Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
safranek
Barça B

2025.10.02. 12:14:37

drobika írta:
2025.10.02. 12:08:17
Azért az a második sárga sokat tudott volna segíteni abban, hogy az X az a zsebben legyen.
Szerintem még csak véleményes sem volt. Ha pedig az első mondatom igaz, akkor bizony ez igencsak negatívan befolyásolta számunkra az eredményt.
Remélem, valahol máshol majd visszakapjuk, ami most elveszett.
Sarga lapnal szoktak merlegelni. Az elso volt tul szigoru neki.

Azt viszont nem ertettem, hogy De Jong hogy maradhatott palyan, amikor agyontaposta Mendes achilleset. Ertem, hogy taktikai faultnak indult a mozdulat, de az tiszta piros volt.
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.02. 12:08:17

Azért az a második sárga sokat tudott volna segíteni abban, hogy az X az a zsebben legyen.
Szerintem még csak véleményes sem volt. Ha pedig az első mondatom igaz, akkor bizony ez igencsak negatívan befolyásolta számunkra az eredményt.
Remélem, valahol máshol majd visszakapjuk, ami most elveszett.
Peter
Director del Fútbol

2025.10.02. 11:59:05

Troym írta:
2025.10.02. 11:26:12
Őszintén, kit és miért raknál be - ha tehetnéd - a tegnapi psg keretbe tőlünk?
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.02. 11:56:36

Andris írta:
2025.10.02. 11:52:56
Rapha nem értem miért ülte végig, de azt se hogy miért nem kezdett, ez az ősz egyik legnagyobb kihívása volt.
Írtam élőben is, ő már egy hete kidőlt, a hétvégén sem volt már a keretben, és a válogatot szünet után térhet vissza talán. Szóval így talán érthető, miért nem volt több sérültje a PSG-nek. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andris
Adminisztrátor

2025.10.02. 11:52:56

Nem tudom mi a hőmérséklet és mik a megfejtések a tegnapit illetően, most nem olvasom végig a fórumot.
Szerintem nem történt semmi tragédia, 30+10 percig mi domináltunk a maradékban meg ők, és főként a sorsdöntő utolsó harmadban teljesen csak ők.
Nem gondolom, hogy jobb a játékuk, végképp nem a játékosaik, csak hát elfáradtak a fiúk. Nagyon látványos volt a szakadék, és nem gondolom, hogy ez taktikai közbeavatkozásoknak köszönhető, egyszerűen elfogytunk.
Hogy ez miért van, azt nem tudom - vagy pont mélyponton vagyunk kondiban, vagy épp sűrűre és végighajtott meccsekre jött ki az elmúlt pár hét.. ez van, nem jó de nem történt semmi amiből bármiféle messziremenő következtetést lehetne levonni.
A PSG ráadásul lehet, hogy több sérülttel tolta, de így alapértelmezetten sokkal frissebb emberekkel is. Ráadásul a végére a mi keretünk is megadta magát - épp csak visszatérő Bernallal, alig játszó Casadoval, nulla perces Baldéval kényszerültünk belefrissíteni egy nagyon kiélezett hajrába, ez azért pech (keretszintű pech). (plusz Lamine meccshiánya is érződött szvsz, ő is egy félidős volt mindössze)
És ezt igazán lehetett érezni is, én még a 35. perc környékén, 0-1nél megraktam a PSGt 8,5es szorzóval és egy szabad szemmel is jól látható összeggel, úgyhogy ebből most elmegyünk a családdal egy pár Barca meccsre. Remélem pont beleesünk majd novemberben egy Camp Nou megnyitóba, bár nem sok esélyt látok rá.

Szóval szerintem semmi tragédia nem történt, lehet hogy múlt héten, vagy jövőhéten meg simán megvernénk ugyanezt a PSGt, az alapján amit láttam. Rossz volt nézni, de nem vonhatók le igazán negatív következtetések szvsz.

Pár apróság mégis:
Rapha nem értem miért ülte végig, de azt se hogy miért nem kezdett, ez az ősz egyik legnagyobb kihívása volt. Rashford szerintem kanyarban sincs, hiába vannak viszonylag jó számai, szerintem egysíkú és kiszámítható, ráadásul passzoknál/beadásokál és lövéseknél úgy látom, hogy a többet ésszel, mint erővel típusú játékos. Illetve, mindig van legalább egy jobb megoldás annál, mint amit éppen választ (attól függetlenül is hogy esetleg egyikből vagy másikból gól/gólpassz lesz.)
Koundéval se voltam kibékülve, néha vannak ilyen flegmázós meccsei... Tek is csak gyenge közepes, nagyon hiányzik Ter Stegen lábmunkája / Joan Garcia dinamikus játékkal együtt élő jelenléte, főleg ilyen meccseken. Kis túlzással -1 mezőnyjátékossal vagyunk így, akármennyire is kedvelem a lengyelt (és jónak is tartom, mint B/C opció).

Amiket pozitív oldalon kiemelnék, az Ferran és Eric Garcia. Mindkettőnek teljesen megérdemelt az egyre gyakoribb kezdő tagsága, Eric tegnap talán a csapat legjobbja volt Frenkie mellett, ha teljes 90 percre nézzük.

Szóval ha valaki aggodalmaskodna, én azt ajánlom, hogy még korai, meg lehet nyugodni.

PS: a bíró csak kicsiket hibázott, de abból látványosan sokat, szerintem. Igen, jöhetett volna talán a második sárga is, de nem ezen múlt a meccs. Viszont rendkívül bosszantó volt nézni, hogy mennyire sok dolgot félrenéznek / nem látnak.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Peter
Director del Fútbol

2025.10.02. 11:50:39

Troym írta:
a "tegnapi PSG" szerintem nem volt jobb, mint a "tegnapi Barca" minőségre,
Komfortzónán belül - talán - szerintem sem, de azon kívül viszont egészen biztosan tartósabbnak tűnik a psg
bence0330

2025.10.02. 11:49:52

Troym írta:
bence0330 írta:
2025.10.02. 11:04:02
Akkor félrement a mondandóm.

A lényege, hogy ha úgy gondoljuk, hogy BL esélyesek vagyunk, akkor ne sopánkodjuk, ha outsiderek, akkor nem kell kiállni senkinek sajtótájékoztatókra, hogy irány az aranyérem. Van annyi közhelyes panel, amit lehet puffogtatni, "lépésről lépésre haladunk", "csak a következő meccs a fontos", "sok jó csapat van" stb ami után nem kell magyarázkodni, ha esetleg kikapunk.

Nem is a pályán lévő Yamalt kritizáltam, hanem a sajtótájékoztatón nagyokat mondót.
A pályán jó volt, aztán elfáradt. De ugyanezt korábban lenyilatkozták a sportvezetők is, hogy a BL arany a cél, pedig lehetne annyi eszük, elég öregek már, hogy ilyen nyomást felesleges magunkra pakolni, főleg ha csak top7-8 erősségű a csapat, ahogy te állítod.

A másik kiemelt pontodra meg azt akartam jelezni, hogy a "tegnapi PSG" szerintem nem volt jobb, mint a "tegnapi Barca" minőségre, nálunk minden védőnk elérhető volt és Raphinhán kívül az összes támadó, ott meg hiányzott a teljes támadó trió, szóval nem lett volna bravúr nyerni sem, vagyunk annyira jók, de simán nem játszottunk jól 40-50 percig, nem katasztrófa, csak ne zárjuk annyival, hogy "jaj-jaj BL győztes a PSG, azért nyert, annyival több játékosuk van" (btw 15 mezőnyjátékosuk volt tegnap).
Az első ponttal egyet tudok érteni, de közben meg azért olyat sosem olvastam, hogy mi vagyunk a BL fő esélyesei, hanem hogy meg akarjuk nyerni. Ezt elmondhatja Fati is a csapata színeiben. :) De talán szerintem is túl sok nyomást tettünk magunkra, ezt megadom alapvetően, csak kicsit árnyalnám.

Igen, értettem, én csak azt mondom, hogy az aranylabdás Yamalt szembeállítani egy még nem 100-assal szerintem szintén kicsit a csapatunk ellen hajló kijelentés. Tegnap nem volt esélye megmutatni teljes valójában, miért lehet aranylasztija a kövi 15 évben. A Pedri meg ugye fél félidőt enyhén sérülten töltött, Rapha nem volt ott, ez a 3 aranylabda jelöltünk volt, akit említettél, ezért nem érzem korrektnek a szembeállítást a "Barca aranylabdásait" a meccsel. PSG-nél is igaz ez persze, ott, Dembélé-Vitinha-Mendes volt a 3 ő alak a gálán, Dembi sérült volt, Vitinha kb ugyanannyira jó állapotban, mint Pedri, Mendes rendben volt. Szerintem a két csapat önmagához képest jelen lévő ereje/sérülések miatt való visszaesése tökugyanaz volt.

Én nem tudom, jobb-e az, ha (jó cserék nélkül) minden csapatrészben hiányzik egy kezdő (JG, Baldé, egy félidőre Pedri, Fermín, Rapha), mintha hiányoznának a jobb támadók, de amúgy a csapat minden része kb rendben van. Nehéz ezt megítélni, szerintem legalább egy egál a dolog, de ki merném jelenteni, hogy magát az egységes csapatot, mint olyat, jobban bántja a mi esetünk. És azért ja, Barcola és Lee jók. A két noname támadójuk meg megfeleltethető mondjuk GM-el és sajna Olmóval, és akkor Tek még ki is maradt a buliból, akit mondjuk megfeletethetünk Douéval, aki kb Barcola szintje, és nem nagyon változott volna vele a meccs, vagy minimálisan.

Nálunk a védelem meg legalább 50, ha nem magasabb százalékban nem a konkrét védősorról szól. Igenis a védelemben is hiányzott Fermín és/vagy Rapha, illetve mindkettő jó lett volna még akkor is, ha a letámadás nem működik, és csak kontrákkal futhattunk volna el. Letámadásban és ebben is nagy hiányzók voltak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.10.02. 11:45:29

bence0330 írta:

Yamal sérülésből visszatérve szerintem 20-30 perces játékos volt még ezen a szinten, annyit jól cselezett, hajtott, visszazárt, utána vége volt.

Ugye, akkor felvetődik a kérdés miért volt fent végig, miért nem hozta le?
Vagy ha még nem 100%os miért kezdeti?

De itt jól van kezelve, bezzeg a válogatottban De La Fuente hogy bánik vele:D

Félreértés ne essék, én is ezt láttam rajta, de talán ezért ilyenkor jobban járnánk ha frissen a padról jönne a már 60-70 perce focizó savasodó védelemre.
Ennek semmi értelme nem volt, hogy fent van 90 percet, amiből nettó 35 percet tudott egy átlag jó teljesítményt hozni, második félidőben meg értelmezhetetlen volt a jelenléte.

(ezt már csak halkan jegyzem meg, hogy lehet 100%os de jelenleg ennyit bír erőnlétileg...ami szomorú...de felvetődött a gyanú, hogy nyáron fontosabb volt a pávatánc, meg a napszemüveg igazgatása a yachtokon, meg a hajszőkítés idétlensége, mint végigtolni fullfókuszban az edzéseket. EZt nem tényként közlöm, csak nehogy tényleg ez legyen, hogy ezért nincs szufla.)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Peter
Director del Fútbol

2025.10.02. 11:35:47

Troym írta:
2025.10.02. 10:15:56
de a tegnapi PSG nem a gálakezdőjével és atomfutballal vert minket, hanem egy felforgatott csapattal és még csak nem is különösebben ledarálva minket, szóval azért csak keressük meg a problémák okait és javítsuk,
Ezt már tavaly óta tartom:

Akkor vagyunk képesek ilyen ellenfelek ellen jobb teljesítményre és győzni, amennyiben mi a pályán a saját teljesítményünk 120%-át nyújtuk, miközben az ellenfelünk nem hozza a saját 100%-át.

Magyarul, ezek a meccsek nem igazán rajtunk múlnak, nem a mi kezünkben van a sorsunk, nem mi irányítjuk az eseményeket. Ettől függetlenül ezek nem nyerhetetlen meccsek.

A problémák okai a keret minőségében és képességeiben keresendők.

Tavaly maxoltunk mindenben, ez idén sem lehetetlen, de ismételni sem lesz könnyű, nemhogy túlszárnyalni.
Troym
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
Akkor félrement a mondandóm.

A lényege, hogy ha úgy gondoljuk, hogy BL esélyesek vagyunk, akkor ne sopánkodjuk, ha outsiderek, akkor nem kell kiállni senkinek sajtótájékoztatókra, hogy irány az aranyérem. Van annyi közhelyes panel, amit lehet puffogtatni, "lépésről lépésre haladunk", "csak a következő meccs a fontos", "sok jó csapat van" stb ami után nem kell magyarázkodni, ha esetleg kikapunk.

Nem is a pályán lévő Yamalt kritizáltam, hanem a sajtótájékoztatón nagyokat mondót.
A pályán jó volt, aztán elfáradt. De ugyanezt korábban lenyilatkozták a sportvezetők is, hogy a BL arany a cél, pedig lehetne annyi eszük, elég öregek már, hogy ilyen nyomást felesleges magunkra pakolni, főleg ha csak top7-8 erősségű a csapat, ahogy te állítod.

A másik kiemelt pontodra meg azt akartam jelezni, hogy a "tegnapi PSG" szerintem nem volt jobb, mint a "tegnapi Barca" minőségre, nálunk minden védőnk elérhető volt és Raphinhán kívül az összes támadó, ott meg hiányzott a teljes támadó trió, szóval nem lett volna bravúr nyerni sem, vagyunk annyira jók, de simán nem játszottunk jól 40-50 percig, nem katasztrófa, csak ne zárjuk annyival, hogy "jaj-jaj BL győztes a PSG, azért nyert, annyival több játékosuk van" (btw 15 mezőnyjátékosuk volt tegnap).
bence0330

Troym írta:
...
- Jobb csapat a PSG, de nem feltétlen azok a játékosok miatt, akik ellen tegnap játszottunk.
...
- El kéne dönteni, hogy most eljátsszuk az outsider szerepet, vagy az egyik nagy esélyest, de az fura, hogy egyik nap jön egy nyilatkozat mondjuk Yamaltól, Yustétól, Decotól, hogy irány a BL arany, miért nem Yamal, Raphinha, Pedri az aranylabda 1-3 valamilyen sorrendben stb. másnap meg egy vereség után, hogy szegény ember vízzel főz, és mennyi csapat jobb, mint mi. Vagy ez, vagy az, de így nem komolyan vehetőek a nyilatkozatok.

Elfogadom a PSG lehet jobb csapat, mint mi, de a tegnapi PSG nem a gálakezdőjével és atomfutballal vert minket, hanem egy felforgatott csapattal és még csak nem is különösebben ledarálva minket, szóval azért csak keressük meg a problémák okait és javítsuk, azzal ne mentegessük magunkat, hogy volt 3 hiányzónk, mert tavasszal is lesz.
A többi oké. Viszont:

Yamal sérülésből visszatérve szerintem 20-30 perces játékos volt még ezen a szinten, annyit jól cselezett, hajtott, visszazárt, utána vége volt.
Raphinha ott sem volt
Pedri valami apróságot összeszedett látszólag az első félidőben, vagy csak extrémen csapódott ki a fáradtság, nem tudom.

Szerintem az nem mentegetés, hogy ha már az egyik oldalon megjegyzed, hogy a PSG nem a gálakezdőjével lépett pályára, 3-4 kulcsjátékosuk sérült volt, akkor szerintem úgy korrekt, ha leírjuk, hogy ez bizony nálunk is megvolt pont ugyanígy, szerintem pontosan ugyanannyira nem a gálakezdőnk volt, mint nekik. Ez nem mentegetés, hanem pont az inverze lenne, amit írtál, hogy amit a PSG-nél figyelembe veszünk, azt nálunk nem. Kb azonosak voltak a feltételek, és egy góllal talán jobb volt a PSG, de még ez sem egyértelmű, mert az első félidőben inkább voltunk 2 góllal jobbak.

Ettől még Flick szerintem is elmeccselte a belső védőket, és a formaidőzítés nem volt jó pl. Pedrinél, ezek edzői hibák, szerintem Rashford lehozatala is az volt, Yamal a neve miatt volt már csak fent akkor, de még Ferrán is fáradtabbnak tűnt, mert végigsprintelte a meccset. De mondjuk neki eleve egy fokkal nehezebb dolga van szűkebb kerettel egy nehezebb bajnokságban, nehezebben pihentet egy Pedrit, mint LE egy Vitinhát, akárkit, ez a szegény ember vízzel főz esete.
De azért ne csináljunk úgy, mintha a nem gálakezdővel felálló PSG lemeccselte volna a gálakezdővel felálló Barcát, és mi lett volna ha ott van legalább Kvara és Doué. Nekik meg mi lett volna, ha ott lett volna Rapha meg Fermín, vagy a második félidőben nem egy rúgást kapott Pedri. És az első félidőben így is mi meccseltük le őket, ezt sem kéne szerintem elfelejteni, nem voltunk csak úgy elfújva a meccsen.

És szerintem mindkettő igaz lehet a maga nemében, normál esetben enyhe outsiderként indulnánk neki a BL-nek, a teljes kereteket nézve szerintem 7.-8. helyen. Más kérdés, hogy majdnem ki van maxolva ez a keret, és top2 edző van nálunk, ezért a gyakorlatban álmodozhatunk a BL-ről, a játék kb megvan hozzá, szerencse kell a sérülésekkel, meg úgy egyáltalán a BL-hez mindig kell egy kis szerencse (még a PSG is simán kikaphatott volna tizikkel a legjobb 16 között, az már full lutri volt).
Tippre a Reálnak(?), a Poolnak, Arsenalnak, CFC-nek, BM-nek, PSG-nek alsó hangon esélyesebbnek kéne lennie keret alapján, így hívhatnánk magunkat outsidernek is, közelebb állnánk vele az igazsághoz. Játékban meg ennél jobbak vagyunk. Inter is hasonló volt Inzaghival, csak más stílussal, a miénk még szép is.
gránit
Director del Fútbol

2025.10.02. 10:49:41

Nem szeretek bírózni, mert általában kifogásként, a hibák szőnyeg alá söprésére használják, de Nuno Mendes-t ki kellett volna állítani.

Ugyanakkor probléma, hogy meccsenként jellemzően egy félidőt focizunk magas szinten, ez a bajnokikon, kisebb csapatok ellen is problémát jelent. Ennek okát a stábnak ki kell derítenie. Inigo Martinez nekem hiányzik, én őt és Christensent játszatnám a legkomolyabb meccseken. Araújóban az utóbbi időkben benne volt a hiba a rangadókon, persze valószínű, hogy a tegnapi felhozatalhoz képest ő is nagyobb határozottságot mutatott volna. Nekem a Christensen által nyújtott stabilitás is hiányzik ilyenkor. Joan Garcíával pedig csak a kezdőkapus kérdését oldottuk meg, a cserekapuskérdés megint off, így ugyanott tartunk, mint évekkel ezelőtt, amikor ter Stegennek nem volt pluszt nyújtani tudó utóda. Ezek azért problémát jelentenek.
Peter
Director del Fútbol

2025.10.02. 10:40:33

gy írta:
2025.10.02. 06:52:39
Így értettem, hogy a megszervezett press tekintetében
Értettem, hogy mit írtál és azt is, ahogyan most részletezted.

Ugyanakkor nekem az a véleményem - és ez korábbi tapasztalatok, meccsképek alapján (is) számomra összeáll, tehát nem csak és kizárólag a tegnapi teljesítmény miatt -, hogy a megszervezett press, a labdatartás hatékonysága, az ellenünk irányuló press elleni ellenállóképesség, ezek mind-mind egy bizonyos szint elérésig szervezhetők tudatosan, betanulhatók csapatszinten, de ezeknek létezik egy olyan határa, aminek átlépéséhez már csak bizonyos egyéni képességek birtokában van lehetőség.

A csapatmozgás valóban tanulható, de nem létezik olyan, ami egyéni képességekkel nem kijátszható, nem átjátszható. Ez ugyanúgy érvényes ránk, mint bármelyik ellenfelünkre.
Amelyik csapat állománya fejben, intenzitásban, pontosságban és kivitelezésben magasabb szintet képvisel és ezeket a gyakorlatban is képes megvalósítani, az ellen - szerintem - nincs orvosság, nincs recept.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.10.02. 10:30:15

A PSG pont azért "a világ legjobb csapata" egyike, mert szinte minden posztra való B ember is ilyen szintet képvisel, közel az elsőhöz, eközben nekünk meg úgy kell számolgatni hogy akkor most Pedri, Baldé vagy Yamal kiválásával lennénk a legnagyobb pácban

Az első félidő eszméletlen volt, úgy fociztunk mintha nem a friss BL győztes csapat ellen játszottunk volna hanem valami kiscsapat ellen, a PSG-nek 3 kapus kellett hogy ne legyen legalább 2-0 vagy 3-0 közte, mivel 2-szer is mezőnyjátékos mentett a gólvonalról ami már közel sakk-matt helyzet, én sokkal kisebb mezőnyfölényt, inkább egy 50-50-es adok-kapokat vártam előzetesen.

Ami viszont nagyon hiányzott, az az amúgyis fáradt kezdőcsapathoz beérkező friss játékosok akik veszélyt is tudnak jelenteni a PSG-re. Egy friss Raphinha, vagy ha Raphi kezd akkor Yamal/Rashford beérkezve hatalmasat tudott volna dobni egy friss, jó középpályással (pl Fermin) megtámogatva.

Szerintem Flick egy dolgot nézett igazán be: Rashford lehozatalát, (kivéve ha az nem elővigyázatosságból volt vagy mert nem bírta már tovább) akkor egyértelmű hiba volt, onnantól teljesen veszélytelenek lettünk mert FT szélsőként nem veszély önmagában, és a maradék figyelem meg a frissen visszaérkező, amúgy is enervált Yamalra szállt és hatástalanítva is voltunk, Pedri lehozatalával pedig a PSG kb 0 ellenállással tudott támadásokat építeni és megnyerni a meccset.

Sajnos Flicknek intő példa tényleg hogy Pedrit is pihentetni kell, és nem csak utolsó percben megtapsoltatásos lehozatallal hanem amikor csak lehet. A lazázós első félidőzés helyett jó lenne rátérni arra hogy legalább a kis-középcsapatot 80%-on pörögve az első félidőben legyűrjük aztán mehet a pihentetés

Meccs tanulsága hogy továbbra is nagyon szűk jégen táncolunk a "BL legfőbb esélyesek" és a "lesérül a fél kezdőcsapat és akkor örüljünk a nyolcad-negyeddöntőzésnek" kategória között.
Nincs óriási gond, a sorsolás kicsit pótolja a hiányosságokat, ezentúl a Chelsea elleni meccsen kívül mindegyiket meg kell nyerni minél hamarabb, minél hatékonyabb erőtartalékolással és a bajnokikat hozni, akkor tavasszal egy kis szerencsével(plusz okos menedzsmenttel) lehetünk egy olyan helyzetben hogy a BL véágén ott lehetünk, 1-1 bajnokit beáldozva közte is.

Érdekes lesz ez az ősz, mert szemmel láthatóan szinte mindegyik topcsapat komolyabban veszi/jobb formában van az alapszakasz idején, idén aligha lesz olyan hogy a Bayern-RM-City-PSG lemarad a legjobb 8-ról és rájátszást játszik
Troym
Llegenda del Barça

Engem nem zavar a vereség, nem kell senkinek kardjába dőlni sem, de mellébeszélni és mentegetni sem kell a csapatot. (Ki lehet kapni amúgy a Rayo Vallecanotól is, benne van a fociban bármi ilyesmi is)

- Jobb csapat a PSG, de nem feltétlen azok a játékosok miatt, akik ellen tegnap játszottunk.
- Nem tudom mi történt a szünetben, de utána nekem nem úgy tűnt, hogy a PSG javult fel, hanem nálunk fogyott el a szufla, koncentráció
- El kéne dönteni, hogy most eljátsszuk az outsider szerepet, vagy az egyik nagy esélyest, de az fura, hogy egyik nap jön egy nyilatkozat mondjuk Yamaltól, Yustétól, Decotól, hogy irány a BL arany, miért nem Yamal, Raphinha, Pedri az aranylabda 1-3 valamilyen sorrendben stb. másnap meg egy vereség után, hogy szegény ember vízzel főz, és mennyi csapat jobb, mint mi. Vagy ez, vagy az, de így nem komolyan vehetőek a nyilatkozatok.
- Kezdeni kellene valamit azon játékosainkkal, akik egész eddigi szezonban gyengébbek a tőlük elvárhatónál (Casado, Kounde, Cubarsi, Olmo)
- Egyrészt dicséret a részemről, hogy szerintem GM volt a legjobb a védelemben, másrészt rég rossz, ha ő a legjobb a védelemben, akkor ott semmi nem állt össze a meccsen
- Egyetlen nemzetközi meccsen teljesíteni képes középpályás kevés lesz, Olmo és DJ a leggyengébbek között voltak nemzetközi meccsen nem először. DJ hiányosságai ismét előjöttek, ahogy kilépünk a bajnokságból, Olmonál nem tudom fejben, vagy fizikálisan nem stimmel valami, de hónapok óta 1-2 kivétellel gyengén játszik
- Szerintem LE felülmúlta Flicket, aki túlgondolta a meccset és felrakta középhátvédnek a két gyengébb fizikumú és lassabb játékost és a cserék sem sikerültek igazán, mind gyenge volt.

Elfogadom a PSG lehet jobb csapat, mint mi, de a tegnapi PSG nem a gálakezdőjével és atomfutballal vert minket, hanem egy felforgatott csapattal és még csak nem is különösebben ledarálva minket, szóval azért csak keressük meg a problémák okait és javítsuk, azzal ne mentegessük magunkat, hogy volt 3 hiányzónk, mert tavasszal is lesz.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2025.10.02. 10:04:58

ocsike83 írta:
2025.10.02. 08:43:16
- Szerintem Flick elcserélte magát. Nem tudom mi volt pl a cél Bernallal egy ilyen meccsen? Akkor inkább Chris VKP-nak, Araujo hátra, behúzódni sünbe, aztán megvan az 1-1. Hova rohantuk megint a 90. percben? Kb. 5 játékosunk volt fent az ellenfél 16-osánál. Meg is kaptuk belőle a gólt. Kicsit Inter deja vu....
De ahogy a többség írta. Tanuljunk belőle, van mit. Májusban kell TOP szinten lenni.
Én sem láttam ezeket a cseréket tudatosnak és indokoltnak. Valahogy olyan érzésem volt, hogy itt az idő, cseréljünk. Se Olmót, se Rashfordot nem hoztam volna le, nem tűntek fáradtnak. Nem úgy Yamal, aki azért sérülésből tért vissza nemrég. De nagyobb hiba volt a védelem megbontása akkor, mikor nem voltunk hátrányban, nem volt támadási kényszer. Bejött Balde és bár nem szeretjük GM-et, de azért Martinnal stabilabb a védelem. Chris pedig jobboldali belső védőként nem találta a helyét és jelentős szerepet játszott a végén bekapott gólban.
vinszentvega
Capitá del Barça

2025.10.02. 09:51:31

csababarca írta:
2025.10.02. 08:08:16
Nem volt ez rossz, sajnos ennyivel jelenleg még így is jobb a PSG.
Adott a feladat, tavaszra feljavulni.

Az, hogy néhányan pl Olmo leveri a lécet, nem újdonság, vagy hogy a védők belehibáznak, az sem, nem a szűk elit egyik védőnk sem, pláne a tegnapi EG-Cubarsi volt nagyon necces.

De nekem ami szemet szűrt, hogy most erőnlétileg is kifingtunk a második félidőre kb, de a 60. perctől abszolút.
Yamal is levegőt nem tudott már venni, pl ilyenkor le kellene hozni (khm, másik topikok ugye) mert így teljesen hasztalan volt, labdába se ért jóformán.

Szóval erőnlétileg nem tudom hogy állunk, de tegnap kipucsult mindenki, nagy a kontraszt ahhoz képest, hogy tavasszal meg mindenkit ledaráltunk erőnlét miatt is. Reméljük ez most az alapozás hatása, és tavaszra ez rendben lesz, akkor nagy gond szerintem nincs, mert játékban-fociban nagyon kevés csapat képviseli azt a minőséget amit mi. Talán csak a PSG meg esetleg a City jobb napjain.

EGy X azért jó lett volna, de így sincs tragédia igazából.

Mondjuk az, hogy a védelmünk a B-támadósorukat nem bírta el, úgy hogy Vitinha is szemmel láthatólag nem volt 100%-os azért bosszantó.
Egyetértek.
Egyébként, az szemmel is jól látszott, hogy mind Ferranról, Pedriről, meg Eric Garcia-ról ömlött a víz. Mindhárom szétfutotta magát ,épp ezért nem értem, hogy miért nem kapta le Ferrant is a 60-70. környékén... ( szerencsétlen E.G, alig bírta magát levonszolni a pályáról is)Talán Rashfordban még maradt volna annyi kraft, hogy rendesebben megjátszhassa a hosszú labdákat( már amikor nem adtuk el 3 érintés után ugye).
Illetve, tavaly is, ha ilyen kemény ellenfelünk volt, akkor mindig ott volt Rapha, aki ha utolért egy labdát, letudta kezelni és előtte a hosszúba. Szerintem talán ez hiányzott most a leginkább.
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
ocsike83
Capitá del Barça

2025.10.02. 08:43:16

Tudjuk, hogy a fociban nincsenek HA-val kezdődő mondatok, de.
Ha az 50. percben 3-1, akkor a PSG nem szólhatott volna semmit. Zabarnyi, majd Hakimi is a gólvonal közeléből mentett, a kapus már verve volt.
Aztán onnan látványosan és nagyon gyorsan elfogytunk. A 80. percben éreztem, hogy nem fogjuk kibírni.

Pár észrevétel, az előttem szólókhoz:
- PSG B / PSG C keret? Szeretnénk mi olyan B/C keretet, ahol a csere Barcola kezd, majd bejön a padról egy Lee, vagy Ramos, Hernandez. Ha ők B/C kerettel voltak, akkor mi mivel?
- Ez a védelem már az elején sem nézett ki jól. Ennek nem sok értelmét látom, hogy minden meccsen más kezd, nincsenek összeszokott párok. Cubarsit el kellene felejteni egy időre, nagyon visszaesett. Jöhetne az Araujo-Chris tengely. Kounde meg rejtély, hogy hova tűnt. Meccsek óta, mintha a pályán sem lenne. Feltehetően zavarja, hogy nincs állandó pár mellette.
- Pedrire tényleg vigyázni kell, mert ha kiesik, mehet a szezon a kukába. Inkább tényleg engedjünk el 1-2 meccset, minthogy valami hentes ledarálja. Tegnap is azért kapott rendesen.
- Olmo is teljesen érthetetlen. Nem emlékszem 5 meccsére, amin kiemelkedőt nyújtott volna. Remélem valamelyik fiatal robbant idén, aztán elköszönhetünk tőle Isten hírével.
- Szerintem Flick elcserélte magát. Nem tudom mi volt pl a cél Bernallal egy ilyen meccsen? Akkor inkább Chris VKP-nak, Araujo hátra, behúzódni sünbe, aztán megvan az 1-1. Hova rohantuk megint a 90. percben? Kb. 5 játékosunk volt fent az ellenfél 16-osánál. Meg is kaptuk belőle a gólt. Kicsit Inter deja vu....
De ahogy a többség írta. Tanuljunk belőle, van mit. Májusban kell TOP szinten lenni.
Més que un club :P
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.02. 08:30:46

Azt azért Flick javára írom, hogy ha már nem ,, gála 11 ,, hívő ( spec. nekem az a rendszer jobban tetszik, ), hogy rotál rendesen.
Ugyanis ezt a játékstílust máshogy nem lehet játszani . Hihetetlen magas védekezés, rengeteg futás. Erőnlétileg ezt bírni sorozatban gála 11-el majdnem lehetetlen.
Minden csaparészben erős a rotáció, nem állunk ki kétszer ugyanazzal a csapattal. Ehhez azért erős összeszokottság kell. Hasonló képességű játékosokkal.
Ennek a hiánya azért látható, nem csak a tegnapi meccsen volt így. Az ellenfél pedig hiányzói mellett is komoly erőt képvisel. Tegnap jobbak voltak, és gólokat rúgtak, mert anélkül az keveset ért volna. Nekünk ebből a meccsből az első félidőt kell megtanulni, és 90 percen át tudni azt hozni.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.10.02. 08:08:16

Nem volt ez rossz, sajnos ennyivel jelenleg még így is jobb a PSG.
Adott a feladat, tavaszra feljavulni.

Az, hogy néhányan pl Olmo leveri a lécet, nem újdonság, vagy hogy a védők belehibáznak, az sem, nem a szűk elit egyik védőnk sem, pláne a tegnapi EG-Cubarsi volt nagyon necces.

De nekem ami szemet szűrt, hogy most erőnlétileg is kifingtunk a második félidőre kb, de a 60. perctől abszolút.
Yamal is levegőt nem tudott már venni, pl ilyenkor le kellene hozni (khm, másik topikok ugye) mert így teljesen hasztalan volt, labdába se ért jóformán.

Szóval erőnlétileg nem tudom hogy állunk, de tegnap kipucsult mindenki, nagy a kontraszt ahhoz képest, hogy tavasszal meg mindenkit ledaráltunk erőnlét miatt is. Reméljük ez most az alapozás hatása, és tavaszra ez rendben lesz, akkor nagy gond szerintem nincs, mert játékban-fociban nagyon kevés csapat képviseli azt a minőséget amit mi. Talán csak a PSG meg esetleg a City jobb napjain.

EGy X azért jó lett volna, de így sincs tragédia igazából.

Mondjuk az, hogy a védelmünk a B-támadósorukat nem bírta el, úgy hogy Vitinha is szemmel láthatólag nem volt 100%-os azért bosszantó.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.02. 08:06:35

recrea írta:
2025.10.01. 23:35:26
Saviola írta:
2025.10.01. 23:15:42
recrea kollega kérdezte korábban az Élőben, amikor jajjveszékeltem az elmúlt meccsek takony teljesítményét látván, hogy mi az a nem sok jó, amit ezek a meccsek előrevetítenek.
Semmi köze a két meccsnek egymáshoz és ló.aszt vetített előre az a bajnoki, nemhogy ezt a meccset.

Kikaptunk a világ legjobb csapatától, aki sokkal előrébb tart, mint mi…jó ég :shock:

A kupákat májusban osztják amúgy.
Ezt a világ legjobb csapata bullshitet engedjétek már el, 56. ember érvvel ezzel, amikor tegnap egy B keretes PSG volt a pályán, 80%-os hőfokon.

Jaja, lóf.szt, meg azt, hogy az utolsó noname spanyol csapattól is simán nyelünk gólokat, ha kell, ha nem, egy félidő foci meg oda is majdnem kevés volt és ez kis is jött tegnap szépen.

Osszák májusban, attól még meg lehet fogalmazni némi kritikát, hogy hazai pályán 30 perc értékelhető játékot tudtunk produkálni. De tudom, tudom, PSG a világ legjobb csapat ésatöbbi. A góljukat meg egy noname 19 éves gyerek rúgta, mert Cuba számolta a fűszálakat, Barcolanak meg levette GM a labdát aztán elkísérte a kapuig.

Azt aláírom, hogy valóban korai temetni a csapatot, bármilyen porondról is van szó, de számomra az nem kecsegetőt, hogy kiesés ellen küzdő spanyol brigádok ellen vért hugyozunk egy szűkös győzelemért, egy keretében a tegnapi meccsen messze nem extra, nullán pörgős PSG ellen meg van bruttó egy félidő jó játék, utána meg labda nélküli edzést tartanak nekünk hazai pályán.

De be is fejeztem, mert majd megírjátok, hogy igazából mindenki piszok jó volt és a PSG góljai szerencsések voltak, bezzeg mi rúghattunk volna hatot. :lol:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.10.02. 07:58:34

A vereség sosem jó, de ha valamiből, akkor ebből lehet tanulni. A legjobb csapatot egy félidőig felülmúltuk, majd a 2. félidőben ők minket. A játék összképét tekintve talán igazságos eredmény született, persze azért csak sikerült az ellenfél első helyzetéből megint gólt kapni, ahogy két tiszta ziccert megint elhibáznunk (Ferran, Olmo). Nyilván ezekkel akár simább is lehetett volna, de úgy látszik ez már tendencia, aligha fogjuk elnőni. Messivel, Suárezzel nyilván más lenne a helyzet... Pedri szerintem mindenkit felülmúlt, hihetetlen ez a csávó mennyire érti ezt a játékot. Xavi-Iniesta magasságokban van. A védelmünk elég bizonytalan volt, az a csoda, hogy Cubarsi-Gerard Martin duó nem hozott össze több gólt. A meccset szerintem a cserék döntötték el, mert amíg mi folyamatosan visszafejlődtünk minden cserével, addig az ellenfél cseréi új lendületet hoztak a játékba. Baldé felüdülés volt, persze az ő oldaláról kaptuk a gólt. Bernal-Casado semmit nem tudtak hozzátenni, Lewa meg talán egy labdát nem kapott a beállása után. Yamal szemmel láthatóan egy félidőt bírt, ahogy Rashford lecserélést sem értettem. Végig jól játszott, veszélyt teremtett, fizikálisan úgy nézet ki, hogy bírja a tempót. Szóval fel van adva a lecke, hogy erre a szintre fel kell nőni (nem beszélve a 3 hiányzó támadójukról), ha a BL-ben szeretnénk valamit. Hasonló erőt talán a Bayern képvisel még. Kardunkba azért nem kell dőlni, jó meccs volt, a továbbjutást reméljük nem veszélyezteti.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
gránit
Director del Fútbol

2025.10.02. 07:38:01

drobika írta:
2025.10.02. 07:24:23
Megint meg van találva Lewy. 72.-percben áll be, de ez nem zavaró tény, mint ahogy az sem, hogy a legtöbb gólunkat lőtte a csapatban, amióta itt van.Az is tény, hogy egy csomó embert leköt, ezáltal másnak tiszta helyzetet teremt, mert esze is van a játékhoz.
Őt úgy kezelik, mintha középpályás lenne. Neki pontosan az a dolga, amit tesz. Mint a mEsSi sÉtÁl. Aztán szépen összesétált még egy világbajnoki címet (és még hány BL-győzelmet összesétált volna, ha építettünk volna csapatot köré).

Inkább aggaszt, hogy bár gyönyörű volt az első találatunk, mindössze három kaput eltaláló lövésünk volt, alig tudtunk lövésig eljutni. A Newcastle ellen sem volt sok helyzetünk, egy egyéni villanással nyertünk, de akkor is előfordult, hogy az ellenfél átvette a játék irányítását. Csak akkor Joan García megmentett minket. Christensent be lehetett volna rakni stabilizátornak, amikor látszott, hogy mezőnyben már nem tudjuk hozni azt a dominanciát, mint az első harminc percben.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.10.02. 07:31:01

Kikaptunk szűken otthon a regnáló bl győztestől,akikkel sem gazdaságilag,sem játékosanyagban nem vagyunk egy szinten. Mehetünk tovább.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
drobika
Entrenador del Barça

2025.10.02. 07:24:23

Kicsit off, de nem tudom megállni. Megint meg van találva Lewy. 72.-percben áll be, de ez nem zavaró tény, mint ahogy az sem, hogy a legtöbb gólunkat lőtte a csapatban, amióta itt van.Az is tény, hogy egy csomó embert leköt, ezáltal másnak tiszta helyzetet teremt, mert esze is van a játékhoz.
37 évesen, nem üveglábúként hozza, amit lehet. 9-es alternatíva meg nálunk jelenleg...Most már nem is állandó kezdő, mégis folyamat kapja a savat, mert ,, nem szeretem ,,
Nem lehetséges azt a mondatot leírni a tegnapi meccsel kapcsolatban, hogy az ellenfél ma a tárgynapon jobb volt?
Minden meccset nem lehet megnyerni. Egyik csapat sem lesz hibátlan ebben a sorozatban. Lehetnek és lesznek is meglepetések, kupasorozat, ahol minden is lehetséges.
Az első félidő jobban sikerült, a másodikban az ellenfél volt a jobb, és a végén betalált. Ezzel nyert. Ennyi.
Válasz küldése