La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
PR42
Jugador d'estrella

2026.03.03. 10:22:21

Leon írta:
2026.03.03. 09:54:58
Ha nem az Atleticoról lenne szó akkor azt mondám lehetnének még csodák, de 4et rúgni európai egyik legjobban védekező csapatának? Kizárt.
Szépen visszaállnak bekkelni (ahhoz amúgy is nagyon értenek) és lesz egy szenvedős 0-0.
Ha már Yamalt nem rúgják agyon meg Pedri sem sérül bele akkor én már elégedett leszek.
Annyira nem védekezik jól az az Atleti.

Bajnokságban a Real kapta a legkevesebb gólt, 22-t, az Atleti 23-t, mi 26-t. Nincsenek nagyságrendi különbségek.
A BL-ben az Atleti 15-t kapott, mi 14-t.

Aki az elmúlt 10 évből építkezik információ szinten az jól le van maradva. A Godin féle beton védelem már rég a múlté, sőt, a kp-juk szűrése is elég gyengusz lett, ellenben sokkal ügyesebbek a játékosaik akik egyénileg képesek cselekkel és csiki-csukikkal eldugni a labdát. Ráadásul Oblak se a régi már, mert neki voltak top évei a kapuban, de már nem annyira acélos.

Na persze ez nem azt jelenti hogy könnyű beverni nekik 5-t, de az tuti hogy meg tud remegni a védelmük.
Inkább attól félek hogy ha találnak egy kontra gólt akkor onnantól nekünk mentálisan kb vége a meccsnek.
És sajnos elég valószínű hogy találnak majd gólt, inkább az a kérdés hogy a meccs melyik szakaszában és milyen állásnál.
Leon
Director del Fútbol

2026.03.03. 09:54:58

Ha nem az Atleticoról lenne szó akkor azt mondám lehetnének még csodák, de 4et rúgni európai egyik legjobban védekező csapatának? Kizárt.
Szépen visszaállnak bekkelni (ahhoz amúgy is nagyon értenek) és lesz egy szenvedős 0-0.
Ha már Yamalt nem rúgják agyon meg Pedri sem sérül bele akkor én már elégedett leszek.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Troym
Llegenda del Barça

2026.03.02. 21:58:58

Egyenlők közt...
Ki ez a Pitarch? Castilla játékos? Nagy tehetség?
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2026.03.02. 21:31:37

Rüdiger fejbe térdeli a földön fekvőt, még sárgát sem kap. Ezeket nem is értem, és még röhög a bajsza alatt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.03.02. 19:32:13

MessiNeymarSuarez írta:
2026.03.02. 19:01:09
...azt meg főleg nem feltétlen bánnánk ha nem kéne egy potenciális Arsenal elleni elődöntő előtt 3 nappal egy Kupadöntőt lejátszani.
Ja, ezt nem is néztem. :D Hát akkor pláne nem próbálnám meg. Nyilván simán lehet, hogy elvérzünk már az Arsenal meccs előtt, de azért van reális esély odáig eljutni, és full esélytelenek ott sem lennénk, csak enyhe underdogok. A kupadöntővel a meccs előtt komolyabban underdogok lennénk.

Persze tudom, hogy ez esélytelen, és Flick nem ilyen, de szerintem túl sokat akarunk most kicsiholni ebből a kicsit azért szedett-vedett keretből.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2026.03.02. 19:01:09

bence0330 írta:
2026.03.02. 17:57:57
Chino írta:
2026.03.02. 14:21:59
Én egyértelműen Cancelot játszatnám holnap, hozzon még egy Levantét holnap.
Ez egyértelmű, ha valami csoda folytán 4 gól lenne közte, ahhoz részemről kell egy olyan Cancelo, mint aki a múltkor MVP volt. Főleg úgy, hogy Raphinha árnyéka önmagának jelenleg, Ferránnál meg kb már az lenne az előrelépés, ha legalább az árnyéka lenne önmagának.

Nekem sajna meggyőződésem, hogy ha beleállunk izomból ebbe a meccsbe az alapkezdővel, azon elmehet a szezonunk, az eredményétől függetlenül, tehát még akkor is, ha heroikus fordítást hoznánk össze, de ne legyen igazam. Látszik, milyen jót tett a két pihenősebb hét, ezt még eggyel el tudnánk nyújtani B csapattal. Nagyon kéne, mert durva tavasz következik konstans heti kettővel, főleg, hogy a BL sorsolásunk is olyan, hogy a legjobb négyig mi vagyunk az esélyesek. A bajnoki sorozatunk is durva lesz, a Bilbao az egyetlen, akit simán kéne verni a stílusütközés miatt, bár idegenben az sem tuti, de aztán Sevilla, Rayo, Atma, köztük a fizikális Newcastle...
Szerintem kimegyünk megpróbálni, aztán ha 30-40 perc alatt terem valami és valami csoda folytán az Atleti azt sem tudja hogy hol van és 2 góllal vezetünk akkor megpróbálunk fordítani, ha meg nem akkor meg a maradék percben jöhet a B csapatra csere, és félgőzzel lehozzuk a meccset.
Ha másnak nem, legalább szemfelnyitónak jó volt az odavágó jelezni hogy egy egyenes kieséses szakaszban nem lehet döcögve kimenni és ha nem akarunk így járni a BL-ben is, potenciálisan pont az Atleti ellen akkor teljesen máshogy kell kimenni és hozzáállni a meccshez.

De azt én is nagyon remélem hogy egy ilyen 60 perces 0-0-nál vagy 2-2-nél nem megyünk ki mindent beleadni, annyira azért nem olyan fontos ez a kupa hogy kifulladjunk, tavaly szép volt megnyerni főleg a RM ellen, azt meg főleg nem feltétlen bánnánk ha nem kéne egy potenciális Arsenal elleni elődöntő előtt 3 nappal egy Kupadöntőt lejátszani.
bence0330

2026.03.02. 18:49:10

Alcantara írta:
2026.03.02. 18:20:42
Mondjuk ettől a Cancelotól azért nem kell csodát várni. Hozott egy gyenge csapat ellen egy jó meccset. Ez 3 hónap termése.
Azért gyakorlatilag másfél hónap, játékpercekben meg pláne nem volt addig szinte semmi. Volt honnan visszajönnie fizikálisan, arab ország, apró sérülés, szerintem ő ezt le fogja tudni már tenni támadásban konstansan. Nem minden egyes meccsen, meg nem feltétlenül akkora elemi erővel, mint a Levante ellen, de szerintem igazi döntő faktor lesz támadásban, Xavi alatt is az volt.

Csodát tényleg nem, de szerintem azt a pluszt meg tudja adni sok meccsen majd, ami átbillenti aznap a csapatot, főleg ennyire gyenge formában lévő Torres-Rapha mellett.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

2026.03.02. 18:20:42

Mondjuk ettől a Cancelotól azért nem kell csodát várni. Hozott egy gyenge csapat ellen egy jó meccset. Ez 3 hónap termése. Egyebekben egyetértek Bencével, felesleges kizsigerelni a csapatot holnap a semmiért. Kezdünk a pihenés után egészen jók lenni játékban, védekezésben.
bence0330

2026.03.02. 17:57:57

Chino írta:
Ez egyértelmű, ha valami csoda folytán 4 gól lenne közte, ahhoz részemről kell egy olyan Cancelo, mint aki a múltkor MVP volt. Főleg úgy, hogy Raphinha árnyéka önmagának jelenleg, Ferránnál meg kb már az lenne az előrelépés, ha legalább az árnyéka lenne önmagának.

Nekem sajna meggyőződésem, hogy ha beleállunk izomból ebbe a meccsbe az alapkezdővel, azon elmehet a szezonunk, az eredményétől függetlenül, tehát még akkor is, ha heroikus fordítást hoznánk össze, de ne legyen igazam. Látszik, milyen jót tett a két pihenősebb hét, ezt még eggyel el tudnánk nyújtani B csapattal. Nagyon kéne, mert durva tavasz következik konstans heti kettővel, főleg, hogy a BL sorsolásunk is olyan, hogy a legjobb négyig mi vagyunk az esélyesek. A bajnoki sorozatunk is durva lesz, a Bilbao az egyetlen, akit simán kéne verni a stílusütközés miatt, bár idegenben az sem tuti, de aztán Sevilla, Rayo, Atma, köztük a fizikális Newcastle...
Alcantara
Director del Fútbol

2026.03.02. 14:49:48

Az Atma hétvégén megint pihentette a gálakezdőt. Szerintem ez a hajó nekünk elment, nem fogunk 5 góllal nyerni, de még 4 gól sem lesz közte. Bilbaoban kell nyerni hétvégén, az a legfontosabb. Plusz ne sérüljön meg senki már. Elég volt a hiányzókból.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

Alcantara írta:
2026.03.01. 19:14:50
A sevillai rangadón abszolút dominál a Betis eddig. Abde valami elképesztő formában van hetek óta. Mindkét gólban oroszlánrèsze volt. Szerintem nem sokáig marad a Betisben, elviszi egy nagyobb csapat hamarosan.
Az egész szezonban kivételes amit csinál. A bajnokságban 17 meccs alatt (1323 játékperc) 5 gól, 6 assist, az EL-ben 480 perc három gól, de a számai mellett játékban is meghatározó.

Sajnos a Real pontvesztésében ma nem igazán hiszek. A nagycsapatok dolgát a Getafe idegenben nem igazán nehezíti meg, otthon benne van egy szűkös győzelem vagy X, de a Bernabeuban inkább egy zakót tudok elképzelni számukra.
A Celta ellen már inkább látok valami sanszot a pontvesztésre. Ráadásul akkor már a BL-re is figyelniük kell.

Én azért reménykedek a holnapiban. Az Atma idegenben nem a legveretesebb. A bajnokságban 4 gy-5 d- 4 v a mérlegük, a BL-ben is csak 1 győzelmük van a PSV ellen 3:2-re a hollandoknál. Illetve a kupában sem sok hiányzott, hogy kiessenek a Baleares meg a La Coruna ellen.
De hétvégén az Oviedo ellen is a hosszabbítás utolsó percében sikerült egy gólt begyömöszölni, egy helkyzetük sem volt a meccsen Oblak pedig meccs embere lett, három vagy négy ziccert is hárított.

Szerintem, ha hozunk kb. egy olyan meccset, mint hétvégén végre egészséges Pedrivel, illetve Ferran és Raphi is kicsit előlép támadójátékban nem tartom lehetetlennek, hogy csúnyán elpakoljuk őket. Ehhez kellene egy jó helyzetkihasználás. A bajnokságban is kaptak egy hármast egy kihagyott tizenegyessel, pedig akkor nem is arra mentünk, hogy minél nagyobb legyen a különbség. Egyedül amiatt aggódom, hogy Bernal kész-e egy teljes meccsre, mert Casadó sem 100 %-os, illetve Pedrit sem hiszem, hogy megkockáztatja Flick 90 percre, egy hosszabbítás pláne nem nekünk kedvez. EG-nek is lehetett volna egy kis esze, hogy nem állíttattja ki magát a meccs végén.
Akkor leszek a legbosszúsabb, ha 3 vagy 4 góllal nyerünk és úgy esünk ki. Martinez Munuerara és a sleppjére, akkor újra nagyon be fogok rágni.
Ha az első félidő kedvezően alakul lehet keresnivalónk. A másodikban támadásban és védekezésben is sokkal jobbak vagyunk, főleg ha vérszemet kapnak. a játékosok. Yamal biztos duzzad az önbizalomtól, ami sokat jelenthet

Forca Barca!!!!
Alcantara
Director del Fútbol

2026.03.01. 19:14:50

A sevillai rangadón abszolút dominál a Betis eddig. Abde valami elképesztő formában van hetek óta. Mindkét gólban oroszlánrèsze volt. Szerintem nem sokáig marad a Betisben, elviszi egy nagyobb csapat hamarosan.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.02.26. 18:24:38

Mindig feljön ez a miért ilyenek a bírók spanyolországban téma, és a viselkedésük is több kérdést felvet.
Estrada Fernandezzel csinált a Cadena SER most egy hosszabb interjút, máshol van magyar fordítás is belőle, akit érdekel, nem tudom, hogy azt meg lehet e osztani, így nem teszem. (CR7 kiállítása után felhívta a CTA vezetője, nyomásgyakorlás, VAR beszélgetés kiadása stb.)

A bírók mentalitására lehet esetleg magyarázat amivel most a Mundo Deportivo cikkében kiegészül.

„Létezik a katalánofóbia. Létezik a csoporton és a szövetségeken belül is, tekintve, hogy ezek a frankizmusban gyökerező intézmények. Ez egy nagyon elterjedt hozzáállás ” – árulta el Estrada Fernández, aki hozzátette, hogy „sok játékvezető volt rendőr vagy volt katona”.
„Az első nő, akit az első osztályba léptettek elő, és akit 2018/19-ben én irányítottam, Guadalupe Porras, egykori katona. Az apja ügyvéd és szintén egykori katona. Santi Latre egykori kommunikációs tiszt. José Luis González González és Carlos del Cerro korábbi országos rendőrök. Martínez Munuera önkormányzati rendőr. Folytathatnám a sort...” – jelentette ki.
Estrada Fernández még egy olyan incidenst is elárult, amelyben megrótták, miután 2017-ben, a katalán eseményeket és a népszavazás leállítására szolgáló 105. cikkely aktiválását követően feltűntette a sárga szalagot. „
„Október 1-jén feltöltöttem egy képet a sárga szalagról az Instagramomra, és a kollégáim hívogattak. »Hű, tényleg nehéz helyzetbe hozunk titeket, ugye?« »Mind gazemberek vagytok.« Utána bírói összejövetelekre mentem, és a CTA (Bírói Technikai Bizottság) titkára odajött hozzám, és azt mondta, hogy feltűztem a sárga szalagot. »Igen, van valami probléma?« Mindez megtörtént” – zárta gondolatait.
https://www.mundodeportivo.com/futbol/2 ... fobia.html

A nyilatkozata másik részével amit fent említettem nekem továbbra is az jön le, hogy főleg azért rossz a bíráskodás spanyolországban, mert a politika befolyásolja azt. Nehéz úgy bíráskodni, ha ítélet közben azon gondolkodik a bíró, hogy egyes ítéletének milyen hatása lehet akár a karrierjére is.

Szerk: még hozzátéve a nyilatkozatát a megújult CTA-ról és vezetőjéről, aki a megyei bíráskodásig jutott, közben pl. a bírók eltiltását helyezi kilátásba 2 VAR beavatkozás után. Csodálkozunk rajta, hogy a Girona meccsen nem mer beavatkozni (2 alkalommal)a masodosztályból frissen felhozott VAR játékvezető felülbírálva az elsőosztály egyik legrutinosabb bíróját. Miközben a saját pályafutására is gondolnia kell :)
ocsike83
Capitá del Barça

2026.02.16. 08:46:04

LG írta:
2026.02.15. 18:47:35

Érthető. A BL-hely így is simán jönni fog, a bajnoki cím esélytelen, szóval logikus döntés, csak így van esélyük menteni a szezont.
A legtöbb edző feltehetően ezt tenné az ő helyében. Szerintem a BL-ben is lehet tőlük tartani, ha ilyen módon mennek ott is, mind ellenünk.
De azért nagyon furcsa, hogy kb ugyanaz a társaság legurigázza a Barcelonát 45 perc alatt, majd 3 nap múlva simán alulmarad "egy" Vallecano-val szemben.
A bajnoki 3-4. helyet így is simán hozni fogják, a jövő évi BL nincs veszélyben. Addig meg csak még jobban összeérnek majd,
Més que un club :P
LG
Az Év fórumozója 2016

2026.02.15. 18:47:35

Mascherano14 írta:
2026.02.15. 17:44:22
Simeone all in-t nyom a kupában és a BL-ben, bajnokságot elengedte. A Betisnél is ellen is ez volt.
Érthető. A BL-hely így is simán jönni fog, a bajnoki cím esélytelen, szóval logikus döntés, csak így van esélyük menteni a szezont.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.15. 18:12:44

Na, akkor ez tükörsima győzelem lett a Rayonak. Játékban is lefocizták az Atmát. Ez az Akomach gyerek (vagy hogy írják) egészen szép dolgokat mutatott.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2026.02.15. 17:44:22

Simeone all in-t nyom a kupában és a BL-ben, bajnokságot elengedte. A Betisnél is ellen is ez volt.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.15. 17:02:45

Félidőben vezet két góllal a Rayo. 9 helyen változtatott Cholo. Lenglet hozta a Barcás formáját, mindkét gólban oroszlánrèsze van. :D
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.14. 21:55:56

Ma újat láttam a La Liga meccsen. A Sevilla edzőjét kiállították, de nem volt hajlandó bemenni az öltözőbe, folyamatosan ordított a játékvezető arcába pár centiről. A nyugtatni akaró stáb tagokat ellökte. Végül a biztonsági emberek vitték be. Kíváncsi vagyok mennyi eltiltás lesz.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.02.09. 11:50:37

Alcantara írta:
2026.02.09. 06:02:59
Tényleg jók voltak hétközben. Agresszív, rendkívül intenzív letámadás ment végig, a Betis nem tudott erre érdemben reagálni. Fél óra után megvolt a meccs, a többi már rutin volt egy szétesett csapat ellen.Tegnap közel nem így játszottak. Mondjuk a Betis is zártabban védekezett. Antony gólja szerintem hidegzuhany volt, de előtte is voltak ziccerek a Betisnek kontrából. Alvarez hétközben nem játszott, most meg egy nulla volt. Két lesgól volt az Atmánál, de a VAR jogosan elvette.
A hétvégi meccset nem láttam, de a kupában legyalulták a Betist. Az első félidőben volt a sevillaiaknak egy jó 10 percük, de azon kívül kb. momentumuk sem volt.
Baromira kétarcú ez az Atma, főleg a bajnokságban hullámzóak, de inkább gyenge meccseket hoznak mind eredményben, mind játékban.
Mondjuk az idei bajnokság kicsit más, mint a tavalyi. Annyi ponttal, ahol az előző szezonban ilyenkor álltunk a második-harmadik helyért lennénk harcban egy elúszott bajnokságban.
Viszont a többi sorozatban nem rosszak. A BL-ben is igazából az utolsó meccsükkel rontották el az alapszakaszt, a Pool is hajszál híján megvolt nekik, legalábbis X-re mindenképp. A Szuperkupában a Real gyakorlatilag sz égieknek és a kétballábas támadóknak köszönheti, hogy továbbjutott, a kupában szűknek tűnik az eddigi menetelés, de ez inkább csak az eredményben látszik. Olyan nagy veszélyben nem forogtak (talán picit a Depor ellen).

Ez a Lookman-Raspadori "csere" elég jól jött nekik, szépen be is mutatkozott és hiába esett ki Barrios, Mendoza elég jó fogás. Habár inkább hosszútávon lesz kifizetődő, Barriost és Gallaghert egyszerre pótolni nem fogja.
Nagy kérdés lesz még, hogy Alvarez kijön-e a gödörből vagy folytatja, amit az utóbbi pár hónapban elkezdett. Ha most talál magára necces lehet a továbbjutás.

Abból a szempontból elég pikáns lesz, hogy hazai pályán a két jelenlegi legjobb csapat találkozik, itt mindössze két pont a differencia a bajnokságban, izgalmas lesz ki jön ki belőle jobban. Ha lehozunk egy X-et Madridban, azzal már elég jó sanszunk lenne a továbbjutásra és a címvédésre.
Forca Barca!!!!
Okoska
Capitá del Barça

2026.02.09. 09:55:59

A Real meccsen sok érdekes ítélet született. Természetesen a realnak kedvezően. Több sárga elmaradt, egy tizigyanús eset is volt. Arra is volt példa, hogy egy lerántás, oldalba rúgás még csak szabálytalan se volt.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.09. 06:02:59

Tényleg jók voltak hétközben. Agresszív, rendkívül intenzív letámadás ment végig, a Betis nem tudott erre érdemben reagálni. Fél óra után megvolt a meccs, a többi már rutin volt egy szétesett csapat ellen.Tegnap közel nem így játszottak. Mondjuk a Betis is zártabban védekezett. Antony gólja szerintem hidegzuhany volt, de előtte is voltak ziccerek a Betisnek kontrából. Alvarez hétközben nem játszott, most meg egy nulla volt. Két lesgól volt az Atmánál, de a VAR jogosan elvette.
bence0330

2026.02.08. 23:24:37

Alcantara írta:
2026.02.08. 21:05:23
bence0330 írta:
2026.02.08. 20:19:23
Pár nappal azután, hogy idegenben megverték 5 góllal a Betist, otthon vesztésre áll az ATMA... Elég nonszensz hétnek tűnik ez a két csapat életében.
Teljesen más a két csapat játékban. Atma megint a szétesett játékot mutatta. Remélem ez marad csütörtökön is.
Emlékszem, te láttad azt is. Akkor tényleg jók voltak, vagy csak kijött a lépés? Én ugye csak a statokat láttam.

0:5-ös meccs: ATMA 10 kapuralövés, 5 kaput eltaláló, 5 gól, 60% labdabirtoklás
0-1-es meccs: ATMA 12 kapuralövés, 7 kaput eltaláló, 0 gól, 64%-os labdabirtolkás.

Betis statjai kb kottára ugyanazok a két meccsen.

Ez inkább árulkodna vakon valami olyasmiről, hogy a két meccsen hasonlóan játszott az ATMA, sőt... de az elsőn valami csoda folytán minden kapura tartó lövésük gól lett, és emiatt könnyűnek, magától értetődőnek tűnt a meccs, inkább jött ki szélsőségesen jól a lépés, mázli, top nap kapu előtt, akármi miatt. A main meg inkább a skála ellenkező oldalán voltak.

Nyilván a meccs nézhetett ki teljesen máshogy, de a statok alapján inkább volt jobb ma a madridi alakulat, de semmiképp sem magyarázza meg semmi a 6 gólnyi differenciát.
kisszotyi
Barça B

2026.02.08. 22:03:20

Valencia Madrid félidőben 0-0…
Akkor gondolom jöhet a kedves bíró sporttárs.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.02.08. 21:05:23

bence0330 írta:
2026.02.08. 20:19:23
Pár nappal azután, hogy idegenben megverték 5 góllal a Betist, otthon vesztésre áll az ATMA... Elég nonszensz hétnek tűnik ez a két csapat életében.
Teljesen más a két csapat játékban. Atma megint a szétesett játékot mutatta. Remélem ez marad csütörtökön is.
Válasz küldése