Chino írta: ↑2025.06.26. 15:44:07
Ne vedd személyeskedésnek, nem annak szánom, de Te szoktad felhozni, hogy fizessünk ki egy-egy játékost és bontsunk szerződést.
Csakhogy a listán vannak olyan játékosok is, akiket én nem küldenék el. Torrét vagy Pau Victort például, akik keveset játszottak, de így is hozzátettek a csapat sikereihez, gólokat szereztek, elérhető tartalékok voltak, és biztos vagyok benne, hogy ha be kellene vetni őket, lehetne rájuk számítani. Az előző szezonban elkerültek minket a komolyabb sérüléshullámok, de ez nem biztos, hogy mindig így lesz. Olyankor meg megy a siránkozás, hogy rövid a keretünk. Emellett ter Stegent is megtartanám, amellett, hogy el tudom fogadni a klubvezetés döntését, ha úgy gondolja, hogy mennie kell, mert az utóbbi években nagyon sérülékeny volt. Ez esetben viszont egy jó, de olcsó cserekapus leigazolása mellett döntenék, minthogy Szczesny-vel szerződjünk, akinél azért vannak jobb és olcsóbb kapusok is.
Nem arról írtam, hogy Penának vagy Romeunak ne kellene mennie, vagy hogy a hetes listáról mindenki maradjon. Hanem arról, hogy én sem küldözgetnék el meggondolatlanul nyakra-főre embereket, csak hogy egy érkezzen, egyetértve egy másik hozzászólóval. Ha pedig mindenáron meg akarunk válni tőlük, és lehet, hogy ők is menni akarnak, hogy többet játszhassanak, akkor viszont haladéktalanul pótolni kell a mélységet. Kellenek az olyan játékosok is, akik be-beszállnak olykor, szereznek 1-2 gólt, így nem értek egyet azzal a véleménnyel, mely szerint semmivel nem rövidülne nélkülük a csapat. Még arra is emlékszem, vissza lehet keresni, hogy az Osasuna ellen elvesztett 4-2-es meccs után mekkora volt az ováció, hogy Flick azon a meccsen a fél csapatot pihentette, ami csak a parememberekkel volt lehetséges.
Chino írta: ↑2025.06.26. 15:44:07
először a távozókat kell elintézni, hogy szabaduljon fel hely a bérkeretben, ahová az érkezők beférnek.
Ezt az általam említett perememberekkel nehezen tehetnéd meg, mert pár százezer eurót keresnek egy évben jelenleg. Hely felszabadítását nem Torréék kiszórásával lehet elérni. De Jong kiszórása már annál inkább megfontolandó lenne.