2025.05.26. 11:27:36
Fermín egy sokkal gólerősebb, sokkal jobban összerakott csapattal, bombaformába hozott társakkal, szintek kizárólag 10-es poziból hozza a számokat (meg Fermínnel a formajavulása óta szerintem akármilyen fura kimondani, felső polcos játékosként kell számolni, tartom, hogy az ő kihagyása a kezdőből jobban számított a BL kiesésünknél, mint GM ottléte). Bellingham is volt néha elöl, de sok esetben balszélső középpályás volt 4-4-2-ben, néha egyenesen hatos, ez sem volt ritka. Szerintem Bellingham olyan szinten kimagaslott a Reálból mezőnyben, amennyire nem szabadott volna neki. Mbappé a második félévében zárkózott persze, ott már ők ketten magaslottak ki. De ha megnézed a madridi oldalakat, minden egyes meccs után rá mondják kb, hogy hát igen, rajta semmi nem múlott, ő az, akire 1-2 viselkedésbeli hülyeségén kívül pusztán a focit nézve minden meccs után csak jót tudnak mondani. Én ahány meccsét láttam, nem találkoztam klasszis alatti teljesítménnyel kb, max 1-2 esetben. 0 gólponttal is ezt mondanám, 28-al meg pláne, egy ennyire zéró madridból.
Ja, az egó más kérdés, de Xabi azért kb legenda. Nyilván nem akkora, mint Zidane volt, de legenda. Az ilyeneket tisztelik a játékosok, max akkor lenne gond, ha jó ideig nem működne a dolog, akkor tényleg lehet, hogy megennék reggelire. Majd meglátjuk, szurkolok, hogy valamiért becsődöljön a dolog, de az tuti, hogy lesz rendszer, és nem fogunk röhögve átgázolni már rajtuk, miközben az ellenfél edzője értetlenül huzigálja a szemöldökét, mert nem érti, miért nem oldják meg a játékosai maguktól, hiszen sorra igazolták le neki a világ legjobbjait, meg kéne tenniük.
Amúgy nem érvelek az ellen, hogy hozzanak egy Vitinhát, nyilván erősödnének egy ilyennel. Viszont van 4-6 nagyon magas szintű játékosuk 2 posztra, akiket nagyon ki lehetne használni, és nem ezen fog múlni náluk egy tripla, megvannak ott bőven, ha Bellingham középpályás lesz, akkor az ész is megvan eleve.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy