2007.11.13. 21:28:38
Hát érdekes kérdés. Direkt hosszú ideig nem szóltam semmit, próbáltam konzekvenciákat levonni, néztem, hogy mi lehet a a baj, és még mindig nem tudom. Ugyanilyen tanácstalan a csapat. Egyrészről szerintem nehezebb dolgunk van, mint a Real Madridnak, mert ellenünk inkább egy pont a cél, a fővárosiak ellen meg azért meg-megpróbálkoznak a 3 pont megszerzésével is (pl. mostani fordulóban a Mallorca). Nálunk lehet, hogy összetettebb a probléma. Egyrészről nem érzem Rijkaardot hibásnak, mert nem arról van szó, hogy a csapat alárendelt szerepet játszana a meccseken, nincsenek hatalmas zakók (bár ugye mihez viszonyítunk), ami a pályán folyik az a játékosok sara. Csak Iniestát, Henryt és Messit érzem úgy, hogy szívből küzdenének, egy pillanatra sem edják fel (talán Henry nem ezért, hanem, mert látom benne azt a mentalitást, amit anno Larssonban). Vannak még akik jól játszanak, de a meccs 90 percig tart, és én imádom azt, ha 5-0-nál a vesztésre álló csapat lő egyet, mert az megmutatja a csapatmorált. De ez most nem jellemző ránk. Másrészről Rijkaard a hibás abban, amit a csapat nem tesz. Káromkodjon, csapkodjon, elégedetlenkedjen idegbeteg módjára. Mondja azt, hogy: ,,Lányok! nem érdekel, hogy égetitek magatokat, de rám ne hozzatok szégyent! Ha így akartok játszani, és a szurkolók szívében maradni, hát szívetek joga, de én inkább elmegyek akkor!". A játékosok nem elsősorban a barátai, kritizálni kell őket, mert abból lehet tanulni. A meccsek előtt bevonulnak egy 5 csillagos szállodába, ahol gondolom a seggüket kinyalják, hát vigye őket panzióba, és egyenek saját maguk által főzött kaját vagy mittomén, de döbbenjen rá mindenki, hogy amilyen a mosdó, olyan a... Barátkoztassa őket, vagy akármi, mert itt nem a tudással, taktikával van baj, hanem, ahogy a csapattagok egymáshoz viszonyulnak (legalábbis az én meglátásom szerint), Nemegyszer látom, vettem észre, hogy hierarchia van, hogy hiába áll Henry jobb helyzetben, nem ő kapja, hanem Messi stb.
És ha eljön az, amit már hosszú ideje támogattam, de pillanatnyilag nem: edzőváltás. Szerintem nem jó ötlet, mert sok új játékos van (talán még ők sem illeszkedtek be igazán) és még egy új edző is, szerintem káoszt okozna. Mindenesetre, ha megtörténne, én nem támogatom olyan edző szerződtetését, aki megjárta már vagy a Chelsea-t, s ami még rosszabb, a Real Madridot. Én feltörekvő, tehetséges trénert preferálnék.