Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Igen, abszolút egy apafigura, annak ellenére, milyen szigor van azért edzéseken. Sok jele volt már, a meccset nézve én is felröhögtem, mikor láttam a Ferrános jelenetet. Tavaly is sok emberrel ölelkezett, volt ugye, akiért beszaladt a pályára is, hogy megtegye.FcBarcelona1 írta: ↑2025.08.27. 17:54:00Nekem nagyon szimpatikus emberként is Flick, jó olvasni az ilyet, és a TV-ben is ezt látom
https://youtube.com/shorts/-ibgjN4j8ec? ... QdLzaHBKlW
A hétvégi meccsen
Meg az év kapusa, meg a statok szerint is az év kapusa, előtte segundában az év játékosa, és már akkor vitték volna top PL klubok, ez se véletlen. Idén meg aztán pláne.Barcaman1993 írta: ↑2025.08.27. 15:56:49Azért ez az év kommentjei közé beférhetne. Ajánlok összefoglalókat, meg gondolom az se véletlen, hogy Joan Garcia lett regisztrálva a lengyellel ellentétben.grgly50 írta: ↑2025.08.27. 14:48:49Kizárólag a saját meglátásom, véleményem, amit eddig nem olvastam másoktól.
Amikor Pena hozzánk került, nagy bizakodással, ajnározással fogadták úgy a Barcában, mint itt a fórumon . Majd következtek a meccsek, s egyre többen fordultak e tőle. Pedig szerintem simán hozta a LA LIGA átlagát. Voltak gyengébb meccsei, de mérkőzésről mérkőzésre sokat fejlődött.
Majd jött TEK, s Pena másodhegedűssé vált az edző szerint is.
S most itt van Garcia. Teljesen el vannak ragadtatva tőle. Pedig még nem is teljesített. Szerintem az átlagos kapus szinten mozog. Ne legyen igazam, de pár meccs után ő is a Pena sorsára jut.
Meglátásom, hogy TS, de még TEK is egy szinttel fölötte van. Nekik vannak bravúros megmozdulásaik Gráciának még az Espanolnál sem nagyon volt.
Azért ez az év kommentjei közé beférhetne. Ajánlok összefoglalókat, meg gondolom az se véletlen, hogy Joan Garcia lett regisztrálva a lengyellel ellentétben.grgly50 írta: ↑2025.08.27. 14:48:49Kizárólag a saját meglátásom, véleményem, amit eddig nem olvastam másoktól.
Amikor Pena hozzánk került, nagy bizakodással, ajnározással fogadták úgy a Barcában, mint itt a fórumon . Majd következtek a meccsek, s egyre többen fordultak e tőle. Pedig szerintem simán hozta a LA LIGA átlagát. Voltak gyengébb meccsei, de mérkőzésről mérkőzésre sokat fejlődött.
S most itt van Garcia. Teljesen el vannak ragadtatva tőle. Pedig még nem is teljesített. Szerintem az átlagos kapus szinten mozog. Ne legyen igazam, de pár meccs után ő is a Pena sorsára jut.
Meglátásom, hogy TS, de még TEK is egy szinttel fölötte van. Nekik vannak bravúros megmozdulásaik Gráciának még az Espanolnál sem nagyon volt.
Ha még nem is igazán tesztelték, ahogy írod, akkor honnan tudod, hogy átlagos kapus szinten mozog?grgly50 írta: ↑2025.08.27. 14:48:49Kizárólag a saját meglátásom, véleményem, amit eddig nem olvastam másoktól.baas11 írta: ↑2025.08.27. 00:02:16Es az uj kapusunk ?
En nem láttam eddig marmint az előző csapatában igy azt se tudom mit várhatunk tőle … abban viszont majdnem biztos vagyok higy ha pl az Inter ellen va egy top kapusunk aki tud csak 2 bravúrt ( ilyen Courtoi szinten ) bemutatni akkor BL döntősök vagyunk védelem ide vagy oda
Kizárólag a saját meglátásom, véleményem, amit eddig nem olvastam másoktól.baas11 írta: ↑2025.08.27. 00:02:16Es az uj kapusunk ?
En nem láttam eddig marmint az előző csapatában igy azt se tudom mit várhatunk tőle … abban viszont majdnem biztos vagyok higy ha pl az Inter ellen va egy top kapusunk aki tud csak 2 bravúrt ( ilyen Courtoi szinten ) bemutatni akkor BL döntősök vagyunk védelem ide vagy oda
Valóban, ez még egy kérdőjel, ami eddig nem derülhetett ki a kisebb sérülése miatt. Viszont a támadóink annyira jók, hogy vele is gyilkológépek lennénk. Azért neki is vannak skilljei, ami a többieknek nincs, akármennyire csúnya amit csinál sokszor. A védőket ő húzza ki messze a legjobban, hogy mögötte indulhasson Rapha, a kapu előtt meg még mindig jól helyezkedik. De tényleg érdekes lesz, hogy Ferrán kikerül-e a kezdőből, aki tényleg kb egy cheat code lett mostanra, ha játszik, gólt lő és kész, ha kell, a kapu torkából, ha kell, 20 méterről egyéni villanással.
Lesznek gondok a védekezéssel, ahogyan voltak Inigo jelenlétével is, szóval én ebben semmi gyanúsat nem vélek felfedezni.Andris írta: ↑2025.08.25. 11:28:36Azért szerintem lehetnek majd nagy gondok a lestaktikás védekezéssel
Amúgy, ami egy adott játékosra, vagy egyetlen nagyon körbehatárolt játékosprofilra épül, az nem taktika, hanem a csillagok szerencsés együttállása, amikor az edző beletenyerelt valamibe. Nem állítom, hogy ez van, sőt... de ha úgy érezzük, hogy Inigo hiányában már nem működik egyáltalán(!), akkor gyanús mégis csak ez.
Középpálya, Pedrit ok.Andris írta: ↑2025.08.25. 11:28:36Amit tavaly Frenkie, Casado, és Fermin csináltak, az bőven elegendő. Most is jók voltak, mikor játszottak, mármint idén eddig. Ez abszolút elégséges szint, sőt ha tartósan megy, akkor több mint elégséges.
Én inkább Olmoban vagyok kicsit csalódott, de ez folyamatosan mióta leigazoltuk. Remélem idén stabilabb és labdabiztosabb, harcosabb lesz.
Felállt védelem esetén nem gondolnám ezt én sem másként, de a csapat játékából adódóan a csapatot nem a felállt védekezés jellemzi.Andris írta: ↑2025.08.25. 11:28:36Mindenesetre szerintem amikor van egy olyan képességű négyesünk a keretben, mint Koundé, Ara, Cubarsi, Christensen, és van még Baldé meg Eric is, akkor egy edzőnek muszáj megoldania a dolgot, méghozzá jól. Ha nem sikerül, az szerintem az edző abszolút hiányosságának a bizonytéka, és egyáltalán nem a kereté.
Azt azért nem árt figyelembe venni, hogy Inigonál, ha megingott a vonal, nem sikerült a lesreállítás, ontráztak, sikerült mögénk kerülni, akkor szabad volt az út. Akárhányszor versenyre kényszerült, azt csúnyán elvesztette. Nagyon lassú védő volt, Araujo azért sok esetben, sőt nagyon magas százalékban megnyeri a futóversenyeket, így amennyit vesztünk Inigoval, közel annyit nyerünk Araujoval. A gondot inkább abban látom, hogy nincs ballábas belső védőnk, Cubarsi pedig akár Chrisszel, akár az uruval van párban mindig bal oldalra kényszerül, ahol az erősségei kevésbé jönnek ki. Én IM távozásával ebben látom a komolyabb hátrányt.Andris írta: ↑2025.08.25. 11:28:36Azért szerintem lehetnek majd nagy gondok a lestaktikás védekezéssel azt figyelmen kíüvl hagyva is, hogy Inigo elment. Mármint, az ellenfelek is kezdenek alkalmazkodni, meg amúgy sem lehet minden szezon tökéletes ilyen szempontból.
Amúgy, ami egy adott játékosra, vagy egyetlen nagyon körbehatárolt játékosprofilra épül, az nem taktika, hanem a csillagok szerencsés együttállása, amikor az edző beletenyerelt valamibe. Nem állítom, hogy ez van, sőt... de ha úgy érezzük, hogy Inigo hiányában már nem működik egyáltalán(!), akkor gyanús mégis csak ez.
Én inkább attól félek, hogy Araujonak nem fog menni ez a fegyelmezettség, főleg koncentráció és a fizikai ruganyosság, ami a ki és visszalépésekhez kell. Azért még Christensen, vagy épp Koundé is beválhat, sőt Araujot is meg lehet nézni szélső védőként is, hogy ne teljesen utolsó vonal legyen mikor lesreállítás van.. csak hogy ne pazaroljuk el őt se.
Mindenesetre szerintem amikor van egy olyan képességű négyesünk a keretben, mint Koundé, Ara, Cubarsi, Christensen, és van még Baldé meg Eric is, akkor egy edzőnek muszáj megoldania a dolgot, méghozzá jól. Ha nem sikerül, az szerintem az edző abszolút hiányosságának a bizonytéka, és egyáltalán nem a kereté.
Ettől függetlenül hiányos a keret, szélső védőkben hiányos, viszont erre pedig pont a védekezési sémáink kevésbé építenek (nyilván nem ok nélkül amúgy).
Pedrihez meg nehogy már fel kelljen nőni bárkinek... aranylabdás szinten játszik a srác bő egy éve, teljesen elvetemült gondolatnak tűnik hogy ez legyen a mérce. Amit tavaly Frenkie, Casado, és Fermin csináltak, az bőven elegendő. Most is jók voltak, mikor játszottak, mármint idén eddig. Ez abszolút elégséges szint, sőt ha tartósan megy, akkor több mint elégséges.
Én inkább Olmoban vagyok kicsit csalódott, de ez folyamatosan mióta leigazoltuk. Remélem idén stabilabb és labdabiztosabb, harcosabb lesz.
Rashfordból Fati lesz hamar, hogyha nem neveli meg Flick. Hiába labdaügyes meg gyors a srác, ha nem tud alkalmazkodni a különböző játékhelyzetekhez, különösképpen a felállt védelmekhez. De ezzel nem akarok előreszaladni, második számú csereként lesz alkalma bizonyítani bőven, mert muszáj leszünk rotálni.
Azért szerintem lehetnek majd nagy gondok a lestaktikás védekezéssel azt figyelmen kíüvl hagyva is, hogy Inigo elment. Mármint, az ellenfelek is kezdenek alkalmazkodni, meg amúgy sem lehet minden szezon tökéletes ilyen szempontból.baas11 írta: ↑2025.08.24. 17:31:422 fordulo utáni rapid…
Flick:
Teszi a mester dolgát , 100 % bízhatunk benne azt gondolom …
Szükséges szerepcsere es rotacio kísérletekkel, es bar az intenzitás még nem top de nem is szabad h az legyen augusztusban !
Kapus:
Korai még nagyon , de eddig okes
Védelem:
Nagy gondjaink lehetnek es szvsz lesznek is igy h nincs top bal labas belső vedőnk amivel ráadásul egyszerre vesztettük el Cubarsi jobbos kiváló elore fel passz játékát is ( ami Araujonak sosem lesz az erőssége mar ) … hacsak Cristensen csoda nem történik !
Középpálya:
Pedri legmagasabb polc sajnos egyedüliként ( ez 3/1 30% ebben a sorban)
Egy lejjebb De Jong / Dani Olmo alattuk egy féllel Fermi Gavi Cassado — > jo lenne ha legalabb egy valaki idén fellépne Pedri melle !
Támadósor :
Rafi, Lewa, Ferran, Yamal, Rashford .. ebből idén is kinéz egy 100+ szezon !! ( csak ne kapjunk mar ennyiszer gólt mint tavaly ))
+1
Rohadtul hiányzik most mar h nekunk is legyen egy igazi sajat félelmetes hazai arenank igazi hazai palya sokat dobna !
Ez ok, de éppen ezért érthetetlenek számomra a 2030-ig bebetonozott szerződések.
Abszolút. Hányszor fohászkodtunk annak idején komolyabb fizikális felkészítésért, fizikálisbab játékosokért, én úgy nagyjából 2013 óta, amikor a Bayern megfojtott, lejátszott, szétdominált, szétfutott, bucira vert minket (0-7). Bárkit igazoltunk, fizikailag sorra épültek le nálunk. Az állandó izomsérülések is mutatták, hogy valami nincs rendben a klub edzésprogramjával. Kellett már egy edző egy teljesen más kultúrából, mert ezt a hiányosságot csak egy teljesen más szemlélet tudta megoldani. Telitalálat volt Flick leigazolása. A csapata remek munkát végez a játékosokkal. Még Xavi alatt is szokásunk volt 60 perc után kifújni. Most meg pont az ellenkezője van, rendre a második félidőben javulunk fel, amikor az ellenfél már nem tudja tempóban tartani a lépést. A Madrid is ezért fordított mindig a hajrában, nem azért, mert gumibogyószörpöt ittak vagy valami csodatevő tündér megsegítette őket. Mert sokan azt hitték, hogy ez valami csoda vagy mázli. Miközben egyik sem, csak a kemény munka és a játékosok helyes kiválogatásának eredménye. Nálunk is megjelentek végre a piócák. Állítom, hogy ha a Guardiola-korszakban lett volna egy fizikálisabb piócánk, zsinórban nyertünk volna 4 BL-t.
Ezzel együtt csendben, halkan, de észrevehetően fejlődget a mentális ereje is a csapatnak.
Elfáradt a Levante, ennyi. Az első félidőben még rendre vezetnek kontrákat az ellenfelek, aztán a második félidőben kifújnak, már pillanataik sincsenek. Ez is erőssége a csapatunknak, a fizikális felkészítést dicséri. Nem véletlenül fordított mindig a Madrid sem az utolsó percekben, fizikálisan a legerősebb csapat volt. Amióta nálunk is komolyan veszik a játékosok fizikális felkészítését, mi is behúzunk győzelmeket Madrid-módra.bence0330 írta: ↑2025.08.24. 02:32:58Félidő után közük nem volt hozzánk, nekem konkrétan még egy kósza kezdeményezés sem rémlik a Levantétól támadófronton. Nekem kevés a tudásom ahhoz, hogy megmondjam, pontosan mi volt a váltás a védelem terén, de működött (nyilván személyi is, de szerintem nem ez volt a lényeg, tavaly is rendre megcsinálta ugyanezt személyi változtatás nélkül is, sokszor hamarabb).
Nagyjából egyetértek, de az 1. és 3. pontot talán összehúznám. Koundé a sérülése előtt -a válogatottal együtt- több mint 60 meccset töltött zsinórban a pályán (és még nem számoltam a tavalyi évet) Nem tudom hányan voltak egész Európában, akik ilyen terhelésnek voltak kitéve, mezőnyjátékosok közül gyanítom senki.bence0330 írta: ↑2025.06.03. 15:52:15Az elképesztő szezonja után én 2 dologban szeretném csak, hogy fejlődjön:
1: csere. Amikor bele kell nyúlni a meccsbe, mindig jól cserél, az remek, de annyiszor alázzuk az ellenfelet, és tartja közben a meccs végéig a pályán a kulcsembereket, hogy az szerintem indokolatlan. 3 meg 4 gólos előnytél tényleg mindegy, kit tesz be, Pena is beállhatna Yamal helyére, és nyernénk. Ennek kicsit megittuk a szezon végén a levét, de szerintem már az ősz végi hanyatlásban is volt ennek kicsit szerepe.
2: bizonyos meccsszituációkban kicsit több pragmatikusság. Érdekes, mert a szezon második felére ebből amúgy mutatott jópár alkalommal valamit, Atma ellen pl, de az az Inter ellen vezetésben teljes csapatos letámadás téma elég durva volt.
+1 GM. Lelkes, aranyos, időhúzó csere lehet, de ennyi, őt felejtse el, teljesen érthetetlen az egész jelenség, ahogy már ő maga is rémültében lecserélgeti hamar néhány meccsen, annyira rossz, aztán következőn megint ott virít. Ott van Fort, aki százszor tehetségesebb, és jegelés után is lehozott zsinórban több hibátlan meccset a végén. De ha neki lefőtt Flick alatt, akkor remélem Torrents ezt a gondot elsöpri egy az egyben.
Ez logikus is, legtöbben azt írtuk itt is, hogy a balszélső nem Raphinha helyére jönne, hanem kvázi Olmóéra. Marad a kérdés, hogy őt mi a fenének igazoltuk le, de hát ez van. Hátha ő lesz KDB utódja Pep szemében. Diaz meg egyértelműen illene Flick profiljába azzal az elképesztő munkamorállal, plusz azért a skilljei is a helyén vannak, de kicsit akkor is túlárazottnak gondolom. De elméleti szinten nézve, ez a letámadás+támadóképesség kombóját nézve nagyon-nagyon magas szint lehetne, amiből Lewy fog már inkább kilógni a szezon jelentős részében.