Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
gránit
Director del Fútbol

2025.10.03. 17:01:46

Milyen ziccereink voltak nekünk a gólt és Olmo blokkba küldött lövését leszámítva? Kevesebbet lőttünk kapura és kevesebbszer is találtuk el a kaput, mint a PSG (12 vs 16, 3 vs 7).

A 14. percben Ferrant kiugratták, elhúzta a kapus mellett, de kisodródott, éles szögből megpróbálta, a védő blokkolta.

A 22. percben Olmo a 16-oson kívülről elereszt egy lövést, simán mellé. Ez sem "ziccer".

47. perc, Rashford a 16-os sarkáról elereszt egy komolytalan lövést, simán mellé. Ez sem ziccer.

64. perc: az ominózus Olmo-hiba, ezt be kellett volna lőni.

66. perc, Rashford középre lő egy szabadrúgást, a kapus simán kivédi. Itt ki is merültek a kaput eltaláló lövéseink.

Ehhez képest a PSG-nek a kapufa mellett voltak nagy helyzetei, a 12. percben az ötösről fölé fejeltek, a 30. percben Szczesny-nek kellett nyújtózkodnia, a 42. percben egy hatalmas ziccert fölé bombáztak, az 53. percben is volt egy nagy helyzetük, Barcola belelőtte Szczesny-be.

https://www.youtube.com/watch?v=M3PQk3v8FJo

Több helyzetet dolgoztak ki, nekünk a gólunkon kívül egy igazán nagy helyzetünk volt csak, 100%-os helyzetkihasználást meg nem reális elvárni. Hibázott helyzeteket a PSG, csak nekik több volt.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.03. 16:52:48

Chino írta:
2025.10.03. 16:28:31
Mendes megmozdulása viszont egyértelműen lapot ért. Ilyen esetekben nem értem, hogy miért hozták azt a szabályt, hogy sárgákat nem lehet visszanézni. Mindenre van már kivétel, a kiállításhoz vezető ítéleteket viszont meg kellene nézni. Én már régóta hangsúlyozom, de inkább nem értem, hogy ez miért van így. Ugyanúgy vissza is lehetne vonni vagy meg is lehetne adni a második lapot, kb egyenlő a piros lappal. De ez csak egy adalék.
Egészen hihetetlen baromság, (nem tudom szebb szóval illetni), hogy nem lehet második sárgát visszanézni. Asszem valahol már tesztelik amúgy, mintha az olasz alsóbb osztályok rémlenének, nyáron volt ilyen hír. Egészen döbbenetes, hogy milyen lassan őrölnek a fociban a malmok, közel 7-8 évig tart egy ennyire nyilvánvaló hiányosság kijavítása, amit mindenki reklamál a világon, ráadásul ez még nem is technológiai kérdés, egy tollvonás lenne egy pár órás kerekasztal után.

De a meccs tekintetében szerintem nem volt igazságtalan, én DJ-nak is simán kiosztottam volna a pirosat, meg a portugálnak is, egálban voltunk szerintem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.03. 16:28:31

Andrsika írta:
2025.10.03. 14:38:08
PR42 írta:
2025.10.03. 13:51:41

Megnéztem pár videót szerintem nem volt les, és ez a blog is inkább megbizhatatlannak tűnik számomra.
Ha valamit reklamálnék az a Nuno második sárga.

Egyébként pedig magunkba néznék.

Nem keresem vissza ki volt, de valaki írta hogy meglesznek a helyzeteink és attól függ mennyit lövünk be, mert nekik is meglesznek, és ők befogják lőni.

Innen is gratulálok az illetőnek mert tökéletesen igaza volt.

Voltunk fölényben, de kihagytuk a ziccereket.
Aztán ők is voltak fölényben, és belőtték a gólt.
Nekem ez les volt. Már a amikor adta a labdát akkor láttam. A pálya vonalozása is segített benne… de egyébként a második félidei játékunk miatt megérdemelten nyert a Psg. Inkább én ott keresném a hibát, hogy Ferran miért nem adja le az üresen levő Rashfordnak? Kiszorított helyzetben látva, h az ellenfél védőjének van esélye tisztázni sima passz kellett volna. Olmo esete szintén vicc. Az ilyen momentumok nem férnek bele.
Ez, hogy les volt vagy nem les engem sem nagyon izgat, sőt talán labda mögül is érkezett Ramos, de igazából mindegy, viszont rengeteg különböző külföldi fórumon megjelenik ez az eset. Mendes megmozdulása viszont egyértelműen lapot ért. Ilyen esetekben nem értem, hogy miért hozták azt a szabályt, hogy sárgákat nem lehet visszanézni. Mindenre van már kivétel, a kiállításhoz vezető ítéleteket viszont meg kellene nézni. Én már régóta hangsúlyozom, de inkább nem értem, hogy ez miért van így. Ugyanúgy vissza is lehetne vonni vagy meg is lehetne adni a második lapot, kb egyenlő a piros lappal. De ez csak egy adalék.
Hogy a letámadás nem volt olyan hatékony én részben Fermin hiányának is betudom. Ebben a szegmensben Olmo és közte hatalmas a szakadék. Az az agresszivitás, terhelés nagyon kellett volna, amire Fermin képes. A középcsapatok ellen ez nem létszükséglet, mert simán megfojtjuk őket, de egy Vitinha-Ruiz-Zaire-Emery-Joao Nevesből álló, összeszokott középpálya már más szint. Amikor már Pedri nem volt 100-as, de inkább mikor lejött, nagyon feltűnő volt, mennyire nincs ritmusa a játéknak. De legalább Flick lekapta még őt is, hiába a legfontosabb játékosunk volt, inkább kapjunk ki, mintsem ő is kiessen.

Elől pedig megtörtént, amitől féltem. Előzetesen is az egyik legfontosabb aspektusnak tartottam, hogy melyik csapat lesz gyilkosabb a kapu előtt. Így utólag meg is lepődtem, hogy nem igazán dolgoztak ki ziccereket. Gyakorlatilag 2/2-őt hoztak. Ezeken kívül talán csak Lee kapufája volt említhető, bár azt is 5 ember közül lőtte, ha beljebb megy valószínűleg blokk, illetve talán Mbayé(?) lövése említhető, amikor Tek-nek fel kellett emelnie a kezét.
Ezzel szemben mi olyan ziccereket hibáztunk, amik egy BL-ben, top-csapat ellen megengedhetetlenek.
A statisztika is tökéletesen alátámasztja. Az xG-t tekintve ők simán felülrúgták magukat, míg mi nagyon alatta voltunk.
Ez az, amit luxusnak hívnak.

Nem Tek-en akarom leverni, mert a kötelezőt lehozta, de azért kíváncsi vagyok Joan Garcia habozott volna-e, bizonytalankodik a második gólnál vagy az elsőnél képes lett volna bemutatni egy bravúrt. Még egyszer, nem okolom a lengyelt, mert összességében rendben volt., nem lepkézett, amit kellett megoldotta, csak érdekes eljátszani a gondolattal, hogy ilyen szinten JG mit tudott volna bemutatni.

Bár összességében momentumokon múlott. Ha a 90. percben lefújják egy igazságos X-ről beszélne mindenki. Egy félidő ide egy oda, játékban mindent összevetve valamivel jobbak voltak, lehetőségek terén viszont mi előztünk.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.10.03. 15:56:20

drobika írta:
2025.10.03. 07:29:18
Öszintén szólva , nem is tudom, hogy ha lenne is lehetőségünk anyagilag igazolni ilyen embert
Én Mainoo-t hoztam volna de Jong helyett. Mainoo-t úgy mellőzik Manchesterben, mint Sorloth-ot Madridban, az ellenfelek nagy örömére. Ha pedig ez nem lett volna lehetséges, ilyen esetekben Christensent tolnám fel.
drobika írta:
És azért a nagyon magas védelmet is lehetne egy 10 méterrel hátrébb vinni, az is segítene.
Teljesen egyetértek.

Most szerintem még csak nem is húzódtunk fel olyan drasztikusan, csak egyszerűen átvágtak a középpályánkon.

Azzal meg nem értek egyet, hogy a helyzetkihasználáson ment volna el főleg a meccs. A helyzetkihasználásunk még egész jó volt, a gól mellett volt még egy nagy Olmo-helyzet, amit belelőtt a blokkba, de nagyjából ennyi. Inkább abban látom a problémát, hogy kevés komoly helyzetet teremtettünk, a gól után visszaestünk, a PSG átvette a játék irányítását, és megvert minket a középpályán. Onnantól kezdve sok lehetőséget nem tudtunk kidolgozni, de még az első félórában sem röpködtek a helyzetek, amikor nyomasztó fölényben játszottunk. Kevés helyzetből pedig kevés gól születik, még jó helyzetkihasználással is. Az meg teljesen irreális elvárás, hogy 3 kaput eltaláló lövésből, néhány komolyabb helyzetből majd 2-3 gólt lőjünk. Meg ha az ellenfél lő hármat, mi lőjünk négyet, ha az ellenfél hetet, akkor mi nyolcat és hasonlók. Mezőnyben kicsúszott a kezünkből az irányítás és rosszul védekeztünk, ezen ment el a meccs.
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.10.03. 14:38:08

PR42 írta:
Chino írta:
2025.10.03. 12:19:23
Nem tudom, hogy ez mennyire pontos vagy objektív, de azért egy misét megér elolvasni. Elég sok vitát vált ki több fórumon is.
Megnéztem pár videót szerintem nem volt les, és ez a blog is inkább megbizhatatlannak tűnik számomra.

Nem keresem vissza ki volt, de valaki írta hogy meglesznek a helyzeteink és attól függ mennyit lövünk be, mert nekik is meglesznek, és ők befogják lőni.

Nekem ez les volt. Már a amikor adta a labdát akkor láttam. A pálya vonalozása is segített benne… de egyébként a második félidei játékunk miatt megérdemelten nyert a Psg. Inkább én ott keresném a hibát, hogy Ferran miért nem adja le az üresen levő Rashfordnak? Kiszorított helyzetben látva, h az ellenfél védőjének van esélye tisztázni sima passz kellett volna. Olmo esete szintén vicc. Az ilyen momentumok nem férnek bele.
PR42
Jugador d'estrella

Chino írta:
Nem tudom, hogy ez mennyire pontos vagy objektív, de azért egy misét megér elolvasni. Elég sok vitát vált ki több fórumon is.

bence0330

2025.10.03. 13:47:17

Peter írta:
2025.10.03. 13:37:47
Sonoma írta:
2025.10.03. 13:13:23
Nevezhetjük taktikának, attól még viisszahozni a meccset nem lehet, de évek óta, amelyik csapat megfojt bennünket a középpályán azzal szemben edzőktől függetlenül mindíg rosssz a taktikánk?
Melyik csapat fojtott meg minket tavaly a középpályán a bő 50 meccsünkből? Vagy úgy általában? Nem nagyon ugrik be ilyen. Volt 1-2 amelyik időszakokra meccsek alatt, meg pariban voltak velünk, mint az Inter, vagy ilyen tét nélküli Dortmund visszavágó.

Most a világ legjobb csapatának a középpályáje egy félidőre lenyomott minket, mi meg egy félideig lenyomtuk őket. És sok esetben (szerintem szerdán is) a középpálya két játékosa nagyon kiszolgáltatott helyzetbe kerül, kétléű fegyver kicsit amit csinálunk emiatt.

Szerintem letámadásra alkalmatlan támadósorunk volt most fent. Visszatérő Yamal 20 percet bírt kb, ráadásul Mendes konstansan elnyomta, Rashford nagyon kapar, de azért nem olyan okosan viszi a letámadásokat, pláne egy Raphinhához képest, Olmót meg hagyjuk is ilyen téren. Amikor fent elfáradtunk, és nem működött a letámadás, akkor arra a két szem középpályásra túl nagy nyomás került, két prime Rodri is felesleges lett volna néhány játékhelyzetben. És azt se fejeltsük el, hogy Pedri félig sérülten tolta a második félidőben, kapott egy rúgást, látszott is rajta.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.10.03. 13:52:02-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.10.03. 13:37:47

Sonoma írta:
Nevezhetjük taktikának, attól még viisszahozni a meccset nem lehet, de évek óta, amelyik csapat megfojt bennünket a középpályán azzal szemben edzőktől függetlenül mindíg a taktikánk hibás?

Ha a pressingjük olyan volt, hogy minden emberünkre 2 jutott szorosan, akkor mit csináltak a szabadon maradt játékosaink? Miért nem léptek hátra segíteni?
Matek....4 hátvédünk a pressingjük miatt "leköt 8 psg embert, mert szorosan embertfogtak duplán"....a maradék 6 játékosunk miért nem tud segíteni vagy esetleg nem tudtak mit kezdeni a maradék 2 psg játékossal?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.10.03. 13:53:44-kor.
Sonoma
Capitá del Barça

gy írta:
2025.10.03. 07:58:57
Peter írta:
2025.10.02. 10:40:33
Oké, akkor ez így tiszta. Te ezt a középpálya minőségében látod hibának, én a csapatmozgást emeltem ki. Azt hiszem egyetértünk, valójában a pressingünk ott halt meg, és alakultak ki a PSG veszélyes helyzetei, hogy amikor csapdáztuk a szélső védőjüket, egy vissza sprintelő KPsuk ki tudta segíteni egy passz opcióval (és utána gyorsan, direktben vagy egy nagyon rövid passz után második szándékból) tették is a labdát a szélén előre.
Szóval ha ez gyakorolva volt, és rendre egy ember maradt le (kp) hogy így tudott alakulni akkor bizony már első félidőben bele kellett volna nyúlni. Itt szerintem FDJ és Pedri nem hibás, arra a mozgásra még nem VKP kellene fellépjen. Pl. Casadot megpróbálhatta volna előbb (Olmo helyett?), hátha jobban ment volna a csapatszintű mozgás azzal a három KPssal.

Minden esetre ez olyan többször ismétlődő pattern volt amit Flicknek kellett volna látni előre, de legalábbis elég gyorsan meccs közben és alakítani valamit. Szvsz ha ilyen van jobb ha nem támadsz le magasan, én az ő felelősségét is látom ebben nem csak a képességek hiányát. Az edző dolga úgy adaptálni a csapatmozgásokat hogy a rendelkezésre álló 11 (plusz 11 ellenfél) ne kerüljön folyton olyan játék helyzetbe amit nem tud megoldani.
(felcseréltem az utolsó bekezdést, a reagálás szempontjából)

Egyetértek az okfejtéseddel. Nem önmagában a középpálya volt a gyenge , hanem a csapattaktika.
A rendezetlen presszing miatt mindig maradt egy szabad játékos a PSG-nél, aki fel tudta rúgni a labdát a támadósoruknak, majd a széleken felhozva (a felzárkózó kp-al) támadták a kapunkat.
A középpályánkat konkrétan átpasszolták a 2. félidőben, teljes tehetetlenségre kárhozatva (mármint a védekezés terén).
Gondolom félidőben megpróbált reagálni, de ezzel elkésett, mert már kifutotta magát a csapat. A 2. félidő közepén már erős fáradság jeleit mutatták a játékosok, ami az egyre több pontatlan passzok, rossz cselekben mutatkozott meg. A végén mutatta is Flick, hogy húzódjanak visszább a védekezésben, de meg se hallották ezek szerint a játékosok. Ez is a kimerülés miatt lehetett.

Jó, de nem lehetett tudni előre, kinek a taktikája lesz a domináns, a két támadó felfogású csapat összecsapásán. Ha egyből átadod a teret akkor kiscsapatként kezdesz játszani, ami még a vereségnél is jobban fájt volna nekem. Az első félórában meg még jól nézett ki a csapatjáték, mire látszani kezdett (és Flick is felismerte) a játékosok fáradsága már késő volt váltani.
Flicknek van 3 hete, hogy a letámadásunkat átjátszhatatlanabbá formálja a következő nagy megmérettetésre a Real ellen.
Chino
Llegenda del Barça

https://uksports.com.ng/2025/10/02/fifa ... 6VbftSPeww
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.10.03. 11:39:52

Chino írta:
2025.10.03. 11:15:54
...de ami számomra nagyon aggasztó az Koundé. Idén nagyon sok alkalommalteljesít mélyen maga alatt. Még a kisebb csapatok ellen is rendre problémás. Az Oviedo ellen is csak a gólja mentette meg attól, hogy elnyerje a mezőny leggyengébb játékosa címét. És sajnos ez nem csak a passz -vagy előrejátékában jön ki. Nem lett volna elvetendő ötlet Araujot becserélni a helyére.
Igen, sajna idén szintekkel gyengébb, mint korábban. Nem tudom, mi van vele. Araujo tényleg odamehetne lassan legalább azokon a meccseken, ahol ott van az ellenfél legveszélyesebb játékosa, ami most egyértelműen igaz volt (nyilván a másfél évvel ezelőtti esetük miatt pikáns lett volna). Azért Koundé sem egy mágus a labdával, nem lenne ebben sem akkora visszaesés.

De remélem, magára talál majd. Kb két éve volt egyszer egy hasonló időszaka, mikor gyengén védekezett, és mellé még az öngólokat is szórta.
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.03. 11:15:54

A kp-ról szerintem Fermin hiánya volt a kulcs. Labdaszerzésekben, agresszivitásban, abban, hogy nyomás alatt tartsa ellenfelet szintekkel jobb, mint Olmo. Hiába játszanak papíron egy poszton mások a meghatározó skilljeik. Olmo kreatívabb, jobban érkezik, de pressingben, labdaszerzésekben sokkal inkább le van maradva. A kisebb csapatok ellen, amikor mi irányítjuk a meccset, stabilan uraljuk a kp-t ezek a képességek kidomborodnak, de egy olyan k pellen, ami jelenleg talán a legstabilabb ze komoly hátrány. Ezért fontos, hogy legyen ugyanazon a poszton két eltérő profilú játékos. De akár formától, teljesítménytől függően tudjunk két játékossal számolni. De akár Raphinhát is idevehetjük.
Habár, ha Olmo beveri azt az ajtó ablak helyzetet a második félidőben, lehet, hogy nem beszélünk erről. Az egész meccsen talán az volt a legnagyobb ziccer, mindkét csapat lehetőségeit figyelembe véve.
Bár nyilván nincs "ha", de abban az esetben, ha mi vágunk egy utolsó perces gólt, akkor hurráhangulat lenne és megérdemelt győzelem.
Látványos volt Yamal játékénak változása is, ami valamilyen szinten párhuzamban állt a kp-val is. Nagyon kevés alkalommal lehetett megjátszani, látszott rajta, hogy még csak most tért vissza, fizikailag teljesen visszaesett a 60. perc körül, de ami számomra nagyon aggasztó az Koundé. Idén nagyon sok alkalommalteljesít mélyen maga alatt. Még a kisebb csapatok ellen is rendre problémás. Az Oviedo ellen is csak a gólja mentette meg attól, hogy elnyerje a mezőny leggyengébb játékosa címét. És sajnos ez nem csak a passz -vagy előrejátékában jön ki. Nem lett volna elvetendő ötlet Araujot becserélni a helyére.
gránit írta:
2025.10.02. 16:12:40
Én egyetértek Rdinho10-zel, és szerintem azért van ez az érzése az embernek, mert hiába varázsolt Yamal és vágta át magát több emberen, igazából nem mentünk vele semmire, mert túl messze volt a kaputól. Szépnek szép, lesz majd többmillió klikkje a youtube-on, csak nem mentünk vele semmire. Tudom, hogy sokan nem értenek ezzel egyet és nem is akarok vitát indítani ezzel, de most is ez az érzésem volt: véleményem szerint kicsit beljebb kellene játszania. Ha valaki be tudja cselezni magát a kapuba akkor is, ha több védő fogja, az ő. Akkor ezekkel a cselekkel már a kaput támadhatná. Így meg nem mentünk velük semmire, látványos videók készülnek majd belőle, amik kapnak majd sok lájkot meg klikket, de semmi haszna. Elpazarlódik így a dolog. Meg nem neki kéne a védekezésbe besegíteni meg visszazárni, ez egy Dumfries-féle futóbekk dolga lenne. Elpazarlódik így a támadópotenciálja.
Yamalnak nem a kapuhoz kell közelebb lenni, hanem neki területre van szüksége. Úgy tudja megbontani a védelmet, betörni a boxon belülre, ha beljebb játszik kb. feleannyi labdát kap és rögtön két-három ember van rajta, egy talpalatnyi helyen nem fogja becselezni magát, a skilljei nem fognak érvényesülni. Ezt olyan játékosokkal kell megtenni, mint Raphinha, arról nem is beszélve, hogy a széljátékunk megsemmisülne. A lövései is akkor a legveszélyesebbek, ha kintről elkezd befelé húzni és úgy teker kapura. Ráadásul az asisstjai/assist értékű labdái is redukálónának.
Itt tud legjobban kiteljesedni, a képességeit legjobban kiaknázni.
Nem véletlen, hogy az összes hasonló profilű játékos, mint Barcola, Saka, Nico, Vinicius, Kvara, Neymar stb. mind a klubjukban, mind a válogatottakban ugyanezt a területet játsszák be. Bár lehet, hogy csak az összes edző inkompetens és nem látják a nyilvánvalót.
Forca Barca!!!!
gy
Jugador del Barça

2025.10.03. 07:58:57

Peter írta:
2025.10.02. 10:40:33

Ugyanakkor nekem az a véleményem - és ez korábbi tapasztalatok, meccsképek alapján (is) számomra összeáll, tehát nem csak és kizárólag a tegnapi teljesítmény miatt -, hogy a megszervezett press, a labdatartás hatékonysága, az ellenünk irányuló press elleni ellenállóképesség, ezek mind-mind egy bizonyos szint elérésig szervezhetők tudatosan, betanulhatók csapatszinten, de ezeknek létezik egy olyan határa, aminek átlépéséhez már csak bizonyos egyéni képességek birtokában van lehetőség.

A csapatmozgás valóban tanulható, de nem létezik olyan, ami egyéni képességekkel nem kijátszható, nem átjátszható. Ez ugyanúgy érvényes ránk, mint bármelyik ellenfelünkre.
Amelyik csapat állománya fejben, intenzitásban, pontosságban és kivitelezésben magasabb szintet képvisel és ezeket a gyakorlatban is képes megvalósítani, az ellen - szerintem - nincs orvosság, nincs recept.
Oké, akkor ez így tiszta. Te ezt a középpálya minőségében látod hibának, én a csapatmozgást emeltem ki. Azt hiszem egyetértünk, valójában a pressingünk ott halt meg, és alakultak ki a PSG veszélyes helyzetei, hogy amikor csapdáztuk a szélső védőjüket, egy vissza sprintelő KPsuk ki tudta segíteni egy passz opcióval (és utána gyorsan, direktben vagy egy nagyon rövid passz után második szándékból) tették is a labdát a szélén előre.

Valóban lehet ezt a KP képességbeli hibájának betudni (nem tudom, talán Olmo illetve a 10es kellett volna hogy szorosan felvegye ezt a vissza futó KPst), minden esetre ez nem történt meg, utána meg sem a KPnk sem a szélső védőink nem olyan profil hogy ezek ellen futóversenyt nyerjen 1.5 méter hátrányból.

Lehet itt döntő lett volna ha Rapha kezdeni tud Olmo helyén, vagy nem tudom.

Minden esetre ez olyan többször ismétlődő pattern volt amit Flicknek kellett volna látni előre, de legalábbis elég gyorsan meccs közben és alakítani valamit. Szvsz ha ilyen van jobb ha nem támadsz le magasan, én az ő felelősségét is látom ebben nem csak a képességek hiányát. Az edző dolga úgy adaptálni a csapatmozgásokat hogy a rendelkezésre álló 11 (plusz 11 ellenfél) ne kerüljön folyton olyan játék helyzetbe amit nem tud megoldani.

Szóval ha ez gyakorolva volt, és rendre egy ember maradt le (kp) hogy így tudott alakulni akkor bizony már első félidőben bele kellett volna nyúlni. Itt szerintem FDJ és Pedri nem hibás, arra a mozgásra még nem VKP kellene fellépjen. Pl. Casadot megpróbálhatta volna előbb (Olmo helyett?), hátha jobban ment volna a csapatszintű mozgás azzal a három KPssal.

Mindegy szerintem ha Flick és a csapat tanul ebből szerintem hosszú távon lehet jól is jártunk ezzel a meccsel meg zakóval, mert megmutatott egy olyan hiányosságot amit tavaszig játékban meg kell oldani ha akarnak valamit.
drobika
Entrenador del Barça

Kulcs a középpálya.
Ok, csak olyan ember Busi óta nincs, aki képes labdát szerezni a középpályán az ellenféltől, és utána meg is tartani, megjátszani azt.
FDJ jól tartja legtöbbször a labdát, ha kapja valakitől, de ellenféltől megszerezni... Nincs ilyen játékosunk, nekünk a középpályásaink inkább a támadásban jobbak.
Öszintén szólva , nem is tudom, hogy ha lenne is lehetőségünk anyagilag igazolni ilyen embert, mint Busi ( megközelítőleg ), akkor ki az...
És azért a nagyon magas védelmet is lehetne egy 10 méterrel hátrébb vinni, az is segítene.
gránit
Director del Fútbol

2025.10.03. 00:38:14

Peter írta:
2025.10.02. 21:38:54
kulcs a középpálya.
Valóban a középpálya a kulcs. A meccs nagy része ott zajlik, ott történik a legtöbb labdaérintés, és azt gondolom, ezt az ütközetet a középpályán vesztettük el. Az első félidő hajrájára a PSG elkezdte átvenni az irányítást, ez pedig a középpályán dőlt el. Elkezdték többet birtokolni a labdát, és többször is átrohantak a középpályánkon. Érdemes megnézni az első párizsi gól előtt hogy átfutnak az egész középpályánkon, és mindenki csak pislog. Olmo súlytalan, de Jong azt se tudja, merre hány méter, csak forgolódott. Majd ugyanezt megtette a 2. párizsi gólt megelőző párizsi kapufa előtt is, amikor szintén ide-oda ténfereg, fogalma nincs, milyen rendezvényen van. A 2. bekapott gólunk előtt megint nem tudni, mi történt, egyszerűen átrohantak rajtunk. Sem a labdás emberrel nem tudtuk tartani a lépést, sem a centerben érkezővel. Miközben egyedül volt, és nem tudtuk semlegesíteni.

Hosszas hitviták folytak itt arról, hogy a régi dominanciát kell-e visszaszerezni, vagy meg kéne-e tanulni védekezni. Én azt gondolom, hogy nem zárják ki egymást, és mindkettő kell a BL-serleghez. Az lenne az igazi, ha 90 percig tudnánk hozni azt, amit az első félórában. Az űrfoci volt. Óriási labdabirtoklási fölény, gól, vezetés, magabiztos játék. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy ha láthatóan nem tudjuk ezt fenntartani 90 percig, akkor nem szabad abba az önámításba ringatnunk magunkat, hogy tudjuk ezt tartani, mert annak ez lesz a vége. Ilyenkor ki kell bekkelni. Be kell állítani egy stabilizátort a középpályára, ehelyett ölbe tett kézzel végignéztük, ahogy átfutnak rajtunk, ahelyett, hogy felrúgtuk volna őket a Holdra. Amikor nyilvánvaló, hogy nem tudjuk az űrfocit fenntartani, tudni kell kibekkelni, tudni kell az ellenfél felülkerekedő játékát elfojtani, és nagyon hiányzott egy ilyen vkp.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.10.02. 22:44:22

Peter írta:
2025.10.02. 11:35:47

Akkor vagyunk képesek ilyen ellenfelek ellen jobb teljesítményre és győzni, amennyiben mi a pályán a saját teljesítményünk 120%-át nyújtuk, miközben az ellenfelünk nem hozza a saját 100%-át.

Magyarul, ezek a meccsek nem igazán rajtunk múlnak, nem a mi kezünkben van a sorsunk, nem mi irányítjuk az eseményeket. Ettől függetlenül ezek nem nyerhetetlen meccsek.

A problémák okai a keret minőségében és képességeiben keresendők.
Én ennél azért árnyaltabban fogalmaznék.
Azért nem irányítottuk a mérkőzést végig (mert az első fél óra a miénk volt), mert rossz volt az egész taktikánk. Tegnap vagy Flick választotta meg rosszul a taktikánkat, vagy a játékosok nem hajtották végre a megbeszélteket.
Amíg bírtuk energiával ezt feledtetni tudtuk, de a gól után visszavettünk a gyilkos tempóból és a franciák egyből átvették a kezdeményezést.
Ordító különbség volt a presszingben a két csapat között. A PSG (okosan) labdavesztés után párba állította a játékosait a védőinkkel szemben lehetetlenné téve a hátulról való labda felhozatalt. Nem hagyták senkit szabadon, plusz közelről védekeztek akadályozva a középpálya megjátszását, csak a kapust, Tek meg nem tudott pontos hosszú indításokkal átívelve lenullázni a letámadásaikat.
Nagyon jól felkészültek belőlünk. Tudták, hogy Tek gyengébb lábbal Garcianál, így van értelme az erős presszingnek. Plusz ott maradtak elől labdavesztés után, ami kevesebb energiába került.
Ellenben mi fáziskéséssel csináltuk a magunk presszingjét, sokszor 20 méteres futásokkal az ellenfélhez, de teljesen feleslegesen, mert mi nem alakítottunk ki párokat, mindig volt legalább egy játékosuk üresen, ami miatt átjátszották a középső területeket.
Sokkal energiatakarékosabban fociztak, ami a 2. félidőben már fizikai fölényre is váltottak.

Nem örülök a vereségnek, de talán jobb, hogy most jött a pofon, mintha a rájátszásban kaptuk volna.
Ha Cubarsi nem csinál butaságot és/vagy Olmo belövi a helyzetét és mondjuk nyerünk, lehet elfedi a hiányosságainkat.
Annak örülök, hogy Flick is elismerte nem voltunk tegnap egy szinten. Remélem tanul belőle és ebből már az El Clasicon is látunk valamit.
Peter
Director del Fútbol

2025.10.02. 21:38:54

Pep, Lucho, Flick.....engem mindíg érdekeltek a velük készült nyilatkozatok. Számomra ők a jelenleg aktív edzői kar krémje.

Lucho nyilatkozatából ez a két kiragadott mondat szerintem pontosan kifejezi, hová és miért billen a mérleg nyelve az ilyen meccseken :

"Szép dolog ilyen játékosok ellen játszani, mert arra ösztönzik a mieinket, hogy felülmúlják magukat.
... sok nehézségen mentünk keresztül, és ma ismét megmutattuk, hogy képesek vagyunk rá. "

Flick nem véletlenül hangoztatja oly sokszor, hogy nekünk olyan csapatunk van, amelyik akkor képes nagy dolgokra, ha minden pályán lévő játékos 100%-os teljesítményt nyújt.
A Ligában az a bizonyos 80% is bizony nehezebb meccseket von maga után, míg a BL-ben a komolyabb sikerekhez - Lucho szavaival megspékelve - "felül kell tudni múlni önmagunkat"

Ezekre az elejtett gondolatokra, szösszenetekre ajánlatos odafigyelni, mert sokkal mélyebb tartalmi mondandója van, mint amilyennek első hallásra hallani.
gránit írta:
Tudom, hogy sokan nem értenek ezzel egyet és nem is akarok vitát indítani ezzel, de most is ez az érzésem volt: véleményem szerint kicsit beljebb kellene játszania. Ha valaki be tudja cselezni magát a kapuba akkor is, ha több védő fogja, az ő. Akkor ezekkel a cselekkel már a kaput támadhatná. Így meg nem mentünk velük semmire,
Akkor azon kevesek egyike vagyok, aki teljesen egyetért ezzel, ugyanakkor annyit hozzátennék, hogy ehhez (is) fontos kulcs a középpálya.

Ugyanis amelyik középpálya tartós, nagy és fojtós nyomásra képes, az már önmagában is olyan játékot eredményez, ami középre összpontosítja a támadásokat (Flick féle Bayern).
Egy ilyen képességű középpálya (spanyol példa Rodri, Fabián Ruíz, Olmo) ugyanakkor van annyira rugalmas, ha a körülmények úgy kívánják, képes széthúzni is a támadásokat. Ezzel a játék képének és értelemszerűen a szélsőknek rugalmas szabadságot biztosít.
Yamal és Rashford egyaránt képes kiváló szinten szélen és összekötő (beljebb) posztokon hatékony játékra.

Az pedig már csak hab a tortán, amelyik középpálya támadásban erre képes, az adottságaiból adódóan az ellenfél fojtogatásával, pressingjével szemben is ellenállóbb, valamint a labdatartás, labdakihozatal tekintetében is megfelelően rugalmas, legyen szó rövid passzos vagy hosszú passzos gyors átmenetek kialakításáról.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.02. 19:32:45

https://barcauniversal.com/luis-enrique ... -problems/
Valószínűleg ezért nem játszott Araujo. Enrique 2 éves nyilatkozata. Emellett én is úgy gondolom, hogy be kell építeni a kezdőbe, mert nincs más ilyen képességű kh a keretben. Most hirtelen a Bayern elleni meccs jut eszembe, ahol megoldottuk a labdakihozatalt, hosszú labdákkal.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/p ... y-psg.html
Most Tebassal egyetértek, nehéz versenyezni olyan csapatokkal, akik 7-10 évig 200 milliós negatív működési hiánnyal zárnak, de továbbra is tartom, hogy átesett rendesen a ló túloldalára, igazolások nélkül nehéz versenyezni.
Henry is azt emelte ki, hogy a keret erőssége meghatározó.
Amíg a PSG megengedheti, hogy a Ligue 1 -ban pihentesse a játékosait (egyszer kommenteltem PSG VS Barca játékosainak tavalyi perceit), addig a Barcanak minden meccset be kell húzni, ha versenyben akar maradni a bajnokságban. Pedri vagy Yamal nélkül a Sociedad ellen is bajban lettünk volna.

Szerintem a tegnapi meccs ott ment el, ahogy az élőben is írtam, hogy Pedri valószínűleg megsérült. Ezzel együtt Olmo és De Jong is teljesen eltűnt, nem tudtuk megtartani a labdát, a kp-uk lejátszott minket, és Neves még nem is játszott.

Lewyről sokszor volt szó, szerintem a legfontosabb egy játék ügyes csatár igazolása. Ferran jó, de nem kezdő szintű játékos. Szerintem ő hibázta a legnagyobbat, hogy nem gurította be Rashfordnak (Kounde mellett, aki az első gól előtt nem követett el taktikai szabálytalanságot), aki üres kapuval szemben találta magát. Valószínűleg Lewy, még ha fizikálisan nincs is formában, vissza kell kerülnie a kezdőbe. Ugyanaz, mint Araujo esetében, ha nem is illik a stílusba, a képességei jobbak, ha rossz is nézni összjátékban.
Yamal most tért vissza, így szerintem nem is lehet sokat várni tőle.
A legjobban viszont Raphinha hiányzott, az állandó robotolásával, kreativitásával.

Rashford-ot szerintem illik kiemelni, jól játszik mostanában, nagyon kellett egy ilyen szélső a rotációba, megnézném csatárként is, ott mit tud.
Gerard Martin is jól játszott, de amikor lejött, azt láttam rajta, hogy teljesen elfáradt, ahogy az egész csapat.
Talán Rashfordot kellett volna fent hagyni Ferran helyett.

A PSG erőssége még a 2 szárnyvédő, lehet, hogy nem volt véletlen, hogy jhv-ekkel hozták minket hírbe. Egy Araujo és Kounde kh páros jó lehetne Cubarsival, Garciaval, (esetleg Christensennel, de valószínűleg a fizetése helyére mást hoznának)kiegészülve.
Számomra az is érdekes volt ezzel kapcsolatban, hogy Garcia lett a szezon elején kitolva jhv-nek.

Télen ha sikerül meggyőzni Stegent a távozásról, valószínűleg egy szélső hátvéd lesz a prioritás.

Ez megint egy átmeneti év lesz. Akkor érhetünk el sikereket, ha mindenki a legjobbját nyújtja, sokaknak van hová fejlődnie. Közhely, de a tegnapi tényleg jó tanuló pénz volt.
Ha Lewy fizetése felszabadul, kellene egy minőségi fiatal csatár. Romano szerint is az lesz fő cél a nyáron.
Emellett a Kp-ra is el tudnék képzelni erősítést, de valószínűleg ahhoz valakinek onnan távoznia kell.
Ilyenkor sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagyunk, Fábián Ruiz 20, Merino 30-ba került.
Kellene egy kis extra a BL győzelemhez, idén valószínűleg a meglévő játékosoktól, így belőlük kell kihozni a maximumot.

Egyébként a tegnapi vereség ellenére rekordot döntöttünk, ez volt a 45 meccs egyhuzamban, ahol gólt szereztünk.
Chino
Llegenda del Barça

2025.10.02. 16:25:22

csababarca írta:
2025.10.02. 11:45:29
bence0330 írta:
2025.10.02. 11:04:02

Yamal sérülésből visszatérve szerintem 20-30 perces játékos volt még ezen a szinten, annyit jól cselezett, hajtott, visszazárt, utána vége volt.

Ugye, akkor felvetődik a kérdés miért volt fent végig, miért nem hozta le?
Vagy ha még nem 100%os miért kezdeti?

De itt jól van kezelve, bezzeg a válogatottban De La Fuente hogy bánik vele:D

Félreértés ne essék, én is ezt láttam rajta, de talán ezért ilyenkor jobban járnánk ha frissen a padról jönne a már 60-70 perce focizó savasodó védelemre.
Ennek semmi értelme nem volt, hogy fent van 90 percet, amiből nettó 35 percet tudott egy átlag jó teljesítményt hozni, második félidőben meg értelmezhetetlen volt a jelenléte.

(ezt már csak halkan jegyzem meg, hogy lehet 100%os de jelenleg ennyit bír erőnlétileg...ami szomorú...de felvetődött a gyanú, hogy nyáron fontosabb volt a pávatánc, meg a napszemüveg igazgatása a yachtokon, meg a hajszőkítés idétlensége, mint végigtolni fullfókuszban az edzéseket. EZt nem tényként közlöm, csak nehogy tényleg ez legyen, hogy ezért nincs szufla.)
Ez persze nem biztos, de ha rendelkezésre áll egy Raphinha, könnyen lehet, hogy lejött volna, másrészt leginkább ő az a faktor, akinek elég egyetlen villanás és akár el is döntheti a meccset, még így is majdnem sikerült, mert ha Mendes kiszáll, ami miatt valljuk be a franciák se szólhattak volna semmit, egész más lehetett volna a meccs kimenetele.
Azon kívül pont azért kapott csak egy 20 percet hétvégén mert nem akart Flick friss visszatérőként kockáztatni vele, túl sokat kivenni belőle, hanem csak kicsit vegye fel a ritmust. Rashford lehozatala volt inkább nagyobb kérdőjel, főleg fenthagyva Torrest, aki már lógó nyelvvel játszott és az angolban sokkal inkább benne van az X. Egy-egy jó elfutás, csel, gól vagy assist. Mert az utolsó bő 30 percben már nem a felépített támadásokkal próbálkoztunk, hanem egy-két húzásból/ hosszú labdával megjátszani a szélsőket.

Sokszor leírtam már, de tegnap is nagyon sok múlt a helyzetkihasználáson. Én ezt is odatenném legfőbb különbségek közé. A PSG ebben rendesen fölénk nőtt. Ők nem kegyelmeztek, kihasználtak szinte mindent, mi pedig tiszta ziccerket hibáztunk. Ha csak azokat a helyzeteket vesszük, amikor Chevaliert már lenulláztuk és csak a mezőnyjátékos(ok)on kellett volna átjátszani. Ezek a bajnokságban kis -és középcsapatok vagy a BL-ben Slavia, Köbenhavn stb. ellen még beleférhetnek, de egy PSG, Newcastle, Chelsea már más tészta.

A hiányzók kapcsán egyik csapatot sem "mentegetném" vagy dícsérném a végeredmény miatt, kb. ugyanúgy sújtotta mindkettőt. Lehet, hogy ott nagyobb nevek estek ki, de amikor egy Kvarát Barcolával tudsz helyettesíteni vagy rendelkezésedre áll az egyik sérült belső védőd helyett egy Pacho vagy Beraldo nem fogsz kétségbeesni. A Bayern mellett egyértelműen nekik a legmélyebb a keretük, tudnak minőséget minőséggel pótolni.
GM-et nem bántanám, mert ugyan nagyon sokszor otthagyták, de akkora probléma nem volt vele, mint azt előzőleg gondoltam, de sajnos előre teljesen impotens a játéka. Nyilván nem Hakimivel kellene összehasonlítani, de sokat találkoztak, így látni lehetett a szakadékot a két játékos offenzív játékában. És a mai fociban a szélső védők támogatása a támadók felé elengedhetetlen.

Annyira nem vagyok szomorú, mert nem kerültünk komoly hátrányba és nem is lehet azt mondani, hogy lefociztak minket egy tipikus X-es meccs volt. Az egyik félidőben teljesen föléjük nőttünk, a másikban viszont keményen alulmaradtunk, nem lehet azt mondani, hogy szembejött a valóság és ezért kaptunk ki, egy apró hajszálon múlt.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

Én egyetértek Rdinho10-zel, és szerintem azért van ez az érzése az embernek, mert hiába varázsolt Yamal és vágta át magát több emberen, igazából nem mentünk vele semmire, mert túl messze volt a kaputól. Szépnek szép, lesz majd többmillió klikkje a youtube-on, csak nem mentünk vele semmire. Tudom, hogy sokan nem értenek ezzel egyet és nem is akarok vitát indítani ezzel, de most is ez az érzésem volt: véleményem szerint kicsit beljebb kellene játszania. Ha valaki be tudja cselezni magát a kapuba akkor is, ha több védő fogja, az ő. Akkor ezekkel a cselekkel már a kaput támadhatná. Így meg nem mentünk velük semmire, látványos videók készülnek majd belőle, amik kapnak majd sok lájkot meg klikket, de semmi haszna. Elpazarlódik így a dolog. Meg nem neki kéne a védekezésbe besegíteni meg visszazárni, ez egy Dumfries-féle futóbekk dolga lenne. Elpazarlódik így a támadópotenciálja.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.10.02. 15:28:06

Andris írta:
2025.10.02. 12:38:32
Rdinho10 írta:
2025.10.02. 12:19:46
Eloszor is kene vegre egy normalis,megszervezett vedelem,akkor johettek volna mayuluval vagy kivel,amig ilyen amator golokat kapunk semmi esely a bl re.Kounde miert nem rugta fel Mendest az egyenlito gol elott?! Vagy a tobbi 2 ?!aki mellett lazan elhozta…vegigmoziztak.Duhito mert ez psg levante szint volt az 1.felidoben es az is,h meg ilyen vedelemmel is jobban neztek ki hatul mint mi.

Yamal pedig tipikus instahuszar tini,raadasul az apja sem tul eles kes…
Azt gondolom, hogy nagyon rosszul látod a problémák okát, egyáltalán nem a védelem szervezettségén múlott bármi is a tegnapi mérkőzésen.
Az utolsó mondatodnak pedig kifejezetten semmi köze ahhoz a tényhez, hogy tegnap Yamal csak 45 percig tudta szétalázni a világ jelenlegi egyik legjobb csapatát, és utána már nem. Cserébe szerintem kifejezetten rosszindulatú, és a nagy egészre való reflektálás teljes hiányát mutatja.
Mindezt úgy írom, hogy amúgy nem tartom egészségesnek a social média jelenlétet, amit a mai fiatalok produkálnak, és Yamal is túlzásba viszi láthatóan, ha a focitól totálisan független szempontok alapján is nyilatkozni kell róla.

Igyekeztem nagyon finoman fogalmazni.

PS:
Látom hogy mást is foglalkoztat ez a kérdés, de szerintem amíg nincs egyértelmű bizonyíték, hogy Yamal erőnléti formája nem egyéb, kézenfekvő(!) tényezőtől függ (mint pl sérülésből való visszatérés alig pár napja...), és amíg azon belül is nincs egyértelmű összekötő kapocs (nem bizonyíték), hogy az edzésmunkájából az instával és yachtozással eltöltött idő vagy szellemi kapacitás hiányzik, addíg ez csak alaptalan és rosszindulatú feltételezés / vádaskodás.
Tudom, hogy vannak rossz példák, de kanyarban nem vagyunk ahhoz, hogy ebben az esetben erre bármiféle sejtésünk lehetne... úgyhogy szerintem jelenleg illendő a személyes rosszallást valami magánéleti tevékenység kapcsán elkülöníteni a teljesítmény értékelésénél.
Mikor volt utoljara jo vedelmunk?! Nalam itt kezdodne,h ,ha rank szaladnak ne kelljen remegve varni,h a vedoink kibirjak e..arra nem lehet alapozni,hogy majd a csatarok megoldjak vagy tobbet lovunk,lathattuk… az inter mennyit lott nekunk.Egy jobb vedelem nevetve lehozta volna azt a parharcot.
Yamalrol nem irtam semmit,csak azt ami a valosag.
vg99
Capitá del Barça

2025.10.02. 14:29:10

Furcsa meccs volt, ők az első támadásból gólt lőttek, hiába domináltunk, aztán majdnem gyorsan kaptunk még egy egyet.
A 2. félidő meg, nem volt jó, sem fizikailag, sem fejben nem voltunk egy szinten. Mégis majdnem kihúztuk.
GM egész jó volt, aztán párszor csúnyán megetették. Yamal elfáradt, labdavesztések, nincs védekezés, és most előre sem volt elég veszélyes. Koundé is csinált felelőtlenségeket most. Garcia egész jól irányított hátul. Inigo hiányában átvette ezt a szerepet. Frenkie és Pedri jó volt. Olmo szerintem nagyon halovány. Lewa meg így észrevehetetlen. Nekem Rashforddal nem volt bajom tegnap, nem hoztam volna még le. Egyéni szinten nagyon sok a hullámzás idén. Fermin hiányzott. Szegény Bernal meg úgy játszott, mintha engem állítottak volna be..
Andris
Adminisztrátor

2025.10.02. 12:38:32

Rdinho10 írta:
Eloszor is kene vegre egy normalis,megszervezett vedelem,akkor johettek volna mayuluval vagy kivel,amig ilyen amator golokat kapunk semmi esely a bl re.Kounde miert nem rugta fel Mendest az egyenlito gol elott?! Vagy a tobbi 2 ?!aki mellett lazan elhozta…vegigmoziztak.Duhito mert ez psg levante szint volt az 1.felidoben es az is,h meg ilyen vedelemmel is jobban neztek ki hatul mint mi.

Azt gondolom, hogy nagyon rosszul látod a problémák okát, egyáltalán nem a védelem szervezettségén múlott bármi is a tegnapi mérkőzésen.
Az utolsó mondatodnak pedig kifejezetten semmi köze ahhoz a tényhez, hogy tegnap Yamal csak 45 percig tudta szétalázni a világ jelenlegi egyik legjobb csapatát, és utána már nem. Cserébe szerintem kifejezetten rosszindulatú, és a nagy egészre való reflektálás teljes hiányát mutatja.
Mindezt úgy írom, hogy amúgy nem tartom egészségesnek a social média jelenlétet, amit a mai fiatalok produkálnak, és Yamal is túlzásba viszi láthatóan, ha a focitól totálisan független szempontok alapján is nyilatkozni kell róla.

Igyekeztem nagyon finoman fogalmazni.

PS:
Látom hogy mást is foglalkoztat ez a kérdés, de szerintem amíg nincs egyértelmű bizonyíték, hogy Yamal erőnléti formája nem egyéb, kézenfekvő(!) tényezőtől függ (mint pl sérülésből való visszatérés alig pár napja...), és amíg azon belül is nincs egyértelmű összekötő kapocs (nem bizonyíték), hogy az edzésmunkájából az instával és yachtozással eltöltött idő vagy szellemi kapacitás hiányzik, addíg ez csak alaptalan és rosszindulatú feltételezés / vádaskodás.
Tudom, hogy vannak rossz példák, de kanyarban nem vagyunk ahhoz, hogy ebben az esetben erre bármiféle sejtésünk lehetne... úgyhogy szerintem jelenleg illendő a személyes rosszallást valami magánéleti tevékenység kapcsán elkülöníteni a teljesítmény értékelésénél.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Rdinho10
Capitá del Barça

Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.02. 12:18:41

csababarca írta:
2025.10.02. 11:45:29
bence0330 írta:
2025.10.02. 11:04:02

Yamal sérülésből visszatérve szerintem 20-30 perces játékos volt még ezen a szinten, annyit jól cselezett, hajtott, visszazárt, utána vége volt.

Ugye, akkor felvetődik a kérdés miért volt fent végig, miért nem hozta le?
Vagy ha még nem 100%os miért kezdeti?

De itt jól van kezelve, bezzeg a válogatottban De La Fuente hogy bánik vele:D

Félreértés ne essék, én is ezt láttam rajta, de talán ezért ilyenkor jobban járnánk ha frissen a padról jönne a már 60-70 perce focizó savasodó védelemre.
Ennek semmi értelme nem volt, hogy fent van 90 percet, amiből nettó 35 percet tudott egy átlag jó teljesítményt hozni, második félidőben meg értelmezhetetlen volt a jelenléte.

(ezt már csak halkan jegyzem meg, hogy lehet 100%os de jelenleg ennyit bír erőnlétileg...ami szomorú...de felvetődött a gyanú, hogy nyáron fontosabb volt a pávatánc, meg a napszemüveg igazgatása a yachtokon, meg a hajszőkítés idétlensége, mint végigtolni fullfókuszban az edzéseket. EZt nem tényként közlöm, csak nehogy tényleg ez legyen, hogy ezért nincs szufla.)
Nem jó az irány nála, sok az ego, sok a felesleges sallang, insta sztorik, miegymás, engem is zavar. De azért az meglepne, hogyha Ő így belekakkanthatna az edzésmunkába és ezt elnéznék neki.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Válasz küldése