2007.08.28. 08:01:50
Alessandro Del Piero: 25 kérdés és válasz.
1. Sikerült megegyezned a Juventus vezetőivel a szerződésed meghosszabbításáról?
- Igen, szóban megállapodtunk, 2010-ig maradok, és akkor feltehetőleg befejezem a karrieremet.
2. Hogyan lettél futballista?
- A coneglianói házunk előtti téren szinte mindennap fociztak a srácok, és a bátyámmal, Stefanóval mi is beszálltunk közéjük játszani.
3. Mindig csatár akartál lenni?
- Nem, mert gyakran voltam náthás, édesanyám ősszel, de még néha tavasszal is csak úgy engedett le, ha beöltöztettet pulóverbe meg melegítőalsóba. A szerelésem miatt állandóan kapusnak választottak.
4. Mi a véleménye az új edzőről, Claudio Ranieriről?
- Hatalmas szaktekintély, érti a dolgát.
5. A Juventust csak titkos bajnokesélyesnek tartják, nem egyértelmű favorit. Egyetértesz ezzel?
- Átalakult a csapat, sok új játékos érkezett, új az edző, így tényleg nehéz megjósolni, hogy mire leszünk képesek.
6. Eddig 85-ször szerepeltél az olasz válogatottban, így adódik a kérdés: eléred a bűvős százas határt?
- Ezt így konkrétan nem tudnám megmondani. A jövő évi Európa-bajnokságon még mindenképpen ott szeretnék lenni, ha ez elég a százhoz akkor elég, ha nem, akkor sem leszek szomorú.
7. Sokak szerint nem tudtad befutni azt a pályát, amelyre tehetséged feljogosított volna. Mi erről a véleményed?
- Én elégedett vagyok. Szinte mindent megnyertem, amit lehet, nincs hiányérzetem. Talán az aranylabda az, amit sajnálok, hogy még csak a közelébe sem kerülhettem.
8 Mi lettél volna, ha nem lesz belőled futballista?.
- Szakács vagy kamionsofőr.
9. Miben változott meg az életed, miután feleségül vetted szerelmedet, Sonia Amorusót?
- Semmiben, csak hivatalossá vált a kapcsolatunk.
10. Igaz hogy babát vártok?
- Semmi értelme nem lenne tagadni, sőt büszke vagyok rá, hogy hamarosan apa leszek.
11. Feltűnt egy fiatal tehetség a Juvénál. Raffaele Palladino, akit az utódodnak tartanak a szakemberek. Te mit gondolsz a csatártársadról?
- Nagy reménység, remek képességű játékos. Sokat kell még tanulni, de az adottságai megvannak ahhoz, hogy klasszis legyen belőle.
12. Mi a véleményed az új szerzeményekről?
- Nem szeretnék senkit minősíteni. A klub vezetői jó munkát végeztek, de az erősségünk nem az újakban lehet, hanem abban, hogy a régiek maradtak.
13. Gyerekkorodban kinek szurkoltál
- Mindig a Juventusnak, amióta az eszemet tudom.
14. Ki volt a kedvenc futballistád?
- Michel Platini, Maradona és Marco van Basten.
15. Állítólag kiváló a humorérzéked. Egyszer még Marcelo Lippin is élcelődtél. Igaz ez?
- Persze. A világbajnokság előtt valaki azt kérdezte, mit tennék vele, ha nem vinne el Németországba. Én azt válaszoltam, hogy átgázolnék rajta az autójával, aztán elsüllyeszteném a hajóját…
16. Ki a kedvenc színészed?
- Al Pacino
17. Voltál-e már valaha prostituálttal?
- Soha. Nincs rá szükségem, és nem is volt soha.
18. Kipróbáltál-e már valaha a füvet?
- Füvet nem, de mást már kipróbáltam. De csak egyszer, soha többet…
19. Szerinted ki vagy kik az elmúlt évszázad legjobb sportolói?
- Michael Jordan, Magic Johnson, Carl Lewis, Michael Johnson.
20. Kinek a zenéjét hallgatod szívesen?
- Pavarottiét és a U2-ét.
21. Mi a kedvenc ételed?
- Édesanyám raguja.
22. Mi a kedvenc autómárkád?
A Ferrari és az Alfa Romeo.
23. Mit csinálsz majd, ha abbahagyod a profi futballt?
- Valószínűleg maradok a Juventusnál, esetleg játékosmegfigyelő leszek.
24. Mi a hobbid?
- Zenehallgatás, mozizás, internetezés.
25. Meg tudnád fogalmazni hogy mi a célod még a labdarúgásban és az életben?
- Európa bajnokságot nyerni az olasz válogatottal és újabb bajnoki címeket a Juvéval. Az életben? Egyelőre a Juventus és a foci a legfontosabb. Amint megszületik a gyerekem, ő és a feleségem mindennél fontosabb lesznek.
Forrás: Sztársport.
"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi sem sikerül. Nem számit, a lényeg az hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubbért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsájtva. Ilyen egyszerű!" (Simon Tibor)