Krojf írta:Komáim!
Kérdezem Tőletek, hogy mennyiben vagytok érintve a most éjféltől
érvénybelépő schengeni határnyitásban, vagyis ki lakik olyan település
közelében, vagy olyan településen, ahol ez fontosnak mondható???
Én vastagon, ugyanis Balassagyarmat határőrváros, Szlovákgyarmat
pedig az Ipoly másik felén fekszik, Balassagyarmat szomszédjaként!!!
Én valószínűleg éjfélkor kimegyek a határhoz és elsőként átmegyek
ellenőrzés nélkül a leendő birtokomhoz!!!
Szóval ki "schengenezik" ma éjjel???
Kérdez Benneteket a Ti Krojf komátok.
Én szombathelyi vagyok. Egyik nap - talán hétfőn - sétáltam az egyik utcában, és szembejön velem egy "Police" feliratú, osztrák rendszámú rendőrautó. Megállnak mellettem, kiszállnak, és odajönnek igazoltatni. A sofőr osztrák rendőr volt, mellette meg egy magyar kollégája ült. Egy kicsit meglepődtem, igazoltam magam, minden rendben volt. Udvarisan közölték, hogy az osztrák kolléga 'vendégségben' volt, de rendzsresek lesznek az ilyesmik, mert elég sok a határon átnyúló bünözők száma, és a bűnesetek aránya. Az osztrák nagyon udvarias és készséges volt. A rendőrautó valami terepjáró volt, nagyon jól nézett ki. Aztán másnap a nyugat.hu-n is készült róla felvétel, riport is volt velük.
Annyi biztos: a sógorok nem nagyon vannak elragadtatva Schengen kibővítésétől. A múltkor készült náluk egy felmérés, miszerint a válaszadóknak csak a 31%-a támogatja a schengeni határok kibővítését, ugyanis félnek a bűnözők beözönlésétől. Na, persze nem elsősorban a magyaroktól. Inkább a román, bolgár, dk-európai rosszfiúk izgatják őket.