bence0330 írta: ↑2025.09.15. 11:45:58
Barcaman1993 írta: ↑2025.09.15. 09:54:38
Nekem az volt érdekes, hogy Bernal játszott előrébb és Casado a szokásos visszavontabb szerepben. Lehet nem kell ebből messzemenő következtetéseket levonni, de én meglepődtem rajta.
Igen, én is csodálkoztam. Lehet tényleg csak annyi volt, hogy a gólfesztiválban adjon ő is egy gólpasszt, vagy ha az ellen elmegy egy kontrával, akkor ne neki kelljen így első óvatos perceiben sprintelnie utána, vagy ilyesmi. Elvileg őt még egyedüli hatosként is próbálgatná Flick, szóval fura lenne, ha hosszútávon ő lenne előrébb.
No meg - hacsak Pedri le nem sérül - eleve nehéz elképzelni kettejüket egyszerre a pályán, mert Pedri helye kb bérelt, kettejük közül meg nem kérdés, hogy Pedri lenne előrébb a két pivot közül, szóval lehet, hogy nem is releváns annyira a kérdés.
Hacsak úgy nem releváns, hogy ki lesz Pedri cseréje. Jelenleg ugye ott van Casadó-Bernal-DJ egy posztra, Pedri a másikre, gondolom az egyik előrelép majd váltótársnak. Én DJ-ot szorgalmaznám Pedri cseréjének, de az is lehet, hogy Flick Bernalt el tudja ott képzelni, és ennek szólt a próba.
Az Atleticben is előfordult, hogy Bernal játszott előrébb, bár kevés esetben. Inkább, amikor Casadó visszatért sérülésből, aki addig az első számú vkp volt. Marquez először még őt tette vissza, és az eredeti helyén kezdett játszani, aztán fordult a kocka mert előbbi jobb teljesítményt rakott le vkp-ként és Casadónak ízlett a kkp poszt is. Többek között ezért is gondolom, hogy Pedrit Gavi hiányában ő tudná legjobban pótolni. Fejben is sokkal gyorsabb, mint De Jong, ami ott elengedhetetlen ráadásul Frenkietől nem nagyon látunk 4-5 méternél hosszabb labdákat, vannak kétségeim, hogy ezek mennének-e neki. Ahogy a helyezkedésben is látványosan gyengébb a holland. Casadó jobban mozog és megjátszható/kéri a labdát.
Bernalnak a játékintelligenciája megvan hozzá,bár szerintem hozzájárult, hogy a Valencia minimális veszélyt jelentsen és Casadó gyorsabban összeszedhesse a labdát és osztogasson, de eggyel hátrébb tud igazán jó teljesítményt nyújtani. Pedri hiányában szerintem vele 4-3-3-ban is hatékonyan lehet játszani.
A B-ben ivolt amikor akkor húzódott feljebb, amikor a betömörülő ellenfelek ellen jobban kombináltunk átlövésekkel, erre nagyon jól tud érkezni 20-25-ről pedig hatalmas bombákat tud megereszteni (és nem stadionbúki).
Amúgy Rashfordról méltatlanul kevés szó esik. Talán azért mert csak egy assistja volt és nem iratkozott fel a góllövőkhöz, de nekem nagyon tetszett a játéka. Kellően kombinatív volt és az 1vs1-ekben nagyon jó. Sokszor még ketten sem bírtak vele., amikor otthagyott két védőt, aztán elküldte gyufáért Copetét (Tarragant?) az valami zseniális volt. Emellett hajtott is rendesen, nem lehetett rá panasz.
Megnéznék egyszer egy olyat, amikor mindkét oldalon egy ilyen technikás jól cselező játékosunk van. Nem tudom hogy osztanák el a védők, hogy mindkét oldalra meglegyenek elegen. Most Roony miatt nem kellett túltölteni azt az oldalt, de ha egy Yamal van ott, kíváncsi vagyok honnan vontak volna el védőt.
Sok embert ki lehetne emelni, mint újfent Pedrit, Fermint feleslegesen, de aki még kiemelkedett az szerintem Cubarsí volt. Lehet, hogy a Velencia egyáltalán nem jelentett veszélyt, de ebben a védelemnek is hatalmas szerepe volt. Ahhoz, hogy egy Valencia szintű csapat 70 percig lövésig se jusson el a védelemnek nagyon a helyén kell lenni, ehhez pedig szerintem Cubarsi tette a legtöbbet hozzá. Teljesen sallangmentesen, precízen játszott, szorosabb helyzeteket is tökéletesen oldotta meg, az a passz Ferminnek pedig csak megkoronázta a teljesítményét. Részemről az MVP top3-ba őt is bele lehetne venni.
Kicsit furán néz ki ez a 6:0, ha valaki nem látta a meccset, azt gondolhatná, hogy a kicsit szedett-vedett, fiatal kezdő csapat rozsdásan működött, Aztán Raphinha, Lewy, Olmo stb. hozták meg a minőséget és döntötték el a meccset, pedig már akkor is lefociztuk őket, még egy 3:0-ás félidő is alsó hangon lehetett volna, de 4-en sem csodálkozhattak volna nagyon.
Remélem Ferran most az egész szezonra ellövöldözte magát, mostantól visszatalál a kegyetlenebb formához. Igyon valami célzóvizet meccs előtt vagy amit szokott, mert most még ez elment, legyintünk egyet, de egy szorosabb meccsen nem fér bele, hogy mesterhármasok maradjanak a lábában, mert azok a helyzetek még nem 3-4-5:0-nál voltak.
Nem vagyok telhetetlen vagy mondom azt, hogy miért nem lőttünk két számjegyet, csak ez kicsit aggaszt a jövőre nézve, mert már a Levante ellen is előjött, és akkor majdnem rajtavesztünk