Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2006.12.06. 13:29:26

Most megint csalódnom kellett Rijkaardban, és még jöbben megerősödött bennem az az elképzelés, hogy ő bizony mégsem akkora edző, mint azt sokan gondolták. Már korábban írtam, hogy szerintem taktikailag abszolút nincs a szeren, max a pedagógiai/pszichológiai érzéke jobb az átlagosnál. Bizony az is megerősítést kezd nyerni nálam, hogy az eddigi sikerek is nagy százalékban Henknek voltak köszönhetőek. Hogy mégis mire alapozom mindezt?
Szerintem 2-0-s vezetésnél ki az a sügér, aki visszaállítja a világ legjobban passzoló, labdát tartó csapatát a saját térfelére védekezni??? Pláne úgy, hogy a korábbi években pont a letámadás volt az egyik legnagyobb erényünk. Most - szerintem óriási szerencsével - megúsztuk a dolgot, de mi lett volna, ha a Werder kiegyenlít pl 15-20 perccel a vége előtt. Akkor ők nagyon felpörögtek volna, mi meg a béka segge alatt.! Nem szabad ilyenkor beállni védekezni, főleg úgy, hogy a Giuly, Ronaldinho, Gudjohnsen trióból maximum az izlandi próbált meg védekezni!!! Meg amikor nagyon nyomott a Werder, és mutatták Rijkaardot, csak azt lehetett látni rajta, hogy nem igazán tudja, hogy mit kellett volna változtatni. Mottát meg már a félidőben lecseréltem volna, és nemcsak azért, mert rosszul játszott, hanem főleg azért, mert egy átlag bíró már régen kiállította volna!
Bocsi, hogy hosszúra nyújtottam, de nekemm komoly aggályaim vannak mostanában vele kapcsolatban...
Los Barrachos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2006.12.02. 13:30:13

Asszem Luis Enrique edző is valami kis csapatnál, ha már Luchónál tarunk :!:
Silvanus
Director del Fútbol

2006.12.01. 23:39:29

Rijkaard körül azért ha megnézitek mindig voltak érdekes, néha kissé kétséges, néha kissé homályos dolgok, de akárhogy is... VELE SZÁRNYAL A CSAPAT!!! Ez tény, ebbe nem lehet belekötni! Én nagyon bírom őt, több jó húzása volt, mint fura, úgyhogy örülök ha marad, még jó sokáig...

Mind ezt annak ellenére mondom, és gondolom, hogy azért abban biztosak lehetünk, hogy lesz ő még egyszer a Milan edzője!!! Ez 1000%! Csak nem mostanában...

Ez egyébként kb. olyan, mint ha azt találgatnánk, hogy mikor lesz majd a csapat edzője pl.: Luis Enrique, vagy Guardiola, vagy épp Puyol, vagy Xavi... mert lesznek!!! :wink:
"Més Cuen un Club"
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2006.12.01. 16:00:37

LionelMessi írta:Ha kirúgnák Rijkaardot azért mert idén véletlenül nem nyernénk semmit akkor az olyan lenne mint amikor a realnál kirúgták del Bosque-t. Ők is azóta szenvednek (talán most kezdenek talpra állni), és velünk is ez lenne. Megint egy új edzőhöz alkalmazkodni, összeszokni vele... és akkor még az edzőnek is be kell illeszkednie. Ez mindenképpen időt vesz igénybe és biztos h a csapatnak is rosszat tenne. A real is ott rontotta el amikor kirúgták del Bosque-t, pedig nem volt kifejezetten rossz évük csak pont mindenről lemaradtak egy hajszállal. 3 évükbe telt míg megint kezdenek a régi realra hasonlítani, de teljesen olyanok még nagyon sokára lesznak.

Del Bosque az utolsó évében még megnyerte a bajnoki címet a Real-lal.
Ott nemcsak az edző kirúgása volt baj, hanem a túl sok sztár is, ráadásul néhányan már elkezdtek ott kiöregedni.
Kép
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2006.12.01. 15:57:33

Na jólvan Frank Rijkaard megcáfolta a távozásáról szóló pletykákat.
Kép
noname
Llegenda del Barça

2006.12.01. 11:25:27

Atyec írta:Rijkaard számomra igen ellentmondásos személyiség. Végigkövetve pályafutását azt hiszem, hogy a világ egyik legnagyobb játékinteligenciájával rendelkező játékos volt és a játék minden részét feltűnöen magas szinten művelte, mindenhol bevethető volt. A kívivott elismerést viszont lerombolta emberi tulajdonságaival, a köpködésről nem is beszélve.
Most edzőként újra elnyerte a respektemet, de ha elmegy a Milánhoz az nagyon csúnya dolog lesz.
... de miért menne el sikerei közepén? Ő még nem fejezte be a Barcát. Vannak itt még teljesítendő kihívások. Rövidtávon mindjárt, hogy a cseresorral kell teljesíteni a következő meccseket. Hosszútávon megvédeni a BL győzelmet. (Nem tudom, sikerült-e ez már valakinek?) A 3x-os győzelemről nem is beszélve.
Nagy kunszt felkapaszkodni Europa (világ?) tetejére, de ott maradni még nagyobb. Főleg mostanában.
Rijkaard nem fogja itthagyni a Barcát és kész :P
Itt lett a világ egyik legjobb edzője, nagyon jó dolga van itt. A Milant meg nem tudom megérteni. Mi a bajuk az edzővel. Sztem Ancelotti nem rossz edző. A baj az, h a Milan játékosai már majdnem mind öregek,csak nézzünk körül:Maldini, Dida, Cafu, Ambrosini, Nesta, Kaladze, és még folytathatnám. Még talán Netsa és Kaladze nem annyira öregek, de már ők is sztem túl vannak a csúcson és már nincs nekik túl sok év hátra. Nekik is egy hasonló teljes csapatcsere kéne, mint régebben nekünk.
A Fifa egy szégyen
LionelMessi
Barça C

2006.12.01. 11:18:07

Ha kirúgnák Rijkaardot azért mert idén véletlenül nem nyernénk semmit akkor az olyan lenne mint amikor a realnál kirúgták del Bosque-t. Ők is azóta szenvednek (talán most kezdenek talpra állni), és velünk is ez lenne. Megint egy új edzőhöz alkalmazkodni, összeszokni vele... és akkor még az edzőnek is be kell illeszkednie. Ez mindenképpen időt vesz igénybe és biztos h a csapatnak is rosszat tenne. A real is ott rontotta el amikor kirúgták del Bosque-t, pedig nem volt kifejezetten rossz évük csak pont mindenről lemaradtak egy hajszállal. 3 évükbe telt míg megint kezdenek a régi realra hasonlítani, de teljesen olyanok még nagyon sokára lesznak.
kath23
Jugador del Barça

2006.12.01. 10:17:08

Ugyse megy el! miért menne?! Tudja hogy itt jo helyen van, szeretik a játékosok, a szurkolok, söt a vezetöség is! ami iden megváltozhatott nála talán az hogy Henk elment és az uj másodedzövel nem igazán jön ki,de ez nem ok a távozásra, mert van olyan edzö hogy ezt is megoldja! tehát fö a nyugalom:D:D
Visca el barca!
Atyec

2006.12.01. 10:01:08

Rijkaard számomra igen ellentmondásos személyiség. Végigkövetve pályafutását azt hiszem, hogy a világ egyik legnagyobb játékinteligenciájával rendelkező játékos volt és a játék minden részét feltűnöen magas szinten művelte, mindenhol bevethető volt. A kívivott elismerést viszont lerombolta emberi tulajdonságaival, a köpködésről nem is beszélve.
Most edzőként újra elnyerte a respektemet, de ha elmegy a Milánhoz az nagyon csúnya dolog lesz.
... de miért menne el sikerei közepén? Ő még nem fejezte be a Barcát. Vannak itt még teljesítendő kihívások. Rövidtávon mindjárt, hogy a cseresorral kell teljesíteni a következő meccseket. Hosszútávon megvédeni a BL győzelmet. (Nem tudom, sikerült-e ez már valakinek?) A 3x-os győzelemről nem is beszélve.
Nagy kunszt felkapaszkodni Europa (világ?) tetejére, de ott maradni még nagyobb. Főleg mostanában.
Andris
Adminisztrátor

2006.11.30. 21:40:08

Enrique írta:Laporta nyilatkozta a napokban, hogy Rijkaard hosszútávú szerződésén gondolkodnak a Klubnál.

Tehát, akár nyer a csapat valamit, akár nem, a Mester maradni fog ez egész biztos.
Ez egy jó hír. Azóta a legsikeresebb a csapat amióta itt van ő. Persze ezt más dolgok is elősegítették, de Franknek is van benne szerepe, nem is kicsi. Szeritnem a jövőben a barca még nagy sikereket érhet el vele.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2006.11.30. 21:14:20

Ne menjen el! És nem azért, mert akkora edző. Szerintem Rijkaard egy tök átlagos taktikai felkészültségű, az átlagnál valamivel jobb pedagógiai és pszihológiai érzékkel megáldott edző. Azért ne menjen el, mert akkor jön egy új edző teljesen más elképzelésekkel, más felálással, más menalitással! Egy csomó idő kellene, míg átállna a csapat, és lehet, hogy nem is működne olyan olajozottan.
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2006.11.30. 21:00:29

LG írta:Sztem se amugy. Mert amikor 12. voltunk akkor se küldék el. Viszont szerény vélemlnyem szerint Rijkaard inkább szerencsés edző, mint jo. Azért ezzel a kerettel nem nehéz nagyot alkotni, és sok jobb edző van nála :roll:
Sok csapatnak volt már hasonlóan jó kerete, mégse nyertek semmit.
A győzelmekhez szerencse is kell, főleg amikor sok jó csapat van.
Kép
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.11.30. 20:49:36

Laporta nyilatkozta a napokban, hogy Rijkaard hosszútávú szerződésén gondolkodnak a Klubnál.

Tehát, akár nyer a csapat valamit, akár nem, a Mester maradni fog ez egész biztos.
LG
Az Év fórumozója 2016

2006.11.30. 20:18:18

Sztem se amugy. Mert amikor 12. voltunk akkor se küldék el. Viszont szerény vélemlnyem szerint Rijkaard inkább szerencsés edző, mint jo. Azért ezzel a kerettel nem nehéz nagyot alkotni, és sok jobb edző van nála :roll:
Andris
Adminisztrátor

2006.11.30. 20:10:25

LG írta:
Szakacs írta:
lionelmessi19 írta:értelmetlen lenn rijkaardot elküldeni.
nem kuldte el senki ;) Szerintem is olyan mindegy h nyerunk iden vmit vagy nem...szerintem is marad..Azert birnam ha mi is nyernek 8 bajnokit mind a mu fergussonal :D
Nemtudom..azért ezzel a kerettel vmit illene nyerni szvsz...és sztem is megnyerjük a bajnokságot, de ha ne adj Isten nem, akkor menyjen Rijkaard..
Hát szeritnem egyáltalán nem olyan nagyon jó a keret.
Nézd meg a cserecsatárokat, és most pont a kezdő csatárok estek ki.
Nem kell h elmenyjen Frank, ha véletlen vmi folytán nem nyernék bajnokságot. Az egy nagoyn nagy baklövés lenne.
Egyébként kár vitatkozni ezen, ha nem nyerünk idén semmi spanyol kupán kívül, akkor sem küldik el Franket. sztem
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
LG
Az Év fórumozója 2016

2006.11.30. 20:06:16

Szakacs írta:
nem kuldte el senki ;) Szerintem is olyan mindegy h nyerunk iden vmit vagy nem...szerintem is marad..Azert birnam ha mi is nyernek 8 bajnokit mind a mu fergussonal :D
Nemtudom..azért ezzel a kerettel vmit illene nyerni szvsz...és sztem is megnyerjük a bajnokságot, de ha ne adj Isten nem, akkor menyjen Rijkaard..
don gamper
Capitá del Barça

2006.11.30. 20:01:10

johan cruyff ota nem volt ilyen jo edzőnk ne
menjen sehova :shock:
Szakacs
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2006.11.30. 19:54:33

Tiziano Crudeli fan :!:
Andris
Adminisztrátor

2006.11.30. 19:51:02

nem tudom, mér monnyátok.
Szerintem nem megy Frank sehova, akkor sem, ha a csapat nem nyer bajnokságot.
Nincs okuk elküldeni, ilyen idény után, amikor formakiesések és sérülések vannak, nem lenne nagy csoda.
De a barcához sztem nem elég erős ez a spanyol bajnokság, nem fonak idén még megverni benünket. legalább is remélem.
sevilla nem lezs hosszutávon veszélyes, real nem tom, de valencia és zara sem, ők máris lemaradtak...
szóval nem kell aggódni, és értelmetlen lenn rijkaardot elküldeni.
- József Attila
LG
Az Év fórumozója 2016

2006.11.30. 19:45:32

Sztem 1xrü a dolog: Ha idén is bajnokok lexünk, akkor marad Rijkaard, ha nem, akkor m1. Mert ha bajnokok lexünk zsinorban harmadszor, akkor hülye lenne elmenni, meg Laporta is kirugni, ha viszont nem, akkor alap h mondjon le, és huzzon :!:
Szakacs
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2006.11.30. 19:35:39

Mr. Master írta:antics meg is mondta, h egyetlen dolgot csinált azzal a csapattal. megmondta nekik, hogyha vállalják érte a felelőséget, akkor ő nem szól bele abba, h ki hogyan és hol játszik. És a csapat ekkor kezdett el szárnyalni. Na most egy európai élklubnak azért egy kicsit komolyabb vezetőedzrőre lenne szüksége szerntem.
Szerintem is kicsit komolytalan, mondjuk azert birtam :) mindegy en meg birnam Le Guen-t nem tudom igy irjake helyesen a nevet, a lyon edzoje volt Houllier elott ! szoval Henk, Scolari, Guen, Hiddink vagy a Lippi kozul valogatnek en...de semmikepp se Koeman, tudom nagy alak meg minden de edzonek nem jo !, Van Basten szinten...szoval maradjon szepen a mester :!:
Tiziano Crudeli fan :!:
Boixos
Llegenda del Barça

2006.11.30. 19:28:33

ezzel a kerettel azért senkinek sem lenne túl nehéz dolga, ha ott akar lenni a topon a csapattal. az edzőkérdéssel kapcsolatban annak örülnék, ha henk megborulna az ajaxszal (bár csípem őket), és visszazavarnák barcelonába. na, akkor megnyugodnék.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Mr. Master
Director del Fútbol

2006.11.30. 19:22:08

antics meg is mondta, h egyetlen dolgot csinált azzal a csapattal. megmondta nekik, hogyha vállalják érte a felelőséget, akkor ő nem szól bele abba, h ki hogyan és hol játszik. És a csapat ekkor kezdett el szárnyalni. Na most egy európai élklubnak azért egy kicsit komolyabb vezetőedzrőre lenne szüksége szerntem.
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
Atesz
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2006.11.30. 18:03:02

Tényleg!!! Henk is jó választás lenne. :) 8)
De maradjon csak Frank.
Kép
PCsabi
aka Game90

2006.11.30. 17:19:11

Ha Rijkaard elmegy, akkor én Scolari vagy Ten Cate közül választanék. Koemant nem szeretném edzőnek :?
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Lezárt