25
Unai Hernandez 4,5
Nico Gonzalez (részesedés) 14
Szerk:+ Lenglet ingyen 14+ milliós bérrel.
Ezekbe sem fér bele Joan Garcia?![]()
Eddig Valle 6m bevétele és Lenglet fizetésének 10-20%-a a bevételi, Garcia 25 milliós vételára, a szerződéshosszabbítások és az átmeneti regisztrációk véglegesítése a kiadási serpenyő.
- Camp Nou99
- Jugador d'estrella
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -118770331 Gondolom Nico-ra gondol, de amíg nem férünk be az 1:1-be hivatalosan is addig sztm nincs miről beszélni. Tabas is megmondta világosan ahhoz hogy leigazoljuk el kell valakit(ket) adnunk. A kérdés már csak az hogy ki akar ilyen fizetések mellett eligazolni.