Kralo írta:Másrészt az előzései miatt (Nálam ez nélkülözhetetlen az autóversenyzésből.), és a vezetési stílusa miatt.
Alonso mezőnyből még nem nagyon csinált olyat, mint Raikonnen vagy Schumi nagyon sokszor (pl Schumi utolsó futama volt életem egyik nagy F1-es élménye; vagy Raikonnen állandó motorcseréi hoztak csak valami színt a versenyekbe). Tény: tehetsége van, remek pilóta, akár egy gép, védekezni is nagyon tud.. de pont az előzései miatt szeretni? most is mindenki "lefeküdt" neki az első kanyarban, nem a pálya közepén vették be a kanyart, hanem szinte kihúzódtak előle..
Mára az F1-ben a klasszikus versenyzés, mint olyan, megszűnt. Nemrég néztem majd 10 éves összefoglalókat.. na, ott volt verseny meg előzés, nem úgy mint manapság, amikor azon izgul a kommentátor, hogy vajon megtudja előzni?! MEGTUDJA?! mindezt a kerékcseréknél.. régebben az volt a szlogen (Palik): na, mind2 pilóta megkapta az utolsó garnitúra gumit, mehet az 'öldöklés'. És ment.
A mai Forma 1 számomra élvezhetetlen. Nem egyszer elalszok a futamokon.. Jött most Hamilton, felkavarta egy kicsit az állóvizet, de kérdem én: emlékszik itt valaki is egy olyan előzésére, amire évek múltán is azt mondjátok, hogy "na, az tényleg óriási volt!". (pl amikor Schumi-Hakkinen párharc volt, és egy lekörözésnél a finn nemes egyszerűséggel egy kanyarban megelőzte a németet és a lekörözendő pilótát is, egy manőverrel!!).
Az meg , hogy most melyikük volt sportszerűtlen, ki viselkedett etikátlanul.. Nagyon jól jellemezte itt valaki a következő hasonlattal az egész helyzetet: akár a Tour de France: botrány, kémkedés, csalás (hajlított alváz, dupla tank, stb). Ki tudja, nem használnak-e a pilóták is valami idegnyugtatót vagy állóképességet feljavító szereket? Amikor a Dartsban is lebuknak a doppingolók..
Sry, hogy ilyen hosszú lett..